![]() |
Cevap: Gemerek ve Yeniçubuk'un birleşmesi için ilk adım atıldı
İş mahkemeye giderse birleşirler çünkü çok yakınlar ve Gemerek ilçe merkezi olduğu için Yeniçubuk mahalle olarak oraya bağlanır. Ancak bu durumda Yeniçubuğun nüfusu fazla olduğu için yapılacak tüm belediye seçimlerinde Yeniçubuk karlı çıkar. Çünkü başkan Yeniçubuklu olur ve parayıda o mahallelere harcar. Bence birleşmesi Yeniçubuk açısından isim hariç daha karlı. Ben Yeniçubuklu olsam birleşmeyi kesinlikle destekler birde başkan çıkarır, kasabamın ve ilçemin gelişmesi için daha fazla para gelmesine olanak sağlardım.
Benim düşüncem ise birleştirilmesi yönünde ancak birleştirilirken haritada belirttiğim ve boş olan sarı alana TOKİ ile anlaşarak yeni bir idari merkez oluşturulursa, hem iki tarafa uzak olmamış olur hemde şehir meydanı ve merkezi tam ortada olur. [IMG]http://www.sivaslilar.net/forum/attachment.php?attachmentid=3137&stc=1&d=1273605584[/IMG] |
ben gittim yeniçubuğa demiştimburası nasıl kasaba oluyor bildiğimiz ilçe demiştim:D
|
ya mantıklı olan birleşince o ilçeye bağlanmış olacak ismide doğal olarak gemerek olmalı ve bence yeniçubuk diye birşey kalmamalı oda içinde 3-4 mahalleye ayrılıp gemereğin mahallesi olmalı mantıklı olanı budur bence.
|
[QUOTE]ben gittim yeniçubuğa demiştimburası nasıl kasaba oluyor bildiğimiz ilçe demiştim[/QUOTE]
Gemerek ve Yeniçubuk ikiside birer kasabadır zaten.:) Tek farkları idari olarak Gemerek'in ilçe merkezi olmasıdır. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:09. |