![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
[B]türk ırkı var diye biliyorduk ama yanılıyoruz herhalde çünkü açılımlarda hiç TÜRK lafı geçmiyor [/B]
|
anayasada ne yazıyor..........
bana yazarmısınınz.... türk vatandaşlığı ile ilgili... |
[QUOTE=yiğidoturan;453594]etki nasılki tepkiyi doğurursa tavizde tavizi doğurur her önüne gelene taviz verirsen var sonunu sen düşün uludere de yaşayan insanlardan daha kötü durumda olan Aydın'ın köyleri var hala elektrik gitmemiş eğer demokratik hak vermek istiyorsan kürt alevi vs olarak değil genel olarak verilmelidir kürt açılımı alevi açılımı çerkez açılımı diye başlarsan etnik bölücülük olur[/QUOTE]
bir aydının köyüyle şırnağın köyü arasında fark var işte..neden? bölge israilin ve amerikanın emellerinin bir parçası. o yüzden burdaki insanların daha çok devlete bağlanması lazım..devlet ne yapıp edip bu insanları bu ülkeye bağlamak zorunda. anayasa da kemik yapısına dayalı ırkçılık geçmez. Atatürk milliyetçiliği de ırkçılığa dayanmaz.. |
[QUOTE=goramaz;453590]seninle muhatap olmayacaktım ama beni zorla tahrik ediyorsun.. ben o yorumumda o düşüncedki insanların böyle düşündüğünü anlatmaya çalıştım ama anlamadın o ayrı mesele.. senin kadar devrimle pkk arasındaki farkı biliyoruz heralde..
pkk kendi eylemlerini ordaki gençlere devrim olarak anlatıyor.. onlar da devrimciyiz diye kandırılıyor. daha açıklayıcı oldu mu?[/QUOTE] Yahu Goramaz , Aramızdaki tartışma senin dün söylediğin şu sözlerden çıktı '' düzene , sisteme karşı oluşun sembolüdür CHE tişörtü giymek.. pkk da devrim hareketidir ,neyi devireceklerse artık...'' Bugünde böyle diyorsun '' senin kadar devrimle pkk arasındaki farkı biliyoruz heralde.. pkk kendi eylemlerini ordaki gençlere devrim olarak anlatıyor.. onlar da devrimciyiz diye kandırılıyor. daha açıklayıcı oldu mu? '' Dün ile bugün ne olduda böyle değiştin , kavga etmek için sormuyorum gerçekten merak ettim. |
dil yani filolojiden anlayan var mı aramızda....
dil herşeydir çünkü bu meselerde...sen bu ülkede dil bilmez adama işkenceler ettin,dediğini anlamadılar dövdün sövdün...kim yaptı demeyin geçmiş bunların örnekleriyle dolu...dinlemek isteyen özel mesaj atsın anlatıyım... gece yarıları baskın yaptın köylere,,,,ordaki halk yıldı...bir devlet geliyo baskı yapıyor,bir pkk geliyor baskı yapıyor.... kürtten kardeş olmaz diyen arkadaşlar; hanginiz onların yanında yaşadınız... turistlik gezilerden bahsetmiyorum...kalıcı olarak... bu karara nasıl vardınız.merak ediyorum... onları dinlediniz mi...ne çekmişler bu hayatta??????? o taş atan sıpalar,zamanında işkence görmüşlerin sürülmüşlerin çocukları... o mehmetçiğe kurşun sıkan domuzlar bunların çocukları... şimdi düşünün hatayı kim yaptı??? devlet ayrıştırmaz,bütünleştirir... zamanında hani kürtçe yok diyorlardı...1980 darbesini hatırlayanar bilirler.... 3o yılda dil mi türetildi.... bide her kürtçe konuşan kürt mü???????? doğuda bulunan türkmen aşiretlerini bilen var mı???? |
O zaman seçtiğin kişilere dikkat edeceksin Sayın başbakanın başdanışmanlarından biri Cüneyt Zapsu en gözde milletvekili Mirdengi fırat bunların kim olduğunu biliyormusun dersim olaylarının baş mimari kürt saidle abdurahim zapsu yun torunları bu ülkeden intikam almak için yeminli kişiler Cüneyt Zapsu Alman vatandaşı olduğu için vekil olamıyor ve aşiret reislerinin %90 nın yahudi kökenli olduğu ve yıllarca oraya yapılan hizmetlere engel olduklarını bu proje yeni değil kürt açılımı dedikleri projede bu nun bir parçası sadece etnik bölücülüktür şimdi ordaki araplar süryaniler ve hristiyanlar var onlar ne olacak
|
peki o yazdıklarım benim düşüncelerim mi ''onlara göre '' bu ifadeler. ''neyi devireceklerse artık'' diye ekmeişim değil mi? büyüttün de büyüttün.. benim bütün yorumlarım içinde şu verdiğin ''bana ait'' cümleyi destekleyen hiçbir yorumum yok.benim düşüncem bellidir yönüm tavrım bellidir..üstelik ben gurbetsokaklarına verdim o cevabı.. onun yorumuyla benim yorumumu birlikte değerlendirseydin eğer, böyle bir yanılgıya düşmezdin..
şunu defalarca yazdım artık yazmaktan da bıktım. ben akp li DEĞİLİM.. iyi o zaman bu şekil yıllarca böyle yaşayıp gidelim... |
[B]ben sana akp lisin demedim ikincisi isim vererek açılım yapmak yanlış eğer bir demokratik hak verilecekse genel olarak herkese her kesime hitap edecek hak ve özgürlük verilmeli ben Diyarbakırda yaşadım ve iyi bir gözlem yaptığıma inanıyorum az çok neler olduğunu biliyorum oralarda yine söylüyorum KÜRT AÇILIMI demek etnik bölücülüktür[/B]
|
Goramaz ben haklı olduğumu düşünüyorum ama uzatmıyacağım. Benim partim insanlık ve ona en iyi hizmet eden düşüncede ideolümdür. Bu durum'un karşısında duran her parti veya düşünce hareketide benim hedefim ve düşmanımdır , birbirimizi iyi anladığımızı düşünüp bahsi geçen konuyu kendim tarafından kapatıyorum.
|
[B]"Kürt Açılımı" Ak Parti, DTP ve pkk işbirliğidir ..![/B]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:26. |