![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
ben gelince sizin eller kardı,
yollarına baka baka gözden oldum yar, ne mektup var ne bir haber ne bu hal, yollarına baka baka gözden oldum yar, |
nazlı yar benden bir busecik istemiş,
gamlıdır şu gönlüm kan ağlar içim, ellerin karşısına geçip süslenmiş, gamlıdır şu gönlüm kan ağlar içim... |
feleğin darbesi beni yaralar,
ALLAH'tan dilerim derde çareler, bir yandan bu aşkın yürek yareler, gamlıdır şu gönlüm kan ağlar içim... |
zaman geçti farıdın mı nazlı yar,
ne belalı gönül idin bir zaman, gece gündüz ateşinle yanardım, sırma saçlım benim idin bir zaman... |
[quote=karnuslu;342502]kalemimi hakem tutmaz ben tutarım,
terbiyemi ailemden aldım susarım, hakem de olsa haksızlık eden, dayanamam içimdekini kusarım[/quote] Kalemini kim neden tutmaya çalıştı, İyne laflarla buraya kim gelip çattı Burada seviyeli olan her zaman kazandı Kin kusma sevgi kus yaklaşımın berbattı |
Karlar yagmis benim güzel köyüme,
Laf söyletmem ben benim soyuma, Kimse hefeslenmesin benim oyuma, Oyum sana gönüllerin baskani. |
Karlar yagmis disarida ayaz var,
Su koskoca dünya yüregime dar, Bu gidisle bizim kavusmamiz zor, Kendine baskasin bul sari saclim. |
Yan gelipte koltuga kurulunca,
Ne de rahat olur öyle uyumak, Yemekten sonra cayim gelince, Ne de güzel olur cay yudumlamak. Yarin yine is var stres icimde, Almanya da insan türlü bicimde, Kolay olmaz gurbet elde gecinme, Ne de güzel olur köyü düsünmek. Sandalli der gurbet bana yazildi, Memleket özlemi kalbe kazildi, Sari saclim yine bana darildi, Ne de güzel olur Onla görüsmek. |
Almanya dan Sivasima ucarak
Eglenmeden dogru gidin turnalar, Hannover Kasseli dogrudan gecip, Münih`e dogru ucun turnalar. Münihte kalmayin yolunuz uzun, Viyana icinde bir süre durun, Atam neler yapmis taslara sorun, Sehitlere selam verin turnalar. Sirbistan Hirvatta eglenmeyiniz, Bosnali kardesimi selamlayiniz, Bulgar cok karisik hic durmayiniz, Edirneye dogru ucun turnalar. Selimiye camiine varip görünüz, Sanat ne demekmis bana deyiniz, Vatanin suyundan biraz iciniz, Ordan Istanbula gecin turnalar. Istanbul cok büyük uzunca kalin, Bogaz köprüsünde seyire dalin, Arif abiye orada selami verin. Ankaraya dogru ucun turnalar. Ankara da hemen meclise varin, Halkin halini onlardan sorun, Ata`nin huzurunda saygiya durun, Benim selamimi söylen turnalar. Ankara dan cikip Yozgata ucun, Orada avci cok onlardan kacin, Yildizelin de sevigiyi sacin, Oradan Sandala gecin turnalar. Sandal beim köyüm iyice bakin, Benim icin orda daglara cikin, Kanatlariniza mor gülleri takin, Sonra Sivasa dogru ucun turnalar. Yildizdaglarini dogrudan gecin, Yildiz irmaginin suyundan icin, Sicak cermikte bir güzel cimin, Sivasin icine varin turnalar. 4 Eylül stadinda bir mola verin, Sivasspor icin dualar edin, Sonra ucup meydanda durun, Herkese salam edin turnalar. |
Hoş geldin sandallim açılışı yapalım
Ozanları artık meydana alalım Eşe dosta iki söz kelam diyelim Gelsin yeni ozanlar onlarıda görelim |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:30. |
|