Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   ÇYDD Sivas Şubesi Açıldı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=29603)

Arif Coşkun 14.06.2009 18:57

Cevap: ÇYDD Sivas Şubesi Açıldı

Konuyu farklılaştırmayalım dedik buna lütfen uyalım arkadaşlar,

titizyiğido 14.06.2009 18:57

[QUOTE=Kibrisli;428147]Türkan Hoca'da nasıl bir insan ki ölüsünden bile çekiniyor millet...[/QUOTE]

ne yani kardeş şimdi ölenin arkasından konuşulmazmı diyosun..........bence konuşulur.........iyiyse iyiliğinden bahsedilir kötüyse kötülüğünden.........

Şarkışla_Döllük 14.06.2009 19:06

Türkan Saylan ailesinde basörtülü bulunan kizlara burs verilmiyor iddeasina cevaben, biz CYDD olarak, bizim ideolojimize ters düsenlere vermiyoruz seklinde bi cebap vermisti.

Allah bizi bu cagdas takimindan korusun Insallah .

H_Turan 14.06.2009 19:07

[QUOTE=arifcoskun;428541]Konuyu farklılaştırmayalım dedik buna lütfen uyalım arkadaşlar,[/QUOTE]

Zamana İftira Atarak Siz Farklılaştırdınız.

LaEdri 14.06.2009 19:07

[QUOTE=Kibrisli;428230]Kimin müslüman olduğunu, kimin islama karşı olduğunu ya da dindar olduğuna sen mi karar vereceksin??? Onu savunanlar onun düşüncesini savunuyordur evet bende onlardan birisiyim... Hele hele 3 Kez Hacca gitmiş birisi, yüzlerce cüzzamlı hastayı iyileştiren bir kadın, ZAMAN gazetesine göre başörtülülere burs verilmediğini iddia edilmesine rağmen cenazesine yüzlerce başörtülünün katıldığı bir insan ile aynı görüşleri paylaşmaktan onur duyarım, ona iftira atan onursuz gazeteler düşünsün...

Kusura bakmayın belkide ilkkez haddimi aşıyorum ama ölmüş birisinin ardından bu kadar konuşan bir müslüman toplum yoktur, araplar bile bizim kadar konuşlmaz ve ZAMAN gazetesi gibi ölmüş insanların ardından iftira atacak kadar karaktersiz olamaz...

Saygılar...

(Bu konu hakkında son yazımdı nedeni çekinmem olmayacak sadece sınırlarım zorlanıyor, ölmüş bir insanın ardından konuşmak hangi müslümanlığa sığar bilemiyorum, ayrıca o derneğe yıllarını vermiş arkadaşlarım, dostlarım, başörtülü arkadaşlarım var onları gördükçe ZAMAN gazetesinin karaktersizliğini bin kat daha anlıyorum ayrıca Anneminde Sivas şubesine girip kız çocuklarının okutulması için çalışmasını da her türlü şekilde özendireceğim, bundan daha büyük bir hayır yoktur heralde)[/QUOTE]

Sayın Abi;
Size karşı hiç saygısızlık yapmadım.Tamamen zıt görüşte olmamıza rağmen hep saygı duydum,eğer saygısızlık içeren mesajım olduysa özür dilerim,gayri ihtiyari olmuştur.
Ben bu dernek hakkında Zaman gazetesinden tek kelime dahi okumadım..Şahit olduğum olaylar da var.
Hacca gitme meselesi.
Mesela Türkçe olimpiyatları için dediler ki Fethullah Gülen cemaati kendini sempatik göstermeye çalışıyor,o yüzden bu olimpiyat yapıyor dendi.Hacca gitmesine bu açıdan bakılabilir mi?Bilemiyorum ,Allah bilir ama ihtimal dahilindedir.
Dernekteki başörtülüler içinse şu yorum yapılabilir..kapalı olduğu halde her türlü pisliği işleyen bayanların çok sayıda olduğu fikri size aittir.Saygıyla!

Kibrisli 14.06.2009 19:34

[QUOTE=Yiğiter;428547]Sayın Abi;
Size karşı hiç saygısızlık yapmadım.Tamamen zıt görüşte olmamıza rağmen hep saygı duydum,eğer saygısızlık içeren mesajım olduysa özür dilerim,gayri ihtiyari olmuştur.
Ben bu dernek hakkında Zaman gazetesinden tek kelime dahi okumadım..Şahit olduğum olaylar da var.
Hacca gitme meselesi.
Mesela Türkçe olimpiyatları için dediler ki Fethullah Gülen cemaati kendini sempatik göstermeye çalışıyor,o yüzden bu olimpiyat yapıyor dendi.Hacca gitmesine bu açıdan bakılabilir mi?Bilemiyorum ,Allah bilir ama ihtimal dahilindedir.
Dernekteki başörtülüler içinse şu yorum yapılabilir..kapalı olduğu halde her türlü pisliği işleyen bayanların çok sayıda olduğu fikri size aittir.Saygıyla![/QUOTE]

