![]() |
--->: TAHRİKLERE KAPILMAYIN
[QUOTE=haythuyt;281561]BEN SAHSEN SIVAS DISINA CIKTIGIMDA BANA NERELI OLDUGUMU SORDUKLARINDAN SONRA ''YANANLARDANMI YAKANLARDANMISIN'' DIYE BIR SORU YONELTMELREINDEN SIKILDIM...............UTANIYORUM OYLE SORU SORULDUGUNDA
ACABA BU SORU SIZE SORULSA NE DUSUNUR CEVAP VERIRISINIZ???[/QUOTE] seyredenlerdendim diye bilirsin, ve hala bunu vicdanında bir hesaba koyamadıysan |
[QUOTE=SEMİH-58;281536]bu olaya SİVAS KATLİAMI diyenlere öyle illet oluyorum ki Sivasın adını karalamaktan başka bişey degil[/QUOTE]
bunun kolayı var cumhuriyete ve onun getirdiği değerlere ve 78 sivas, çorum maraş ve yine 93 sivasa bu ülkede anma yapılıp o günün suçluları hala aramızda dolaşıp duruyorsa rica et sende büyüklerinden temizlesinler bu ayıpları yeter, utanmana sıkılmana gerek yok kardeşim senin ne suçun ne günahın var bu konuda , sadece oku izle vicdan muhasebeni yap yeter |
merak etmeyin bu pravakasyonların sol ve sağ yada bizim öyle sandığımız sadece menfaat gürühları da diyebilirriz diğer bi deyimle karanlık senaristler gürühlar inş tarih önünde hesap verecek...güzel gelişmeler beklioruz inş çok yakın bi zamanda...kardesim büyüğüm o dönem politik dönem bu dönem daha değişik bi dönem yani onlar tabiri caizse eski toprak biz suan milli ve manevi değerleri kaynaklarından öğreniyoruz okuyoruz onlar anadan babadan almışlar ve dolayısıyla böyle olunca mayada kullanılmaya müsait oluo gelin halkı değilde o gizli senaryoları orada sahneleyen dublör ve o kuklaları orada oynatan gizli elleri kınayalım halka değil yüreğiniz yetiosa devlet istedi diyin buna göz yumdu diyin kalben diyosunuz ama yüreksiliğinizden dile getiremiosunuz .... allahalla 1 mayısıdaki feci olayıda bilioruz aynı senaryo işde.. bunu yapan ne devlet ne asker ne polis nede masum halkımızdır tamam mı o kurumların içinde halkın içinde adi yokmudur çok şükür ki devlet ve millet olark kurumlarımız değrlidir kutsaldır yıpranmaz yıpratılamaz içinde hain düşüncelilerde olsa okurumlar kendi kendilerini temizler dim dik ayakda dururlar..halkımızda böyledir anadolu insanınn mayası sağlamdır yeterki kindarlık yapmaaylım biribirimizi hor görmeyelim ...aynı bayrağın aynı vatanın aynı dinin aynı ALLAHIN aynı PEYGAMBERİN aynı ATAtürk ün ortak sahibi olduğumuzu unutmayalım inş... siz dilinizle ve yüreğinizle tam olarak istediklerinizi millete anlatın devlette anlasın sizin tam olark ne istediğinizi her yere müze kurarlar önce içinizdeki gizliilkleri açık yüreklilikle dile getirin ...dialogdan kaçarak bekleyin görün taktiğiyle olmaz ...AB de gelse baska şeklde müze değil tahta kulube yaptrmazlar...
