Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Müslüman oldukları halde, komşuları tarafından 'Gavur, hristiyan.... (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35572)

BOUN 17.06.2010 15:31

Cevap: Müslüman oldukları halde, komşuları tarafından 'Gavur, hristiyan....

Farklı din, dil, renk, ırk, kültür, yaşam tarzı ve fikirlere saygı göstermeyen ve tahammül edemeyen hayvanların soylarının kesilmemiş olması ne kadar üzücü!

Kimse kimseye benzemek, aynı düşünce veya dini inanışa sahip olmak zorunda değil. Kimse kimseyle aynı kıyafetleri giymek benzer kültürel normlar içerisinde yaşamak zorunda da değil! Farzedelim ki bu insanlar Müslüman değil de Hıristiyan, Musevi veya Budist olsun, farzedelim ki Türk değil, Ermeni, Kürt veya Yunan olsun. Bu durum yine de kimsenin kimseyi dışlayabileceği anlamına gelmez ve kimseye bu hakkı vermez.

İçerisinde yaşadığımız faşist ortam son 100 yılda Sivas yöresinde yaşayan 100 binden fazla Ermeni, ve 50 binden fazla Rum komşularımızı kaybetmemize vesile oldu, anlaşılan o ki faşizm ve hoşgörüsüzlük aynı hızla rüzgarını estirmeye devam ediyor! Ne acı!

sandalli 17.06.2010 19:53

Sivas´in bu konularla gündeme gelmesi icler acisi. Herkesin daha duyarli olmasi lazim, üzücü bir durum.

ozanberk2010 17.06.2010 23:34

[QUOTE=Salim58;560375][B]Biraz abartılı anlatılmış gibi geldi bana.

Sivas gibi bir yerde böyle bir dışlanma olacağını hiç zannetmiyorum.

Birkaç kendini bilmez böyle bir düşünceye sahipse, bunları tüm Sivasa maletmemek gerek diye düşünüyorum.Sivasta ve ülkemizde her dinden ırktan insanlar var. aynı havayı soluyor aynı nimetlerden faydalanıyorsak böyle bir ayrımcılık yapılması hiçte hoş değil...[/B][/QUOTE]

yazının bir kısmına katılıyorum,ama birkısmına da hiç ama hiç katılmıyorum.
katılmadığım 1: sivas gibi bir yerde böyle dışlanma olacağını sanmıyorum- demekki sanmakla olmuyor,tahminle olmuyor, yaşananları yaşamak lazım,yada sivaslının başka dişnden başka ırktan,başka milletten olanlara karşı bakış açısını objektif irdelemek ,gözlemlemek lazım.
2:Birkaç kendini bilmez böyle bir düşünceye sahipse bunları tüm sivaslılara maletmemek lazım- Nedense bu tür olaylar hep sivasta birkaç kendini bilmezin yaptığı tavsip edilmeyen olaylar oluyor. Madem o olayları birkaç kendini bilmez yapıyor neden kendini bilen büyük çoğunluk kamuoyu oluşturup tepki göstermiyor.
Bu siteye üye sayısı oldukca fazla bildiğim kadarıyla,yani girip bu siteyi takip edenler oldukca fazla. ama sizin düşüncelerinizi çürüten( yanlışlarınızı kanıtlayan) birşeyin farkına varmalısınız . işte irdelemeyi buradan yapabilirsinmiz. oda nedir biliyormusunuz. böyle önemli,insanlık dışı bir olaya tepki gösterenlerin,yorum yapanların sayısına bakarmısınız kaç kişi. bu olay üzerine bu siteye giren herkesin yorum yapması gerekirdi. gidin sivasta meydanda kime sorarsanız sorun 100 kişiden 100 ü de bu olayın yanlış olduğunu söyleyeceklerdir,hatta bu olayı yapanlarada mikrofon uzasanız onlarda aaa olurmu ayıptır günahtır böyle davranılmamalı,onlarda allahın kulu,onlarda insan diyeceklerdir. ben bu sitede başka konulara 3 yorum yapılıyorsa bu olay hakkında 3000 yorum yapılmasını beklerdim. demekki birkaç kendini bilmez değil. yıllarca hep olaylarda birkaç kendini bilmez diye diye sivasın bulunduğu konuma bakın.

aysima58 18.06.2010 01:44

son haddine kadar katılıyorum size kardeşim bu olayı okuduğumdan beri kafayı yiyeceğim yemiin ederim inanın şu an mümkün olsa sivasa gidip bu insalıktan yoksun kişileri bulup aleme ibret için yüzlerine tükürürdüm ama maalesef yol çok uzak inşallah bu siteye onlardan biri girerde okur ve utanma duygusu varsa yaptığından utanır.

Salim58 18.06.2010 08:15

[B]ozanberk2010[/B]

Size hitaben yorum yapmadım,ister katılırsınız,ister katılmazsınız.

Siz olaya camdan bakmışsınız. Ben pencereden baktım tek fark bu.

servet 58 18.06.2010 08:41

insanların inancına saygı göstermeyen kişiler
naslı muslümanlıgı savunur esas bu kişilerin ne oldugu belli degil

HaZaN 18.06.2010 09:06

[B][I]Söyleyecek kelime bulamıyorum cahillikten başka bir şey değil ki, bugün onlara yapılan yarinde döner kendilerine yapılır etme bulma dünyasıdır.[/I][/B]

bilal kose 18.06.2010 09:38

Cahilligin daniskasi diye buna derim.Guzel kitabimiz kurani kerimin neresinde yaziyor insanlari din, irk ve inanclarindan dolayi asagalayin dislayin diye.Hangi akila hizmet boyle cahillik yobazlik olurmu ya Asil boyle insanlari barindirmamak gerek dislamak gerek hasa bunlar peygamberlerden dahami bilgili ilimli hicbir peygamberin bile yapmadigini bu gorgusuz cahiller yapacak diyecek bir soz bulamiyorum tuuuu..... sizin yuzunuze demekten baska..

aysima58 18.06.2010 16:24

teşekkürler bilal kardeşim devaam edin arkadaşlar eleştiriler bu kadermi kele eş gosun size.

barikat58 20.06.2010 17:51

[QUOTE=Salim58;560375][B]Biraz abartılı anlatılmış gibi geldi bana.[/B]

[B]Sivas gibi bir yerde böyle bir dışlanma olacağını hiç zannetmiyorum.[/B]

[/QUOTE]

[B][I]Bence olmuştur :)[/I][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:38.