Bu konuda birşey yazmayacağım demiştim ama bana hitaben yazdığın için cevap vermem gerekti...
Düşüncelerini saygıyla karşılıyorum ve saygın içinde teşekkür ediyorum... Türkçe olimpiyatları hakkındaki görüş Türkan Saylan Hoca içinde geçerli midir? Evet öyle düşünmek istersen düşünülebilir ama Türkan Hoca'nın hacı olduğunu kaçınız biliyordu? :) Yani Türkçe olimpiyatları gibi kullandığı bir durum değil bu Türkan Hocanın, dinini kendi içerisinde yaşayan, kimsenin bilmesi gerekmediği bir durum bu... Bu dernekte başörtüsü ile çalışan insanlar var, onlar hakkında farklı görüşte olmak niyet okumaktır, genelleme yapmamak kaydı ile türban takıpta çok pisliğe girmiş insanlar var aynen hacca gidip gelip insanları kandıran ya da Gurbetçilerimizin paraası ile zengin olanlar da var ama bunu genelleyemeyiz ki çok sayıda olduğunu söylemem çoğunluk olduğunu söylediğim anlamına gelmesin... Aynı şekilde başörtülülere burs verilmediği iddiası tamamen yalandır ve büyük bir ayıptır... Bu derneğin genel olarak burs verdiği kesimler kırsal alanda okuyamamış kızlarımızdır şimdi size bir soru sorayım bu kırsalda yaşayan kızlarmızın yüzde kaçı açıktır sizce???? Bu mantıkla düşünmek bile yeterlidir Zaman gazetesinin yalanını ortaya çıkartmaya... Ayrıca Doğan grubunun yayın ve yayımlarını bende beğenmiyor en az Fethullahçı yayın organları kadar onlarada karşıyım... Fethullah Gülen konusuna girmek istemiyorum fakat O'ndan önce başlayan bu okutma ve burs çalışmaları O'nunla aynı potada çalıştığı için farklı fikirde olduğu için böyle yayınların yapılması doğaldır tam tersininde doğal olması gibi... Herkes her istediğine inanabilir, kimseyi yargılama hakkım yok ancak bu sözlere inanırken araştırmak doğrudur... Sadece okuduğuna inanmak yetersizdir... Benim karşıma bir iddia ile gelirken Zaman gazetesini referans göstermek gereksizdir çünkü ben referans olarak saymıyorum onu.... Doğru yaklaşım Zaman gazetesinin haberini getirirken bu haberi destekleyecek bir belge bir delil bir veri herhangi birşey varsa o zaman tartışmak doğru olanıdır... Yoksa sadece Zaman gazetesi ya da Milliyet gazetesi böyle yazdı o yüzden de doğrudur demek birisinin hakkını yemeye neden olabilir....

Ölmüşün arkasından konuşmak meselesine gelince Titizyiğido sen bilirsin diyorum... İçin elveriyorsa ölmüşün arkasından konuşmaya devam et sen gardaşım...

LaEdri 14.06.2009 19:41

Zaman gazetesi çok umrumda değil..
Hacca giden birisinin "Çocuklar namaz kılmasın bale öğrensin" demesine ben samimiyet namına ihtimal vermiyorum.
Hacac gidip milleti dolandıranalr falandan bahsettin.Onların haccının ikiyüzlü ve samimiyetsiz olduğunu kabul ediyorsan Türkan Saylan hacca gitmiş birisidr demenin de mantığı yok bence!

titizyiğido 14.06.2009 19:47

[QUOTE=Kibrisli;428559]Bu konuda birşey yazmayacağım demiştim ama bana hitaben yazdığın için cevap vermem gerekti...
Düşüncelerini saygıyla karşılıyorum ve saygın içinde teşekkür ediyorum... Türkçe olimpiyatları hakkındaki görüş Türkan Saylan Hoca içinde geçerli midir? Evet öyle düşünmek istersen düşünülebilir ama Türkan Hoca'nın hacı olduğunu kaçınız biliyordu? :) Yani Türkçe olimpiyatları gibi kullandığı bir durum değil bu Türkan Hocanın, dinini kendi içerisinde yaşayan, kimsenin bilmesi gerekmediği bir durum bu... Bu dernekte başörtüsü ile çalışan insanlar var, onlar hakkında farklı görüşte olmak niyet okumaktır, genelleme yapmamak kaydı ile türban takıpta çok pisliğe girmiş insanlar var aynen hacca gidip gelip insanları kandıran ya da Gurbetçilerimizin paraası ile zengin olanlar da var ama bunu genelleyemeyiz ki çok sayıda olduğunu söylemem çoğunluk olduğunu söylediğim anlamına gelmesin... Aynı şekilde başörtülülere burs verilmediği iddiası tamamen yalandır ve büyük bir ayıptır... Bu derneğin genel olarak burs verdiği kesimler kırsal alanda okuyamamış kızlarımızdır şimdi size bir soru sorayım bu kırsalda yaşayan kızlarmızın yüzde kaçı açıktır sizce???? Bu mantıkla düşünmek bile yeterlidir Zaman gazetesinin yalanını ortaya çıkartmaya... Ayrıca Doğan grubunun yayın ve yayımlarını bende beğenmiyor en az Fethullahçı yayın organları kadar onlarada karşıyım... Fethullah Gülen konusuna girmek istemiyorum fakat O'ndan önce başlayan bu okutma ve burs çalışmaları O'nunla aynı potada çalıştığı için farklı fikirde olduğu için böyle yayınların yapılması doğaldır tam tersininde doğal olması gibi... Herkes her istediğine inanabilir, kimseyi yargılama hakkım yok ancak bu sözlere inanırken araştırmak doğrudur... Sadece okuduğuna inanmak yetersizdir... Benim karşıma bir iddia ile gelirken Zaman gazetesini referans göstermek gereksizdir çünkü ben referans olarak saymıyorum onu.... Doğru yaklaşım Zaman gazetesinin haberini getirirken bu haberi destekleyecek bir belge bir delil bir veri herhangi birşey varsa o zaman tartışmak doğru olanıdır... Yoksa sadece Zaman gazetesi ya da Milliyet gazetesi böyle yazdı o yüzden de doğrudur demek birisinin hakkını yemeye neden olabilir....

