Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   ''Kürt Açılımı'' Nedir ? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30481)

barikat58 11.11.2009 20:55

Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

[QUOTE=Dilsad Hatun;481071][YOUTUBE]HkBco-c_gXU[/YOUTUBE]

:rolleyes:[/QUOTE]

işte bunu diyordum bende :D

Klimasuyu 11.11.2009 20:56

[QUOTE=sandalli;481070]Haklisin Metin :)[/QUOTE]
[B][I]
O yorumun altından teşekkürünü sildiğin için bende sana teşekkür ediyorum Hasan abi..:)[/I][/B]

özdemir 11.11.2009 21:01

Açılımı sadece kürt açılımı olarak algılamamak lazım.
demokratik açılım olacak sonuçte. Belki aklınızdan demokratik değilmiyiz diye geçirebilirsiniz ama ülkemizde yaşananlara baktığımızda demokrasiyi tam manası ile yaşadığımızı kimse söyleyemez.
sonuçta bu terör olayı milletimizin baş belası ve bunun bitirilmesi gerekiyor.
eğer topla tüfekle bu iş bitseydi 30 yıldır bitirilmesi gerekiyordu. demekki stratejik bir hata yapıyoruz ve bence doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. inşallah bu süreci baltalamaya çalışanlar muvaffak olamazlar.
bunu istemeyenlerin neden istemediklerini iyi analiz etmek gerekir.
Terörün bitmesini istemeyenler neden istemiyor bi düşünelim diyorum ;)

barikat58 11.11.2009 21:03

[B][I]Şuan da piyasada dolaşan GDO'lu ürünler ![/I][/B]

[IMG]http://www.gunestv.com/npX/picture/3469.jpg[/IMG]

[IMG]http://turkeymacedonia.files.wordpress.com/2009/06/www_yeniresim_com_-_recep_tayyip_erdoan_resimleri.png?w=324&h=486[/IMG]

[IMG]http://okulweb.meb.gov.tr/39/05/470997/gul_cumhurbaskani.jpg[/IMG]

goramaz 11.11.2009 21:04

eksik eklemişsin barikat...

Klimasuyu 11.11.2009 21:04

[B][I]Yaw kardeşim terörü bitirmek için dağdan ineni bayıra salarsan terör bitmez çoğalır...:) Onlar yarın çoluk çocuğa karışacak malumunuz oralarda 20-30 çocuktan az çocuğu olanı dövüyorlar..:)[/I][/B]

goramaz 11.11.2009 21:07

[I]metin satılmış insanları (pkk) ancak satın alırsın...anlarsın ;)[/I]

Urumçi 11.11.2009 21:11

[QUOTE=GurbetsokakLari;481057][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Ne bu siddet bu celal ?
Napsinlar ? dagdan inenleri kursunami dizselerdi ?yada tekme tokatla "cıkın lan daga, asker öldürmeye, mücadeleye devam" mi denilseydi ?
Duyanda PKK füze satın aldı sanir, silah bırakıyorlar.. Senin askerini öldürecek silahlar iniyor bundan daha güzel ne olabilir?
Düsmanin silah birakmasini nedne hazmedemiyorsunuz ? Nasıl bırakırlarsa bıraksınlar, bundan on yıl sonra dagdan nasıl indikleri degil on yıldır teröre verilmeyen sehitler konusulur.
Ama olmaz,,, sehit olmazsa oy da yok birilerine (!)

Apoya buzdolabi alinmismis...
Adama ev mi yapılıyor sanki? Devlete yapılan bir cezaevi, Türkiye'nin en suclu insanı konumunda bir insanı normal cezaevinde tutmak kadar usüle, modern devlet yapısına aykırı bir sey olabilir mi?

Akparti keske 40 bankayı hortumlasa, devleti 200 milyar dolar zarara soksa da MHP kadar kıymeti harbiyesi olsa.:rolleyes: [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

ilk olarak gelenlerin hepsi PKK militanı değildi 40 kişiden 8'i öyleydi. Peki o gün pkk'nın sitelerinde pkk'nın dağ kadrosuna kaç kişikatıldığı açıklandı 53 kişi. PKK silah bırakmıyor, gelenlerin 8'inin PKK elçisi olduğunu sağır sultan bile biliyor, işitti yani... Neyse dağdan inen pkklıları, canilerin sorgu meselesine hiç girmiyorum. Evet dağdan inen canileri şölenle karşılayacağız ayrıca, kurşuna dizmeyi bırak ceza vermek bile saçma, üstelik adamlar pişman değilken ceza da verilemez yani...

