![]() |
-->: CANIM SİVAS'IM
Yüreğıne,gönlüne sağlık.Sivas ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Güfte tamam birde besteleyen çıksa. Zafer51
|
-->: KINALI KUZUM MEHMETÇİĞİM
Tüm şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyorum.Ruhları şad,mekanları cennet olsun. Sabiha hanım sizinde gönlünüze sağlık şiirlerinizi zevkle okuyorum. Ne mutlu türküm ve sivaslıyım diyene. Zafer51
|
--->: CANIM SİVAS'IM
şiir çok güzel elinize sağlık...sivas ı çok özledim......
|
--->: BİR TANEM
şiir harika süper ya elinize sağlık...
|
HEP SEN VARSIN
HEP SEN VARSIN
İstesem de seni unutamıyorum, Hayalini içimden atamıyorum, Hep seni düşünmeden duramıyorum, Damarlarımda, kanımda hep sen varsın... Bir tanem, aklımdan bir an çıkmıyorsun, Sanki hep benimle nefes alıyorsun, Sonsuza kadar kalbimde atıyorsun, Uykularımda, düşümde hep sen varsın... Ne olurdu senin yanında olsaydım, Büyüleyici gözlerine baksaydım, Kollarımı, kollarına dolasaydım, Gecelerde, gündüzümde hep sen varsın... Unuturum sanma, asla unutamam, Yüreğimden yüreğini hiç atamam, Seni ne çok sevdiğimi anlatamam, Şarkılarda, türkülerde hep sen varsın... Yanıyor yüreğim, özlüyorum seni, Bu hasretin yaşatmaz, öldürür beni, Bil ki mahşerde bırakmam ellerini, Şiirlerde, mısralarda hep sen varsın... SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS NOT: Bu Şiirim Bestekâr Sayın. Timur İLİKAN bey tarafından Türk Sanat Müziği dalında Buselik Makamında Bestelenmiştir Bestekarın yorumu ile [url]www.youtube.com[/url] sitesinin arama kutusuna Sabiha Serin yazılırsa güftesini yazdığım bu şarkıyı dinleyebilirsiniz. Selam ve saygılarımla |
ŞEHİDİMİN YAVRUSU
ŞEHİDİMİN YAVRUSU
Gel yavrum koklayayım, gülümün yüzü solmasın Teröre kurban giden babandan sen hatırasın Sen şehit evladısın, gurur duy, göğsün kabarsın Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun... Şehidimin yavrusu, ananı sen iyi dinle Ülkene yararlı ol, gurur duyayım seninle Baban hep yaşayacak kalplerde sevgi ile Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun... Bizi üzüp ağlatıp yuvamızı dağıtanlar Vatanıma göz dikip, Türklere kurşun sıkanlar Bir gün pişman olarak cezasını bulacaklar Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun... Ülkene sahip çıkıp sonsuza dek koruyarak Bayrağımız elinde, marşımızı okuyarak Vatanını sev oğlum, toprağına sarılarak Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun... Bu vatan hepimizin, bölünerek parçalanmaz Türk ulusu cesurdur, hiç kimseler korkutamaz Babana kıyan eller amacına ulaşamaz Atatürk`ün izinde Cumhuriyet ilken olsun... SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair NOT: Bir şehit eşinin yüreğini yüreğimde hissettim ve yavrusuna olan duygularını mısralarıma taşıdım. |
NEREDESİNİZ UYANALIM CANLARIM
NEREDESİNİZ UYANALIM CANLARIM
Ne zaman uykudan uyanıpta Olup bitenleri göreceğiz Onca yaşanan olumsuzlukların Ne zaman üstesinden geleceğiz …..Ne hukuk kaldı, nede adalet Vatandaş gözlerinde oldu illet Sen ise otur hepsini, pencerenden seyret Tüketiciyiz ama, bakmıyoruz etikete Boğulduk marka yarışında,yazık bu millete …..Çürük,çarık demeyip ne bulursak yutarız Sağlığımız gitti elden derdimize dert katarız Sonrada çare arar,doktorda bilmez, yanlış ilaç yutarız ….Herkeste şimdi kanser,ülser,seyrederiz ölümü Kimsenin umurunda mı, çektirirler onca zulümü Nedenini sormayız kendimize, hep kader deriz Oysa neden olanları araştırıp, hiçbirşeyi görmeyiz ….Maaşlar deseniz uçtu,hep kuşa döndü Seçtiğimiz vekiller ise, arkamızdan sinsice güldü Amaçları zaten hizmet değil, köşeyi dönmekti Layık bize bunlar sızlanmasın hiç kimse Her önümüze geleni, göndermeyelim meclise ….Amaç vatandaşa hizmet ise peki neden böyleyiz Memur,işçi,emekli sızlanıp,üç ayları bekleriz Vatandaşın işi düşer gider resmi daireye Anlatır iki kat derdini müdüre, sonra döner geriye Bulamaz derdine çare, atlatırlar sorunu seneye ….Oysa boş beyinli oturmuştur hak etmeden koltuğa Kültürden yoksun,işini bilmez sorar memuruna Adam sanar kendini, güvenir taktığı kıravata Anlamaz hizmetten, sadece hava atar, alır maaşını Biz ise çözüm ararız sözüm ona, alırız hep havayı ….Ey benim kalbi temiz,asil yürekli Türk Halkım Amacım duyarlı olup sıkıntılara çare bulalım Çevremizde olup bitenlere susmayıp, duyarlı olalım Mutluluk hakkımızsa eğer, hepimiz bir yumruk olalım Sarılalım birbirimize, hepimiz mücadeleci olalım. Çocuklarımıza daha temiz bir ülke bırakalım. ….Sevgilerim ve saygılarım hep sizin olsun ….Yüzünüzde açsın tomurcuklar, mutluluk sizi bulsun...... SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS |
Ağzınıza yüreğinize sağlık gerçekten çok güzel tebrik ederim...
|
Bacım yine her zamanki gibi sivası anlatan süper bir şiir yazmış kalem tutan
ellerinize ve yüreğinize sağlık paylaşımın için teşekkür ederim |
--->: ŞEHİDİMİN YAVRUSU
çok güzelll
yüreğinize sağlık |
-->: ŞEHİDİMİN YAVRUSU
[B]Ne Güzel Şiir Sabiha Hanım Paylaşımınız için TeşekkurLer...[/B]
|
DATLI SİVAS'IM
DATLI SİVAS’IM
Neydip nişler ganasıya datlı Sivas’ımı tanıdırım Zabaha dek uyhu dünek yoh osanmadan yazarım Enük cücük bilsin diye adetleri ağnadırım Essah seni bek severim toprağı datlı Sivas’ım Ne ganyana,ne gaynata niyeysem artuh sevülmez Gelin andılır oturur, yemek bile bişiremez Gandırırlar gocasını evcümanlık ne bilemez Geleneği belledirim gençlere datlı Sivas’ım Gocalar da garısını atasına değişirler Emekleri unudarah utanmadan çemkürürler Kendi enük cücüğüne sevgu saygu oğredmezler Unuduldu vah el öpmek, adeti datlı Sivas’ım Toprağını eken yok ki herif otursun gahvede Sonra da hep sızlanırlar iş yokki hani nerde Halbusam ki ekmeğini daşdan çıharır iş çok her yerde Ahali bek tenbel oldu , parkta oturur datlı Sivas’ım Aha Ramazan geliyor hatırlansa fuhareler Bir gab yemek götürerek birçok sevap işleseler Her gün iftar sofrasında aç olanı düşünseler Verir Allah kısmetini insanı datlı Sivas’ım Kış devlüğü unuduldu,büberler gurudulmuyor Peskütanı tanımıyorlar ki ,kelecoş bişirilmiyor Yuha, fetil,erişte açılmıyor ohlava ellenmiyor Gıymalıklar yapardukya hey gidi datlı Sivas’ım Sivas’ımda cadde sohah ,yıhılarak viran oldu Sözümona tamir diye tarih marih unuduldu Meydanda yıhıldı asırlık havuz zebelle bir şey gondu Anılarda galdı herşey yanarım datlı Sivas’ım Hagıygı Sivas’lı galmadıki,koşeyi dönüp geddiler Ayda yılda yalandan gelip toprağına saab çıhmadılar Goltuh sevdalısı yetkililer galhıpda calışmadılar Ciğerlerim dağlanıyor sönmüyor datlı Sivas’ım Cumhuriyet , kültür, sanat, tarih şehrisin gurur duyarım Sonsuza dek sahip çıkar bütün ahaliye tanıdırım Şivemiz de özümüzdür severek bele yazarım Yiğidoyum ta ezelden severim datlı Sivas’ım Arada daş attım diye sakın ha gızmayın Sabiha’ya Ben hagıygı Sivaslıyım, mertce,doğru yazarım buraya Goğnüm ister saap çıhak Sivas’a hepimiz gucahlaşah Birlik beraberlik içinde dudgun olsak datlı Sivas’ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS |
CANIM SİVAS'IM
CANIM SİVAS'IM
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas'ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas'ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas'ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas'ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas'ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas'ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unutuldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas'ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas'ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas'ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas'ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS Not: Bazı kelimeleri açıklamak istedim. Bek : Çok Emme : Ama Tellenmek : Küsmek Gıymalıh vahdı : Kıymalık vakti.(Köşe yazımda kıymalık geleneğini anlattım )Kuşbaşı etin ufak ufak doğranıp leğenlerde kavrulması. (Kışın yemeklerde kullanılır) Gıneycesi : Kına gecesi Ciğerli olmak : Candan,samimi Gendini turab etmek:Fedakar ve cefakar olmak Ciğerleri yanmak : Çok çok üzülmek sanırım diğerleri anlaşılmıştır.... Selamlar Sevgiler Saygılarımla... |
tek kelimeyle harika!!!!!!!!!!!!