Ölmüşün arkasından konuşmak meselesine gelince Titizyiğido sen bilirsin diyorum... İçin elveriyorsa ölmüşün arkasından konuşmaya devam et sen gardaşım...[/QUOTE]

ben o kimse hakkında kötü bişey söylemedim gardaşım..........sadece ölünün arkasından iyiyse iyi konuşulur kötüyse kötü bu böyle........imam bile soruyo merhumu nasıl bilirdiniz diye.......cevabıda cemaat veriyo...........

Arif Coşkun 14.06.2009 19:52

[quote=H_Turan;428546]Zamana İftira Atarak Siz Farklılaştırdınız.[/quote]

Bana görede sen iftira atıyorsun, sana görede ben, senin her dediğine inanmak zorundamıyız? Sen söylersen doğrumu olmuş oluyor.
Konuyu dağıtmadan kendi konumunca yorumlayalım diyoruz, kapya cevaba geçiliyor. Karşılıklı sürüp gidiyor. Ben farklılaştırmadım, farklılaştırıp yorum ekleyenlere cevabendir. Müsade edersen suçlamalarına da cevap verelim.
Ben yalan yalnış suçalamalar yapayım siz suzun diyorsun öylemi.
Yine tekrarlıyorum konu Sivas'a ÇYDD şubesi açılmış, buna olumlu bakarsın yada bakmazsın, [hakaret ve karalaman gerekmez] bu bir görüştür. Herkesi kendi düşüncemize zorlayamayız.

Fikirlere saygı...

arikarinkuchi 14.06.2009 20:17

[B]hayırlı olsun :)[/B]

seva 14.06.2009 20:18

yıllardır cagdaşlaştıgımızdan buralara kadar geldik. :) o kadar cagdaş oldukki kitap okumayı, özgür düşünmeyi özellikle anlayışı yok edip yenı bir cag actık.. boyanmak, kibar konuşmak, dünyadan birkaç haber edinmeyi cagdaşlık ettik. ne olduk ??? sehırler arası yolculuklarda yanımız boşşşşş yer istedik rahatımız bozulmasın neden böle düşünüyoz şöyle düşünsek yanımda oturan kişinin hayatını ögrenmek sohbet etmek daha iyi degilmi ? insanı sevmeyen bir toplum. ıyı cagdaşlaştıramıyorlar yada neye göre cagdaşlaştırıyorlar ?? cevap basıt .........ama ölünün arkasından konuşmak ? olsada keşke yüzüne sölesem bunları. ne cok sey var sölicegım daha bu egittikleri toplum için...

Allah affetsin ne diyelim...

Çağdaşlaşmak isteyenlere hayırlı olsun...

H_Turan 14.06.2009 20:33

[QUOTE=seva;428587]yıllardır cagdaşlaştıgımızdan buralara kadar geldik. :) o kadar cagdaş oldukki kitap okumayı, özgür düşünmeyi özellikle anlayışı yok edip yenı bir cag actık.. boyanmak, kibar konuşmak, dünyadan birkaç haber edinmeyi cagdaşlık ettik. ne olduk ??? sehırler arası yolculuklarda yanımız boşşşşş yer istedik rahatımız bozulmasın neden böle düşünüyoz şöyle düşünsek yanımda oturan kişinin hayatını ögrenmek sohbet etmek daha iyi degilmi ? insanı sevmeyen bir toplum. ıyı cagdaşlaştıramıyorlar yada neye göre cagdaşlaştırıyorlar ?? cevap basıt .........ama ölünün arkasından konuşmak ? olsada keşke yüzüne sölesem bunları. ne cok sey var sölicegım daha bu egittikleri toplum için...

Çağdaşlaşmak isteyenlere hayırlı olsun...[/QUOTE]

Aynen katılıyorum.

