![]() |
Cevap: Sivas referandumda 76,7% "EVET" dedi
pardon ya birileri genel yada yerel seçimle karıştırdı heralde referandumu....hangi muhalefete inanacağız ders verelım dıye...iki dakikada satana mı ...kendi söylediğini sav ın savsakladığı kişilere mi.. o tren geçdi...kafa bidon olsa da içi biligili ,bıyık olsada kafa demokrat okuyor ,bas bez parçalı olsada düşünüyor okuyor ...daha ne....
|
Eger bu ülke demokratik cumhuriyetse son sözü millet söylüyorsa üstüne söylenecek söz yok derim
Ancak cumhuriyet baş savcısının referanduma ragmen direnişimiz sürecek taviz vermeyecegiz açıklamasını yadırgamamak mümkün degil. Hani demokrasi Hani hukukun üstünlügü Hani kuvvetler ayrılıgı Eger çözüm olacaksa hsyk başbakanıda atasın sorun çözülsün milletvekillerinede gerek yok binlerce hakim var onlarda o görevi üstlenir polis gücüde ortadan kaldırılr yerine jitemi veya jandarmayı koyarsınız olur biter cumhurbaşkanıda eskisi gibi genelkurmaydan bol yıldızlı bir paşamız gelir HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ HAKİMLERİNDİR |
kasparix sanıyorum orada "birileri" ben olduğum için yanıt verme gereği duydum.
Elbetteki referandum ile yerel yada genel seçimleri ayırt edecek kadar bilgimiz var. Ancak genel başkanınız öyle bir ortam yarattıki, kabul etmeyenleri, hayır diyenleri ruh hastası, vatan haini, hatta zır delilikle suçladı, Çoğunluk beni seçmiş diyerek diğer kesimi görmezlikten gelip ben ne dersem o olur mantığıyla kendi genel merkezlerinde anayasa taslağı hazırlayarak dayatmacı zihniyetle, parti anayasası olduğu için Kafasında kurgular kurarak toplumu ikiye ayırdığı içindir o sözüm. Bir şey hazırlanırken toplumun büyük kesimini kucaklamalı, herkes memnun olmalı halkın en az % 85-90-95 desteğini alan bir anayasaya kim ne diyebilir? Zaten öyle bir şey hazırlanmış olsa idi 155 trilyon harcanarak bu referanduma dahi gerek kalmazdı. Murat'cığım konumunda haklısın ancak şu da var. Çoğunluk beni seçti her istediğimi yaparım da ne yazıkki anayasal hukuk devletinde olmuyor. Bu krallık yada daha farklı yönetim şekillerinde olur ancak. Çoğunlukta seçse, demokrasilerde onu da denetleyen, frenleyen bir mekanizma olması şart. Yoksa farklı yönetim şekilleri ortaya çıkıyor. Buda benim şahsi görüşümdür. Herkesin görüşünede saygım vardır. |
Arif abi tamamen katılıyorum zaten öylesi zaten diktatörlük olur
Benim demek istedigim degişen kanuna ragmen biz direnecegiz denmesini anlayamıyorum. Yargı mensubunun öncelikle kanunlara saygılı olması gerekmez mi? Akp'nin yanlışları olursa bu ülkeyi bölmeye kalkarsa yargılansın ve en agır cezayı alsın. bende birey olarak destekçileri olurum ama hukuk varsayımlardan haraket etmez |
[QUOTE=murat tugrul;579126]Arif abi tamamen katılıyorum zaten öylesi zaten diktatörlük olur
Benim demek istedigim degişen kanuna ragmen biz direnecegiz denmesini anlayamıyorum. Yargı mensubunun öncelikle kanunlara saygılı olması gerekmez mi? Akp'nin yanlışları olursa bu ülkeyi bölmeye kalkarsa yargılansın ve en agır cezayı alsın. bende birey olarak destekçileri olurum ama hukuk varsayımlardan haraket etmez[/QUOTE] O açıklamayı bende tasvip etmiyorum, burada zıtlaşmaya gerek yok bence, talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Yasallaşan kanuna uymamak nasıl olur bende anlamadım doğrusu, akşam bir kanalda yeni bir kapatmamı geliyor vs. diye sansasyonel açıklamalar yapılıyordu, bakalım artık zaman neyi gösterir herşeyin hayırlısı diyelim. |
Sosyologların referandum yorumu: Muhalefet, yalanlarıyla gözden düştü
Referandum sonuçları, ilginç yalanlarla kara propaganda yürüten 'hayır' cephesinin halkı ikna edemediğini gösterdi. Kadınlara zorla çarşaf giydirileceği, Müslüman kadınların rahibe gibi giyineceği, Ayasofya'ya haç takılacağı, Türkiye'nin bölüneceği, teröristbaşı Öcalan'ın serbest bırakılacağı yalanları bunlardan bazılarıydı. Türkiye'de siyasete güvenin çok az olduğunu hatırlatan sosyologlar, insanların fikrini değiştirmenin bu yüzden kolay olmadığına dikkat çekiyor. Muhalefetin paketin içeriğinden çok ortalığı karıştırmaya yönelik argümanlar ileri sürdüğünü dile getiren Fatih Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Yel, "Referandum sürecinde kara propagandanın yanı sıra bilgi kirliliği vardı. Halka 'göbeğini kaşıyan adam' demeye devam ettiğiniz sürece 100 yıl da geçse bu halktan evet oyu alamazsınız." diyor. Referandumda 'evet' çıkacağının daha ilk günden belli olduğunu söyleyen Yel, "Muhalefet bunun farkına varıp, komik yalanlara başvurmasaydı oylar aynı çıkabilirdi belki ama en azından hayal kırıklığına uğramamış ve gözden düşmemiş olurlardı. Gelecek yılki seçimlerde de oylarını artırma şansları olabilirdi." tespitlerini yapıyor. Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Kentel de seçim sonuçlarının, 'korku masalları'yla çok fazla yol alınamayacağının kanıtı olduğunu ifade ediyor. Paranoya oluşturan korkuların halkı ikna etmeye yetmediğini dile getiren Kentel, "Seçim sonuçları gösteriyor ki toplumun yüzde 58'i geleceğe çok daha güvenle bakıyor ve korkmuyor." diyor. Kentel'in görüşleri şöyle: "Propaganda nedir? Korku oluşturmaya yönelik yeni durumlara karşı masallar yazmak. Cemaati, köyü, kabileyi korumak için sınır ötesinde düşmanlar vardır ve bu düşmanlar da kolay kolay elle tutulmayan, gözle görülemeyen gerçek üstü yaratıklardır. Canavarlar, ejderhalar gibi. Aynı masallar bugün de bu korku kampı tarafından üretilmeye çalışıldı. Fakat halk, paranoya oluşturan korkularla ikna olmayacağını kanıtlamış oldu. |
[B]REFERANDUMDAN ‘UÇURUM’ ÇIKTI![/B]
İnsanlar sandığa gitti, kimi evet dedi, kimi hayır.. Evetler önde çıktı.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/anayasa%20degisikligi"][COLOR=#0000ff]Anayasa değişikliği[/COLOR][/URL] kabul edildi.. Defter kapandı!.. Bu kadar basit değil.. Evetle hayırlar [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Turkiye"][COLOR=#0000ff]Türkiye[/COLOR][/URL]’nin her yerine dengeli dağılsaydı bu kadar basit olurdu.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Edirne"][COLOR=#0000ff]Edirne[/COLOR][/URL]’nin tercihi, [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Kayseri"][COLOR=#0000ff]Kayseri[/COLOR][/URL]’nin tercihiyle at başı gitseydi mesele yoktu.. Şimdi var.. Üzerinde düşünmemiz gereken, ne oluyor dememiz gereken, kafa yormamız gereken dev bir sorun var.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/referandum"][COLOR=#0000ff]Referandum[/COLOR][/URL] o sorunu resmetti.. Kafanızı kuma gömmeyin uyarısı yaptı.. * Ortada bir anayasa paketi vardı.. O pakete [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Kutahya"][COLOR=#0000ff]Kütahya[/COLOR][/URL] yüzde 75 evet dedi, [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Kirklareli"][COLOR=#0000ff]Kırklareli[/COLOR][/URL] yüzde 75 hayır.. Aydın yüzde 64’le reddetti, [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Bolu"][COLOR=#0000ff]Bolu[/COLOR][/URL] yüzde 65’le bağrına bastı.. İki kent arasında bu kadar büyük görüş ayrılığı varsa.. İki yerleşim yeri birbirine tamamen zıtsa.. Ayrım siyahla beyaz kadar netse.. Kütahya’nın eveti.. Kırklareli’de aynı oranla hayır olmuşsa bir sorun var demektir.. Yabana atmamak gerekir.. * Tabii ki, her birey gibi her il de farklı bakabilir.. O ilde yaşayanlar birbirlerinden etkilenebilir.. Ama bu kadar derin fark olmaz!.. Evetle hayırlar birbirine yakın olsa anlarım.. Mesela [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Bilecik"][COLOR=#0000ff]Bilecik[/COLOR][/URL] yüzde 51 ile hayır dedi, yanıbaşındaki [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Yalova"][COLOR=#0000ff]Yalova[/COLOR][/URL]’dan yüzde 51 evet çıktı.. Anlaşılır bir durum.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Bursa"][COLOR=#0000ff]Bursa[/COLOR][/URL] yüzde 56 ile evet demiş, [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Balikesir"][COLOR=#0000ff]Balıkesir[/COLOR][/URL] yüzde 52 ile hayır.. Sorun yok.. Çünkü arada uçurum yok.. Ama çoğu ilde var.. Maraş’ın yüksek oranda eveti [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Mersin"][COLOR=#0000ff]Mersin[/COLOR][/URL]’de yüksek oranda hayır olmuşsa karşımızda duran, iki farklı dünyadır, iki farklı bakıştır, iki farklı anlayıştır.. * [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Istanbul"][COLOR=#0000ff]İstanbul[/COLOR][/URL]’la baktığımızda tablo daha belirgin.. Haliyle düşündürücü.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Kadikoy"][COLOR=#0000ff]Kadıköy[/COLOR][/URL] yüzde 74’le hayır demiş, Esenler yüzde 74 ile evet.. Uçuruma bakın.