|
PSAKD : Ülkemizin Vicdanı 2 Temmuz’da Alanlarda olacak
Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe inanları, Alevi Örgütlerimizi, Sol Siyasi Partilerimizi, Sendikalarımızı, Demokratik Kitle Örgütlerimizi, Odalarımızı, Barolarımızı, Emek ve Demokrasi güçlerimizi kısacası ülkemizin vicdanını 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Alanları doldurmaya, Sivas’ta Madımak önünde buluşmaya davet ediyoruz. PSAKD BASIN AÇIKLAMASI "Ülkemizin Vicdanı 2 Temmuz’da Alanlarda olacak, Madımak Oteli’nin önünde buluşacak …" Pir Sultan Abdal’ı anmak üzere Sivas’a giden 33 insanın Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesi, Ortaçağ vahşetiyle Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, birarada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldırıydı. Bundan 15 yıl önce Sivas’ta gerçekleşen gerici, şeriatçı, faşist katliam devletin ve güvenlik güçlerinin gözetiminde yaşandı. İnsana, aydınlığa, düşünce özgürlüğüne düşman ırkçı ve şeriatçı güçler, “Şeriat isteriz”, “Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkılacak” sloganları atarak savunmasız insanları bir otelde kıstırdılar ve oteli ateşe vererek, tarihe karanlık bir sayfa eklediler. Bu kara leke, AKP iktidarının Madımak Oteli’nin müze olmasına ilişkin talepleri görmezden gelen tutumu ile Madımak’ın müze olması için verilen kanun teklifini reddetmesiyle, dahası Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın, Madımak Oteli’nin altında açılan kebapçının yerine kütüphane ya da çiçekçi açılması veya binanın müzeye dönüştürülmesi tekliflerine karşı “Pişmiş aşa soğuk su katılmaz” cevabı ile daha da büyümüş, otel binasının kebap salonu olarak hizmet vermesini onaylayan bu tutum, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın Madımak Oteli’nin kamulaştırılması için yeterli bütçeye sahip değilim demesi de en az Madımak Katliamı kadar canımızı yakmış, ruhumuzu incitmiştir. Bu nedenle Madımak Oteli’ndeki insanlık dışı kıyımın vicdanlarımızda yarattığı utancı hep birlikte temizlemek gerektiğine inanıyor ve bunun salt Alevilerin sorunu olmadığı kanaatini taşıyoruz. Madımak’ın toplumsal belleğimizde açtığı yarayı da demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine, eşitliğe, çok kültürlülüğe inanan kesimlerle sarabileceğimizi biliyoruz. Madımak Katliamı’yla yüzleşmenin ve gerçek faillerin bulunmasının gerekliliğine inanıyor, 2 Temmuz’un unutulması halinde farklı kimlik ve inançtaki her insanın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerin artarak devam edeceğini görüyoruz. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizlemek, geleceğini de aydınlatmak zorundadır. Bizce bunun çözümü Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi, katliamın karanlıkta kalmış gerçek faillerinin bulunması ve Alevilerden özür dilenmesidir. Yeni Madımaklar yaşamamak için 2 Temmuz’un unutturulması yönündeki girişim ve çabalara set çekmek, toplumun ve devletin yüzleşmesini sağlamak bu açıdan önem taşımaktadır. Bu nedenle, 2 Temmuz’da Sivas’ta yapılan anmalar önem arz etmektedir. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 15 yıldır kararlı bir şekilde Madımak katliamının, sadece Madımak’ın da değil, bir arada yaşama kültürünü tahrip eden karanlıkta kalmış bütün katliamların aydınlığa kavuşturulması için mücadele veriyor ve laikliği, bireyin ve emeğin özgürleştirilmesini, devletin demokratikleştirilmesini savunan güçlerle omuz omuza olmayı önemsiyor. Omuz omuza verdiğimiz mücadelede dostlarımızı şimdi 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde görmek istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nde karanfillerimizi bırakıp kaybettiğimiz değerleri anacağız. Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha göstereceğiz. Anma töreninde aramızda sizleri de görmeyi arzuluyoruz. Vereceğiniz desteğin, farklı kültürlerin ve inançların bir arada yaşayabileceği bir Türkiye özleminin gerçekleşmesine katkı sunacağını, Madımak katliamını unutturmak isteyen çevrelere etkili bir cevap olacağına inanıyoruz. Türkiye’nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, eşitliğe, özgürlüğe, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe inanları, Alevi Örgütlerimizi, Sol Siyasi Partilerimizi, Sendikalarımızı, Demokratik Kitle Örgütlerimizi, Odalarımızı, Barolarımızı, Emek ve Demokrasi güçlerimizi kısacası ülkemizin vicdanını 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Alanları doldurmaya, Sivas’ta Madımak önünde buluşmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla; Genel Başkan Av.Fevzi Gümüş |
[COLOR="Purple"]EY HALKIM SAKIN BUNLARA ALDANMAYIN.
SİVAS İNSANI TERTEMİZDİR. İNSANLAR ÇOK KOLAY KULLANILIYOR NASIL ERMENİ OLAYLARI TÜRKİYE'NİN BAŞINA MUSALLAT EDİLMEYE ÇALIŞILIYORSA MADKIMAK SAFSATASIDA BENİM SİVAS'IMIN BAŞINA MUSALLAT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR. [/COLOR] [CENTER][B]AFEDERSİNİZ AMA .... ÜRÜR KERVAN YÜRÜR DERLER ATALARIMIZ...[/B] [CENTER] [IMG]http://img225.imageshack.us/img225/2479/sehit1fi9.jpg[/IMG] [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/5932/bgnvatan3gppv7.jpg[/IMG][/CENTER] [COLOR="DarkRed"][B]BİZ BÖYLE BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ İNŞALLAH...[/B][/COLOR] [COLOR="Blue"][B]İSLAM[/B][/COLOR] GİBİ DİNİN TÜRKİYE GİBİ VATANIN VAR...[/CENTER] |
CHP NİN SOVU İNŞ O GÜNÜN ACISINI UNUTTURMAZ...