Pkk füzemi satın aldı, şu kürt açılımı denen şeyden önce bu tartışılıyordu. PKK füze mi satın aldı bilinmez ama son moden toyota jeepler aldığı kesin. Askeriye hala 1950lerden kalma jeeplere binsin dursun hala yerinde saysın...

Düşmanın silah bırakması denmiş, düşman yok ortada terör var. Düşman olabilmek için iki devletin olması lazım. Terörist silah mı bırakmış, bakıyorum galiba hayır çünkü çatışma haberleri geliyor, ama bunu duymazdan gelmemiz lazım zira çok büyük ayıp adamlar silahlarını bırakıyormuş çünkü... Ha bir de ne güzel silah bırakma eyleme karışmadığı söylenen adamları gönder, pişmanım demesinler sayın öcalanın talimatıyla geldik desinler falan böyle pişmanlığa can kurban...

Bundan 10 yıl sonra PKK nın nasıl bir toplumsal harekete dönüştürülerek iç çatışmanın çıktığı konuşulmayacağı ne malum derdim amma zaten boşver PKK kürtlerin temsilcisiymiş, haklıymış, Türk Devleti boyun eğmiş, yenilmiş gibi gösterilmiyor zaten...

Apoya buzdolabı alınması hata, ev alınsın, araba alınsın, bir bilgisayar verilsin en hızlı internetlisinden oradan görüşlerini bildirsin, adam pek muhterem bir insan olduğundan en zengin insan gibi yaşamayı, ortopedik yataklarda yatmayı falan hak ediyor. Başbakan olsun adam vesselam...

MHP bankaları hortumladı evet, ondan deli gibi parası var har vurup harman savuruyor. Tüm medya MHP yandaşı oldu hatta mali güçünden. Mütareke medyası da denmesi MHP yanlısı politika izlemelerinden hep... 40 bankayı hortumlayanlardan hesap sorulması da vahim bir durum MHP yanlış yaptı hesap sormayacak idi. Devleti 200 milyar dolara MHP uğrattı zaten koalisyondayken ikinci partiyken üstelik off shore hesaplarına imtiyaz sağlayan sevgili tayyibin hocası Erbakan hükümeti iken, MHP suçlu oldu.

Şimdilerde diyorlar devletin borcu azaldı diye sadece İzmit'in hazine kaynaklı son dönemde 5 milyar dış borçlanması var ve hazine kaynaklı borçlanmalara bakıldığında 600 milyar dolar borcu olan bir ülkeyiz, MHP döneminde bu miktar neydi 180 milyar idi aa vahim lan MHP 180 milyar borçla devretti herşeye rağmen dimi ne yazık :)

Şehitlerin anaları bugün çok mesut çok mutlu, türk gençliği de çok mutlu. Açılım derken biz Türk etnik kökeninden gelenler bölündü ilk olarak farkında değiliz ya neyse...

Sevgiler saygılar selamlar ve esenlikler...

Klimasuyu 11.11.2009 21:21

[B][I]"AKP Kandil milletvekili murat karayılan..!" Çok yakında tv lerde...;) Ha akıllara şöyle bir soru gelebilir "apo varken neden pkk nın iki numaralı ismini milletvekili seçsin" diye onu da açıklıyım apo Sayın Erdoğan'ın veliahtı..! Zaten başbakan şuanda apo nun çizdiği yol haritasını izliyor, hazır eli değmişken apoyuda affeder, tahtınıda ona bırakır...