O na göre Çağdaşlık İslama Düşmanlık oluyor

Sivasa Şube açmış Tarafsız bir şekilde burs verir gizlice Faliyetler göstermesse kimseye bir şey dediğimiz yok.

madımak_58 14.06.2009 20:42

[B][I][COLOR=magenta]Sizlerin İslamdan anladığı ne acaba,her şeyi bir tek sizler biliyorsunuz.İnsanlara ne gibi hizmetler verdinizde konuşuyorsunuz acaba? Herşeyi İslama bağlıyorsunuz ya helal olsun...[/COLOR][/I][/B]

[B][I][COLOR=#ff00ff]Çydd'yi Feto cemaati gibi sanıyorsunuz herhalde! [/COLOR][/I][/B]

[B][I][COLOR=#ff00ff]Not:O insanın adını ağzınıza almayın diye rica etmiş bir arkadaşımız,bende zaten ismini zikretmek hiç hoşlanmıyorum...[/COLOR][/I][/B]

H_Turan 14.06.2009 21:51

Ben bu dernekle Kötü düşüncem Gösterdiği Faliyettir Bazılarının Sevmesi Kendini Çağdaş ilan etsede değişmez Yoksa İnsanlara Faydalı olan bir derneği niye sevmiyeyimki burs veriyor tamam ne güzel fakat sadece burs vermek değil amacı .

LaEdri 14.06.2009 22:00

[QUOTE=madımak_58;428601][B][I][COLOR=#ff00ff]Çydd'yi Feto cemaati gibi sanıyorsunuz herhalde! [/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

Tabi ki sanmıyoruz.:)

kronik 14.06.2009 23:40

[B][COLOR=darkorange]derneğin düşüncelerine katılır ya da katılmayız konuyu başka yerlere çekmekten ziyade , hayırlı uğurlu olsun diyorum başka da birşey demiyorum ............[/COLOR][/B]

sivaslıgenç 14.06.2009 23:51

Ailesi Türbanlı olana burs vereceği kişi olana burs vermeyen kişi farklı gözle bakan kişiler Sivasta dernek açsa ne olur.Asıl ayrımcılıgı bu tür kişi ve kurumllar körüklüyorlar.

qio 14.06.2009 23:51

Eğitim şart, Yarabbi sana sığınan bu kullarını cehaletten koru amin..

[QUOTE=seva;428587]yıllardır cagdaşlaştıgımızdan buralara kadar geldik. :) o kadar cagdaş oldukki kitap okumayı, özgür düşünmeyi özellikle anlayışı yok edip yenı bir cag actık.. boyanmak, kibar konuşmak, dünyadan birkaç haber edinmeyi cagdaşlık ettik. ne olduk ??? sehırler arası yolculuklarda yanımız boşşşşş yer istedik rahatımız bozulmasın neden böle düşünüyoz şöyle düşünsek yanımda oturan kişinin hayatını ögrenmek sohbet etmek daha iyi degilmi ? insanı sevmeyen bir toplum. ıyı cagdaşlaştıramıyorlar yada neye göre cagdaşlaştırıyorlar ?? cevap basıt .........ama ölünün arkasından konuşmak ? olsada keşke yüzüne sölesem bunları. ne cok sey var sölicegım daha bu egittikleri toplum için...

Çağdaşlaşmak isteyenlere hayırlı olsun...[/QUOTE]

Çağdaşlık boyalanmayla açık giyinme alaksız bir durum , çağdaşlık insanın beynindedir , Ne çok seviyorsunuz saçmalamayı farklı düşüncelere araştırma yapmadan sırf muhalefet olmak için giydirme yapmasını. Sen bugün dizlere fazla kaptırdın galiba kendini :)

seva 15.06.2009 00:48

[QUOTE=club7house;428652]Eğitim şart, Yarabbi sana sığınan bu kullarını cehaletten koru amin..

Çağdaşlık boyalanmayla açık giyinme alaksız bir durum , çağdaşlık insanın beynindedir , Ne çok seviyorsunuz saçmalamayı farklı düşüncelere araştırma yapmadan sırf muhalefet olmak için giydirme yapmasını. Sen bugün dizlere fazla kaptırdın galiba kendini :)[/QUOTE]

sen bir bacının başını ört oraya git bakalım madem çağdaşlık beyinde ise örtüye niye karşılar????

qio 15.06.2009 00:56

[QUOTE=seva;428669]sen bir bacının başını ört oraya git bakalım madem çağdaşlık beyinde ise örtüye niye karşılar????[/QUOTE]

Ltfn Seva, asılsız iddalarda bulunma , başörtüsüne karşı bir durum yok bahsedilen oluşumda. Burda hemşerilerimize karşı ilkeli olmak zorundayız.

seva 15.06.2009 00:59

[QUOTE=club7house;428670]Ltfn Seva, asılsız iddalarda bulunma , başörtüsüne karşı bir durum yok bahsedilen oluşumda. Burda hemşerilerimize karşı ilkeli olmak zorundayız.[/QUOTE]

Turkan saylanı kastettim ben..

qio 15.06.2009 01:15

[QUOTE=seva;428671]Turkan saylanı kastettim ben..[/QUOTE]

