![]() |
Cevap: Başörtüsü yasağının anayasal hiçbir dayanağı yok
[QUOTE=Reform;586465]Arkadaşım yazı bir forumdan alıntı bir yazı, herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil elbette ki, bir düşünür şöyle demiştir: 'Bir yerde herkes aynı şeyi düşünüyorsa aslında orada hiç bir şey düşünülmüyor demektir' sizde pencerenizden o şekilde bakıyorsunuzdur bir sorun yok.
Sorun olan birileri bu konu üzerinden nemalanmalardıır göbeklerinin şişmesidir. Yazıyı yazan her kimse genel olmasada çok doğru şeyler yazmış, siz beğenmezsiniz ben beğenirim herkesin fikrine saygımız vardır, vede olmalıdır.[/QUOTE] Fikir belirtirken,insanların değerlerine hele hele dini değerlerine laf sallamaya kimsenin hakkı yok!Oratada farklı bir düşünce yok,ortada düşünce de yok aslında! |
[QUOTE=Reform;586465]Arkadaşım yazı bir forumdan alıntı bir yazı, herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil elbette ki, bir düşünür şöyle demiştir: 'Bir yerde herkes aynı şeyi düşünüyorsa aslında orada hiç bir şey düşünülmüyor demektir' sizde pencerenizden o şekilde bakıyorsunuzdur bir sorun yok.
Sorun olan birileri bu konu üzerinden nemalanmalardıır göbeklerinin şişmesidir. Yazıyı yazan her kimse genel olmasada çok doğru şeyler yazmış, siz beğenmezsiniz ben beğenirim herkesin fikrine saygımız vardır, vede olmalıdır.[/QUOTE] bir deönceki mesajınızda sedece şu cümleye bakın aslında yazının hepsi fikir değil fikir enkazıdır : [B]Dahası [I][U]en katı yobaz bile[/U][/I], günümüz toplumunu Nisa suresine, Ahzab suresine veya Bakara suresine veya başka bir sure ve ayete dayanarak düzenleyemez. Dikkat edilsin, türbanın asıl sahipleri, parmaklarında 50 milyarlık pırlanta yüzükle dolaşanlardır[/B] Şu iafdede bana duyulan bir saygı var mı ki ben saygı duyayım. Kuranı yorumlamak ve yobaz kavramını hangi gerekçe ile yanyana kullanmış. Bunu açıklar mısınız? Ayrıca , türban ve başörtüsü ayrımını hadi yapalım bütün ''türbanlı '' kadınlar yemenileriyle tülbentleriyle çalışmak istese birdoktor yemenisiyle hastanaye gelse bir öğretmen yemenisiyle derse girse buna müsamaha gösterilecek mi? Kimi kandırıyorsunuz. Türbanın felsefi boyutunu, tarihsel boyutunu, sosyal boyutunu açıklarsanız dinde yeri olmadığını delilleriyle anlatsanız anlarım da bir insanı kendini o insanın yerine koyarak onun yaşantısını yorumlamak ne demek?Diyeceksiniz ki empati yapılamaz mı? Şu yazıda empati değil ancak art niyet vardır. Karşıdakini anlama niyeti yok yargılama aşağılama niyeti var. |
başörtüsü yasağı kalkarsa kime ne zararı olacak anlamıyorum.
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 11:01. |