![]() |
--->: BiR DeMeT SiiR
BARIŞA GİDEN YOL
Temeli ilim olmuş, kurulmuş ya kainat İlim ile bağdaşan nesiller olur rahat Sorumsuzluk yüklenmek en büyük bir kabahat Kurtulmak istiyorsan iradeni kullan sen. İnsanı kamilsin sen, bahtiyarlıktır yolun Bilgiden uzak kalma perişan olur sonun İnsana insan gibi muamelede bulun Arı gibi bal yapıp iradeni kullan sen. Heveslerin altında biz nasıl doğruluruz Gurur ile, kibirle çok kötü boğuluruz Sevgiyi, kardeşliği bulalım yoğruluruz Sadakat ehli olup iradeni kullan sen. Ekonomide kalkın, taassuba girmeyin İman ile ahlakta zaafa yer vermeyin Sakın ola geçmişle irtibatı kesmeyin Gelecek güzel günler iradeni kullan sen. Araya fitne atıp insanı üzmek günah Onları birleştir sen sevabın verir Allah Merhametle kucakla, bulunur elbet felah Barışa giden yolda iradeni kullan sen. ALİ KAYBAL |
Titrek bir mum alevinde yaşıyorum geceyi,
Karanlık, yanlızlık, sensizlik ruhuma işlemiş, Pencereden dışarıya bakıyorum Sokaklarda kusursuz endamının hayali Hasretin iliklerime kadar sinmiş.. Üstüme basıp gittin gideli Yüzümdeki tebessümler bile hüzün edalı, Yangın yeri sol yanım, bir avuç küle döndüm Gel de kurtar katran gecelerin kabusundan Gel, tükensin içimde çoğalan sızı.! Uykuyu unuttu o çok sevdiğin gözlerim İki hece adından gayrısını söylemez, Senden başkası çağırmaz oldu dilim Artık gözlerimden yanaklarıma süzülecek Ne gözyaşım kaldı, Ne de sus ağlama diyenim.. Sevdiğim Sensiz Bahar 'ı yok Bu Güzün Haydi Gel Bir Parça Sevde Bİtsin Bu Hüzün... Mustafa Özoğlu |
[B][I][COLOR="Blue"]
İhanet.. İhanet aldatmaktır İhanet kandırmaktır İhanet diğeriyle olmaktır İhanet yalanlar söylemektir İhanet gitmek ve gelmemektir İhanet sevilip, hiç sevmemektir İhanet gökkuşağını hiç bilmemektir İhanet, değerlerde günahları bulmaktır İhanet, ayrılığa mazeret öyküleri yazmaktır İhanet çıkmaz sokakta tek başına kalmaktır İhanet bencillikte boğulup bir baharda solmaktır. [/COLOR][/I][/B] |
[B][I][COLOR="Sienna"]
*Hasret Parmak kaleme hasret 5.5.2002 Kalem kağıda hasret Kağıt kelama hasret Kelam ilhama hasret Aşık sazına hasret Sazı sözüne hasret Yarın umuda hasret Umut düşüne hasret Bahar bülbüle hasret Bülbül gülüne hasret Savaş barışa hasret Barış huzura hasret Elem gülene hasret Gülen neşeye hasret Sıla gelene hasret Gelen yarene hasret Mecnun Leyla'ya hasret Leyla sevdaya hasret Sevda murada hasret Murat vuslata hasret Şehit vatana hasret Vatan millete hasret Millet ATA'YA hasret ATA uygara hasret [/COLOR][/I][/B] |
--->: SITEMIZIN OZANLARI
[B][I][COLOR="Magenta"]Hani bazen olur ya, aglamak istersinde aglayamazsin
Hani bazen olur ya, bir arkadasa ihtiyacin olurda bulamazsin Hani bazen olur ya, icinde firtinalar koparda bir türlü dindiremezsin Hani bazen olur ya, sanki kalbini ellerinde SIkarlar, ama kurtaramazsin Hani bazen olur ya, etrafinda insanlar dolu olur ama yinede yalnizsin Hani bazen olur ya, hic birseyi duymak istemez hic kimseyi görmek istemezsin Hani bazen olur ya , her cümlende keskeler ile baslarsin ama bir türlü bitiremezsin. Hani bazen olur ya, bir aglayacak omuz ararsin, ama dayanacak bulamazsin. Hani bazen olur ya, haykirmak istersin, bagirip sesini herkese duyurmak istersin ama utanirsin Söyle bana ne olursun, seni aradigimda sen nerdesin??? Sweet 29.08.08[/COLOR][/I][/B] |
