![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
[QUOTE=OSMAN ECE;602941]hazanmı oldun savruldu dalın
gurbete düşmüş dost senin yolun bir iki satırla sorarım halın açılan gülleri derelim gitsin[/QUOTE] Gönüller sizinle huzura erse, Dergaha her gelen bir selam verse, Birisi ozana kötü söz derse, Vurup kafasını yaralım gitsin. |
[QUOTE=sandalli;602942]Gönüller sizinle huzura erse,
Dergaha her gelen bir selam verse, Birisi ozana kötü söz derse, Vurup kafasını yaralım gitsin.[/QUOTE] kimseler ozana etmesin nazar aşıklar oturup nameler yazar engeli kim koyar arayı bozar bizde hesabını soralım gitsin |
[QUOTE=OSMAN ECE;602943]kimseler ozana etmesin nazar
aşıklar oturup nameler yazar engeli kim koyar arayı bozar bizde hesabını soralım gitsin[/QUOTE] Diyari´m bir sözün binlere değer, Sizinle güzelmiş buralar meğer, Siyahi sohbetten cayarsa eğer, Haydi suratını cıralım gitsin. |
[QUOTE=sandalli;602944]Diyari´m bir sözün binlere değer,
Sizinle güzelmiş buralar meğer, Siyahi sohbetten cayarsa eğer, Haydi suratını cıralım gitsin.[/QUOTE] hoş safa geldin can bilal köse sivaburs ütadım kulak ver sese sende buyur sefilim olmasın tasa senide burada görelim gitsin |
[QUOTE=OSMAN ECE;602945]hoş safa geldin can bilal köse
sivaburs ütadım kulak ver sese sende buyur sefilim olmasın tasa senide burada görelim gitsin[/QUOTE] Sizinle ömrüme ömür katılır, Şiirle içteki kinler atılır, Bazen ozanlara kaşlar çatılır, Onlardan uzağa sürelim gitsin. |
ayrıldık sıladan yükledik göçü
gurbette ağarttık sakalı saçı diyari yoklukta aradım suçu sılaya hayaller kuralım gitsin |
[QUOTE=OSMAN ECE;602947]ayrıldık sıladan yükledik göçü
gurbette ağarttık sakalı saçı diyari yoklukta aradım suçu sılaya hayaller kuralım gitsin[/QUOTE] Yüreğine sağlık ey büyük usta, Siyahi canını vermeli dosta, Seninle bir akşam oturup posta, Fındığı, fıstığı kıralım gitsin. |
Köyün adı Sandal Yıldızelinde
Sevgi vardir ozanin gülünde Dogruluk durustluk vardir dilinde Artik butun cirkinlikleri atalim getsin. |
Tüm çabaya rağmen düzen tutmazsa
Çatal kazık eğer yere batmazsa Ozanların hepsi sohbet etmezse Gelin bu siteyi satalım gitsin |
Gönül dostlarına haber salmışız,
Hala gelmeyene sözümüz yoktur, Şiirle, sohbetle, aşkla dolmuşuz, Bu dünya malında gözümüz yoktur. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 20:24. |
|