|
UNUTMAYACAKSIN
YAŞ 20 GENÇ BİR BEDEN… YAŞAMIN EN GÜZEL ANINDA KIPIR KIPIR HAREKET VAR KANINDA… DAĞLARDA YANKILANIYOR SESİ… ONUN HERŞEYİ MAVİ BERESİ… EY KAHRAMAN KOMANDOM BENİM… SEN TÜM ANALARIN DUALARINDA… SEN BU VATANIN DAĞLARINDA YAŞIYOR YAŞAYACAKSIN… HATIRLATIYOR SANA TÜFEĞİN NAMUSUNU.. SIRT ÇANTAN ASLAN YELESİNİ… ALNINDAKİ TER ANADOLU YAĞMURUNU… GÖZLERİNDEKİ BAKIŞ YIKILMAYAN GURURUNU… MAVİ BEREN KOMANDO ONURUNU HATIRLATIYOR HATIRLATIYOR SANA… EY ASLANIM EY AHMEDİM EY MEHMEDİM EYY KOMANDOM BENİM UNUTMAYACAK UNUTMAYACAKSIN… SANA DUA EDEN ANANI BABANI… BU KAHRAMAN VATANI… TOPRAĞIN ALTINDA YATANI… MUSTAFA KEMAL ATANI UNUTMAYACAK UNUTMAYACAKSIN… UNUTMAYACAKSIN… SANA DUA EDEN GELİNLERİN SARIĞINI.. BU VATANA BAĞLILIĞINI… AY YILDIZLI BAYRAĞINI UNUTMAYACAK UNUTMAYACAKSIN… SANA MEKTUP YAZAN SIRDAŞINI… OKULDA OKUYAN GARDAŞINI… ŞEHİT OLAN ARKADAŞINI UNUTMAYACAK UNUTMAYACAKSIN… EY KAHRAMAN KOMANDOM BENİM… KAHRAMANLIĞINLA YAŞA ,KAHRAMANLIĞINLA... KOMANDO… |
[B]süperler yaa...
cok tsk.ler emeginize saglik :)[/B] |
Sivas'ımızın o güzelim şivesiyle kaleme aldığınız bu şiir için sizi yürekten kutlarım. Yüreğine sağlık. Ellerin dert görmesin.
|
--->: DATLI SİVAS'IM
Sabiha hanım harikasınız...Ellerinize sağlık...
|
Yazacak fazla birşey bulamıyorum...Sağol, varol...
|
ellerinize saglık güzel bir şiir...