Alın size demokrasi..! Alın size eşit yurddaşlık..! Alın size açılım..![/I][/B]

barikat58 11.11.2009 21:23

@GurbetsokakLari
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=teal]Apoya buzdolabi alinmismis...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=teal]Adama ev mi yapılıyor sanki? Devlete yapılan bir cezaevi, Türkiye'nin en suclu insanı konumunda bir insanı normal cezaevinde tutmak kadar usüle, modern devlet yapısına aykırı bir sey olabilir mi? [/COLOR][/FONT][/B]

[B][I]Ben askerliğimi cezaevinde yaptım.Sevkte görevli oldugum için il il çogu cezaevine gittim.Kocaeli kandıra metris bayrampaşa düzce karabük mamak ve daha bir sürü cezaevine gittim hiç birinde koğuşlarında buzdolabı olan yoktu!Apo'nun özelliği ne acaba buzdolabı veriliyor ? Bu ona bir ödül değilmi ? Ve senin şu dediğin "apoya buzdolabı alınmışmış adama evmi yapılıyor sanki" bu sözü söyleseler kim demiştir deseler pkklı biri demiştir derim !!! Fanatik olmayın RTE'yi koruyacam kolluyacam diye tehlikeli yorumlar yapmayın bence ![/I][/B]

Klimasuyu 11.11.2009 21:25

[B][I]Yok bide ev yapsalardı ...:)[/I][/B]

özdemir 11.11.2009 21:26

[QUOTE=barikat58;481106]@GurbetsokakLari
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=teal]Apoya buzdolabi alinmismis...[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=teal]Adama ev mi yapılıyor sanki? Devlete yapılan bir cezaevi, Türkiye'nin en suclu insanı konumunda bir insanı normal cezaevinde tutmak kadar usüle, modern devlet yapısına aykırı bir sey olabilir mi? [/COLOR][/FONT][/B]

[B][I]Ben askerliğimi cezaevinde yaptım.Sevkte görevli oldugum için il il çogu cezaevine gittim.Kocaeli kandıra metris bayrampaşa düzce karabük mamak ve daha bir sürü cezaevine gittim hiç birinde koğuşlarında buzdolabı olan yoktu!Apo'nun özelliği ne acaba buzdolabı veriliyor ? Bu ona bir ödül değilmi ? Ve senin şu dediğin "apoya buzdolabı alınmışmış adama evmi yapılıyor sanki" bu sözü söyleseler kim demiştir deseler pkklı biri demiştir derim !!! Fanatik olmayın RTE'yi koruyacam kolluyacam diye tehlikeli yorumlar yapmayın bence ![/I][/B][/QUOTE]

bence bu haber şu anda yapılmak istenen ortamı baltalamak isteyenlerin çıkardığı uydurma bir haberden başka bir şey değil :)

Dilsad Hatun 11.11.2009 21:28

[QUOTE=YILDIRIM;481109][B][I]Yok bide ev yapsalardı ...:)[/I][/B][/QUOTE]

Toki hazirda bekliyor :D

Klimasuyu 11.11.2009 21:28

[QUOTE=özdemir;481110]bence bu haber şu anda yapılmak istenen ortamı baltalamak isteyenlerin çıkardığı uydurma bir haberden başka bir şey değil :)[/QUOTE]

[B][I]Günaydın vatandaş buzdolablar tv ler gitti şimdi arkadaş arayışındalar...[/I][/B]

özdemir 11.11.2009 21:31

[QUOTE=YILDIRIM;481117][B][I]Günaydın vatandaş buzdolablar tv ler gitti şimdi arkadaş arayışındalar...[/I][/B][/QUOTE]

öyleyse eskimiş haberlerle gündemi değiştirmenin alemi yok değilmi ;)

Klimasuyu 11.11.2009 21:34

[QUOTE=özdemir;481121]öyleyse eskimiş haberlerle gündemi değiştirmenin alemi yok değilmi ;)[/QUOTE]

[B][I]Yok hemşerim gündemi ben değiştirmedim değiştiren çoktan değiştirdi..;) Attılar ortaya bir imzalı kağıt parçası, harcadılar bir albayı, açılım da örfbas edildi aponun dolabı da...[/I][/B]

barikat58 11.11.2009 21:37

[QUOTE=özdemir;481121]öyleyse eskimiş haberlerle gündemi değiştirmenin alemi yok değilmi ;)[/QUOTE]

[B][I]Buzdolabı falan filan gitmeden söylesen ortada fol yok yumurta yok inanmayın basının ortalıgı karıştırdıgı yalan haber diyorlar.Gittikten sonra söylesen geçmiş olayları gündeme getirmeyin diyorlar.Adaletin getirisi bu olsa gerek,kalkınmayıda kürtler ve apo üzerinde deniyor RTE :)[/I][/B]

