![]() |
Cevap: Sivas'ın bu işini bitirin
[QUOTE=KAOS;598003]Bak bir şeyi doğru söyledin, bu kadar lafın arasında...
"Evet, hiç bir şey değişmeyecek" İnsan hak ettiği gibi yaşarmış... [/QUOTE] [FONT=Century Gothic] Sizinde dediğiniz gibi değişmeyecek. Ha değişir değişmesine ama öyle birden olacak birşey değil bu. "İnsan hak ettiği gibi yaşarmış... " Bunu niye söylediniz onu anlamadım ama bence insan hak ettiği gibi yaşamaz. Bence "İnsanlar tek şeyi hak eder o da insanca yasamaktır.."[/FONT] |
[QUOTE=_DuMaN_58;598007][FONT=Century Gothic]
Sizinde dediğiniz gibi değişmeyecek. Ha değişir değişmesine ama öyle birden olacak birşey değil bu. "İnsan hak ettiği gibi yaşarmış... " Bunu niye söylediniz onu anlamadım ama bence insan hak ettiği gibi yaşamaz. Bence "İnsanlar tek şeyi hak eder o da insanca yasamaktır.."[/FONT][/QUOTE] "İnsan hakettiğini yaşar" Kast sisteminin bir önermesidir, ve çoğu felsefi akımlarda yer bulur, bizde bile bunun uzantısı vardır "İlahi adalet" olarak ta bilinir. İnsan hayatı boyunca er ya da geç seçimlerinin sonucunu yaşar, bu seçimlerinde elinde olmayan gibi görünen etkenler olsa da ya da kendinden önce babasının anasının seçimlerinin sonuçları etkili olsa da genetik olarak anne babasının devamı olduğu için insan bu seçimlerinde anne babasının devamını sürdürür ve elinde olan seçimleri elinde olmayan seçimlerine bir şekilde etki eder denir. Filozofide bir başka benzeri determinizmdir. Determinizm de her sonuç önceki nedene bire bir bağlıdır der. Yani nedenler ve sonuçlar birebir ilişkilidir, tesadüfler yoktur, sapmalar asla olmaz der. Dolayısı ile bir yerden olaylar zincirine baktığınızda taa başı görebilirsiniz... |
[B]Benim hislerimi açıkladığınız için teşekkür ederim öncelikle. Atalarının yaptıklarını sonraki kuşaklar hep yaşamıştır, iyi yada kötü, Ama ben kötü olan şeyleri hiç bir insanın hak etmesini istemem, yani Atalarından dolayı kötü muamele gören kimselerin hak etmedikleri muameleleri görmelerini istemem..[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:09. |