![]() |
Cevap: HADİ DUA EDELİM...
[IMG]http://img116.imageshack.us/img116/1504/duaapn5.jpg[/IMG]
|
[IMG]http://img101.imageshack.us/img101/4463/6545x1280x1024xk7eo8.jpg[/IMG]
|
[IMG]http://img116.imageshack.us/img116/4170/glllzc1yz0.jpg[/IMG]
|
[IMG]http://img134.imageshack.us/img134/5871/dua15qk1.jpg[/IMG]
|
[IMG]http://img338.imageshack.us/img338/4835/dua16uh7.jpg[/IMG]
|
[IMG]http://img152.imageshack.us/img152/9196/dua17qs5.jpg[/IMG]
|
Allahım! Zenginin karşısında yerinmekten, fakirin karşısında böbürlenmekten Sana sığınırım.
Allahım! Namerd olmaktan ve namerde muhtaç olmaktan Sana sığınırım. Allahım! Yaşanmamış bilgiden, samimiyetsiz sevgiden Sana sığınırım. Allahım! ‘Ben’den Sana sığınırım. Allahım! Seni sevmeyenlerin sevgisinden ve Seni sevmeyenleri sevmekten Sana sığınırım. Allahım! Seni sevenlerin kalbini ve Senin sevdiklerinin kalbini kırmaktan Sana sığınırım. Allahım! Seni sevmeyenlerin övgüsünden ve Seni sevenlerin yergisinden Sana sığınırım. |
***Hiç duydun mu şu duayı?***
Hiç duydun mu şu duayı?
"Allah seni toplasın!" Eskiler böyle dua ederlermiş hep ;) Ne güzel bir duadır bu ya Rabbi çağa karşı! Allah seni toplasın! Gözünü.. Kulağını.. Aklını.. Yüreğini.. Hayalini.. Toplasın ağyardan..Sana "el" olan sınırlardan. " Allah seni toplasın" Toplanmazsan dağılacaksın çünkü.. Dağılanca da dağıtacaksın! İşte toplumlardaki kargaşaların sebebi hep bu "dağınıklık" Her parçamız bir yerdeyken ne kendimiziz ne de kendimizdeyiz. Üstelik "biz"i bitirdiğimiz gibi "gayrımızı" da bitirmekteyiz.. İşin esası Tevhid anlayana.. Topla bizi ya Rabbi! Elimizi, dilimizi, gözümüzü, kulağımızı, aklımızı, hayalimizi, topla yüreklerimizi ne olur.. Vakittir dua olsun çağa karşı, hala diri kalan bir yürek yarımızdan.. Ayşe Reşad |
Cevap: ***Hiç duydun mu şu duayı?***
[COLOR="Green"]
Allah seni toplasın! İlk defa duyuyorum seva. Güzel paylaşım. [B]Birlik olmayı unuttuk, Topla bizi ya Rabbi! Kardeşlerimiz eziyet görürken eğlenmenin haram olduğunu unuttuk, Topla bizi ya Rabbi! Kul olmayı unuttuk, Topla bizi ya Rabbi![/B][/COLOR] |
Cevap: Haftanın Duası..
BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ:
Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım Günlük yaşamda "ben" yerine, daha çok "sen" sözcüğünü kullanabileyim BANA ÖYLE BİR SEVGİ VER Kİ: Sonsuz bir hazine gibi bitmesin, çoğalsın daha da sevdikçe, doldursun sarsın çevremi Hatta düşmanlarımı da sevebileyim BANA ÖYLE BİR GÜÇ VER Kİ: Herkesten daha çok çalışabileyim, tutsak düşmeyeyim doğanın koşullarına, eşim ve çocuklarımı da mutlu et ki, mutluluğu başkalarına da götürebileyim BANA ÖYLE BİR SAĞLIK VER Kİ: Düşünebileyim, konuşabileyim BANA ÖYLE BİR ERDEM VER Kİ: İbadet edebileyim, iyilik etmeyi ve sevinçten buğulanmış gözlerle, teşekkür edenlere; bir şey yapmadım, anımsamıyorum diyebileyim BANA ÖYLE BİR YETENEK VER Kİ: İyi eş, baba, anne, iyi komşu, iyi arkadaş, iyi vatandaş olabileyim BANA ÖYLE BİR UMUT VER Kİ: Bugüne kadar yapmış olduğum hatalar için karamsarlığa düşmeyeyim, herşeyden aklanmış olarak yaşama yeniden başlamak üzere bağışlanabileceğimi bileyim BANA ÖYLE BİR ANLAYIŞ VER Kİ: düşünebildiğim, yargılayabildiğim, inandığım, kahrolduğum, varolduğum şu anda bu sözleri söyleyebildiğim için şükredebileyim BANA ÖYLE BİR TALİH VER Kİ : Yıllar sonra beni hatırlayanlar "herkese iyilik eden, tüm insanları seven, o düzeyde de sevilen bir kişiydi " diye konuşsanlar ve ben de huzur içinde olabileyim BANA ÖYLE BİR İRADE VER Kİ: Birgün yenilip, içimdeki şeytanın kurallarına doğru yönelirsem; bu bir düşünce ise düşüncemi, bu bir adım ise ayağımı, bu bir uzanma ise elimi durdurabileyim BANA ÖYLE BİR SABIR VER Kİ: Sükûneti bulayım, durabileyim, düşünebileyim |
