Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   REKTÖRDEN TÜRBANA DESTEK (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=15215)

abircan 07.02.2008 11:02

--->: REKTÖRDEN TÜRBANA DESTEK

BU BİR TAVİZ DEĞİLDE NE DİYEBİLİRSİNİZ, YADA BİR DAHA SEÇİLEMEME KORKUSU, YADA YİNE BENDE KALSIN BIRAK ONU DESİNLER BUNU DESİNLER AMA YİNE İDARE EDEN BEN OLURUM KONTROL EDERİM YAKLAŞIMIMI YOKSA GERÇEKTEN SABAH UYANDI DEMOKRAT OLDUĞUNUMU FARKETTİ, YADA KÖTÜNÜN İYİSİ OLSUN BEN OLAYIMMI DEDİ, YADA BOŞVER ARTIK CUMHURİYET LAİKLİK FALAN FİLAN BEN İŞİMİ GÖREYİMMİ DEDİ, HOCAM KOLAY GELSİN MAHALLE BASKISIMI YOKSA BÜROKRAT BASKISIMI, YOKSA BENDE UYANDIM YASAKALA BİRYERE VARILMAZ ÜNİVERSİTEYİ HEDEF TAHTASI YAPMAYAYIMMI DEDİNİZ,
AMA HİTLER FAŞİZMİNİN O GÜZEL HİKAYESİ AKLIMA GELİYOR,
ÖNCE KOMİNİSTLERİ GÖTÜRDÜLER YAKMA KAZANLARINA SES ÇIKARMADIK NASILSA SEVMİYORDUM GICIKTIK FALAN FİLAN
SONRA SOSYALİSTLERİ GÖTÜRÜP YOK ETTİLER VS BİLİNEN HİKAYE

SONRA SIRA SOSYAL DEMOKRATLARA GELDİLER KİMSE SES ÇIKARMADI

DERKEN SIRA BANA GELDİ DUR DİYECEK SAVUNACAK KİMSE KALMADI DEMİŞTİ

HANİ O MEŞHUR SLOGAN VARYA
SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK

GALİBA SIRA GELİYOR SOSYAL DEMOKRATLARA

58isyankar 07.02.2008 11:21

O REKTÜR İNŞALLAH OBÜR REKÖRLEREDE ÖRNEK OLUR
TÜRBANIN ZARARI NEDIR ANLAMADIM Kİ BU
DÜŞÜNCELI İNSANLARA

sivas_sevdamiz 07.02.2008 11:38

bence rektör gerçekten böyle düşünmüyor... ne oldu da fikri değişti birden.. tekrar seçilmek için, görevinde kalabilmek için yaptığı bir açıklama bence...

keşke gerçekten böyle düşünüyor olsa ama...

sivaslıgenç 07.02.2008 11:41

Sadece rektörler değilki yurt çapında 2.000 aşkın üniversite hocası üniversitelerde türbanın serbest kalması için imza kampanyası başlattı.

sonbahar5803 07.02.2008 12:54

Aslında ben de çok şaşırdım duyunca. Bir cumhuriyet Üniversitesi Mezunu olarak hocaların çoğunluğunun dine ne denli karşı olduklarını, kapalılığı hiç benimsemediklerini çok iyi bilirim. (Tabi bu bölüm ve fakültesine göre değişiyor.)

Eğer gerçek düşünceleriyse bu rektörü alkışlıyorum.

[QUOTE=MaLamat_58;230721]Arkadaşlar öncelikle şu konunun bilinmesi gerekmektedir.Hükümet bu işe girişirken bazı şeylerin de önünü açmaktadır ve bu durum ilerleyen zamanlarda ülkemizi büyük kaosa sürükleyecek niteliktedir.
Tamam ben de baş örtüsüyle üniversiteye girilsin diyorum.Özgürlüklerin kısıtlanmaması taraftarıyım.Tabi ki özgürlük hepimizin bildiği gibi ,bir başkasının özgürlüğünü kısıtlıyıp zedeleyecek konumda da asla olmamalıdır.
Şimdi sizlere bir örnek veriyim.Üniversiteye giren türbanlı bir bayan tıp fakültesini bitirdi ve doktor oldu.Ama kamuda baş örtüsü serbest olmadığı için bu defa görevine başlayamayacak.Ve bu okulu bitiren kişi hesap soracak.''Madem beni kamuda çalıştırmayacaktınız baş örtüsüyle,o zaman niye üniversitede okuttunuz?'' Yani diplomalı işsizler bu defa daha çok artacaktır ve böyle birşeyin de ülkemize hayır getirmesinden bahsetmek söz konusu dahi olamaz.
Mesela hukuk fakültesini bitiren bir bayan hakim ya da savcılık sınavlarını kazansa dahi yapamayacak.Yani bu durum yeni sorunları da yanında getirecek.Avukatlık yapamadıktan sonra,savcılık-hakimlik yapamadıktan sonra kamuda görev yapamadıktan sonra niye türbanı serbest ederek bu genç kızların gelecekleriyle oynuyorlar anlamış değilim.Bunlar benim naçizane fikrim ve ülkemizi gelecekte bekleyen sorunlardır.[/QUOTE]

Sayın Malamat kardeşim,

Bu konuda hiç endişelenmeyin. Biz diplomamızı aldığımızda nerede çalışmamız gerektiğini çok iyi biliriz. Kapalı mezunların hepsi boşta mı sanıyorsunuz? Özel sektör denilen bir şey var herhalde.