özdemir 11.11.2009 21:38

[QUOTE=YILDIRIM;481123][B][I]Yok hemşerim gündemi ben değiştirmedim değiştiren çoktan değiştirdi..;) Attılar ortaya bir imzalı kağıt parçası, harcadılar bir albayı, açılım da örfbas edildi aponun dolabı da...[/I][/B][/QUOTE]

eğer sen o belgeye hala kağıt parçası diye bakıyorsan diyecek bir şeyim yok kardeşim.
ama bu ülkede koskoca paşalar bu şekilde gündeme geliyorsa emin ol yalan dolan yoktur.
bi astsubaya bile dokunamadığın bu ülkede artık albayları yargılayabiliyorsan çok yol katettiğimizin göstergesidir bu.

Urumçi 11.11.2009 21:40

Yeni bir haber getiriyim gündeme 1970 yılında Bingöl'ün belediye başkanı Ülkücüydü, ne oldu katletildi... Peki yapanlar kimler, günümüz PKK'sını oluşturan MLKP/O(Marksist Leninist Kürdistan Partisi/Ordusu) Peki bunların o zamanki destekçileri kimlerdi? Meclisteki DTP'liler. Şimdi bu ......ler(nokta nokta hakaret sayılmaz hukukçu olarak hukuken açıklık getiriyim) AKP ile elele verip Kürdistan megolaidealarından vaz mı geçtiler? Cevabı dostum hayır gerekli taban desteğini almıyorlardı şimdi manipülasyonla olsun, açılım vasvatasıyla olsun ve görüntülerle olsun PKK yı Kürt kökenlilerin temsilcisi olarak lanse edilmesini sağladı ve PKK'yı zafer kazanmış gibi görmüyormuyuz çoğumuz adamlar barış elçisi gönderiyor kendi istekleri dillensin diye ve şölenle karşılanıyorlar. Helal olsun adamlara, helal daha ne diyim sizlere de helal olsun... Başbakan hiyerarşik olarak Devletin iki numarasını(bir numara cumhurbaşkanıdır) azarlasın demokrasi, hak hukuk desin sonra.

Size demokratik bir açılım gerçek demokrasilerde toplumsal mutabaka varılmadan hiçbir adım atılmaz. yani esas olan yüzde 50+1 değil toplumun tamamıdır, ondan demokrasi ütopyadır. Demokratik toplumlarda toplumun partilere verdiği oya değil toplumun icraat üzerindeki görüsüne gidilir yani referanduma... Refaranduma gitmeden buna girişmek saçma, hele yol haritası açıklamadan girişmek daha saçma. Refaranduma gidilse de bir gerçeklik var toplumun en az yüzde 65 i hayır diyecek evet bu böyledir kürt ağırlıklı illerde yapılan anketlere göre bile açılıma hayır oyu çıkıyorsa türkiye genelinde ne çıkar siz düşünün. Hah demokratik açılım dedikleri bile demokratik değil vesselam değiniyim dedim...

Klimasuyu 11.11.2009 21:50

[B][I]Özdemir hemşerim kendimizi kandırmayalım yol falan kattettiğimiz yok..!

Merkez_Alperen 11.11.2009 21:51

arkadaşlar biz neyi tartışıyoruzki.Sivas halkı ankette oyunu kullanmış.sonuçta ortada !!!

LaEdri 11.11.2009 22:40

Türkiye de iki dönemdir Ak parti iktidar olsun diyor,ne demeye tartışıyoruz o zaman?

Klimasuyu 12.11.2009 06:12

[B][I]Şu demeye çalışıyoruz Ötüken; millet ne zaman Ak Parti'ye ufak bir tepki gösterse, hemen bir darbeci subay çıkarıyorlar ortaya...Bu darbeci subaylarda zaten nöbetçi eczane gibi, her zaman kıyıda köşede biryerlerde ellerinin altında bir tane darbeci subay bulunuyor nasıl oluyorsa..:):confused::rolleyes:;)[/I][/B]