Rahmetli Türkan Saylan'ın yaşamı boyunca Ülkeme yaptığı hizmetlere şükürler olsun. Keşki onu acımasızca eleştiren ellerin ülkeme ufacık bir faydası olabilse. Türkan Saylanın otobiyografisini okuduktan sonra tartışabilirmiyiz ? İkimiz içinde böylesi daha faydalı olacaktır emin olabilirsin.

seva 15.06.2009 01:20

[QUOTE=club7house;428672]Rahmetli Türkan Saylan'ın yaşamı boyunca Ülkeme yaptığı hizmetlere şükürler olsun. Keşki onu acımasızca eleştiren ellerin ülkeme ufacık bir faydası olabilse. Türkan Saylanın otobiyografisini okuduktan sonra tartışabilirmiyiz ? İkimiz içinde böylesi daha faydalı olacaktır emin olabilirsin.[/QUOTE]

ben size Peygamber efendimiz Eğitime verdiği önemi ve çocuklar arasında ayrımcılığı yapmadığı biyografisini tavsiye ederim...

HaKaaN 15.06.2009 01:21

[QUOTE=madımak_58;428601][B][I][COLOR=magenta]Sizlerin İslamdan anladığı ne acaba,her şeyi bir tek sizler biliyorsunuz.İnsanlara ne gibi hizmetler verdinizde konuşuyorsunuz acaba? Herşeyi İslama bağlıyorsunuz ya helal olsun...[/COLOR][/I][/B]

[B][I][COLOR=#ff00ff]Çydd'yi Feto cemaati gibi sanıyorsunuz herhalde! [/COLOR][/I][/B]

[B][I][COLOR=#ff00ff]Not:O insanın adını ağzınıza almayın diye rica etmiş bir arkadaşımız,bende zaten ismini zikretmek hiç hoşlanmıyorum...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
anlayısın için tşk ederim.. degerli hocamın ismini bırak agzına almayı onun hakkında yorum bıle yapma tamammı arkadasım umarım bunuda anlayışla karşılarsın...

qio 15.06.2009 01:36

[QUOTE=seva;428674]ben size Peygamber efendimiz Eğitime verdiği önemi ve çocuklar arasında ayrımcılığı yapmadığı biyografisini tavsiye ederim...[/QUOTE]

Tribüne oynuyorsunuz yine Peygamber efendimiz burdaki herkezin ortak paydası , Efendimizle Türkan SAYLAN'ın kıyaslamasını yapmak biraz komik oldu :))

myway 15.06.2009 01:39

[B][QUOTE=arifcoskun;428541]Konuyu farklılaştırmayalım dedik buna lütfen uyalım arkadaşlar,[/QUOTE]

konuya atilmis mesajlara soyle bir baktim da

Zaman gezetesi kimin ? Fetullah Gülen'in
Nerede kendileri ? ABD'de
Ne arıyor oarada ? Hiçççççç
Neden gelmiyor ülkeye ? Bilmem

[QUOTE=arifcoskun;428541]Bu zat zamanında "iki iblis var bir dieğride Amerika" demişti geçmişi arşivleri araştırın, bulacaksınız.
Bu iblis'ler bu zat'ı neden saklıyor acaba hiç düşündünüz mü?
Bu zat bu iblislerde de ne bulduki bir türlü ülkeye gelmiyor acaba ?
Bedava Zaman gazetesinin taraflı yalan haberiyle bunlaramı inanmamız gerekiyor ?
Türkan Saylan gibi değerli bir kişiyi karalamaya kalkıyor. Çok ayıp çok.
Devletin yapamadığını Türkan Saylan yaptı çünkü. Yetkililerin bilerek yeterli yapmadığı öğrenci yurtları, ucuz ücret adı altında tarikat yurtlarına gitsin o zat ta para kazansın danışıklı dövüşler "al gülüm ver gülüm" Ondan sonrada ABD'de krallar gibi yaşasın, verilen görevleri bir bir yerine getirsin, bumu müslümanlık yoksa dini kullanmakmı?
Sağken değerini bilmedik , bari ölüye saygılı olalım. Böyle insanlar zor bulunur, örnek alınması gereken insanlar bunlar.
Yaptığı iyilikleri göremiyorsak hayatta olmayan birine saygılı olalım bari.[/QUOTE]

konuyu kimin farklilastirdigi konusunda suphelerim var...:rolleyes::confused:[/B]

[B]Cagdas yasami medeniyeti destekleyenler guzel Sivasima da ulasmis demek helal olsun :)

Hedefler belli cesitli liselerde ilkogretim okullarinda hemen calismalar baslar.. burs verilmeye(kandirilmaya) musait ogrenciler tesbit edilir...

Sivasda evler kiralanir burs verilecek ogrenciler icin hemde istasyon caddesi gibi kaliteli yerlerden tutulur bu evler..

Ogrenciler kizli erkekli ayni evde kalip medeniyeti ve cagdas yasami ogrenmeye baslarlar.. tabiki bu asamada alkolunden tutun da nice cagdasligin ve medeniyetin simgelerine alistirmalar yapilir...

bunlardan hosnut olmayan ogrenciler de cikabilir iclerinde derhal dislanirlar ve burslari kesilir.. onlar cagdas yasamayi beceremeyenlerdir...