ÇANAKKALE DESTANI
Bir destan yazılmıştı, Çanakkale isminde, Bin dokuz yüz on beşin, Mart’ın on sekizinde. O bir destan değildi, masal sayılır destan, Ölüm kalım savaşı, kurtuluştu kaostan. Bu savaş milletimin, varlık yokluk savaşı, Savaşan Mehmetçiğin, koltuğundaydı başı. Üşüştü başımıza, dünyanın yabanisi, Her birisi sanki de, cehennem zebanisi. Mahşeri aratmıştı, o günde Çanakkale, Kurdular her cephede, etten, yürekten kale. Haçlı haçın altında, hedef almış hilali Geldiyse de top yekun, yaşadı izmihlali. Bir mühür basılmıştı, dünyanın tarihine Kim ki şehit düşmezse, küserdi talihine. Düğüne gider gibi, gittiler şahadete, Koştular seve seve, en büyük ibadete. Vatan uğrunda canlar, fedadır birer birer Şehittir o yiğitler, ölmezler diridirler, Cephedeydi neferi, duadaydı hastalar, Kimi yetmiş den fazla, kimi çocuk yaştalar. Semadan yağmur gibi, yağıyorken kurşunlar, Sevindiler giderken, Allah’a kavuşanlar. Nerde mal mülk sevdası, canlarından geçtiler Kurşun kurşun, şehadet şerbetini içtiler. Ne Yâr var akıllarda, nede çocuk hayali, Hedef tek, canı verip, yüceltmekti hilali. Birkaç gazisi kalan, tek savaştır cihanda, Kanatlanıp uçtular, cennete hep bir anda. Toprak kan kustu o gün, denizler demir yuttu, Şehitleri O Nebi, kucağında uyuttu. Ne gerek mezar taşı, ne gerek ona mezar Bugün tarih onları, altın harflerle yazar. Namazsız ve Kur’an sız, düşse de bir yanına, Kefensiz, kanlı yelek, şahittir imanına . Bir damla şehit kanı, bütün dünyaya değer, Bir toprak parçasıdır, vatan değilse eğer. Kurtarıp boğazları, şehadete erdiler, Dünyaya yiğitliğin, bir dersini verdiler. Gafiller ucuz sandı,oysa paha biçilmez Sonunda anladılar, Çanakkale geçilmez. Vatana göz dikenler, azdırdıkça azdılar, Aslanlar savunmanın, destanını yazdılar. Okusun bütün dünya, oturup ezberlesin, Artık ininden çıkıp,yurduma göz dikmesin Bu vatanın evladı, kurbandır toprağına , Çakallar rüzgar olsa, değemez yaprağına. Bir Hilal ki bağrında, yaşatır bu milleti, Binlerce güneş feda, yaşasın Türk Devleti . kasım kaplan |
ENGELLİNİN SİTEMİ
SİTEM Yollar dar veya geniş,umurumda mı sanki? Siz bana düzgün mü onu söyleyin önce. Kaldırımlar nasılda dağ gibi geliyor gözüme, Hava sıcak olmuş,soğukmuş bana ne? Çok kilo aldım diye spora başlamış. Neyi anlatıyorsa bütün bunlarla bana Yağmurlu ılık havada yürüyüşe çıkmış No o nispet mi yapıyorsunuz bana Kızmayın sözlerime,aldırmayın Kıskançlık damarım tuttu yine Sizin gibi yürüyemem ki ben Ayaklarım tutmuyor Kırgınlığım ne size ne hayata Sitem benim ki sadece kendi kendime Engelime ve engellilerin önündeki engellilere 3 Mart 2005 Saat 00.001. Koersel-Beringen Emine ÇELİK |
SUÇLU