ÖnceVatan_58 12.11.2009 06:54

[QUOTE=YILDIRIM;481247][B][I]Şu demeye çalışıyoruz Ötüken; millet ne zaman Ak Parti'ye ufak bir tepki gösterse, hemen bir darbeci subay çıkarıyorlar ortaya...Bu darbeci subaylarda zaten nöbetçi eczane gibi, her zaman kıyıda köşede biryerlerde ellerinin altında bir tane darbeci subay bulunuyor nasıl oluyorsa..:):confused::rolleyes:;)[/I][/B][/QUOTE]

Ülkede askeri darbe yapılacak yapıldı yapılıyor geliyor derken, sivil bir darbe gerçekleşti kimsenin haberi yok, basınıyla, askeriyle, yargısıyla her yönüyle bir sivil darbe yapılmıştır, kim bu hükümete karşı gelirse iflah olamaz.

ŞERİFE 12.11.2009 13:49

[QUOTE=GurbetsokakLari;481055][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Sizin itibar ettiginiz adamlar, zihniyet coktan böldü haberiniz yok...Kabul edin , veya etmeyin...
bölücülüğün daniskasını 30 yıldır ayni adamlar yapıyor.
Güneydogu da, Sivasdan ötesinde neden yoklar ?
Hakkaride neden miting yapamazlar ?
Eger ülkenin Güneydogu’suna hitap edemiyorsanız, sizin dünyanızda ülke bölünmüs ve siz de fiilen ülkeyi bölmüssünüz demektir.

Anlayana...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

konuşmuş olduğun sözlerine dikkat et! hele şu işe bak dağdan inen bölücü olmuyor da milliyetçiler oluyor. ben senin aklından şüphe etmeye başladım.
anlayana...

LaEdri 12.11.2009 16:56

[QUOTE=YILDIRIM;481247][B][I]Şu demeye çalışıyoruz Ötüken; millet ne zaman Ak Parti'ye ufak bir tepki gösterse, hemen bir darbeci subay çıkarıyorlar ortaya...Bu darbeci subaylarda zaten nöbetçi eczane gibi, her zaman kıyıda köşede biryerlerde ellerinin altında bir tane darbeci subay bulunuyor nasıl oluyorsa..:):confused::rolleyes:;)[/I][/B][/QUOTE]

Yahu Metin ben Ak Partiye oy falan vermedim.
Sanki önceki iktidarlar her şeyi usulüne göre yaptı,her şeyi muntazam yaptı da bu iktidar ne yaparsa demokrasizlik,yolsuzluk oluyor..:)

betüs58 12.11.2009 18:44

susmaa hakkimi kullaniyorum....

Merkez_Alperen 12.11.2009 20:12

[QUOTE=GurbetsokakLari;481055][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Sizin itibar ettiginiz adamlar, zihniyet coktan böldü haberiniz yok...Kabul edin , veya etmeyin...
Eger ülkenin Güneydogu’suna hitap edemiyorsanız, sizin dünyanızda ülke bölünmüs ve siz de fiilen ülkeyi bölmüssünüz demektir.

Anlayana...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

Sayın nikbin söyledikleriniz doğru..Ama birazda mensup olduğun partinin yediği herzeleri iyi öğren !

senin Genelbaşkanın değilmi Türkistan'da binlerce soydaşımız şehit olurken eli kolu bağlı halde olayları umursamayan ?
Senin genel başkanın değilmi azerbaycan ile aramızı açan ?
Senin genel başkanın değilmi Türk devletleri kaliteli doğal gazı 10 dolara satarken gidip normal doğalgaz için rusyaya 50 doları bayılan ?

Sence bölücünün büyüğü ABİLER iniz değilmi ?Herşey ortada..abilerinin götürdüklerinide görmezden gelme..
Birileri güneydoğuya hitap edemiyor. doğru. Ama şu anki iktidar hiçbir Türk devletine bırak hitap etmeyi ülke gündemine gelmesini bile hazmedemiyor ! Ermenilere açılıyor ! Ermeni dönmelerini bağrına basıyor ... .