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Bakirkoy"][COLOR=#0000ff]Bakırköy[/COLOR][/URL]’ün yüzde 70’lik hayırı hemen dibindeki [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Bagcilar"][COLOR=#0000ff]Bağcılar[/COLOR][/URL]’da yüzde 70’le evete dönüşmüş.. Farka bakın.. [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Besiktas"][COLOR=#0000ff]Beşiktaş[/COLOR][/URL]’ın yüzde 78’lik hayırı, [URL="http://www.milliyet.com.tr/index/Sultanbeyli"][COLOR=#0000ff]Sultanbeyli[/COLOR][/URL]’de yüzde 85’lik evet olmuş.. Derin ayrılığa bakın.. Birinin evet dediğine.. Öteki hayır demiş.. Birinin ak dediğine diğeri kara der hale gelmiş.. Düşündürücü olan bu... Bakırköy’de oturanla, Bağcılar’da oturan arasındaki derin görüş ayrılığı.. Büyük uçurum.. * İlk seçime de.. 2012 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine de (belki de başkanlık!) bu derin görüş ayrılığı damgasını vuracak.. Mehmet Tezkan / Milliyet 14 Eylül 2010 Çok doğru tespitleri var. Çok ilginç iki il yan yana ama tam tersi sonuçlar. |
Biz anca ne zaman adam olabiliriz biliyomusunuz ,avrupada bazı ulkelerde hakım savcılar aynı zamanda siyasi partılerle meşgul de olabiliyorlar yani taraflı ve tarafsız olacağı yerı zamanı bılıyor...bizde demokrası yenı yenı oturuyor..pasta bi dilimdi..şimdi herkes bi dilim isdiyo pasta dan...çok okumak çalışmak düşüyor..milletimiz için .kürt meselesi önmzdekı günler çok tartışılacak da ..daha çok demokrasi daha çok özgürlük....bir taraftan ayinlerin önünü açıyoruz ama içimizdeki çoğunlukla hayır cephesinde yeralan buyuk alevi kesmin değer ve isdeklerini tatmin için bir şeyler yapılmıyorsa riyakarlık olur bu ...çalıştaylar sonuç vermeli artık...ahim de tazminatla varmektense turkıyede uzlaşıyla demokrasiyle özgürlüklerle bişeyler yapılmalı..
|
Yahu aranızda 12 Eylül'de AKP'ye ya da CHP'ye ya da diğer partilere oy verebilen var mıydı?
bana verilen kağıtta sadace evet ya da hayır tercihleri vardı. Hesap zamanı 2011'de.Bu kadar basit! |
[B][I]sitede yapılan anket sonucu ile Türkiye geneli aşağı yukarı aynı demekki sitemiz Türkiye'yi yansıtıyor :)[/I][/B]
|
gelin sitede anket yapalim kim evetci kim hayirci bilelim :)))))))
|
Cevap: Sivas referandumda %76,7 "EVET" dedi
vaaay yıldızelinde %81,4 iyi sonuç................
|
Ya bu 40 soruda evet diye bir broşür hazırlamıştı ya Akp.
Şimdi bunların hepsi gerçekleşti mi ?? Birisi buraya yazabilir mi 40 eveti ? |
Mübarek partili değiliz ama bi bebek bile işden sonra anca 9 ayda doğuyo....ne acelecisin...darbe yapmadın kı anında hıssedılsın...bekle resmı gazete de yayınlansın..süreç işler....zaman yahu....
|
O zaman şöyle diyelim hepsi gerçekleşecek mi :)
2011 genel seçimlerinde çok işe yarayacağını düşünüyorum. |
[QUOTE=cilem_58;579185]gelin sitede anket yapalim kim evetci kim hayirci bilelim :)))))))[/QUOTE]
Anket vardı zaten. Ben hayır verdim |
[B]BUNLARA MI EVET DEDİNİZ ?[/B]
PKK ile TSK birlikte mi çalışıyor! [FONT=Calibri]Polis Akademisinin öğretim görevlisi Doçent İdris Bal, Der Standard Gazetesi Türkiye muhabiri Markus Bernath’a Ankara’da çarpıcı açıklamalar yaptı. Gazetenin 9 Eylül tarihli sayısında, [B][U]“TSK’nın PKK saldırılarına ihtiyacı olduğunu”[/U][/B] belirtti. PKK’lılar için [B][U]“Militan PKK Savaşçıları[/U][/B]” kavramını kullanan Polis Akademisi ve Atılım Üniversitesi öğretim görevlisi İdris Bal, [B][U]“TSK içindeki kriminal grupların PKK ile iç içe çalıştıklarını” [/U][/B]açıkladı. Doçent İdris Bal, “[B][U]Yüksek rütbeli subayların telefon konuşmalarından edinilen bilgi odur ki, askerler PKK’yı korumaktadır” [/U][/B]dedi.[B][U][/U][/B][/FONT] [B][I][FONT=Calibri]*Polis Akademisi, üst düzey emniyet görevlisi yetiştiren bir okuldur. Cemaat burasını hedef belirlemiş ve burada çok iyi örgütlenmiştir. Kendi milli ordusunu en ağır bir şekilde, terör örgütü ile işbirliği yapmakla hatta kendi askerini PKK’ya öldürtmekle suçlamaktan çekinmeyen adam müsveddeleri burada eğitim vermektedirler. [U]Yüzde 58 EVET oyu verenler, AKP’ye bu tip adamların sayılarını arttırma yetkisini verdiler!..[/U][/FONT][/I][/B][FONT=Calibri][U] [/U] * * *[/FONT] [B][FONT=Calibri][U]ATATÜRK’ÜN RESMİ ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yazısı okuldan silindi!..