Adım İbrahim, öğretmenim, Söylemesi çok zor kötü haldeyim, İşimiz zor,başımız eğik derim, İnsanları eğiten benim beyim.. Karnım açken eğitemedim, Çocuğuma istediğini alamadım, Denize bile hiç gitmedim, İtibarımı bari verin beyim… Aldığımız maaş hiç yetmiyor, Öğretmenim ders de hesap yapıyor, Eğitimi sorarsan hiç iyi gitmiyor, Kötüyü yetiştiren benim beyim... Sendikamız olsa sanmayın azarız, Biz öğretmeniz kendimizi biliriz, Vatanımızı Milletimizi hep severiz, Devlet batacaksa almayız,beyim… Esnaf hiç yüzüme bakmıyor, Kravatından başka neyin var diyor, Bir avuç maaşıma bile inanmıyor, Onu da yetiştiren benim beyim... İşçi 1600 alır , 600 maaşımız, Makarna çorba hep aşımız, Limon satmak ikinci işimiz, Sigarayı bile bıraktım beyim… İtibarımız öldü, eğitim öldü, Muhtar tayinimize vekil oldu, Aydınlatmak bize yabancı oldu, Onu da yetiştiren benim beyim... Eti senindi ,kemiği benimdi eskiden, Ölmedik,eğitildik sahiden, Biraz da bize sorun eğitimden, Vallahi önümüz karanlık ,beyim… Suçluyum krizin sebebi benim; Hırsızın aydının eseri benim, Ceylan derisinde oturan milletvekilim; Hepsinin eseri benim beyim..... Öğrenci ne yapsa karışamaz olduk, Basından veliden korkar olduk, Eğitimci değil sanki çoban olduk, Çocuklar bize kutsal emanet beyim… Bilemedim hırsız olacaklarını, Yetimin hakkına göz koyacaklarını, Hortumlayıp yurt dışına kaçacaklarını, Aklımdan bile geçirmedim beyim.... Doğruluk dürüstlük yakışıyor size, Vatandaşın desteği hep size Herkes sizin gibi olsa keşke, Allah yardımcınız olsun, beyim… İbrahim ALADAĞ Meram Konya Lisesi Öğretmeni |
BEN DOSTUMU CANDAN İSTERİM..
[FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="DarkRed"]Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile Seni Sevmeli… Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile Sana Sarılmalı… Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile Sana Dayanmalı… Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde Sana moral vermeli. Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı… Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı… Üzüntüyü bölmeli… Geçmişi çıkarmalı… Yarını toplamalı… Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı… Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı… İşi bitince seni bir tarafa atmamalı[/COLOR][/B][/FONT] [COLOR="Red"][B][FONT="Comic Sans MS"]Dost dediğin düğüne gider gibi halaya girer gibi adeta koşarcasına bir saniye bile düşünmeden dostun önüne gelecek kör kurşuna yatandır gerçek dost..![/FONT][/B][/COLOR] |
Ne Güzelsin
[COLOR="Magenta"][CENTER][B]Ne güzelsin sen böyle, ne güzel !
Gözlerin ışıl ışıl… Öyle bir geldin ki; Ne fikir kaldı bende, ne akıl ! Ne güzelsin sen böyle, ne güzel ! Kaşların misal – i zülfikar… Öyle bir baktın ki; Ayırma gözlerini benden zinhar ! Ne güzelsin sen böyle, ne güzel ! Gülüşün bir çiçeğin açması gibi… Öyle bir açtın ki; Sensin inan sevincimin sebebi ! MUSTAFA CEMİL KILIÇ [/B][/CENTER][/COLOR] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 17:56. |