Herşey ortada..abilerinin götürdüklerinide görmezden gelme..

ismail 58 12.11.2009 20:38

[QUOTE=YILDIRIM;481109][B][I]Yok bide ev yapsalardı ...:)[/I][/B][/QUOTE]

tam bende bunu diyecektim toki konut yapacakmış.

altuntas58 12.11.2009 20:54

[B]Oh ne ala ne güzel vatan hainlerine yapılan izzete ikrama bakarmısın emeklisine 37 kuruş zam veren bu iktidar vatan hainlerine ev bağışlıyor bu ne pehriz bu ne lahana turşusu[/B]

Siyahnur 12.11.2009 23:48

[QUOTE=ŞERİFE;481298]konuşmuş olduğun sözlerine dikkat et! hele şu işe bak dağdan inen bölücü olmuyor da milliyetçiler oluyor. ben senin aklından şüphe etmeye başladım.
anlayana...[/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Dagdan inenler bölücü olmuyor diyen kim gösterir misin?
İletimde yazmayan bir seyi hangi akla hizmet benden cikmis gibi lanse ediyorsun?

La havle...[/COLOR][/FONT][/B]

Siyahnur 12.11.2009 23:54

[QUOTE=Merkez_Alperen;481377]Sayın nikbin söyledikleriniz doğru..Ama birazda mensup olduğun partinin yediği herzeleri iyi öğren !

senin Genelbaşkanın değilmi Türkistan'da binlerce soydaşımız şehit olurken eli kolu bağlı halde olayları umursamayan ?
Senin genel başkanın değilmi azerbaycan ile aramızı açan ?
Senin genel başkanın değilmi Türk devletleri kaliteli doğal gazı 10 dolara satarken gidip normal doğalgaz için rusyaya 50 doları bayılan ?

Sence bölücünün büyüğü ABİLER iniz değilmi ?Herşey ortada..abilerinin götürdüklerinide görmezden gelme..
Birileri güneydoğuya hitap edemiyor. doğru. Ama şu anki iktidar hiçbir Türk devletine bırak hitap etmeyi ülke gündemine gelmesini bile hazmedemiyor ! Ermenilere açılıyor ! Ermeni dönmelerini bağrına basıyor ... .

Herşey ortada..abilerinin götürdüklerinide görmezden gelme..[/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Nikbin cevap ver :)

Agbi mesaj bizim ama Nikbin kardesi yazmissin... neyse :)

Tayyip Erdogan benim genelbaskanim degil ki, bi partiye mensup, üye felan degilim..."Fanatik" yaftalansak da... bu böyle.

Abileriniz ´den kimi kast ediyorsun onuda inan anlayamadim...:rolleyes:

Selametle...[/COLOR][/FONT][/B]

barikat58 13.11.2009 00:00

[B][I]Siz o zenginler köşkünün bahcesindeki kulübeye böyle koyarlar işte[/I][/B]

[YOUTUBE]TxJGlaRP0iY[/YOUTUBE]

Siyahnur 13.11.2009 00:04

[QUOTE=altuntas58;481398][B]Oh ne ala ne güzel vatan hainlerine yapılan izzete ikrama bakarmısın emeklisine 37 kuruş zam veren bu iktidar vatan hainlerine ev bağışlıyor bu ne pehriz bu ne lahana turşusu[/B][/QUOTE]

[B][COLOR="Teal"][FONT="Comic Sans MS"]El Insaf...Tr´de emekliler,hatta gaziler, sehitler, memurlar, isciler Cumhuriyet tarihinin en yüksek maasini, begenmediginiz su hükümet döneminde almis, almaya devam ediyor...

Google den bakabilirsiniz...ama kabul edermisiniz bilemem.:)[/FONT][/COLOR][/B]

albina58 13.11.2009 00:29

[B]Bu konuyu hala anlamayan aklı yarım yorumlar ile sağ gösterip sol vurarak,ne alaka ise emekli maaşı,annesinin gençliği felan üstünde yorum yapmak kel alakadır.

1-Hükümet kürt açılmı yapacam diyor
2-Dağdan 40 tane eşkiya iniyor,
3-AB nin isteği ve şartı doğrultusunda avrupadan 20 tane pkk geleceği söyleniyor.

Bu konu dahilinde KÜRT AÇILIMI hakkında topic içinde yorum yapılması,bu sürece nerden gelindi,nasıl bir yol izlenmesi gerek bu konular üzerinde araştırma yaparak yorum yapılması gerek.