[/U][/FONT][/B] [FONT=Calibri]Konya’nın Kulu İlçesi Lisesinin duvarlarından birinde, [B][U]Atatürk’ün resmi[/U][/B], diğerinde ise, [B][U]“Ne Mutlu Türküm Diyene”[/U][/B] yazısı vardı. Kulu Lisesi yeni bir bina idi ve boyaya ihtiyacı yoktu. Ödenek çıkartıldı ve yazı ve [B][U]Atatürk’ün resmi silindi!..[/U][/B] Gerekçe olarak Kulu İlçesindeki BDP’li seçmenlerin ve bazı tarikatların, Atatürk’ün resminden ve Ne Mutlu Türküm Diyene, yazısından rahatsız olmaları gösterildi!..[/FONT] [B][I][FONT=Calibri][U]Yüzde 58 EVET oyu verenler, kendi kurduğu Cumhuriyetinden, Atatürk’ün resimlerinin silinmesine ve üniter yapımızın parçalanmasına neden olacak AKP politikalarına destek vermiş oldular.[/U][/FONT][/I][/B][FONT=Calibri] * * *[/FONT] [B][FONT=Calibri][U]İCRAYA DÜŞEN FABRİKALAR SATILIK ![/U][/FONT][/B] [FONT=Calibri]İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, “[/FONT][FONT=Calibri][B][U]500 Fabrika’nın 132’si satılık. İş adamları fabrikalarını satıp, bu parayla üretime, kendi işyerlerinde kiracı olarak devam etmek istiyorlar. [/U][/B]İcra ihalelerinin listesini yayımlayan ve icradan mal edinmelere danışmanlık hizmeti veren bir şirket yetkilisi; “[B][U]Son iki yılda 650 fabrika sattık. Alanlar ise hep yabancılar. Özellikle tekstil ve gıda sektöründeki fabrikalar, yabancıların ilgi kapsamındadır” [/U][/B]dedi.[B][U][/U][/B][/FONT] [B][I][FONT=Calibri][U]Yüzde 58 EVET oyu verenler, Türkiye’nin bir ithalat cenneti olmasına, üreten ve istihdam yaratan sanayinin çökmesine neden olan bu ekonomik politikanın devamına onay verdiler!..[/U][/FONT][/I][/B][FONT=Calibri] * * *[/FONT] [B][FONT=Calibri][U]TARIM ÖLÜM DÖŞEĞİNDE[/U][/FONT][/B] [FONT=Calibri]Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin ömrünü Türk Ziraatına, Türk Köylü ve çiftçisinin hizmetine adamış gönül dostu bir adamdır. Yetkin; [B][U]“Tarım ülkesiydik, bugün 120 ülkeden ithalat yapıyoruz. Et bile ithal. Türkiye son 8 yılda en çok ürettiği buğday başta olmak üzere pamuk ayçiçeği, pirinç gibi, ülkede yetiştirebilecek birçok ürünü ithal ediyor. Türk tarımı ölüm döşeğinde” [/U][/B]dedi…[B][U][/U][/B][/FONT] [B][I][FONT=Calibri][U]Yüzde 58 EVET oyu verenler, Türk Tarımının, Türk Köylüsünün sonunu getirecek, tarım politikalarının devamına onay verdiler!..[/U][/FONT][/I][/B][FONT=Calibri] * * *[/FONT] [B][FONT=Calibri][U]AYASOFYA’YA HAÇLI SEFERİ[/U][/FONT][/B] [FONT=Calibri]Kiliseleri ihya eden AKP iktidarının cesaretlendirdiği Ortodokslar, gözlerini Ayasofya’ya diktiler. Tarsus’ta Saint Paul Kilisesi’nin ayine açılmasının, Sümela Manastırı ile Akdamar Kilisesinde yılda bir kez ayine izin verilmesinin ardından Ortodokslar, bu kez Ayasofya’da ibadet edebilmek için muhtıra verdiler. Uluslararası Ayasofya Kilise Bölgesi Derneği Başkanı Kris Spiru, Başbakan ve Diyanet’e muhtıra gibi bir mektup yazarak, [B][U]17 Eylül’de Ayasofya’da yapacakları ayine davet etti…[/U][/B][/FONT] [FONT=Calibri][B][I][U]Yüzde 58 EVET oyu veren, “Bağımsız Ülkücüler-Alperenler”, Ayasofya’da namaz kılmak istedikleri için tutuklananlar, sizler bu ayıbın ortaklarısınız!...[/U][/I][/B][/FONT] [FONT=Calibri][U]*Laik Türkiye Cumhuriyetinin, lâik olmayan Başbakanı, kendi ağzından ABD’de yaşayan bir kişinin cemaatini tescil ve tasdik etti.[/U][/FONT] [FONT=Calibri][U]*PKK adlı katiller sürüsünün başı Öcalan, kendisi ile Başbakan adına pazarlık eden devlet yetkilileri tarafından kabul ve makbul ilan edilmiştir. Bundan böyle AKP Hükümeti ya resmen APO’yu muhatap alacak, ya da ŞEHİT Cenazeleri yurdun dört bir yanına gelmeye başlayacaktır.[/U][/FONT] [FONT=Calibri][U]*EVET oyuyla Türkiye, düşünce ve coğrafi olarak belirgin bir şekilde ayrışmıştır.[/U][/FONT] [FONT=Calibri][B][I][U]Yüzde 58 EVET oyu verenler, bilerek veya bilmeyerek sizler işte bunlara oy ve destek verdiniz… [/U][/I][/B][/FONT] [FONT=Calibri]Sağlık ve başarı dileklerimle 14. Eylül. 2010 [/FONT] [FONT=Calibri]RİFAT SERDAROĞLU [/FONT] |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;579310][B]BUNLARA MI EVET DEDİNİZ ?[/B]
