Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivaslı Hadise hadise yarattı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=35290)

MUTLU İTİK 27.05.2010 19:50

Cevap: Sivaslı Hadise hadise yarattı

Arkadaşlar yorumlara saygım var ama sonuçta milli marşımız yazılırken çok yürek ve hissiyatla yazılmış. Okunmasınada makam ve ezgiler katılmış ben bu olaydan sonra Türkiyede müzik duayenlerinin açıklamalarını dinledim marşımızın okunurken bestelerine ve makamına en yakın yorumu yapıldığını belirttiler. Bizler tabi okullarımızda ve okunması gereken yerlerde göğsümüzü kabartıp yüreğimizle okumasına alışmışız makam ve notalarla okunmasıda kulağımızı tırmalamış olabilir. Ben buradan hadiseyi tebrik ediyorum hemşehrimiz ve bir Türk olarak. Konunun başlığındaki yorum yapanlarda müzisyen veyada devlet sanatçısı değiller onlar spor yorumcusu her işi kendi erbabı yapsın.

Ha birde sonuçta orada canlı ve notalarla makamla istiklal marşımız okundu sziler istiyorsunuzki kasetten çalınsın ama bildiğimiz gibi çalınsın.

cuneytakkaya 27.05.2010 21:27

sadece bizim öğrendiğimiz ve alıştığımız gibi söylemedi, içimden kızmak geliyor ama ben kızmak istemiyorum... tşk ederim anlayışınız için.

veysel 27.05.2010 22:04

[B]sarki söyler gibi istiklal marsini okudu bu kadar da olmaz ben bile ondan iyi okurdum yanii [/B]:)

doğan bulut58 27.05.2010 23:36

valla yurt dışından büyümüş türkceyi bile doru dürüst bilmeyen bir kişi helal olsun ondan iyi söylüyemezki türkiyede istiklal marşını ezber bilmiyen insanlar var hiç olmassa o çıktı okudu ben helal olsun diyorum

bilal kose 27.05.2010 23:37

Yani hep suc hadisedemi soyletenlerede hic suc yokmu.Hadisinin nasil okuyacigini onceden tahmin edemedilermi.Bence suc ona soyletenlerde.simdi cikip izahini yapsinlar turk milletine utanmiyorla

gezgin_58 27.05.2010 23:58

etli ekmek gıbı reklam kokuyor

sandalli 28.05.2010 15:01

Seneye de MANGA okur.

ozanberk2010 28.05.2010 18:01

yine saçmasapan fikirler yazanlar olmuş. yav hadiseyi eleştirenler acaba istiklal marşını şimdiyekadar doğrumu okuyor. yapılan araştırmada türkiyede okullarda dahil &90 yanlış okunmuştur. yırtmayın kendinizi. bırakın vatanseverlik kostümünü giymeyi, yakıştıramıyorsunuz bile kendinize. söylemlerle eylemler bir olmalı. eleştirenlerden duymak isterdim istiklal marşını acaba doğru okuyacakmı.helal olsun hadiseye. o cesareti dösterip okudu ve stadyumdakiler de eşilik etti. hadise cesaret örneği gösterdi. ya siz eleştirenler. sizin ekmeğiniz elinizden alınıyor,işyerleriniz kapanıyor,seçtiğiniz milletvekilleri sizle dalga geçiyor siz neden karşı koyma cesareti göstermiyorsunuz. geçin bunları. çakma yiğidoluğu herkes yapar, hadiseylede sivaslı olduğu için övünmeniz lazım.

LaEdri 28.05.2010 22:31

Önce karşındaki insanlara hitap etmeyi öğrenmelisin!Saçmasapanmış,yırtınmayınmış,çakma Yiğidolukmuş...

h.a.y. 30.05.2010 10:12

evet kimse burada müzik otoritesi değil. Ancak şunu ifade edeyim Hadise bu ülkenin en iyi on söz yazarı içinde mi? En iyi on bestecisi içinde mi? En iyi on yorumcusu içinde mi?

nedir bu şakşakcılık anlamıyorum. medenicesaretten bahsedilmiş. Ya hadi benim gibi hitap ettiği grup 14 yaşını geçmeyen 20 kişilik çocukların oluşturduğu gruplar olsa da çıkıp binlerce insana istiklal marşını söylesem , dersiniz medeni cesareti varmış. Çünkü ben heyecanlanırdım. Ama bu kadın binlerce kalabalığa şarkı söylemiş birisi ne medeni cesaretinden bahsediyorsunuz.

Bir dergide okumuştum, ünlü Alman bestecisi Beethoven in evi müzeye çevrilmiş insanlar ziyaret ediyor. Neyse bir tane piyanosu var birçok eserini bu piyanoda bestelemiş. Genç bir kız piyanonun başına geçiyor piyanoyu çalmaya başlıyor.

Müze görevlisine soruyor genç kız ''buraya çok ziyaretçi geliyor mu?'' diye..

Müze görevlisi ''evet efendim '' diyor.

Buraya ünlü isimler de geliyor mu ? diye soruyor görevli ''evet efendim'' diyor. Hatta ünlü piyanist Padaresvki de geldi diyor.Kız parmakları piyanoda çalmaya devam ederken soruyor.'Padarevski de bu piyanoyu çaldı değil mi?' diye soruyor. Müze görevlisi cevap veriyor: ''Hayır efendim dünyanın en büyük bestecisinin kullandığı bu piyanoya kendisini layık görmeyip parmağını bile sürmedi'' diyor..

WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:17.