Bunlarin medeniyet cagdaslik kavrami bunlardan ibaret aci ama gercek...Necip Fazil ustad ne guzel soylemis bilirsiniz....

[/B]

seva 15.06.2009 02:09

[QUOTE=madımak_58;428601][B][I][COLOR=magenta]Sizlerin İslamdan anladığı ne acaba,her şeyi bir tek sizler biliyorsunuz.İnsanlara ne gibi hizmetler verdinizde konuşuyorsunuz acaba? Herşeyi İslama bağlıyorsunuz ya helal olsun...[/COLOR][/I][/B]

[B][I][COLOR=#ff00ff]Not:O insanın adını ağzınıza almayın diye rica etmiş bir arkadaşımız,bende zaten ismini zikretmek hiç hoşlanmıyorum...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

İslam dini her konuya değinmiş o yüzden herşeyi islama göre konuşuyoruz..

Sizin islamdan ne anladığınız varda burda bu kadar küçük düşürür gibi konuşabiliyorsunuz kusura bakmayın ama Feto cemaati diye hitap ediyorsunuz islama saygınız bu mu sizin...

O türkan saylanda başörtüsüne karşı çıktığı için başına takmak zorunda kaldı o örtüyü hani derlerya bir gün takmak zorunda olursun diye...

örnek İslam,Türk ve Türkiye düşmanı,örnek Atatürkçü gibi görünen ama olmayan,örnek insan görünümlü,örnek.................

[QUOTE=club7house;428677]Tribüne oynuyorsunuz yine Peygamber efendimiz burdaki herkezin ortak paydası , Efendimizle Türkan SAYLAN'ın kıyaslamasını yapmak biraz komik oldu :))[/QUOTE]

aslada kıyaslamam Türkan saylan kimki onu okuyacam ya Allah aşkına saçmalamayı bırakın onu biliyoruz gördükte Atatürkçü gibi görünen ama Atatürk ün yanından bile geçmeyen bir kadındır...

qio 15.06.2009 02:30

[QUOTE=myway;428678][B]

konuya atilmis mesajlara soyle bir baktim da

Zaman gezetesi kimin ? Fetullah Gülen'in
Nerede kendileri ? ABD'de
Ne arıyor oarada ? Hiçççççç
Neden gelmiyor ülkeye ? Bilmem

konuyu kimin farklilastirdigi konusunda suphelerim var...:rolleyes::confused:[/B]

[B]Cagdas yasami medeniyeti destekleyenler guzel Sivasima da ulasmis demek helal olsun :)

Hedefler belli cesitli liselerde ilkogretim okullarinda hemen calismalar baslar.. burs verilmeye(kandirilmaya) musait ogrenciler tesbit edilir...

Sivasda evler kiralanir burs verilecek ogrenciler icin hemde istasyon caddesi gibi kaliteli yerlerden tutulur bu evler..

Ogrenciler kizli erkekli ayni evde kalip medeniyeti ve cagdas yasami ogrenmeye baslarlar.. tabiki bu asamada alkolunden tutun da nice cagdasligin ve medeniyetin simgelerine alistirmalar yapilir...

bunlardan hosnut olmayan ogrenciler de cikabilir iclerinde derhal dislanirlar ve burslari kesilir.. onlar cagdas yasamayi beceremeyenlerdir...

Bunlarin medeniyet cagdaslik kavrami bunlardan ibaret aci ama gercek...Necip Fazil ustad ne guzel soylemis bilirsiniz....

[/B][/QUOTE]

Arkadaşım bu iddaların gerçeklik payını açıklarmısın , böyle bir şeye şahit olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Burda kulaktan duyma lafları gerçek gibi lanse etmeye kimsenin hakkıyok.

[QUOTE=seva;428682] aslada kıyaslamam Türkan saylan kimki onu okuyacam ya Allah aşkına saçmalamayı bırakın onu biliyoruz gördükte Atatürkçü gibi görünen ama Atatürk ün yanından bile geçmeyen bir kadındır...[/QUOTE]

Arkadaşım az önce bulunduğun ithamları açıklarmısın , neye göre bunları gerçek gibi gösteriyorsun. Kulaktan dolma laflarla burda konuşursak etikliğe hainlik yapmış oluruz. Hodiri meydan iddada bulunduğunuz şeylerin belgelerini istiyoruz ?

seva 15.06.2009 02:42

[QUOTE=club7house;428685]Arkadaşım bu iddaların gerçeklik payını açıklarmısın , böyle bir şeye şahit olduğuna ihtimal bile vermiyorum. Burda kulaktan duyma lafları gerçek gibi lanse etmeye kimsenin hakkıyok.

Arkadaşım az önce bulunduğun ithamları açıklarmısın , neye göre bunları gerçek gibi gösteriyorsun. Kulaktan dolma laflarla burda konuşursak etikliğe hainlik yapmış oluruz. Hodiri meydan iddada bulunduğunuz şeylerin belgelerini istiyoruz ?[/QUOTE]

ben şimdi o belgeleri mahkemeden getirip sana baştan aşağa gösteririm...

qio 15.06.2009 02:50

[QUOTE=seva;428688]ben şimdi o belgeleri mahkemeden getirip sana baştan aşağa gösteririm...[/QUOTE]

Buyur bekliyorum göster, yoksa yargı sürecinde açıklama yapmaktan sakınıyormusun :) yada mahkkeme varda öyle bir idda ama internetten ulaşılamıyor öyleyse sen nerden biliyorsun ?

