![]() |
Cevap: Kardelencicegi'nin siir kösesi
İHTİLAL (3726 Hit)
İhtilaller yakın yüreğimde Pörsümüş duygulara inat Güzel başlayıp güzel bitmeyen sevdalara inat Kalbime vurduğum paslı kilitlerin Anahtarlarını bulamayışımdan mı Cemrenin düşmesini beklerken Figan düşer mi yüreğe Düştü işte .. ihtilaller yakın yüreğimde Bir mahkumun daralan voltasında daralan yüreğinde hain pusulara kurban gitmiş sevdaları kurtarmak için İhtiller yakın yüreğimde Yüreğimin en ücra köşesine kurdum karargahımı Geçmişimi kuşanıp silahlarımla birlikte Çırıl çıplak gireceğim bu cenge ihtilaller yakın yüreğimde |
[QUOTE=sandalli;563045][B][I][COLOR="DarkRed"][CENTER]Yar Sana Irak
Deli gönül abdal olmuş aşk için, Dertli yüreğimi ezip duruyor. Durmadı sılada yükledi göçün, Bir güzel peşinde gezip duruyor, Sevdasını türkü etmiş diline, Yıllar oldu uğramıyor iline, Beni dinlemeyip acı gölüne, Daldırdı kendini yüzüp duruyor. Dostlar ile kesti artık selamı, Söylemiyor aşktan başka kelamı, Eline almışta kurşun kalemi, Sevgiliye şiir yazıp duruyor. Ümidi yok ama hayaller ekler, Sineme dertleri, kederi yükler, Bir gün gelir diye yolları bekler, Geleni, gideni süzüp duruyor. Kulağımda aşkın adı çınlıyor, Ne laftan anlıyor, ne söz dinliyor, Gece gündüz inim inim inliyor, Bu kalbimi boşa üzüp duruyor. Kara sevda ile dünyadan geçmiş, Özlemi, acıyı yar diye seçmiş, Aşkın şarabından öyle çok içmiş, Gece gündüz sızıp sızıp duruyor. Derim ki ey gönül yar sana ırak, Ağlayan gözleri eyledin kurak, Gel nasihat dinle, bu işi bırak, Siyahi´ye boşa kızıp duruyor. Hasan Ilter [/CENTER][/COLOR][/I][/B][/QUOTE] felek çarkımı çevirdi kirman yel vurdu terse savruldu harman diyarinin derdine kalmadı derman bu tatlı canından bezip duruyor |
yuregine saglik arkadasim guzel sirrmis iyiki varsin dert ortagim can arkadasim
|
[QUOTE=sandalli;563045][B][I][COLOR="DarkRed"][CENTER]Yar Sana Irak
Deli gönül abdal olmuş aşk için, Dertli yüreğimi ezip duruyor. Durmadı sılada yükledi göçün, Bir güzel peşinde gezip duruyor, Sevdasını türkü etmiş diline, Yıllar oldu uğramıyor iline, Beni dinlemeyip acı gölüne, Daldırdı kendini yüzüp duruyor. Dostlar ile kesti artık selamı, Söylemiyor aşktan başka kelamı, Eline almışta kurşun kalemi, Sevgiliye şiir yazıp duruyor. Ümidi yok ama hayaller ekler, Sineme dertleri, kederi yükler, Bir gün gelir diye yolları bekler, Geleni, gideni süzüp duruyor. Kulağımda aşkın adı çınlıyor, Ne laftan anlıyor, ne söz dinliyor, Gece gündüz inim inim inliyor, Bu kalbimi boşa üzüp duruyor. Kara sevda ile dünyadan geçmiş, Özlemi, acıyı yar diye seçmiş, Aşkın şarabından öyle çok içmiş, Gece gündüz sızıp sızıp duruyor. Derim ki ey gönül yar sana ırak, Ağlayan gözleri eyledin kurak, Gel nasihat dinle, bu işi bırak, Siyahi´ye boşa kızıp duruyor. Hasan Ilter [/CENTER][/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Eline yuregine saglik abi Inci taneleri gibi dizmissin dizeleri. |
SÜMBÜL
Dışarıda hava bulutulu İçerde yürek damla damla ağlıyor Ne yapacağım bilmiyorum ki Senden nasıl vazgçeceğim bilmiyorum Bu yaşlar nereye kadar be sümbülüm İçerisi, dışarısı hep aynı be sümbülüm İkisinden biri durulmuyor ki Kendime geleyim a sümbülüm Ah buralarda olsan da bi bilsen Neler çektiğimi bi görsen Nerelererdesin be sümbülüm Özledim fark etsen de bir görsen Bak artık durulmuyor göz pınarlarım Artık dayanmıyor bu kalbim Senden koptum ya o koyuyorbe canım Sensiz olmuyor dön gel artık aşkım Aglama sevgilim yazıktır sana Bu aşkta aglamak bana yakışır Hic sansım olmadı kaderden yana Kaderle boguşmak bana yakışır Olmasın göhsünde o sarı taşın Olmasın yüzünde o mahsum bakışın Olmasın gözünde birdamla yaşın Bu aşkta aglamak bana yakışır Buda gelir gecer mevsimler gibi Buda hasretle biter şarkılar gibi Boyun bükmüş öyle garipler gibi Boyun büküp gezmek bana yakışır |