1-Bugün bile hükümet nasıl bir açılım yapıp ne yapmak istediğini Türk halkına anlatamadığını,
2-Devleti bölüp parçalamak üzere örgüt kurup çatışma yapan 40 kişi elini kolunu sallayarak gezerken,
3-Avrupa'da yıllık 5 milyar dolarlık bir eroin pastasına yön veren ve bugün batılıların huzurunu kaçıracak güce sahip pkk avrupa kadrosundan 20 kişi geliyor.

1-Ülkemde 1 sınıf Türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşı olmak varken,sözde azınlığım diyerek 2.sınıf vatandaşlığı tercih etmek nerden çıkıyor sonu ne olacak asıl merak edilen budur.Üstelik ülkemde açlık-eğitimsizlik-işsizlik ve pervasız yapılaşma almış başını giderken.
2-Dağdan eşkiyalık yapıp gelip yargılanmaksızın elini kolunu sallayarak gezen eşkiyalar varken,aç çocuğuna bir lokma ekmek götürmek için hırsızlık yapn 15 yıla mahkum oluyor,adına ergenekon dedikleri bugün bile iddianamesi olmayan,sözde iddia sahibi 7 tane adi suçtan mahkum kişi(Ki bunların suçu öz kızının ırzına geçmekden-cinnet geçirip ailesini öldüren adi suçlulardan oluştuğu halde)bu isnatlardan uluslararası 1 numaralı cerrahımızdan akademisyenlerimize sorgusuz hapiste yatarken bu ne çelişki?
3-Terör örgütünün avrupa kadrosu tasfiye için Türkiye ye gönderilmek istenirken,kırmızı bülten ile aranan ülkemizce Abdulkadir AYGAN ismindeki pkk avrupa sorumlusu (Hakkında mahkemelerimizde tutuklanma kararı olan birisidir)niçin teslim edilmiyor.

Lütfen bu konulara kafa yoralım.[/B]

Klimasuyu 13.11.2009 07:52

[QUOTE=ismail 58;481388]tam bende bunu diyecektim toki konut yapacakmış.[/QUOTE]

[B][I]İsmail abi TOKİ ne hacet, açılımı destekleyenler el birliği ile yaparlar, nede olsa herşey barış için, demokrasi için..!

Açılımı destekleyenlerin herbiri bi tuğla koysa, evde yaparlar, villa da, köşkte ADAMA..![/I][/B]

ismail 58 13.11.2009 08:17

Yıldırım senin açıklamalarının sonuda toki ye çıkıyor işte....

Dağcı 13.11.2009 08:32

Doğan Haber Ajansından bir haber;
[url]http://www.dha.com.tr/n.php?n=new-york-times-yazdi-2009-11-05[/url]

ABD'de yayınlanan New York Times gazetesi, "ABD'nin Irak müdahalesinin İran'ı bölgesel bir güç olarak ortaya çıkardığının herkesçe bilindiğini hatırlatarak, “Ancak burada önemli bir sonuç daha ortaya çıktı. ABD'nin Irak'taki başarısızlığı ve aynı şekilde İsrail'in aşırılıklarını törpülemekte gösterdiği beceriksizlik, Türkiye'nin Amerikan yanlısı görüntüsünü üzerinden atıp Ortadoğu'dan Balkanlar'a, Kafkaslar ve Orta Asya'ya kadar uzanan uçsuz bucaksız bir bölgenin merkezinde güçlü bir bağımsız aktör olarak sivrilmesine de yol açtı" diye yazdı.
...
"Ekim'de gerçekleştirilen iki ziyaret de Türkiye'nin aktifliğine işaret ediyor. Başbakan Erdoğan yanında dokuz bakan ve bir Airbus dolusu işadamıyla birlikte Bağdat'a giderek Irak hükümetiyle ortak bir toplantı yaptı ve 48 adet anlaşma imzaladı. Aynı sırada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu da Halep'e giderek Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile anlaşmalar imzaladı. Bunlardan belki de en önemlisi iki ülke vatandaşlarının sınırı serbestçe geçmelerini öngören vize anlaşmasıydı. Türkiye aynı zamanda Ermenistan'la da iki protokol imzalayarak yepyeni bir adım attı. Aslında Türkiye'nin bu protokolleri Karabağ sorununun çözümüne katar uygulaması mümkün görünmüyor. Ama en azından Türk-Ermeni yakınlaşması yolunda tarihi bir adım atılmış oldu. Arap bakış açısından da en önemli gelişme, kuşkusuz Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerinin soğuması oldu. İki ülke arasında toptan bir kopuş beklenmiyor, ancak İsrail'in sertlik yanlısı Başbakanı Benjamin Netanyahu ile dışişleri bakanı Avigdor Lieberman iktidarda olduğu sürece ilişkilerin yeniden eski sıcaklığına kavuşması da olası değil. Türkiye aynı zamanda Rusya ile Orta Asya'daki gaz üreticileriyla Avrupa'daki enerji açlığı çeken piyasa arasında bir enerji geçiş noktası olması rolünü de pekiştirecek bir diplomasi izliyor. Türkiye şu veya bu şekilde Ortadoğu'daki güç oyununun kurallarını yeniden ve üstelik de pozitif ve çatışmacı olmayan bir tarzda yazıyor."