PKK ile TSK birlikte mi çalışıyor! Polis Akademisinin öğretim görevlisi Doçent İdris Bal, Der Standard Gazetesi Türkiye muhabiri Markus Bernath’a Ankara’da çarpıcı açıklamalar yaptı. Gazetenin 9 Eylül tarihli sayısında, “TSK’nın PKK saldırılarına ihtiyacı olduğunu” belirtti. PKK’lılar için “Militan PKK Savaşçıları” kavramını kullanan Polis Akademisi ve Atılım Üniversitesi öğretim görevlisi İdris Bal, “TSK içindeki kriminal grupların PKK ile iç içe çalıştıklarını” açıkladı. Doçent İdris Bal, “Yüksek rütbeli subayların telefon konuşmalarından edinilen bilgi odur ki, askerler PKK’yı korumaktadır” dedi. *Polis Akademisi, üst düzey emniyet görevlisi yetiştiren bir okuldur. Cemaat burasını hedef belirlemiş ve burada çok iyi örgütlenmiştir. Kendi milli ordusunu en ağır bir şekilde, terör örgütü ile işbirliği yapmakla hatta kendi askerini PKK’ya öldürtmekle suçlamaktan çekinmeyen adam müsveddeleri burada eğitim vermektedirler. Yüzde 58 EVET oyu verenler, AKP’ye bu tip adamların sayılarını arttırma yetkisini verdiler!.. * * * ATATÜRK’ÜN RESMİ ve NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE yazısı okuldan silindi!.. Konya’nın Kulu İlçesi Lisesinin duvarlarından birinde, Atatürk’ün resmi, diğerinde ise, “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısı vardı. Kulu Lisesi yeni bir bina idi ve boyaya ihtiyacı yoktu. Ödenek çıkartıldı ve yazı ve Atatürk’ün resmi silindi!.. Gerekçe olarak Kulu İlçesindeki BDP’li seçmenlerin ve bazı tarikatların, Atatürk’ün resminden ve Ne Mutlu Türküm Diyene, yazısından rahatsız olmaları gösterildi!.. Yüzde 58 EVET oyu verenler, kendi kurduğu Cumhuriyetinden, Atatürk’ün resimlerinin silinmesine ve üniter yapımızın parçalanmasına neden olacak AKP politikalarına destek vermiş oldular. * * * İCRAYA DÜŞEN FABRİKALAR SATILIK ! İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, “500 Fabrika’nın 132’si satılık. İş adamları fabrikalarını satıp, bu parayla üretime, kendi işyerlerinde kiracı olarak devam etmek istiyorlar. İcra ihalelerinin listesini yayımlayan ve icradan mal edinmelere danışmanlık hizmeti veren bir şirket yetkilisi; “Son iki yılda 650 fabrika sattık. Alanlar ise hep yabancılar. Özellikle tekstil ve gıda sektöründeki fabrikalar, yabancıların ilgi kapsamındadır” dedi. Yüzde 58 EVET oyu verenler, Türkiye’nin bir ithalat cenneti olmasına, üreten ve istihdam yaratan sanayinin çökmesine neden olan bu ekonomik politikanın devamına onay verdiler!.. * * * TARIM ÖLÜM DÖŞEĞİNDE Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin ömrünü Türk Ziraatına, Türk Köylü ve çiftçisinin hizmetine adamış gönül dostu bir adamdır. Yetkin; “Tarım ülkesiydik, bugün 120 ülkeden ithalat yapıyoruz. Et bile ithal. Türkiye son 8 yılda en çok ürettiği buğday başta olmak üzere pamuk ayçiçeği, pirinç gibi, ülkede yetiştirebilecek birçok ürünü ithal ediyor. Türk tarımı ölüm döşeğinde” dedi… Yüzde 58 EVET oyu verenler, Türk Tarımının, Türk Köylüsünün sonunu getirecek, tarım politikalarının devamına onay verdiler!.. * * * AYASOFYA’YA HAÇLI SEFERİ Kiliseleri ihya eden AKP iktidarının cesaretlendirdiği Ortodokslar, gözlerini Ayasofya’ya diktiler. Tarsus’ta Saint Paul Kilisesi’nin ayine açılmasının, Sümela Manastırı ile Akdamar Kilisesinde yılda bir kez ayine izin verilmesinin ardından Ortodokslar, bu kez Ayasofya’da ibadet edebilmek için muhtıra verdiler. Uluslararası Ayasofya Kilise Bölgesi Derneği Başkanı Kris Spiru, Başbakan ve Diyanet’e muhtıra gibi bir mektup yazarak, 17 Eylül’de Ayasofya’da yapacakları ayine davet etti… Yüzde 58 EVET oyu veren, “Bağımsız Ülkücüler-Alperenler”, Ayasofya’da namaz kılmak istedikleri için tutuklananlar, sizler bu ayıbın ortaklarısınız!... *Laik Türkiye Cumhuriyetinin, lâik olmayan Başbakanı, kendi ağzından ABD’de yaşayan bir kişinin cemaatini tescil ve tasdik etti. *PKK adlı katiller sürüsünün başı Öcalan, kendisi ile Başbakan adına pazarlık eden devlet yetkilileri tarafından kabul ve makbul ilan edilmiştir. Bundan böyle AKP Hükümeti ya resmen APO’yu muhatap alacak, ya da ŞEHİT Cenazeleri yurdun dört bir yanına gelmeye başlayacaktır. *EVET oyuyla Türkiye, düşünce ve coğrafi olarak belirgin bir şekilde ayrışmıştır. Yüzde 58 EVET oyu verenler, bilerek veya bilmeyerek sizler işte bunlara oy ve destek verdiniz… Sağlık ve başarı dileklerimle 14. Eylül. 2010 RİFAT SERDAROĞLU |
[B]Sivasa gittim Evet oyumu kullandım geldim. [/B]
|
REFERANDUMDA KİMLER EVET DİYEMEZ?