Klimasuyu 15.06.2009 02:58

seva Tükan SAYLAN gibi bir insanı da tartışıp eleştiriyosun ya sana söylecek laf bulamıyorum kadının yaptıkları orta da ...

seva 15.06.2009 02:59

[QUOTE=club7house;428689]Buyur bekliyorum göster, yoksa yargı sürecinde açıklama yapmaktan sakınıyormusun :) yada mahkkeme varda öyle bir idda ama internetten ulaşılamıyor öyleyse sen nerden biliyorsun ?[/QUOTE]

Kardeş görünen köy klavuz istemez ben iddia demeye bile gerek yok..
kadın ömrünün sonuna kadar başörtüsü ve dindarla uğrastı..Allah sonunda Kel yaptı..utanmasa basortusu takıp sacını göstermeyecek ama..sonu öyle gibi geliyor

Klimasuyu 15.06.2009 03:01

sende utanmasan kadını din düşmanı ilan edeceksin...

qio 15.06.2009 03:07

[QUOTE=seva;428691]Kardeş görünen köy klavuz istemez ben iddia demeye bile gerek yok..
kadın ömrünün sonuna kadar başörtüsü ve dindarla uğrastı..Allah sonunda Kel yaptı..utanmasa basortusu takıp sacını göstermeyecek ama..sonu öyle gibi geliyor[/QUOTE]

Sonu öyle gibimi geliyor, sana bir şey hatırlatayım Türkan SAYLAN hanımefendi vefat etti , burda konuyla ne kadar ilgili olduğunu açıkça ifade ettin. Bir gazetecinin sorusuna verdiği cvpta şöyle: Sizinki İslamsız Yaşama Derneği mi?
- Hayır efendim niye öyle olsun? Bizim inanca ya da baş örtüsüne itirazımız yok. Tek istediğimiz yasalara uymaları. "Eğitim kurumlarında, resmi kurumlarda, Büyük Millet Meclisi'nde örtü takılamaz" diye yasa var.

HaKaaN 15.06.2009 03:10

[QUOTE=metin 0758;428690]seva Tükan SAYLAN gibi bir insanı da tartışıp eleştiriyosun ya sana söylecek laf bulamıyorum kadının yaptıkları orta da ...[/QUOTE]

Yaptıklarını acıklarmısın metin kardeş ...???????

qio 15.06.2009 03:12

Bunlarda aldığı ödüllerinin bazıları ;

1996’da İstanbul Üniversitesi kendisine “Atatürk İlke ve Devrimleri” ödülünü vermiştir.
İngiltere dermatologlarının derneği olan Dowling Kulübü (1978) ve "Kuzey Amerika Klinik Dermatoloji Derneği" (1996) tarafından onur üyesi seçilmiştir. Bugüne kadar çok sayıda ödüle layık görülmüştür.
“Atatürk İlke ve Devrimleri Ödülü” İstanbul Üniversitesi (1996),
“Ülkemizde Yılın Kadını Ödülü” (1990),
“Melvin Jones Ödülü” (1991),
“Atatürkçü Düşünceye Hizmet Ödülü” İncirli Lions (1996),
“Kuvayi Milliye Ödülü” Haliç Rotary (1997),
“Fahrettin Kerim Gökay Ödülü” Türk Lions Vakfı (1997),
“Türkiye Ziraatçiler Birliği Dayanışma Ödülü” (1998),
“75. Yıl Ödülü” Türk Kadınlar Birliği Şişli Şb. (1998),
“Uğur Mumcu – Muammer Aksoy Ödülü” ADD İstanbul Şubesi (1999),
“Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Onur” Ödülü” (2000),
İtalya “Foyer des Artistes Kurumu Ödülü” (2001),
Cüzzamlı Hastalara verdiği uzun süreli hizmet ve getirdiği bakış açısı nedeniyle “Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği 2001 Yılı Ödülü”,
“Atatürk Ödülü” Amerika / Atatürk Topluluğu (2001),
“Sanat Kurumu Onur Ödülü” (2002),
“Atatürk / Çağdaşlık Ödülü” Dünya Atatürkçü Kuruluşları (10 Kasım 2003),
“Üstün Hizmet Ödülü” Yıldız Teknik Üniversitesi (2004),
Eğitime yaptığı katkılar nedeniyle “Eğitim Ödülü” TED Koleji,
“Kendinden once hizmet” ilkesine örnek davranışı nedeniyle “100. Yıl Mesleki Başarı Ödülü” Rotary Kulübü,
“İnsan Hakları Ödülü” İzmir Karşıyaka Belediyesi (2004),
“Türkiye’nin En İyi Eğitimcisi” Ödülü - Tempo Dergisi (2004),
Kültür Üniversitesi’nin İstanbul genelindeki üniversitelerin öğrenci ve öğretim üyeleri arasında yaptığı anket sonucunda “Yılın En Yürekli Kadını Ödülü” (2004) ,
“Puduhepa Ödülü” - Adana Kütür Sanat Derneği (2005),
“Meslek Hizmetleri Ödülü” Ankara Emek Rotary Kulübü (Ekim 2005),
“Toplumsal Barış Ödülü” Barış Radyo,
“İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü” -
SODEV Sosyal Demokrasi Vakfı (2005),
“İyi Kalpli Ol Ödülü” Türk Kalp Vakfı (2006),
“Yılın Başarılı İş Kadınları Ödülü” Dünya Gazetesi (2006),
“ÇEK Eğitim Ödülü”, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (2006).