ABD’nin borsa ve finansal çevreleri gazetesi Wall Street Journal, "Türkiye’siz bir NATO?" başlıklı bir makale yayımladı. ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Washington Enstitüsü’nün Arap Siyaseti Programı Direktörü David Schenker’in imzasını taşıyan makalede Türkiye’nin NATO üyeliği sorgulandı. Türk hükümetinin Suriye ve İran’ya daha yakınlaşırken İsrail ile ile tatbikatın iptal edilmesine dikkat çekildiği makalede AKP hükümetinin, yurt içinde vergi cezalarıyla "laik medyayı batırmaya çalıştığı", siyasi muhaliflerini "hükümeti devirme suçlamaları" ile hedef aldığı savunuldu.
[url]http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=963035&Date=11.11.2009&CategoryID=81[/url]

[B]Artık; Kuzey Irak'ta tarihi bir sayfa açan; Türkiye'nin son 30 yılına malolan PKK'nın tasfiyesine gidecek olan Kürt Açılımı'nı başlatan; ABD-NATO yapımı Ergenekon'u tasfiye operasyonunu sürdüren; Washington'un yörüngesinden çıkarak Türkiye'de ki statüko'yu değiştiren, Ermeni diasporasının elindeki kozları alan, bölgesinde ekonomik, siyasal ve askeri alanda büyük ve otorite güç haline gelen Yeni bir Ankara var.[/B]

Merkez_Alperen 13.11.2009 10:31

[QUOTE=GurbetsokakLari;481496][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Nikbin cevap ver :)

Agbi mesaj bizim ama Nikbin kardesi yazmissin... neyse :)

Tayyip Erdogan benim genelbaskanim degil ki, bi partiye mensup, üye felan degilim..."Fanatik" yaftalansak da... bu böyle.

Abileriniz ´den kimi kast ediyorsun onuda inan anlayamadim...:rolleyes:

Selametle...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

Ben deyim sen anla hemşerim :)

akp ile ilgili konularda r.t.e 'ı nasıl can siperhane savunduğunu çok gördüm uzun zamandır takip ediyorum merak etme iyi tanıyorum seni.
ayrıca Abiler'i nasıl tanımazsın senn :)

ŞERİFE 13.11.2009 12:38

[QUOTE=GurbetsokakLari;481495][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Teal"]Dagdan inenler bölücü olmuyor diyen kim gösterir misin?
İletimde yazmayan bir seyi hangi akla hizmet benden cikmis gibi lanse ediyorsun?

La havle...[/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

Sizin itibar ettiginiz adamlar, zihniyet coktan böldü haberiniz yok...Kabul edin , veya etmeyin...

bunlar sizin sözleriniz değil mi?
buraya bir konu açılmış ve herkes düşüncelerini söylüyor bende herkes gibi yazdım siz de karşılık olarak ALLAH'tan sizin gibi vatana hizmet eden ülkücüler var da bölünmüyoruz dediniz. bundan kastınız nedir. ben gereksiz polemiklere girmem cevap vermek zorunda bırakıyorsunuz. benim ağzımdan ALLAH CC, ALLAH RESULÜ SALLALLAHU ALEYHİSSELAM EFENDİMİZ BİR DE VATAN MİLLET ÇIKAR. anlayacağınız yersiz ve kimseye hayrı olmayan tartışmalara girmem. bu da size son cevabımdır.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:33.