|
HOŞGELDİN RAMAZAN
HOŞGELDİN RAMAZAN
Ya Rabbim binlerce şükürler olsun Yine kısmet oldu Ramazan görmek Hayırlar getirsin, mübarek olsun Kalpler kırılmasın, gülsün Allah’ım Bu mübarek günde dolsun camiler İman dolu aşkla gelsin yürekler İbadet edilsin açılsın eller Sen aciz kulunu affet Allah’ım Ya Rabbim yardım et aç olanlara İnsaf ver kuluna baksın onlara Kapı ardındaki tek kalanlara Versinler bir ekmek doysun Allah’ım Yürekler İslam aşkı ile dolsun Ruhlar iman ve huzuru bulsun Dualar edilsin oruç tutulsun Ramazan coşkusu olsun Allah’ım Ya Rabbim bu günde geldik kapına Huzur ve bereket göster kuluna Barış ver yurduma al kanadına Esirge Ülkemi koru Allah’ım Analar, babalar unutulmasın Tek başına evde bırakılmasın Duası alınsın vefa tanısın Bir dem sevgi saygı görsün Allah’ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS Not: Herkese hayırlı ramazanlar dilerim. Sivas'tan selam ve saygılarımla... |
-->: HOŞGELDİN RAMAZAN
[B]Dua ile süslü bu güzel şiire AMİN demekten başka hangi güzel söz söylenebilir ki?
AMİN Kaleminize,yüreğinize sağlık! Sizede Hayırlı Ramazanlar![/B] |
HEP SEN VARSIN
HEP SEN VARSIN
İstesem de, seni unutamıyorum Hayalini içimden, atamıyorum Hep seni düşünmeden, duramıyorum Damarlarımda, kanımda hep sen varsın Bir tanem, aklımdan bir an çıkmıyorsun Sanki hep benimle, nefes alıyorsun Sonsuza kadar, kalbimde atıyorsun Uykularımda, düşümde, hep sen varsın Ne olurdu; senin yanında olsaydım Büyüleyici gözlerine baksaydım Kollarımı, kollarına dolasaydım Gecelerde, gündüzümde hep sen varsın Unuturum sanma, asla unutamam Yüreğimden, yüreğini hiç atamam Seni ne çok sevdiğimi, anlatamam Şarkılarda, türkülerde hep sen varsın Yanıyor yüreğim, özlüyorum seni Bu hasretin yaşatmaz, öldürür beni Bilki; mahşerde, bırakmam ellerini Şiirlerde, mısralarda hep sen varsın SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS Not: Bu şiirim tanınmış bestekar Sayın Timur İlikan bey tarafındanTürk Sanat Muziği dalında Buselik makamında bestelenmiştir. [url]www.youtube.com[/url] sitesinin arama kutusuna, Sabiha Serin yazılırsa bestekarın kendi yorumu ile güftesini yazdığım HEP SEN VARSIN adlı bu eserimi dinleyebilirsiniz. Saygılarımla..... |
--->: HEP SEN VARSIN
yüreğinize sağlık çok güzel olmuş. Bide sivastamı ikamet ediyorusnuz merak ettim. :)
|
HEPSİ YALANDIR
HEPSİ YALANDIR
Her canım diyeni seviyor sanma Sonra üzülürsen pişmanlık duyma Tanı sahte dostu yüzüne bakma Aldanma diline hepsi yalandır Kötü günde gelmez gözden kaybolur Yüzü kızarmadan bahane bulur Kendini kandırır sevgiden olur Gülse de yüzüne hepsi yalandır Yüzünü görünce hatırlar seni Çok özlemiş gibi tutar elini Sakın inanıp ta verme kalbini Baksa da gözüne hepsi yalandır Acını paylaşıp teselli etmez İhtiyaç olunca yanına gelmez Seninle ağlayıp seninle gülmez İnanma sözüne hepsi yalandır Uzakta olsan da derdini sorsan Vefalı dost isen yanında olsan Gücün yetiyorsa çareler bulsan Güvenme bugüne hepsi yalandır Ne ekersen biçer alırsın ürün Dostluğu öğrenip arada görün Vefanı gösterip sevgiye bürün Dönsene özüne hepsi yalandır Bu dünya fanidir bir var, bir yoksun Solacak bedenin unutma kuşsun Uçarak gidince ağlayan olsun Çıksak ta yarine hepsi yalandır Zordur dostu bulup ebedi yaşatmak Kalbini kazanıp tahtını kurmak Amacım dostluğu size tanıtmak Baksana düzene hepsi yalandır SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS DÜNYA FANİ, GEÇ KALMA,DOSTLUĞU TANI Sivas'tan selamlar ve Saygılarımla...... |
-->: HEPSİ YALANDIR
[B]Evet Sabiha Hanım maalesef hakiki dostlarada,hakiki sevdalarada çok fazla ihtiyacımız var fakat sizinde dediğiniz üzere bulmak çok zor,kaleminiz dert görmesin,çerverinizde sahte yüzler değil samimi gülüşlerle dolsun İnşaAllah![/B]
|
--->: HEPSİ YALANDIR
[B]Gerçek Dostu bulmak gerçekten çok zor....
