![]() |
Cevap: Sahipsiz Kalan Diploma
[B]paylaşım için teşekkürler çok güzel emeğine sağlık [/B]
|
Cevap: Sahipsiz Kalan Diploma
[QUOTE=MİKAİLOGLU;481208]BUNUN DEGİŞİK RİVAYETLERİNİ OKUMUŞTUM.İNŞAALLAH ONLARI BİRGÜN SİZLERLE PAYLAŞIRIM.ŞİMDİ SİZİN YAAZDIKLARIZI OKUMAK ZEVKİ DERYADA YÜRÜMEK İSTİYORUM.PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERRİM.ALLAAH GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.[/QUOTE]
[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]İnşAllah sizin paylaşımlarınızıda okuruz Mikailoglu ben teşekkür ederim Allah razı olsun ....değerli yorumunuz için sağolun.. [/FONT][/COLOR] |
Cevap: İşte Şimdi Evlenebilirsin
[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Teşekkür ederim sizinde gönlünüze sağlık olsun ..[/FONT][/COLOR]
|
Cevap: İşte Şimdi Evlenebilirsin
KAZANIP ELDE ETMEK NE MUTLU EDER İNSANI,KIYMETİNİ Bİ BİLSE....SAGOL.
|
Gözyaşı...
[COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Hasan-ı Basri Hazretlerinin huzuruna bir zat gelerek:
Ya imam! Benim bir kızım var, gece gündüz ağlamaktan gözleri kör oldu. Buna bir çare bulamaz mısınız bir gelip baksanız, dedi. Hasan-ı Basri Hazretleri merak etmişti. Eve geldiler… Hasan-ı Basrî Hazretleri kıza: Kızım neden ağlarsın… Gözlerin kör olmuş, sebebini söyle de çare bulalım, dedi. Kız, Hasan-ı Basri Hazretlerine: Ağlıya ağlıya gözlerimi iki sebebten kör ettim: Birincisi eğer bu göz yarın ahirette Allah’ı görebilecekse ona binlerce göz feda olsun, hiç kıymeti yok. İkincisi, eğer ahirette ,bu gözler Allah’ı (c.c.) görmeye lâyık değilse ben onu neye göz diye taşıyayım? Allah böyle gözleri dünyada iken de kör etsin, dedi. Kızın bu hikmetli sözlerini dinleyen îmam-ı Basrî Hazretleri: Biz buraya nasihatçı ve hekim olarak geldik, şifa telkin edecektik.. Halbuki nasihatçı ve hekimi bulmuş olarak gidiyoruz, demekten kendini alamadı… Alıntıdır.. Allah rızası için gözyaşı dökenlerden oluruz İNŞŞALLAH..."[/FONT][/COLOR] |
Cevap: Gözyaşı...
[B]paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık[/B]
|
cok guzel eline saglik ibretle okunmasi lazim sagol paylasim icin
|
YİNE ÇOK GÜZEL Bİ PAYLAŞIMDI.EMEGİNE YÜREGİNE SAGLIK.TŞK.
|
Cevap: RUHUNUZA FATİHA....
paylaşım için teşekkür ederim....
|
Ama bu imkansız"mı?
[COLOR=dimgray][FONT=Comic Sans MS]Bu konuda ki isimler sembolik yazılmış, şahıslar[/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]bugün itibariyle hayattalar...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal hanım, uzun süredir karşılaşmadığı arkadaşına misafir[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]gitmiş, çaylar yudumlanırken arkadaşı [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çiğdem:[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Anlat bakalım Hayal'cim nasıl gidiyor evlilik memnunmusun?[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal:[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- İyidir.. eşimden memnunum.. gün boyu ev işleri malumun bitmez, birde bizim afacanla uğraşıyorum gün boyu [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]derken akşamı ediyoruz işte...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]şey akşam dedimde şu akşam ezanı okununca içime hep [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]sıkıntı girer Çiğdem'cim...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çiğdem:[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Nasıl yani, akşam ezanı ile sıkıntı , ne alaka?? anlamadım[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal:[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Benim kayınpeder her akşam namazı sonrası hemen eve gelir[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]başlar, Peygamberimiz şöyle emretmiş...Hz falan... Hz. filan...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]yok sahabenin biri...evliyanın biri...diye başlar anlatmaya[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]aslında niyetini biliyorum aklı sıra bana laf geçiriyor,[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]neymiş benim başım açık ya...yok hesap günü varmış...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]nelerde neler Çiğdem'cim her gün böyle halim..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Yemekten sonra erkenden yatar, sabah namazına kalktıktan sonra yatmaz...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çiğdem:[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Vah Hayalcim sen böyle yaşamayı aklından bile geçirmezdin[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Lisedeyken...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Bu arada Hayal'in telefonu çalar arayan annesidir[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Kızım nasılsın nerdesin şua evi aradım telefon açılmadı?[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çiğdem - Arkadaşımdayım anne[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Annesi - Kızım anneannen seninle bugünmuhakkak görüşmek istiyor... çok ısrar ediyor..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal - Peki anne bir saate kadar sizdeyim.. hasta falanmı yoksa[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Anne - Yok iyidir.. sen gel muhakkak, bekliyoruz[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal ne olur ne olmaz diyip arkadaşından ayrılır, annesinin evine varır.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Anneanneciğim beni çağırmışsın geldim nasılsın[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-İyiyim kızım... hoş geldin. Bak kızım üç gündür rüyama bizim köyün orada bulunan bir sahabe yatıyordu işte o zat [/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]bana dediki..".Senin kızının kayınpederine selamımı söyle...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]her sabah namazından sonra herkesin ismini okuyup,[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]dualar ediyor.. benim ismimide zikr etsin... biliyorum unutuyor[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]bunu ona muhakkak hatırlatın duasını bekliyorum..."[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]diyor.. biliyorsun ben felçli ve yaşlıyım.. bu görevi sana veriyorum[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal- Kendi kendine nasıl yani ama İmkansız böyle bir şey[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]diyordu..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Anneanne- Hayal kızım anladınmı dediklerimi..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal- tamam anneanneciğim söylerim...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal karmakarışık duygular içindeydi... bu konuyu söyleyen anneannesi olmasaydı , güler geçerdi...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Eve varmış kayınpederi koltuğunda oturuyordu...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hoşgeldin kızım ..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hoşbulduk babacığım...şey anneannemin selamı vardı size.[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]başlar mevzuyu bir bir anlatmaya...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Kayınpederi biraz durup düşündükten sonra[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- doğre kızım malesef unutmuşum o şehid sahabeyi[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]hem bu akşam , hemde yarın sabah namazında dualrımda[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]olacak inşaallah...devirde okurum..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]İki gün sonra Hayalin Anneannesi telefonda[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- KIzım kayınpederine selamımı söyle... Allah razı olsun.. dün gece[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]sahabe son kez rüyama geldi.. çok mutlu olduğunu benide[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]beklediğini söyledi...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Hayal artık tamamen şoke olmuştu...Akşam olmuş kapı[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]çalınmış ...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]- Selamun Aleyküm kızım[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]-Aleyküm selam babcığım ...hoş geldiniz..[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Kayınpeder şaşımış bir halde Hayale bakmıştı...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Çünkü Hayal'in başı örtülüydü..ellerini açıp Allaha şükürler olsun[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]dedi...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Şimdilerde Hayal hanımın evinde Ayda iki defa hatimler[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]okunup, bağışlanıyor....bayanlar arasında toplantılar yapılmakta...[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Cemali[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=dimgray]Selam ve dua ile[/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=#696969]alıntı[/COLOR][/FONT] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 16:27. |