• Türkiye’de demokratik hakları kullanarak parti kurabilen ve mecliste temsil edilme imkânlarına sahip olan güdümlü siyasi parti başkanları ve yöneticileri EVET diyemezler. • Hayatları, makamları, çıkarları, şan ve şöhretleri, emeksiz kazançlarının perde arkası güçlerin elinde olduğunu sanan ve hep böyle devam eder diye düşünenler EVET diyemezler. • 12 Eylül 1980’de işkenceler gördükleri halde, bir sürü takibat, soruşturma ve fişlemelere maruz kalmalarına rağmen Ak Parti iktidarında her türlü hizmet ve korunma kendilerine sunulan, Yüce yaratıcının kısmi iradeyi insanoğluna verdiğini bilerek kimlerle hayır sularında yüzdüklerini düşünmeden kendini cemaat mensubu zannedenler EVET diyemezler. • Dün dündür, bugün bugündür sloganıyla yıllardır aldatılan, dün ak dediğine bugün kara diyebilen, köhnemiş zihniyetler EVET diyemezler. • Fikir ve düşüncelerini sendika başkanlarına teslim eden, kendi özgür düşüncesini kullanmasını bilmeyen işçiler, memurlar EVET diyemezler. • Atama yoluyla milletvekili, belediye başkanı, meclis üyesi ve il genel meclis üyesi olanlar EVET diyemezler. Darbelerin darbesine uğrayan kesimlerin bugün darbelerin devamına karar vermelerini anlamak çok zor iş olsa gerek. Çünkü darbeler korkunç bir karabasan gibi gelir ve sonrasında ne denildiği, ne yapıldığı belli olmayan bir sürece girilir. İşte 28 Şubat süreci İslam tarlasını, insan hakları tarlasını tırpanlayarak Kur’an kursları, imam hatip okulları ve birçok meslek lisesi mezunlarını perişan eden, pek çok gencin eğitim hayatını felç eden bir akıbet olup unutulmuştur. Evet diyemeyeceklerin değerleri keyfiyet ve kemiyet bakımından fazla önem taşımadığından evetlerine zaten ihtiyaç yoktur, verseler bile temiz evetleri kirletmekten başka bir anlam taşımayacaktır. Gayet tabii ki hükümet evet diyenlere de hayır diyenlere de demokratik anlayış çerçevesinde eşit muamele gösterecektir; bu hükümetin kendi erdemidir. Akıllara durgunluk veren şu ki özgürlüklerden dem vuranlar, bağımsızlık şiarımız diyenler, demokrasiden, ileri demokrasiden kafa ütüleyenler, sosyal adaletten gün akşama kadar cümleler kuranlar ne diye demokrasi kapısının açılmasına vesile olacak olan anayasa paketine hayır derler? Hayır demeleri için hiçbir gerekçeleri olmayan zevat, 12 Eylül’e kadar düşüncelerini tekrar gözden geçirsinler. 13 Eylül’de açılacak demokrasi kapısından varsın içeri girsinler Tskler Sadik Hur Emegine Yuregine saglik. |
[QUOTE=bilal kose;579316]REFERANDUMDA KİMLER EVET DİYEMEZ?