sözlerimi Aşık Veysel'den bir dörtlükle kapatayım... Dost dost diye nicesine sarıldım Benim sâdık yârim kara topraktır Beyhude dolandım boşa yoruldum Benim sâdık yârim kara topraktır[/B] |
--->: HEPSİ YALANDIR
[B][I][COLOR="Purple"]affına mahçuben ablam diyeceğim. ben sana ne diyeyim ablam harika anlatmışsın olayı. saygılar[/COLOR][/I][/B]
|
YİĞİDOYUM TA EZELDEN
YİĞİDOYUM TA EZELDEN
Yiğidoyum ta ezelden canımsın Sivas spor’um Yüreğimde sevgin ayrı her dem seni solurum Rengimiz kırmızı beyaz üç yıldızdır gururum Otuz sekiz yıldan sonra süper ligde tahtsın sen Hiç bir takım yiğidomu tahtından indiremez Şimdi en üst sıradadır ulusal basın görmez Takdir edip alkışlamaz her nedense bilinmez Aslanlarım süper ligde listede sultansın sen Hani o çocukluğum da Dört Eylül Stadımız Coşku ile gelirlerdi bütün kadınlarımız Büyük küçük hep coşardık termoslarda çayımız Dönerdik kısık seslerle anılarda varsın sen Maç bitiminde açardı İstasyon Caddesinin Kaldırımlarında sanki gülistan bahçesinin Gülleri taraftarlardı erkek bayan hepsinin Bir bütündü yürekleri tek aşkları sendin sen Yiğidoyum demiştim ya onurum gururumsun Yiğidin harman olduğu Sivas’ımın onurusun Sonsuza dek yanındayız isterse bedenim solsun Akar kanımdan üç yıldız varsa yoksa sensin sen Kızılırmak senle coşsun başarın hiç bitmesin Varsa seni kıskananlar işleri rast gitmesin Taraftarın seninledir sonsuza dek bilesin Başarına başarı kat takımlarda teksin sen Yiğidolar takımını her zaman desteklesin Şu andaki konumunu kimselere vermesin Tutuşalım hep el ele, sevgimiz hiç bitmesin Sabiha’dan selam size Sivas spor’um cansın sen SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS |
-->: YİĞİDOYUM TA EZELDEN
[QUOTE=Sabiha Serin;215624]YİĞİDOYUM TA EZELDEN
SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS[/QUOTE] [B]Her konudaki başarılı şiirlerinize anlaşılan bu sefer [COLOR="red"]SİVASSPOR[/COLOR] esin kaynağı olmuş,İnşaAllah [COLOR="Red"]SİVASSPOR[/COLOR] ile bu beraberliğiniz ebede kadar gider.Ayrıca bu güzel şiir için sağolun![/B] |
DATLI SİVAS'IM
DATLI SİVAS’IM
Neydip nişler ganasıya datlı Sivas’ımı tanıdırım Zabaha dek uyhu dünek yoh osanmadan yazarım Enük cücük bilsin diye adetleri ağnadırım Essah seni bek severim toprağı datlı Sivas’ım Ne ganyana,ne gaynata niyeysem artuh sevülmez Gelin andılır oturur, yemek bile bişiremez Gandırırlar gocasını evcümanlık ne bilemez Geleneği belledirim gençlere datlı Sivas’ım Gocalar da garısını atasına değişirler Emekleri unudarah utanmadan çemkürürler Kendi enük cücüğüne sevgu saygu oğredmezler Unuduldu vah el öpmek, adeti datlı Sivas’ım Toprağını eken yok ki herif otursun gahvede Sonra da hep sızlanırlar iş yokki hani nerde Halbusam ki ekmeğini daşdan çıharır iş çok her yerde Ahali bek tenbel oldu , parkta oturur datlı Sivas’ım Aha Ramazan geliyor hatırlansa fuhareler Bir gab yemek götürerek birçok sevap işleseler Her gün iftar sofrasında aç olanı düşünseler Verir Allah kısmetini insanı datlı Sivas’ım Kış devlüğü unuduldu,büberler