|
[B]Bu olayın altından da ''Ergenekon terör örgütü çıkcaktır'' !!! Ben buna adım kadar eminim !!![/B]
|
BAŞBAGLARDA ÖLENLER HERHALDE BU ÜLKENİN İNSANI DEGİLDİ ONLARIN ADI AYDIN OLMADIGI İÇİNMİ HİÇ O KATLİAMIN YIL DÖNÜMÜ BU KADAR ABARTILMIYOR VEYA MEDYADA YER ALIYORMU GÖREN VARMI BİZ YARADILANI SEVİYORUZ YARADANDAN ÖTÜRÜ
MUHLİS AKARSUYUDA SEVİYORDUK BAŞBAGLARDA ÖLEN MASUM İNSANLARIDA AMA BUNU İLLAKİ SİVASIN ÜZERİNE YIKMAYA ÇALIŞANLAR KENDİSİNE PAY ÇIKARMAYA ÇALIŞAN ÖLEN İNSANLARIN ÜZERİNDEN OY AVCILIGI YAPAN SİYASİLERDİR. |
[B]Madımak, benim toprağımın süsü,
Madımak, benim toprağımın türküsü, Madımak, benim dağlarımın kır çiçeği, Madımak, benim soframın vazgeçilmezi...[/B] Öncelikle, kirli ellerin kirli emellerine alet edilen, kirli şahsitet(siz)lerin, kirli tezgahlarıyla, tertemiz toprağımın, tertemiz çiçeğini kirletenleri kınıyorum...! Sebep her ne olursa olsun; insanların hayatına kastedilmesi, asla kabul edilir bir durum değildir...! Benim felseme göre, mazlumun dini olmaz. (yani sorulmaz, sorgulanamaz) Hangi milletten, hangi meşrepten, hangi inançtan veya mezhepten olursa olsun; zulme uğrayan mazlumdur ve de menşeine bakılmaz. İçimizi yakan bir yangın ve yüreğimizde kanayan bir yara olan bu tarihi ve talihsiz senaryoyu kimler yazmıştı, kimler yönetmişti ve kimler rol almıştı...? [B]Bu dramın; Senaristi kimdi ? Baş aktörü kimdi ? Aktörler, dublör kullanmışlarmıydı ? Yardımcı rollerde kimler vardı ? Figuranlar kimlerdi ? Seyirciler kimlerdi ?[/B] ... Tarihin süzgecinde bu sorular ve sorgulamalar yapılmadıkça, yangın devam edecek, yara kanamaya devam edecektir...! [B]Madımak, benim toprağımın süsü, Madımak, benim toprağımın türküsü, Madımak, benim dağlarımın kır çiçeği, Madımak, benim soframın vazgeçilmezi...[/B] [B][COLOR="Red"]TOPRAĞIMIN SÜSÜNE DOKUNMAYIN, TOPRAĞIMIN TÜRKÜSÜNE DOKUNMAYIN, TOPRAĞIMIN ÇİÇEĞİNE DOKUNMAYIN,...[/COLOR][/B] |
-->: TAHRİKLERE KAPILMAYIN
Bugün bütün haber bültenlerinde sivas ta yasanmis o talihsiz olay icin tahrik edici aciklamalar vardi. unutmayacagiz unutturmayacagiz diye haykiran kardeslerimize seslenmek istiyorum, bu millet ne acilar yasadi ve hala da yasamakta, hersey de bir son vardir, bu olayin bu hale gelmesine kimler sebep olmus, Aziz Nesin neden o gün sivas a geldi, asil hedefte olan kisi aiz nesin oldugu halde nasil kurtuldu. Neden 37 masum insan orada can verdi, bütün bunlarin muhasebesi iyi yapilmali ve insanlara her yil yeniden bu aciyi yasatanlari iyi analiz etmeli, ilkel caglarda ki insanlarin kan davasi misali, intikam nidalarina son verilmeli. Olay cok aci, ates düsütügü yeri yakar ama bu cirkin olayi sivasa mal etmek de dogru degil. Sivas yillarca alevisi ve sünnisi ile kardes ve dostlugun simgesi olmustur bundan sonrada böyle olacaktir. Umarim gercek suclular cezasini ceker. Ama insanlarin inanclarina saygi duyulmali, ibadetlerine hürmet edilmeli, imanimizla, dinimizle dalga gecilmemeli. Gecmis acisiyla tatlisiyla geride kaldi, artik kardesce yasama zamani, bu vatan hepimizin. Saygilarimla
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:20. |