PKK ŞEREFSİZİNE
tavuk kadar tüneyecek tarın yok utanacak yüzün namus arın yok o bir dünyada yatacak yerin yok hangi akla hızmet edersin bire ******** debreştikce boyuna kadar batarsın mağralarda köpek gibi yatarsın vulan sen ananı bile satarsın dağda godoş olmuşun bire ******** özgürlük adını takmışınız dile işiniz gücünüz kalleşlik hile yanlış olduğunu sen bile bile ermeniye uşak olmuşun bire ******** saltanat sürüyor başınızda kara yılan attığı nutuklar palavra hepsi yalan özgürlükmüş kürdistanmış falan filan yıllardır anlamadınızmı daha anla bire ******** düşündüğünüz çok yanlış emel sağlama atıldı bizim bu temel binlerce var daha mustafa kemal diyari babayı zorlama bire ******** 04.07.2010 PAZAR |
[IMG]http://site.mynet.com/ecemguzey/mynet_resimlerim/hareketli_29.gif[/IMG]
DOSTA DOĞRU İçimde uzayan her yol Çıkar gider dosta doğru Nergis. ıtır, menekşe, gül Kokar gider dosta doğru Zamanım yoğrulur gamla Birleşir sabah akşamla Ilık kanım damla damla Akar gider dosta doğru Gel bende gör, sen gel beni Durduramaz engel beni Görmediğim bir el beni Çeker gider dosta doğru Beynim fırın, bağrım tandır Yanarım hayli zamandır Sevgim bir yavru ceylandir Çeker gider dosta doğru Ne saklarım ne gizlerim Yalnızca onu özlerim Tabutta bile gözlerim Bakar gider dosta doğru |
Ben Küçük Törenlerin Adamı Olmadım Hiç
Allahını Çektim Acının En Küçük Yaşını Bilirim Şimdi Bir Heykel Gibi Dimdik Yarın Ne Olur Bilinmez Üç Günlük Dünyada Herşeyim Oldu Aslında Hiç Birşeyimsin Hosçakal Kapatamadık Maziden Kalan Yaraları Yeni Renkler Yaratamadık Dünyanın Kirinde Bu Şiir Sanadır Bir Daha Asla Bir Daha Asla Göremiyeceğin birinden |
[IMG]http://bpucette.b.p.pic.centerblog.net/tmp4k6m4.gif[/IMG]
SENİ ARADIM Omuzumda sevda yükü Yollarda seni aradım Beste beste, türkü türkü Tellerde seni aradım Girdim yeşilden sarıya Sordum ölüye diriye Çiçeği verdim arıya Ballarda seni aradım Aşk yalımı girdi cana Gönlüm döndü gülistana Gece gündüz yana yana Küllerde seni aradım Yorulup demedim yeter Hasretin gözümde tüter Kerem'den, Mecnun'dan beter Çöllerde seni aradım Bahçem çiçek bağım gazel Birleşir ebedle ezel Ayırmadım çirkin, güzel Kullarda seni aradim Ulaşmak icin rahmete Katlandım binbir zahmete Karışıp söze sohbete Dillerde seni aradım |
[B][I][COLOR="DarkRed"][CENTER]Gel Gönül
Gel gönül kendini boşuna yorma, Katı kalbe aşkı indiremezdin. Belki sever diye hayaller kurma, Benden başkasını kandıramazsın. Aşkın karşılıksız hadi gizleme, Çıkar at aklından O´nu özleme, Bir gün döner sanıp yolu gözleme, Gideneni geriye döndüremezsin, Gülünç etti aşkın seni ellere, Düşürdü adını dilden dillere, Hazan düşmüş ise bağda güllere, Kuru dala bülbül konduramazsın. Hep sen sürdün durdun yarin peşine, Kara sevda vurdu pembe düşüne, Sözün mü geçiyor gözün yaşına? Kalp kabul etmezse dindiremezsin. Sen esir eyledin aşkına beni, Sevgilim dediğin görmüyor seni, Kara sevda ile yanan bedeni, Öyle kolay kolay söndüremezsin. Zaman geçmek bilmez hasretlik ile, Har doldurdu sevgin kalbime, dile, Bir sevdaya düştün sen bile, bilde,. Başka bir sevgiyi sindiremezsin. Siyahi der n´olur gel artık bırak, Cananın sevdası gönlüme ırak, Yaralıysa eğer özlemden yürek, Yar olan gelmeden onduramazsın. Hasan Ilter [/CENTER][/COLOR][/I][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:27. |