Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=175)
-   -   Türk -Kürt kardeşliği (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30388)

Siyahnur 13.08.2009 13:03

Cevap: Türk -Kürt kardeşliği

[COLOR="DimGray"]Evet herkese göre degisebilir,lakin Müslümanim diyorsak Kuran rehberimiz ise " Müminler ancak kardestirler" (Hucurat 10) ayeti geregi
müslüman her kürt fasistlik taslamiyorsa, irkcilik yapmiyorsa benim kardesimdir.

Fasistlik taslayan, irkcilik yapan asi bi türk ün de gözümde hic bi degeri yoktur.[/COLOR]

ömer yalcin 13.08.2009 13:18

[QUOTE=_DuMaN_58;448812][B]Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Sana göre kardeştir bana göre degildir. Bu Herkese göre degişir. [/B]

[B]Fakat yorumları yaparken terbiye sınırları içinde ve başka ırktan olsa bile onları üzecek onları ezici sözlerde bulunmayalım. [/B][/QUOTE]

[B][I]ONLAR ASKERLERIMIZI COLUK COCUGUMUZU ÖLDÜRÜRKEN [/I][/B]
[B][I]NE DIKKAT ETTILER SEN BENIM KELIMELERIMI DEGISTIRIYORSUN[/I][/B]
[B][I]HELAL OSUN SANA BE....................[/I][/B]

_DuMaN_58 13.08.2009 13:28

[B]ömer bey Ben yapılanlara yada bugüne kadar yaşananlara birşey demiyorum zaten. Sizede hak veriyorum. Fakat burası seviyeli bir ortam. Kullandığınız kelime terbiye dışı. Bende görevimi yaparak o kelimeyi sildim.[/B]

ömer yalcin 13.08.2009 13:36

[B][I]Bende biliyorum burda küfür etmek veya agir bir kelimenin iyi olmadigi.[/I][/B]
[B][I]O kadar analarin cigeri yaniyorki peki onlarin yürek acisini kim dindirecek[/I][/B]
[B][I]söylen bana.Cevap vermek zor degilmi.................................[/I][/B]

_DuMaN_58 13.08.2009 13:40

[B]Haklısın bütün bunların yapanlara Apo olsun başkası olsun cezası verilmeliydi ama yapmadılar. [/B]

goramaz 13.08.2009 13:48

yapmayın arkadaşlar.. Irkçılıktır yaptığınız...Kürt olup da devletine milletine bağlı olan çok insan tanıyorum..
bir milleti millet yapan herşeyden önce ülkü birliğidir. ne Türklük ne Kürtlük...unutmayın siz Türk olmak için ücret ödemediniz bedel ödemediniz siz de Kürt olarak dünyaya gelebilirdiniz..
üstünlük ırkta değildir..

yiğidoturan 13.08.2009 13:50

[QUOTE=sivaslı fd;448736]Türk kürt kardeşliği diye birşey yoktur. Dikkat ederseniz iki kelime yan yana gelince sonuna birde kardeşlik eklenince cümlenin telafuzu bile kulağa çok tuhaf ve komik geliyor. Ne kardeşliği ya adamlar bayraklarından tv kanallarına ve radyolarına kadar ayırmaya çalışıyorlar hala kardeşlikten bahsediyorsunuz istemiyorlar işte yüreklerinde bir gram Türk sevgisi yok, bakmayın öyle orda burda kardeşlik türküsü söyleyip durduklarına en ufak birşey olsa sokaklara dökülüyorlar....... Kardeşlik kelimesini içtenlikle tüm saflığıyla söyleyen sadece biziz..........[/QUOTE]

[B][COLOR="Blue"]haklısınız % 100 katılıyorum [/COLOR][/B]

ömer yalcin 13.08.2009 13:56

[B][I]Basima gelen bir olayi sizinle paylasmak istiyorum...[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]bundan iki üc yil önceydi,bir mobilya sirketinde calisiyordum söför olarak,[/I][/B]
[B][I]bir tane müsteri mobilya ismsrlamis,kagitlara baktim türk ismi[/I][/B]
[B][I]verilen adrese gittim kücük bir cocuk kapiyi acti,sordum baban evdemi diye bana almanca cevap verdi,babam yok annem var dedi.[/I][/B]
[B][I]sordum sen türk degilmisin diye oda hayir ben kürdüm dedi,[/I][/B]
[B][I]nerden geliyorsunuz dedim ,kürdistan dedi ,orasi neresi dedim mardin dedi,[/I][/B]
[B][I]sok oldum daha sonra annesi geldi ayni sorulari annesine sordum ve ayni cevaplari aldim. o kadar sinirlendimki anlatamam.[/I][/B]
[B][I]düsenebiliyormusunuz o yastaki cocugu nasil asiliyorlar TÜRKIYENIN icinde[/I][/B]
[B][I]kürdistan. ve cocuk tek kelime türkce konusmuyor.hem yillarca türkün ekmegini yesin ,hemde düsman olsun[/I][/B]

goramaz 13.08.2009 13:57

sizin olmayabilir ama benim kürt KARDEŞLERİM var. bir çok türkten daha duyarlı..daha bağlı ülkesine...

Kurtuluş Savaşında onların dedeleri ile bizim dederimiz birlikte savaştı..onlar da şehit oldu...Siz torunlarını aşağılayasınız diye mi..

yiğidoturan 13.08.2009 14:04

[B]istisnalar kaideyi bozmaz o kadar çok kötüsü varki iyileri içlerinde kayboluyor ırkçılıklada hiç ilgisi yok YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ --- AMA VATAN HAİNLERİNİ ASLA[/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:40.