• Türkiye’de demokratik hakları kullanarak parti kurabilen ve mecliste temsil edilme imkânlarına sahip olan güdümlü siyasi parti başkanları ve yöneticileri EVET diyemezler. yaaa burada kelime oyunlarıyla ne kadar güzel bir evet hayır oyunu oynayacağını belli etmiş yazıyı yazan. Halbuki bu yazarımız sadece hayır diyemez diyeceği yerde evet diyemez demiş:) Bir düşünün demokrasi olmayan yerde AKP nasıl gelişmiş nasıl yeşermiş nasıl böyle boy atmış, çeversine yemişler vermiş. İnsana gülerler ya, demokrasi yok yok diye diye duyguları sömürüp demokrasi cengaverliğine soyunmak, kendi demokrasisini yaratıp, demokrasi araçtır, bineceksin, ineceksin diyeceksin , ne kadar hakla, hukukla örtüşür bunu tarih belirleyecektir. |
[QUOTE=murat tugrul;579126]Arif abi tamamen katılıyorum zaten öylesi zaten diktatörlük olur
Benim demek istedigim degişen kanuna ragmen biz direnecegiz denmesini anlayamıyorum. Yargı mensubunun öncelikle kanunlara saygılı olması gerekmez mi? Akp'nin yanlışları olursa bu ülkeyi bölmeye kalkarsa yargılansın ve en agır cezayı alsın. bende birey olarak destekçileri olurum ama hukuk varsayımlardan haraket etmez[/QUOTE] adamın direneceğiz dediği demokratik laik yargının yürütmenin yasamanın tam bağımsız olduğu sosyal hukuk devleti, ama seninkinin anlayışı nedir ? = tayyiban cumhuriyeti |
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=23968&token=109436][img]http://resimzade.com/Show.html?i=23968&token=109436[/img][/url]
|
Bana göre yanlı basın şöyle bir başlık atsaymış "RTE HÜKÜMETİ YARGIYA EL KOYDU" daha isabetli olurmuş:)
|
[URL=http://img202.imageshack.us/i/57985037.jpg/][IMG]http://img202.imageshack.us/img202/1460/57985037.jpg[/IMG][/URL]
|
mübareklerde her marifet ve keramet var
6 milyon ölüyü diriltip evet verdirdiklerine göre herşeye kanidir güçleri son gülen iyi güler, yanlız koyma esprisisni hiç yakıştıramadım çabucak arkadaş cezalandırılsın |
[QUOTE=Cley;579326][url=http://resimzade.com/Show.html?i=23968&token=109436][img]http://resimzade.com/Show.html?i=23968&token=109436[/img][/url][/QUOTE]
[B]* %58i halk %42si ne acaba ? %42 istemiyor.. *Halk yönetimi darbecilerin elinden alsa attıkları manşette haklılar diyeceğim ama yönetim Tayyipteydi yine Tayyipte kaldı. Tayyip daha da güçlendi. * Darbe anayasası hâlâ darbe anayasası olma niteliğini sürdüyor.. 26 maddesi değişti diye darbe anayasası olmaktan kurtulmadı, madde değiştirmekle darbe anayasası niteliğini kaybedecek olsaydı referandumdan önce kimse bu anayasaya darbe anayasası demezdi. Çünkü zaten bu değişiklikten önce 15 kere değişiklik yapılmış, anayasanın yaklaşık 80 yerinde değişiklikler yapılmştı. Yapılan referandumla darbe anayasasına birkaç yamalık daha dikildi. Bazı yerleri söküldü. Toplumun her kesiminin, tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin görüşü alınarak yeni bir anayasa hazırlanırsa ancak o zaman [U]Sivil Anayasa[/U] olur. [/B] |
[QUOTE=abircan;579354]mübareklerde her marifet ve keramet var
6 milyon ölüyü diriltip evet verdirdiklerine göre herşeye kanidir güçleri son gülen iyi güler, yanlız koyma esprisisni hiç yakıştıramadım çabucak arkadaş cezalandırılsın[/QUOTE] Cabuk Cleyi cezalandirin adamdaki piskinligi bak ya emrin basustune abircan efendi Insan aynaya bakar once daha dun butun evetci boluculere diyerek deve dikeni gonderdin cicek bolumunden utanmazdaki piskinligi bak.. |
[B]Yeni Anayasa 2011 seçimlerinden sonra hazırlanmaya başlanacak.İnşallah mutabakat sağlanır düzgün bir Sivil Anayasa yapılır.[/B]
|
[QUOTE=Cley;579372][B]Yeni Anayasa 2011 seçimlerinden sonra hazırlanmaya başlanacak.İnşallah mutabakat sağlanır düzgün bir Sivil Anayasa yapılır.[/B][/QUOTE]
[B]2007 seçimlerinde de yepyeni bir sivil anayasa yapılacak deniliyordu.. İnşallah bu sefer yapılır.[/B] |
[B]O espiri uygun değildi ve kaldırdım. Özür dilerim yakışmadı haklısınız.[/B]
|
AKP toplumun her kesiminden görüş alarak,tarafsız olan istisnasız tüm hukukçuların da beğendiği,dünyanın en demokraitk,mükemmel bir anayasa hazırlasın CHP ve MHP yine kabul etmez!Adım gibi eminim!
|
foyalar tek tek ortaya çıkıyor
hayırcı sandıklar oyları sayılmadan depoya kaldırılmış, ığdırda hayır çıkan sandık evet hayır yer değiştirerek il seçime bildirilmiş, daha dur durr yavaş yavaş çıkacak , bende bir yerden başlasam da şu artan 6 milyon ölü nasıl dirilmiş onları araştırmaya başlasam |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;579329]Bana göre yanlı basın şöyle bir başlık atsaymış "RTE HÜKÜMETİ YARGIYA EL KOYDU" daha isabetli olurmuş:)[/QUOTE]
sacma sapan yorumlar yapmayin kendisi oy kullanamayip,milletten oy isteyen muhalefet lideri olursa daha nice yasalar kabul edilir.bakalim daha ne yuzle oy isteyecek seneyeki secimlerde, boyle bir olay avrupada olsa hemen istifasi istenirdi |
CHP demokrasinin ne olduğunu bilmez.İşine gelirse demokrasi kabuldur,işlerine gelmezse halk aptaldır,cahildir.
