![]() |
Besmele'nin Fazileti
Saliha bir kadının, münafık ve cahil bir kocası vardı. Bu kadın [B]“Bismillahirrahmanirrahim”[/B] diye besmele çekmeden hiçbir işine başlamazdı. Münafık kocası, onun bu haline çok kızar, kadıncağıza yapmadığı eziyeti bırakmazdı. O saliha kadın ise, kocasının eza ve cefalarına sabreder ve onun doğru yola gelmesi için, Allah’a dua ederdi.
Bir gün, o zalim adam iyice öfkelenmişti. Karısına yapacağı eziyet ve kötülük için bir bahane arıyor ve kendi kendine: “Şuna bir oyun çevireyim de görsün. Bakalım onu rezil olmaktan kim kurtaracak?” diye söylenip duruyordu. Başkalarına açıkça söylemediği inkarcılığı, artık bütün çirkinliğiyle, içinde dolup taşmıştı. Hanımını çağırdı. Ona bir kese altın vererek: “Bunu iyi sakla!” diye tembih etti. O saliha kadın da, kocasının emri üzerine hemen gitti. Besmele’yi çekerek keseyi iyice sakladı. Fakat kocası olan münafık adam da onu gizlice takip ediyordu. Sonra, karısının haberi olmadan keseyi ordan aldı. İçindeki altınları boşaltarak keseyi derin bir kuyuya attı. Aradan çok geçmeden, yine hanımını çağırdı: “Sana verdiğim bir kese altını hemen getir” dedi. Kadın koştu, keseyi sakladığı yere; [B]“Bismillahirrahmanirrahim”[/B] diyerek elini uzattı. Tam o anda, Allahü Teala Hazretleri’nin emriyle melekler tarafından kese kuyudan çıkarılıp, yerine kondu. Yanlız ıslanan keseden sular damlıyordu. Kadın, kesenin neden ıslandığını anlayamadı, getirdi. Kocasına teslim etti. Adam, içi altınla dolu ıslak keseyi görünce çok şaşırdı. Karısının söylediklerinin ne kadar doğru olduğunu anladı. Sonra karısına: “Sana çok zulmettim, cok canını yaktım, beni affet” diye yalvarmaya başladı. Allah’a tevbe ve istiğfar etti. Allah’ın salih kullarından biri oldu. O günden sonra, dua ve yakarışlarında hep şöyle derdi. “Ya Rabbi! Bana dünyam ve ahiretim icin hayırlı, saliha bir kadını eş olarak verdiğin için, sana hakkıyla şükretmekten acizim, beni affet Allah’ım.” O saliha kadın ise: “Ya Rabbi! Sana şükürler olsun ki, duamı kabul edip, kocamı salihlerden eyledin”. Diye dua ediyordu. |
Cevap: NAMAZIM...
Emeğine ve Yüreğine sağlık bi an için kendimi Mahşer gününde sandım Yüce Rabbimizin Merhametı Ve Rahmeti sonsuzdur Bu Mubarek Kadır gecesi Yüzü Hurmetıne Bizleri Affeder inş...
|
[B][COLOR="DarkOrange"]namaz insanı Allahı unutmaktan alıkoyar.Günde beş kerede olsa Allahı insana hatırlatıp şükrettirir.Allah(c.c) cümlemizi namaza hakkını vererek , huşu içinde eda edenlerden eylesin [/COLOR][/B]
|
[QUOTE=kronik;462449][B][COLOR="DarkOrange"]namaz insanı Allahı unutmaktan alıkoyar.Günde beş kerede olsa Allahı insana hatırlatıp şükrettirir.Allah(c.c) cümlemizi namaza hakkını vererek , huşu içinde eda edenlerden eylesin [/COLOR][/B][/QUOTE]
[B]amin........amin.........amin[/B] |
Gerçekten mükemmel bir anlatım o anı yaşadım adeta daha önce okuduğumda da aynı şeyi hissetmiştim....RAbbim hakkıyla namazı ifa edenlerden ve huşu içinde kılanlardan eylesin bizleri inşallah...
