![]() |
Cevap: Sivas'ta korsan kitap operasyonu
[QUOTE]Ama 50 doları verenin geliri ne durumda?
600 tl asgari ücret alan birisin 20-30 liralık kitap alması imkansız gibi birşeydir..[/QUOTE] Evet ancak kültür kitapları ve akademik kitapların fiyatları zaten farklı mesela burada (İstanbul) geçen üst geçitte çok beğenerek okuduğum bir tarih yazarının kitabı 5 TL idi. Mağazada ise orijinali 11,25 TL. Bu kitapta mı korsan alınır? Hem 2-3 kişi okumak istediği kitabı beraber de alabilir. İkinci el alabilir, ben şahsen korsana karşıyım ve mümkün olduğunca da kullanmam. Sonuçta ortada emek var, ben emeğimin boşa gitmesini istemem razı da olmam, bu adamlarda razı olmuyorsa hesabını nasıl vereceğiz ki? :S |
[QUOTE=İsmail Özçelik;593834][B]Türkiye'de bilinenin aksine kitap ve CD/DVD ucuzdur.[/B] İspat mı istiyorsunuz okuduğum bölümün kitapları, Türkiye'de 60 TL, yurt dışında 50 $. Nasıl pahalılık bu anlamadım.
Ayrıca korsan kitap kul hakkı bile olabilir. Benim bu konuda şüphelerim var.[/QUOTE] Şüpheye gerek yok kıymetli kardeşim bu kul hakkıdır. Emek hırsızlığıdır. Kitap fiyatları öğrenci için pahalı olabilir ama çalışan bir insan için bir kilo kestane parası :) |
biride benim soruma cevap versin ilk yorumda yazdığım soruma??????
|
[B]herseyin korsani cikti artik ne yapacagimizi sasirdik
bir yandan emek hirsizligi diger yandan almak istesen ates pahasi[/B] |
[QUOTE]peki bu korsan kitap oslun cd olsun yok etmek israfmıdır?bunları mesela bir kütüphaneye bağış yapsalar daha iyi olmaz mı?en azından israftan kurtulunmuş olmaz mı bu sorunun cevabını hep merak etmişimdir.cevaplayacak yok mu acaba?[/QUOTE]
Kütüphanelere bağışlanması, kanunen aykırı bir şeyin kanun uygulayıcıları tarafından gerçekleştirilmesi olur ki buda doğru olmaz. |
[QUOTE=burak5866;593865]biride benim soruma cevap versin ilk yorumda yazdığım soruma??????[/QUOTE]
Tamemin değilim ama sanırımbu konuyla ilgili bir hüküm olabilir.Yaniyasal olmayan yoldan üretilen satılan ürünlerin imhası gerekiyor olabilir. |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Tr göre pahali bence de,bu arada Istasyondaki Diyanet,Pasacami alti haric tavsiye ettiginiz kitapci lar nerde Sivas ´da ?
Aradiklarimi hic bulamiyordum oralarda...[/COLOR][/FONT][/B] |
[QUOTE]Diyanet,Pasacami alti haric tavsiye ettiginiz kitapci lar nerde Sivas ´da ?[/QUOTE]
Kepenek Caddesinde NT Mağazası, İstasyon Caddesinde Beyoğlu (kültür kitapları ve romanlar için) ve postanenin arkasındaki (Ak parti il teşkilatı altı) kitapçı. (üzgünüm ismini hatırlayamadım.) |
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Not ettim, cok tesekkürler....[/COLOR][/FONT][/B]
|
[QUOTE=Siyahnur;594005][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Tr göre pahali bence de,bu arada Istasyondaki Diyanet,Pasacami alti haric tavsiye ettiginiz kitapci lar nerde Sivas ´da ?
Aradiklarimi hic bulamiyordum oralarda...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] Seni yozgata davet edeyim o zaman :) Aradığını bulamamak ne imiş ilmel yakin anlarsın.. devirinternet devri.Bir tıkla hemen hemen herşey iki gün içinde elinde.Mesela ben İdris Şah'ın bir kitabını değil Sivas'ta internette bile bulamıyorum. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:04. |