Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Okuma Alışkanlığımız Yok (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=23078)

Melankolia 17.12.2008 20:35

Cevap: Okuma Alışkanlığımız Yok

Hmmm Şaşırdım Ama nolur nolmaz :D sen kendını Guvence altına al:)

arikarinkuchi 17.12.2008 20:36

[QUOTE=SivasLı_MeleK;348578]Hmmm Şaşırdım Ama nolur nolmaz :D sen kendını Guvence altına al:)[/QUOTE]

[B]sağol
alırm snde al :D[/B]

Arif Coşkun 18.12.2008 12:10

Okuma alışkanlığımız dünya sıralamasından çok geride olduğumuz açık,
bunda bilgisayarın da büyük rolü var ancak,
Bizde bilgisayar olamdanda önce aynıydı.
Çok okuyan ülkelerdede bilgisayar bizden daha önce olan yerler,
Okumak aslında bir kültür bir planlı programlı yaşamak şeklidir. Günde fazla değil bir yada iki saat kitap okumaya ayrsak eminimki ayda en az 2-3 kitap okunabilir. Ancak bunu çoğumuz yapmıyoruz. Zamanımızın çoğunu belkide gereksiz şeylerle öldürüyor harcıyoruz,
Halbuki kitap en iyi arkadaş en kültürlü arkadaş,

Kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmek dileğiyle...

seva 18.12.2008 19:35

ama derler ya ağaç yaşken eğilir.
Çocukken kazandırılmalı bu alışkanlık

abircan 19.12.2008 16:32

evde var 1500 kitap, sorarsanız kaçını okuyup bitirdin? 300 ancak, ama yinde düzenli okuyamasamda kitaba paramı verir alır okurum, son aldığım kitaplar, şibumi, zülfü livaneli son ada, HZ. Mevlana mesnevisi, kolay diye son adadan başladım bu hafta, ama okuma özürlü bir toplumuz o yüzdende hep beraber gerçekten özürlüyüz, çağın gerisindeyiz, alacak çok yolumuz var hem bireysel olarak hemde toplumsal olarak, şimdiki nesillere kitap hepten işence aracı gibi geliyor çünkü pc önünde cep telefonu nerdeyse 11. parmağı olmuş, 5 dakka bile birşeye konsantre olamıyor, sebep belli, anne okumuyor baba okumuyor, dede okumuyor, abi abla okumuyor, öğretmen okumuyor , milletvekili okumuyor, başbakan okumuyor, tepeden tırnağa okunmuyor bu memlekette malesef, umarım birgün herşey tersine döner

TeqTaBaNCa 19.12.2008 20:12

[B][I][U][COLOR="Red"]eLime Gecen her Kitabı okurum...en büyük hobimDir...ŞimdiLerde okuyacak kitabım yok .....Yok mu aranızda bana kitap hediye edecek :)[/COLOR][/U][/I][/B]

yerliturkuaz 20.12.2008 20:37

[B]Malesef toplum olarak kitap okuma laışkanlığımız yok biz birazda tembelliği tercih ettiğimizden dolayı ya kahveye ya tvye yada bilgisayar başında oluruz kitap okuma alışkanlığımızın gelişmesi için bunun anaokuldan başlayıp ailelerin bu konuda teşvik etmeleri gerekmektedir...[/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:31.