gurudulmuyor Peskütanı tanımıyorlar ki ,kelecoş bişirilmiyor Yuha, fetil,erişte açılmıyor ohlava ellenmiyor Gıymalıklar yapardukya hey gidi datlı Sivas’ım Sivas’ımda cadde sohah ,yıhılarak viran oldu Sözümona tamir diye tarih marih unuduldu Meydanda yıhıldı asırlık havuz zebelle bir şey gondu Anılarda galdı herşey yanarım datlı Sivas’ım Hagıygı Sivas’lı galmadıki,koşeyi dönüp geddiler Ayda yılda yalandan gelip toprağına saab çıhmadılar Goltuh sevdalısı yetkililer galhıpda calışmadılar Ciğerlerim dağlanıyor sönmüyor datlı Sivas’ım Cumhuriyet , kültür, sanat, tarih şehrisin gurur duyarım Sonsuza dek sahip çıkar bütün ahaliye tanıdırım Şivemiz de özümüzdür severek bele yazarım Yiğidoyum ta ezelden severim datlı Sivas’ım Arada daş attım diye sakın ha gızmayın Sabiha’ya Ben hagıygı Sivaslıyım, mertce,doğru yazarım buraya Goğnüm ister saap çıhak Sivas’a hepimiz gucahlaşah Birlik beraberlik içinde dudgun olsak datlı Sivas’ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS [email]sabiha_serin@mynet.com[/email] |
CANIM SİVAS'IM
CANIM SİVAS`IM
Dün gine seni bekde göresim geldi Burnumda çok tüttün, datlı Sivas`ım Hemen atlasam gelsem,gaynanam geldi Soğna bağa tellenir canım Sivas`ım Ekim gıymalıh vahdı,et gavuracuk Gış devlüğü peskütan erzak alacuk Bulgurlar çekilecek,ayıtlıyacuk Ev badana olacak canım Sivas`ım Kepenek suyu içsem, ciğerim sönse Madımağan yanında çemende tütse Gışın tel helvaların elimde sünse Gızın gıneycesi var canım Sivas`ım Toprağın, dağın, daşın yüzlere güler İnsanı bek ciğerli yardımı sever Dostluğu bambaşkadır canını serer Gendini turab eder canım Sivas`ım Ah bir de gelenekler unutulmasa Çoluk çocuğa bunlar hep anlatılsa Bayramda seyranda dost gapımı çalsa Unutuldu o günler canım Sivas`ım Sevgi saygı galmadı heryerde bitti Ahali bir hoş oldu dostluklar gitti Böyükler unuduldu el öpme bitti Ciğerlerim yanıyor canım Sivas`ım Cumhuriyet kentisin gururumuzsun Gurtuluş savaşında onurumuzsun Tarihte adın tekdür, unutulmazsun Sevülmiye layıhsın canım Sivas`ım Sabiha Serin ölüp parçalanıyor Sivas`ını yazarak hep tanıtıyor Çünkü seni yürekden bekde seviyor Arhandan laf söyletmem canım Sivas`ım SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS [email]sabiha_serin@mynet.com[/email] Not: Bazı kelimeleri açıklamak istedim. Bek : Çok Emme : Ama Tellenmek : Küsmek Gıymalıh vahdı : Kıymalık vakti. Kuşbaşı etin ufak ufak doğranıp leğenlerde kavrulması. Kışın yemeklerde kullanılır Gıneycesi : Kına gecesi Ciğerli olmak : Candan,samimi Gendini turab etmek:Fedakar ve cefakar olmak Ciğerleri yanmak : Çok çok üzülmek sanırım diğerleri anlaşılmıştır.... |
yav süper bu şiir
güzel olmuş eline sağlık mekan 35 vatan 58 cihan çiftçi |
İşte sivasımı şiirle anlatma sanatı şehrimizin yıllardır süre gelen bazı adetleri genelde kışlık üzerine olan bu hazırlıklar artık günümüzde yerini hazır şeylere bıraktı sabiha bacım emeğine sağlık iyiki varsın
|
Elinize kaleminize sağlık Sebiha hanım, inanın sizin şiirlerinizi severek okuyorum.