|
Cevap: Besmele'nin Fazileti
[B]bu hikayeyi gerçekten çok dinledim ve okudum çok güzel ve mana dolu
bi hikaye keşke her işimizin başlangıcı besmele ile olsa paylaşım için teşekkürler[/B] |
Namazını geçte olsa kılmış bu kardeşimiz
Ya namazını hiç kılmayanların hali ne olacak.....??? |
ELHAMDULİLLAH MÜSLÜMANIZ
[B]Elhamdülillah Müslümanız [/B]
Kafkas kartalı diye anılan İmam Şamil, çarlık Rusya'sının düzenli ordularına karşı Kafkasya'nın bağımsızlığı için bir avuç fedakar ve sadık adamıyla uzun yıllar mücadele vermiş bir lider ve kahramandı. Çarlık Rusya'sının her imkana sahip orduları karşısında, insan da dahil eksilen hiç bir-şeyi yerine koyamadığı için sonunda mağlup olmuş ve esir düşmüştü. Fakat Rus çarı onu, cesaret ve kahramanlığına hayranlığından dolayı bir esir gibi değil bir misafir gibi karşılamıştı. Üstelik sarayında Şeyh Şamil için bir de ziyafet düzenledi. Yemek devam ederken, Çar kaba bir tarzda İmam Şamil'in iştahlılığını iğnelemeye kalkıştı ve : - "Yahu bu adam beni de yiyecek" dedi. Şeyh Şamil bu,sözün altında kalmadı. Misafirini, iğnelemekten çekinmeyen bu kaba Rus'a tereddütsüz şu sözü söyledi : [B][COLOR="Red"]- "Elhamdülillah biz Müslümanız, domuz eti yemeyiz."[/COLOR][/B] |
Borcun Vâdesi
İyi yürekli bir vezir, yoksul ve muhtaçlara devlet hazinesinden borç para veriyor, borç alanlar, "Bunu ne zaman geriye ödeyeceğiz?" diye sorduklarında,
- "Padişahımız ölünce ödersiniz" diye cevap veriyordu. Bu duruma tanık olan bir adam bir gün Padişaha ; - "Efendimiz sizin veziriniz devletinizin hazinesinden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyor. Demek ki niyeti kötü, sizin bir an önce ölmenizi istiyor, siz ölünce de paraları zimmetine geçirecek" diye gammazladı. Bu gammazlık üzerine padişahın vezirine karşı kalbi bozuldu. Kendisini huzuruna çağırıp söylenenlerin doğruluk derecesini ve maksadının ne olduğunu sordu. Vezir sıradan bir vezir değildi. Görevinin dışındaki bir takım incelikleri de biliyor ve yerinde bunlardan yararlanıyordu. Padişahı yatıştıran ve yüreğini ferahlatan şu açıklamada bulundu: [B]- "Padişahım, söylenen doğrudur. Ben hazineden muhtaçlara borç para veriyor, vadesini de sizin ölümünüze bağlıyorum. Ama bunu sizin ölmenizi değil, tersine daha çok yaşamanızı istediğim için yapıyorum. [COLOR="Red"]Bilirsiniz ki her borçluya borcunun vadesi kısa gelir, vade dolmasın diye bakar, bunun için dua eder. Bu demektir ki borçlarını siz ölünce verecek olanlar, borçlarının vadesi dolmasın diye sizin ölmemeniz için dua edeceklerdir. Allahı katında en makbul dualardan biri de borç altındaki kullarının duasıdır. Benim de maksadım ömrünüzün uzunluğu, sağlık ve afiyetinizdir." [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkOrange"]Dünyada iken namaz kılmayanlar için, kıyamet günü gelip çattığı zaman, cehennem ateşinin üzerinde kor haline getirilmiş bir saç ortaya konulur ve Allah’u Zülcelâl buyurur ki:
“Ey Kulum! Dünyada kılmayıp kazaya bırakmış olduğun namazlarını bu kızgın sac üzerinde kıl ” gerisi bizlere kalmış ! [/COLOR][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:44. |