![]() |
|
Cevap: Sitemizin Ozanları
Ses verin sesime sayın ozanlar
Bir garip burada çağlar yoksunuz Tükendi zemheri geçti hazanlar Yeşerdi bahçeler bağlar yoksunuz |
Kabayel başını aldı yürüdü
İlkbahar geliyor karlar eridi Bembeyaz doğayı yeşil bürüdü Uyanın diriler sağlar yoksunuz |
Toplanıp atışan heyetler nerde
Tükenmiş mısralar beyitler nerde Birlikten dem vuran yiğitler nerde Çakır'ım yalınız ağlar yoksunuz |
[QUOTE=ELLİSEKİZ;621278]Toplanıp atışan heyetler nerde
Tükenmiş mısralar beyitler nerde Birlikten dem vuran yiğitler nerde Çakır'ım yalınız ağlar yoksunuz[/QUOTE] güzel anlatmış bak ozan çakır kurumuş sitemiz kalmış tam takır ozanları burda gördüler hakir diyarim yüreğini dağlar yoksunuz |
SUSMA NOLUR
Duruşun kalbime hançer sokuyor Susma nolur susma kurban olayım Gözünden gönlüme zehir akıyor Ver sırrını söyle çare bulayım Susma nolur susma kurban olayım Çok şey gizli nemli gözler ardında Ben varmışım sanki bütün derdinde Yer yok ise bana gönül yurdunda Çiz hududu orda sabit kalayım Susma nolur susma kurban olayım Kirpiğin ucunda titreyen yaşlar Düşen her damlası sineme işler Nerede tebessüm nerde gülüşler Sal fermanı farzet ki bir köleyim Susma nolur susma kurban olayım Kaşların çatılmış gül yüzün buruk Gönlün mü yaralı kalbin mi kırık Moralin sıfırda efkarın doruk Sen böyleyken söyle nasıl güleyim Susma nolur susma kurban olayım Bülbül döner gülü ile bakışır Gül yüzüne matem nasıl yakışır Al yanağa göz yaşları akışır Ver müsade birer birer sileyim Susma nolur susma kurban olayım Çakır’ım sükunet yetmez mi diyor Bu kötü günlerin bitmez mi diyor Şu kara bulutlar gitmez mi diyor Ümit olup yüreğine dolayım Susma nolur susma kurban olayım ELLİSEKİZ (Osman ÇAKIR) |
GÖZLERİN
Tarifi imkansız nasıl edeyim Gönlümde kanayan yara gözlerin Mevlam yaratmış ben ne deyim Kömürden dahada kara gözlerin Bakınca içimde bir ateş yanar Lal oldu dillerim tek seni anar Gözüyle ruhuma ikramlar sunar Haneme şu köşkü kura gözlerin Besmelesiz baksam yar günah mıdır Kalbimi deliyor bir silah mıdır Hükmeder cihana padişah mıdır Sankı Osmanlı'ya Tuğra gözlerin Dünyanın ağısı zehri bir yana Elemi kederi kahrı bir yana Sultan Süleyman'ın mührü bir yana Eşsiz yıldızlardan sıra gözlerin Yakma beni desem laf mı anlar ki Yapma etme desem söz mü dinler ki Hilal kaş altında bir dağ var sanki Meydan okuyor Tur’a gözlerin Ne gelir elden böyleymiş kader Gülüşün teselli gözyaşın keder Şöyle bir bakışı beni mahveder Gönlünden zinciri kıra gözlerin Gönlüm bir kuzu o da güdüyor Yıkılmaz tahtları viran ediyor Görünce aklım başımdan gidiyor Gözümden istiyor kira gözlerin ELLİSEKİZ ( Osman ÇAKIR ) |
[CENTER][CENTER][B][FONT=Comic Sans Ms][COLOR=red]DEMEDİM OĞUL[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Aylar oldu,yıllar oldu gelmedin.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sebebini bile sormadım oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hasretinden yandım yandım tutuştum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben sana derdimi demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben seni büyüttüm Bin Bir zorlukla.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Okullar okuttum,büyük yoklukla.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hep yüzüne baktım,baktım gururla.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Buda unutur mu,demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hasta olduğunda,panik olurdum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Gece bile olsa doktor bulurdum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben senin yoluna köle olurdum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sana şikayet, demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Yüzüne bakmaya doyamıyordum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sensiz Bir dakika duramıyordum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Yokluğunda mutlu,olamıyordum.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Buna rağmen gitme demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Beni terk edipte gittin uzağa.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sanki beni verdin,sen Bir tuzağa.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Oğul hiç düşmedim,umutsuzluğa.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Kimseye derdimi demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Bayramlar geldide geçti yıllardır.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Demedinki anam belki ağlardır.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Anam yüreğine kara bağlardır.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Bağladımda sana demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Duydumki evlenmiş,yuva kurmuşsun.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Mutluluğu bensiz,kendin bulmuşsun.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Üç Beş çocuklu Bir baba olmuşsun.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Yinede vefasız demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Her bayramda oğul dedim gözledim.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sana hasret kaldım,her gün özledim.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sensiz huzur nedir,diye bilmedim.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Derdimi sorana demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Şimdi yataklara,düştüm hastayım.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Senin yokluğunla,her an yastayım.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Artık son nefeste,artık dardayım.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben sana ahu zar,demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Torunlar büyüyüp yuva kurmuşlar.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Onlar ana ile baba olmuşlar.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Onlar seni her gün,bulup sormuşlar.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben unuttu bile demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sana gelen gada,gelsim üstüme.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sana gelen dertler,girsin içime.