|
[QUOTE=COBANSARAYLI;579445]sacma sapan yorumlar yapmayin
kendisi oy kullanamayip,milletten oy isteyen muhalefet lideri olursa daha nice yasalar kabul edilir.bakalim daha ne yuzle oy isteyecek seneyeki secimlerde, boyle bir olay avrupada olsa hemen istifasi istenirdi[/QUOTE] Olur arkadaş sen yeterki iste, senin istediğin tarzda yazarız, Sana saçma bana mantıklı gelen şekilde değilde, diğer şekilde yazarız. Ben başka bir ülke daha tanımıyorumki hırsızı görmezlikten gelip mağduruna saldıran. Açık, açık söylüyor kim tarafından olursa olsun oyuna getirildim, adresim birileri tarafından sildirilmiş, sonra referanduma 2 gün kala haberleri oluyor gerekli yerlere müracat ediliyor hayır olmaz diyorlar. Allah emrimi neden bu zorluk çıkarılıyor? Bu kişi herkes tarafından tanınıyor, biliniyor, gittiği okulda kimliğiyle oy kullansa ne olurdu? Gaye bu kişiyi kamoyu önünde rencide etmektir, bundada başarılı olunmuştur, burada mağdurun istifa edeceğine ülkesinin anamuhalefet partisinin liderine oy kullandırmayan yöneticlerin istifa etmesi gerekmezmiydi? |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;579590]Olur arkadaş sen yeterki iste, senin istediğin tarzda yazarız, Sana saçma bana mantıklı gelen şekilde değilde, diğer şekilde yazarız.
Ben başka bir ülke daha tanımıyorumki hırsızı görmezlikten gelip mağduruna saldıran. Açık, açık söylüyor kim tarafından olursa olsun oyuna getirildim, adresim birileri tarafından sildirilmiş, sonra referanduma 2 gün kala haberleri oluyor gerekli yerlere müracat ediliyor hayır olmaz diyorlar. Allah emrimi neden bu zorluk çıkarılıyor? Bu kişi herkes tarafından tanınıyor, biliniyor, gittiği okulda kimliğiyle oy kullansa ne olurdu? Gaye bu kişiyi kamoyu önünde rencide etmektir, bundada başarılı olunmuştur, burada mağdurun istifa edeceğine ülkesinin anamuhalefet partisinin liderine oy kullandırmayan yöneticlerin istifa etmesi gerekmezmiydi?[/QUOTE] Afiş olayında da suçu hükümete atıyordu.En sonunda ne olduğu ortaya çıktı.Şimdi oy kullanamama olayında da suçlu kendisinden başkası değil.Bu kadar basit!1 ay önce haberi yapılmış,oyu tehlikede yazılmış,ancak haberi Zaman gazetesi yaptığı için inanmamış..:D |
[QUOTE=COBANSARAYLI;579445]sacma sapan yorumlar yapmayin
kendisi oy kullanamayip,milletten oy isteyen muhalefet lideri olursa daha nice yasalar kabul edilir.bakalim daha ne yuzle oy isteyecek seneyeki secimlerde, boyle bir olay avrupada olsa hemen istifasi istenirdi[/QUOTE] asıl böyle bir durumda mevcut içişleri bakanı istifa ederdi oy kullanam imkanı yaratamadım diye , işin obür tarafı uluslararası bir skandal, sen git 50 milyon seçmenden sadece birinin evinde oturup oturmadığını polislere tespit ettir hemde 14 ay önceden tüm seçmen kütüğünden muhalefet liderinin adını sil, asıl konuşulması gereken rezalt bu, |
[QUOTE=LaEdri;579486]CHP demokrasinin ne olduğunu bilmez.İşine gelirse demokrasi kabuldur,işlerine gelmezse halk aptaldır,cahildir.[/QUOTE]
aziz nesin kuralı geçerli kılınmıştır artık tescillidir arkadaşım, oy dağılımına bakarsan daha iyi anlarsın eğitim yaş vb özelliklerinden daha anlaşılabilir bir sonuç ortada, eğitimi az vergi vermeyen sırtını kaçak elektiriğe suya işportya avantaya yeşil karta dayayanların % 70 i oyunu evete verdi bu kadar basit, suçmu tabiki hayır , kabahatmi tabiki hayır 20 milyonu açlık yoksulluk sınırına getirmiş 50 yıllık sağ iktidarların kabahati bu seçimini nohuta kömüre havele ediyor , yazık tabiki çaresizliğin kullanılması daha bir ayıp ve günah bu çaresizlikten kişisel çıkarlarını yanlışlarını örtbas için evrensel hukuk kurallarına hiçe saymak biyik gaflettir dalalettir ve hatta hıyanettir 26 maddeyi 27 yapıp dokunulmazlıklarıda bi zahmet kaldırıverseydiye ulu haşmetmaab hazret tayyip padişahım |
[B]Aziz Nesin'in oranını %42 ye indirdik Allaha şükür...[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:17. |