Sivas' ımızın en güzel şekilde anlatmışınız. Devamını bekleriz. |
Emeğinize kaleminize sağlık Sebiha hanım,
büyük bir zevkle okudum şiirinizi. |
-->: DATLI SİVAS'IM
güzel şiiriniz için teşekkür ederim çok hoş yazmışsın sağol bacım
|
HEP SEN VARSIN başlıklı beste yapılan şiirim
HEP SEN VARSIN
HEP SEN VARSIN başlıklı bu şiirim Değerli Bestekarlarımızdan Sayın TİMUR İLİKAN tarafından Türk Sanat Muziği dalında Buselik Makamında bestelenmiştir. Bestekarımızın kendi yorumundan , Aşağıdaki link tıklandığında bu eserimi dinleyebilirsiniz... [url]http://www.youtube.com/watch?v=DccsWZ--04Y[/url] HEP SEN VARSIN İstesem de, seni unutamıyorum Hayalini içimden, atamıyorum Hep seni düşünmeden, duramıyorum Damarlarımda, kanımda hep sen varsın Bir tanem, aklımdan bir an çıkmıyorsun Sanki hep benimle, nefes alıyorsun Sonsuza kadar, kalbimde atıyorsun Uykularımda, düşümde, hep sen varsın Ne olurdu; senin yanında olsaydım Büyüleyici gözlerine baksaydım Kollarımı, kollarına dolasaydım Gecelerde, gündüzümde hep sen varsın Unuturum sanma, asla unutamam Yüreğimden, yüreğini hiç atamam Seni ne çok sevdiğimi, anlatamam Şarkılarda, türkülerde hep sen varsın Yanıyor yüreğim, özlüyorum seni Bu hasretin yaşatmaz, öldürür beni Bilki; mahşerde, bırakmam ellerini Şiirlerde, mısralarda hep sen varsın SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS [email]sabiha_serin@mynet.com[/email] |
-->: HEP SEN VARSIN başlıklı beste yapılan şiirim
[B]Şiirleriniz zaten güzeldi müzikle buluşunca daha bir güzel olmuş,emeğinize yüreğinize sağlık![/B]
|
BUYURUN ALTIN GÜNÜNE
BUYURUN ALTIN GÜNÜNE
Dün yine çağırıldım, ısrarla bir altın gününe Ay gelsene ayol! Olmuyor ki altın günümüz sensiz Boş ver yazıp çizmeyi, hep kalıyorsun sen çaysız Yapılırsa üstündeyiz şu dünyanın, yıkılırsa altındayız Bırak; herkes ne yaparsa yapsın, bak biz nede rahatız Sana mı düştü toplumu aydınlatmak, olsana sende arsız Getirsinler kocalar paraları, biz yiyelim bir güzel pastaları Gel sende katıl, yapalım şöyle bir güzel dedikoduları Ay ne yapalım canım, nemize lazım boş versene sorunları Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, sende desene Durmadan yazacağına, aman sakın kaçırma ay diziyi Gel katıl aramıza sen, yeter dinlen, biraz rahatına bak İşte böyle canlarım, sormayın, ben dinlerim bu gazelleri Tıkarım kulağıma pamuğumu, yazarım, okurum hep kitabımı Ah sormayın, ne ala ne güzel, millet olmuş hep duyarsız Dinler olanı biteni ekrandan, doğru bilir inanır hep onlara Okumazlar gerçekleri, bulunmazlar hiç katkıda bu vatana Seyrederler vitrinden, ah çekerek onca olumsuzlukları Sonrada toplumda yanlış yorum yapar, çoktur anlamadıkları Bayanlar gitsinler altın günlerine, dedikoduya devam Ülkemiz elden gidiyor, umurlarında mı onların vesselam Erkekler giderler kahveye, piştiye, okeye,hepsi birer dayı Memleket elden gitmiş, kardeşim bize ne, getir hele şu çayı, Gençlerimiz, kafede, barda, parklarda çoğu lay lay lom Tek düşündükleri yanındaki ile aşk, meşk,canım, gözüm Çocuklarımız zaten Allaha emanet, onlara dayanmaz hiç özüm Velhasıl Vatanımızı düşünüp, çalışalım derim iki gözüm Çözelim gerçekleri, düşünelim yavrularımızın geleceklerini Zamanı iyi kullanıp, çalışalım Ülkemize, olalım hep duyarlı Sözlerim herkese değildir, alınıp kızmayın bana sakın Benden bunlar hatırlatmadır, kim bilir yanılabilirimde bakın Sakın bana gücenmeyiniz, kalbim hep sizlere yakın Sevgilerim ve saygılarımla, kendinize çok iyi bakın Yine de umutluyum, İnşallah aydınlık günler yarın... SABİHA SERİN Araştırmacı Yazar Şair SİVAS |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:30. |