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Anan hasta olsun,sen sağlıklı ol.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sana asla kötü,demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Terk ettinte geri dönmedin ama.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Benimde anam var demedin ama.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ettiğin yemini tutmadın ama.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Yavrum vefasızdır demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Oğul kıyamamki karış vereyim.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Yavrum nankör çıktı,diye diyeyim.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Sen iste yolunda her gün öleyim.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Yataklara düştüm,demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hakkım helal olsun,sakın üzülme.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Anamı görmedim,diye dert etme.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Analık başkadır,yüce makamdır.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Kimseye ben seni demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Haberini sordum esen yellerden.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Adını kıskandım,hep kem gözlerden.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Çıkarmadım seni,yanık gönülden.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Anayı unutmuş demedim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben sana kıyamam,canımdan cansın.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Varsın anan sana hasret bağlasın.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Dedim feryadımı yavrum duymasın.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ben sana kıyamam,ciğerim oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Şimdi gidiyorum fani Dünya’dan.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Uyanırsan Bir gün,sen bu rüyadan.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hiç eksik olmadın hayır Dua’mdan.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Bunları bil beni unutma oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Bu mektup eline geçince çok geç.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Anan çoktan gidip vakit olur geç.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Oğul bundan böyle doğru yolu seç.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Ananın sözünü unutma oğul.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Arkamdan Fatiha oku ve okut.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hayırdan döşenmiş,Bir hırka dokut.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Bitmesin içinde,cennetten umut.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Hakikat yolundan vazgeçme oğuuuuuuuul vazgeçme oğul…[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=green]Seni canındanda çok seven anan.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans Ms][COLOR=blue]SEDAT YILDIRIM[/COLOR][/FONT][/B][/CENTER] [/CENTER] |
OSMAN ECE'ye
GARİP Diyar-ı gurbete düştüm dostlarım Burada bilmezem dil garip garip Tanıdık biri yok kime rastlarım Biçare gezerim hal garip garip Dünyada var mıdır bahtiyar olan Düzeni devranı hepisi yalan Hastayım nerede kapımı çalan Şu köhne odada öl garip garip Dert ile kaynadım acıyla piştim Kanıyor yüreğim yandım tutuştum Anam öldü beş gün sonra yetiştim Gözümden çağlayan sel garip garip Günden güne daha oluyor beter Bir ezan duyaydım o bana yeter Memleket kokusu burnumda tüter Kardeşler sesliyor gel garip garip Adeti töresi bizlere uymaz Burada küçükler büyüğü saymaz Her türlü haltı yer yinede doymaz Ahlaktan bihaber kul garip garip Özledim yurdumda karlı dağları Yaylayı merayı yeşil bağları Tükendi bitiyor gençlik çağları Çakır'm bekliyor yol garip garip ELLİSEKİZ (Osman ÇAKIR) |
[CENTER]HASRETSİN KÖYÜM
Nasıl anlatayım sana sevdamı. Sen den ayrı kalmak bana reva mı? Seninle süsledim her gün rüyamı. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Hayalde düşlerde rüyalardasın. Yol olarak belki uzaklardasın. Kavuşulmak için dualardasın. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Yazında kışında hep ayrı güzel. Senin yerin ben de bir ayrı özel. Ayrı koydu bizi,zalim gurbetel. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Seninle yatarım,seninle kalkar. Senin şu hasretin bağrımı yakar. Baktıkça resmine göz yaşım akar. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Dört gözle beklerim vuslat gününü. Her yerde ederim senin sözünü. İnsan olan unutamaz köyünü. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Koştuğum sokağın taşın toprağın. Rüzgarla dans eden dalın budağın. Dalında süzülen yeşil yaprağın. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Seni düşündükçe yanar yüreğim. Dileğim ölmeden seni göreyim. Rab'bimden duamki sen de öleyim. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. Sedat derki köyüm,bir tek hayalim. Köyümde son bulsun,benim ecelim. Ben seni Mevla'dan her gün diledim. Gurbetten sılaya hasretsin köyüm. SEDAT YILDIRIM[/CENTER] |
[QUOTE=ELLİSEKİZ;621381]OSMAN ECE'ye
GARİP Diyar-ı gurbete düştüm dostlarım Burada bilmezem dil garip garip Tanıdık biri yok kime rastlarım Biçare gezerim hal garip garip Dünyada var mıdır bahtiyar olan Düzeni devranı hepisi yalan Hastayım nerede kapımı çalan Şu köhne odada öl garip garip Dert ile kaynadım acıyla piştim Kanıyor yüreğim yandım tutuştum Anam öldü beş gün sonra yetiştim Gözümden çağlayan sel garip garip Günden güne daha oluyor beter Bir ezan duyaydım o bana yeter Memleket kokusu burnumda tüter Kardeşler sesliyor gel garip garip Adeti töresi bizlere uymaz Burada küçükler büyüğü saymaz Her türlü haltı yer yinede doymaz Ahlaktan bihaber kul garip garip Özledim yurdumda karlı dağları Yaylayı merayı yeşil bağları Tükendi bitiyor gençlik çağları Çakır'm bekliyor yol garip garip ELLİSEKİZ (Osman ÇAKIR)[/QUOTE] çok teşekkür ederim saygı değer ozanım ve adaşım beni duygulandırdınız güçlü kalemine yüreğine sağlık yürekten kutluyorum bu güzel duygu dolu şiiri |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:37. |
|