Klimasuyu 15.06.2009 03:14

[QUOTE=HaKaaN;428694]Yaptıklarını acıklarmısın metin kardeş ...???????[/QUOTE]

hay hay zevkle..............

1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularındandır ve uzun bir süre Genel Başkanlığını yürütmüştür. Bunun yanısıra, 14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin dışında farklı sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulunmuş, örneğin 1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”ni kurmuş ve ilk dönem II. Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV)nın ve yine 1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)’nın kurucusu ve başkanıydı.

[QUOTE=metin 0758;428697]hay hay zevkle..............

1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularındandır ve uzun bir süre Genel Başkanlığını yürütmüştür. Bunun yanısıra, 14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin dışında farklı sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulunmuş, örneğin 1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”ni kurmuş ve ilk dönem II. Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV)nın ve yine 1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)’nın kurucusu ve başkanıydı.[/QUOTE]

Yalçın*ın üstteki mesajı ve bu mesaj yeterli mi Hakan gardaş senin sorunun cevabı için...

qio 15.06.2009 03:20

Ülkemizde cüzzam hastalığını bitirmiştir : cevresel sinirleri, deriyi ve ust solunum yollarini etkileyen kronik, bulasici bir hastalik..havadan veya dogrudan temasla (burun mukozasindan ya da acik yaralardan) bulasabiliyor. mikrop sinirleri yalitan schwann hucrelerinin icinde yuvalaniyor, fakat vucudun bagisiklik sistemi mikrobu farkedip saldirdiginda bu arada bu sinirleri de tahrip ediyor ve boylece duyu kaybina, kol ve bacaklardaki dokularda buyuk hasara ve hatta kemiklerde bile zarara yol aciyor..

[URL=http://img141.imageshack.us/i/220pxleprosy1.jpg/][IMG]http://img141.imageshack.us/img141/413/220pxleprosy1.th.jpg[/IMG][/URL]

Cüzzam Hastalığını yakalanmış bir insanın fotoğrafı.

HaKaaN 15.06.2009 03:26

1989’da, bir grup Atatürkçü aydın tarafından devrim yasalarını ve laik düzeni koruyup geliştirmek amacıyla oluşturulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) kurucularındandır ve uzun bir süre Genel Başkanlığını yürütmüştür. Bunun yanısıra, 14 Nisan 2007 Ankara-Tandoğan ve 29 Nisan 2007 İstanbul-Çağlayan Cumhuriyet mitinglerinin organizasyonunda ve icrasında bulunmuştur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin dışında farklı sivil toplum kuruluşlarında da çeşitli görevlerde bulunmuş, örneğin 1990’da oluşan “Öğretim Üyeleri Derneği”ni kurmuş ve ilk dönem II. Başkanlığını yapmıştır. Ayrıca 1995’de mezun olduğu lise için oluşturulan Kandilli Kız Lisesi Kültür ve Eğitim Vakfı (KANKEV)nın ve yine 1995’de kurulan Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı (TÜRKÇAĞ)’nın kurucusu ve başkanıydı.

Yalçın*ın üstteki mesajı ve bu mesaj yeterli mi Hakan gardaş senin sorunun cevabı için...[/QUOTE]

tşkler metin... yeterli kardes saol...cagdas yasamı degistirme dernegi guzel işlere imza atmış ama benim işime yada benim gibi dusunenler için hiç birşey yapmamış

Yalçın*ın üstteki mesajı ve bu mesaj yeterli mi Hakan gardaş senin sorunun cevabı için...[/QUOTE]

cok soru soruyorum ozur dilerim ama.. cumhurıyet mitinglerine sende katıldınmı kardeş?

qio 15.06.2009 03:31

[QUOTE=HaKaaN;428702]tşkler metin... yeterli kardes saol...cagdas yasamı degistirme dernegi guzel işlere imza atmış ama benim işime yada benim gibi dusunenler için hiç birşey yapmamış[/QUOTE]

Hemşerim senin içinde cüzzama tedaviyi geliştirmiş ve kontrol altına alıp bitirmiştir. Olayı siyasi yönden neden değerlendiriyorsunuz ? Sonuçta insansoğlu adına kötü sonuçlar getiren bir hastalığı tedavi etmiştir. Yiğidi ( yiğideyi ) öldür hakkını ver demiş atalarımız.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:01.