Gayet rahat bir şekilde baş örtüsüyle çalışan doktorlar, mühendisler, iktisatçılar bunun örneğidir.

Ben de tesettürlüyüm ama çalışabiliyorum. Kendime uygun bir kurumda. Bizler birbirimize sahip çıkmasını biliriz.

Kamu olsa tabiki daha iyi olurdu.

O günleri de görmek dileğiyle...

Siz canınızı sıkmayın, sizin yerinize biz düşünürüz. ;)

KARAKAYA83 07.02.2008 13:05

sonunda oda gerçekleri anlamaya başlamış helal olsun diyelim

puar 07.02.2008 13:06

[QUOTE=MaLamat_58;230721]Arkadaşlar öncelikle şu konunun bilinmesi gerekmektedir.Hükümet bu işe girişirken bazı şeylerin de önünü açmaktadır ve bu durum ilerleyen zamanlarda ülkemizi büyük kaosa sürükleyecek niteliktedir.
Tamam ben de baş örtüsüyle üniversiteye girilsin diyorum.Özgürlüklerin kısıtlanmaması taraftarıyım.Tabi ki özgürlük hepimizin bildiği gibi ,bir başkasının özgürlüğünü kısıtlıyıp zedeleyecek konumda da asla olmamalıdır.
Şimdi sizlere bir örnek veriyim.Üniversiteye giren türbanlı bir bayan tıp fakültesini bitirdi ve doktor oldu.Ama kamuda baş örtüsü serbest olmadığı için bu defa görevine başlayamayacak.Ve bu okulu bitiren kişi hesap soracak.''Madem beni kamuda çalıştırmayacaktınız baş örtüsüyle,o zaman niye üniversitede okuttunuz?'' Yani diplomalı işsizler bu defa daha çok artacaktır ve böyle birşeyin de ülkemize hayır getirmesinden bahsetmek söz konusu dahi olamaz.
Mesela hukuk fakültesini bitiren bir bayan hakim ya da savcılık sınavlarını kazansa dahi yapamayacak.Yani bu durum yeni sorunları da yanında getirecek.Avukatlık yapamadıktan sonra,savcılık-hakimlik yapamadıktan sonra kamuda görev yapamadıktan sonra niye türbanı serbest ederek bu genç kızların gelecekleriyle oynuyorlar anlamış değilim.Bunlar benim naçizane fikrim ve ülkemizi gelecekte bekleyen sorunlardır.[/QUOTE]

aslında doğru diyorsun belki bir sorun çözülecek 10 sorun daha çıkıcak..
Madem yapılıyor bu iş tam yapılsında tamamen sorun ortadan kalsın çok doğru konuşmussun kardeş.

aozdemir 07.02.2008 13:30

-->: REKTÖRDEN TÜRBANA DESTEK

-inşallah bunu tekrar rektör seçilebilmek için yapmıyordur.
-başörtüsüne karşı çıkanlara sormak isterim. sizin veya bir yakınınızın başını zorla kapamaya kalksalar ne tepki verirsiniz. başörtüsü yasağını savunmak en büyük bağnazlıktır.

FatihCan 07.02.2008 13:47

buna neden şaşıyorusunuz anlamadım üniversitelerde

kılık kıyafet özgürlüğünün olması, düşünce özgürlüğünün olması, din ve vicdan özgürlüğünün olması... ve bunu birileri isteyince buna şaşırmak özellikle sosyal demokrat ise bunu şaşkınla karşılamak vaahh vaahhhh kii bu sol ne hale gelmiş yazık vallahi bu ülkede sol diye birşey kalmadı...

sosyal demokrat kalmamış bu ülkede yazıklar olsun..

insanların ögül haklarını istemesi kadar doğal birşey....

301 de gitsin... baş örtüsü yasağıda kalksın... ab reformları biran önce gerçekleşsin... Bu büyük ülke biran önce muasır medeniyetler seviyesine yükselsin...

daha demokratik bir Türkiye için.. birlik ve beraberlik olma zamanıdır..

abircan 08.02.2008 09:25

sonbahar5803 Aslında ben de çok şaşırdım duyunca. Bir cumhuriyet Üniversitesi Mezunu olarak hocaların çoğunluğunun dine ne denli karşı olduklarını, kapalılığı hiç benimsemediklerini çok iyi bilirim. (Tabi bu bölüm ve fakültesine göre değişiyor.)

Eğer gerçek düşünceleriyse bu rektörü alkışlıyorum.

sonbahar5803 ne güzel tanımlamışsın din anlayışını : din = kapalılık

WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:35.