Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Danimarka, Kangal'ı kara listeye aldı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35441)

filografozan 07.06.2010 08:42

Cevap: Danimarka, Kangal'ı kara listeye aldı

asil kangalımız bunlara okkalı bir hoşşttt çeker.

gürünlü kaya 07.06.2010 10:08

o asaletli hayvanın asaletsiz ******** memlekette ne iş var

aysima58 07.06.2010 10:31

[QUOTE]:D[/QUOTE][QUOTE=filografozan;558583]asil kangalımız bunlara okkalı bir hoşşttt çeker.[/QUOTE]

hee valla haklısın kardeş tebrik ediyorum sizi güzel bir yorumdu size katılıyorum ve yorum yapmıyorum.

bilgin_58 07.06.2010 13:31

[QUOTE=OSMAN ECE;558547]apo piçine kucak açan bir devlet kangalı içine sindirebilirmi kangal apodan asaletli
apodan saf apodan mert kesinlikle kangal pusudan kalleşçe saldırmaz
çocuğa kadına yaşlıya asla saldırmaz böyle bir asaleti dana markamı öküz markamı niye kabul etsin apo mayın döşer kalleşçe kangal o mayını temizler[/QUOTE]

Alkışlıyorum hemşerim
Ancak bu kadar yerinde bir söz edilebilirdi,
Kangal köpeği kadar hasiyeti olan bir millet roj tv ve apoya destek vermez

aysima58 07.06.2010 14:24

[QUOTE][/QUOTE][QUOTE=OSMAN ECE;558547]apo piçine kucak açan bir devlet kangalı içine sindirebilirmi kangal apodan asaletli
çocuğa kadına yaşlıya asla saldırmaz böyle bir asaleti dana markamı öküz markamı niye kabul etsin apo mayın döşer kalleşçe kangal o mayını temizler[/QUOTE]

bravoo abim benim yahu işte budur bunun üstüne daha yorum yapılırmı be tebriik ediyorum abicim ellerinden öpüyorum.

OSMAN ECE 07.06.2010 15:35

BİLGİN VE AYŞİME KARDEŞLERİME ÇOK TEŞEKKÜ EDYORUM

mrguven 07.06.2010 21:42

[B]danimarkalılar kangal görmemişler bence görseler gerçek kangalı önünde egilirler [/B]

hsizer 07.06.2010 22:35

Çokta umurumuzda değiller,bu gidişle bizde Danimarkalıların Türkiye'ye sokulmasını yasaklayacağız,Bizim değerli kangalımıza değilde onlara maskeyi şimdiden takmak lazım,bir kangal bin Danimarkalı eder bu da bize yeter,sadakati kangalımızdan öğrensinler.

esrarengiz 08.06.2010 16:18

[QUOTE=OSMAN ECE;558547]apo piçine kucak açan bir devlet kangalı içine sindirebilirmi kangal apodan asaletli

gozumsen gardas......... bunlar ne bilir insan gibi yasamayi ancak dagdaki kopeklere bakarlar....hani uzaktaki dagda bulunanlara kendi daglarinda ozgurce dolasmak isdeyen kangallara satasirlar... bunlara en guzel dersi kangallar veriyor merak etme sen gozum:)) danimarka nufusunun %70 kadin ona gore siz hesabini yapin:)) ne diyeyim baska soze ne hacet demisler... once kendi kopeklerine tasma taksinlar sonra guzelim kangalima laf atsinlar...

AĞAOĞULLARI 08.06.2010 18:31

Orta asya Türk tarihine baktığımız zaman veya Dünya tarihine bakıldığı zaman hayvancılığın ön saflarda olduğunu görürüz. Ticari alış veriş hayvancılığa dayanır.Eski çağlarda insanlar ticareti değiş tokuşla yaparlarmış paradan önce. Hayvancılık ve tarım hızla günümüze kadar gelmiştir. Hayvancılık ve tarım geliştikce bunları koruyacak kollayacak hayvanları yırtıcı hayvanlardan koruyacak
bekçilere,çobanlara ihtiyaç duyulmuş.Büyük ve küçük baş hayvan sürülerine sahiplik edecek koyun köpekleri yetiştiriciliği gündeme gelmiş. Yıllar sonrasında çok iyi yetiştirilmiş cins köpekler meydana gelmiş.Dünya da bir daha eşi olmayan
kangal köpekleri o günden bu güne kadar şan ve şöhretlerini devam ettirmektedirler. Kangallar çok iyi bekçilik ve korumacılık yaparlar devamlı koyun sürülerini göz hapsinde bulundururlar. GAzetelerde okuyoruz Danimarka 2015
yılına kadar 13 köpek cinsi arasında Kangalları da kara listeye alarak yasaklamıştır. Altının kıymetini sarraf bilir Danimarkalılar bilmez. Kangal cins köpekleri çok uysal insanlara saldırmayan akbaş ve karabaş olarak iki cinse
ayrılır. Kangallar dünyada isim ve patentlerini tescillemişlerdir. Türkiyede birçok yerler de yetiştiriciliği bulunmaktadır. Avrupada dahi yetiştiricili vardır. Danimarka yasaklasa ne yazar. Ne yazıkki İstanbulda birçok evlerde ,villalarda ,bahçelerde küçük kulübelerde yaşıyorlar smi,ni ahipleri tarafından gezdiriliyor. Bu onlar için cezaevi muamelesidir. Kangallar doğayı sever açık alanlarda oynamak ister gezmek ister bekcilik yapmak ister. Ofisimde büyük boy posterleri bulunmaktadır çünkü bende Kangal ilçesindenim. Kangalların kesin özgeçmişleri bilinmesede Sivas ilinin Kangal ve Deliktaş bölgesinden oldukları
bilinmektedir. Kangalda yerleşik düzene giren kanglı aşiretinin farklı bir cinten
yetiştirdikleri Kangal koyunları da nam almıştır. Kangal köpekleri hakkında bir çok hikayeler ve yorumlar yapılmaktadır. Yazılmış bir çok kıtapları da bulunmaktadır. Kangal köpeklerinin anayurdu ortaasya dır ilk kurt boğan köpek olarak bilinmektedir. Bir çok kaynakta Kangalla Deliktaş arasında bulunduğu bılınmektedir. Hayvancılığa meraklı olan bölgelerdir. Kangalların ismini Danimarka silse dahi önemli değil. kANGAL köpekleri olan Akbaş ve karabaşı
Dünya tanıyor. Mini mini yavruları çok sevimli oluyor onların arkadaşlığına sevecenliğine dostluğuna tanıyanların güveni tamdır. Bir silahtan daha güvenlidir. Kangalların anlatmakla bitmeyen özelliklleri vardır. Çok iyi bir çoban
köpeği oldukları gibi iyi bir arkadaşdırlar. 8/06/2010 Ağaoğulları.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:01.