Yarab beni kendine sırılsıklam Aşık et ve beni o haldeyken öldür. Öldür ki ölüm aşkımızın şahidi olsun
|
[QUOTE=seva;372929]Yarab beni kendine sırılsıklam Aşık et ve beni o haldeyken öldür. Öldür ki ölüm aşkımızın şahidi olsun[/QUOTE]
aminn.yüreğine sağlık güzel dua |
Bagli kapilari acmak icin
[B][COLOR="DarkRed"]AŞAĞIDAKİ DUAYI OKUYANA BAĞLI OLAN BÜTÜN KAPILARI AÇILIR İNŞALLAH ALLAHIN İZNİYLE
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİNİL FATİHI LİMA UĞLİKA VEL HATİMİ LİMA SEBEKA NASİRİL HAKKI VEL HADİ İLA SIRATIKEL MÜSTAKİMİ VE ALA ALİHİ HAKKA KADRİHİ VE MİKTARİHİL AZİYM[/COLOR][/B] |
Cevap: Bagli kapilari acmak icin
[B]BU güzel duayı bizlerle paylaştığınız için sağolun[/B]
|
duanın anlamını da yzarsan daha verimli olur. çok teşekkürler
|
ALLAHÜMME SALLİ ALA SEYYİDİNA MUHAMMEDİNİL FATİHI LİMA UĞLİKA VEL HATİMİ LİMA SEBEKA NASİRİL HAKKI VEL HADİ İLA SIRATIKEL MÜSTAKİMİ VE ALA ALİHİ HAKKA KADRİHİ VE MİKTARİHİL AZİYM
|
"Ey, bütün var edilmişlerin,
Bütün alemlerin, bütün zamanların Rabbi, Alımlı giysilerimizdeki, kifayetsiz lisanlarımızdaki, Garip kıyafetlerimizdeki, kusurlu yasalarımızdaki, Kendi icadımız tuhaf makamlarımızdaki Bizce hayli önemli, Ancak Senin yakınlığında Anlamsız şu küçük farklılıklar bizi birbirimizden ayırmasın, Ayrımcılık ve nefret sebebi olmasın! Neyleyim! Kaf dağı ardındaki elması, zümrütü, yakutu. Neyi ? niçin ? yaptığımın idrakine varamadıysam…" |
HERGÜN BU DUALARA DEVAM EDELİM İNANIN 15 DK ALMIYO ALLAH CC. KABUL ETSİN İNŞ....
SEVGİLİ KARDEŞLERİM HERGÜN BU DUALARA DEVAM EDELİM İNANIN 15 DK ALMIYO ALLAH CC. KABUL ETSİN İNŞ. VESSELAM
P.TESİ: LA İLAHE İLLAL-LAHÜ AZİZÜ CELİLÜ YA AZİZÜ YA CELİLÜ. (100) SALI: ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMEDİN SELLİM TESLİMEN KESİREN. (100) ÇARŞAMBA: LA İLAHE İLLAL-LAHÜ HAALİSAN MUHLİSAN. (100) PERŞEMBE: LA İLAHE İLLA-LAHÜ HAALİKU KÜLLİ ŞEYİN VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEY’İN KADİRÜN. (100) CUMA:SÜBHANAL-LAHİ VEL-HAMDÜ LİL-LAHİ VE LA İLAHE İLLALLAHÜ VALLAHÜ EKBERÜ VE LA HAVLE VE LA KUVVETE İLLA BİL-LAHİL-ALİYYİL AZIYMİ. (100) C.TESİ: LA İLAHE İLLA ENTE İNNİ KÜNTÜ MİNEZ ZALİMİNE. (100) PAZAR: LA İLAHE İLLA-LAHÜL MELİKÜL-HAKKUL MÜBİNÜ. (100) (LA İLAHE İLLALLAHÜL MELİKÜL HAKKUL MÜBİN) (100) AD. RIZIK GENİŞLETİR) |
Cevap: HERGÜN BU DUALARA DEVAM EDELİM İNANIN 15 DK ALMIYO ALLAH CC. KABUL ETSİN İNŞ..
güzel paylaşım gerçekten hidayete sebep olur inşallah bu dualar
|
Cevap: HERGÜN BU DUALARA DEVAM EDELİM İNANIN 15 DK ALMIYO ALLAH CC. KABUL ETSİN İNŞ..
[QUOTE=barikat58;376732]güzel paylaşım gerçekten hidayete sebep olur inşallah bu dualar[/QUOTE]
inş kardeş Allah kabul eylesin tüm müslüman kardeşlerimizin dualarını... |
paylaşım için teşekkürler kardeşim..........allah razı olsun................
|
Allah’ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır
Onları ölüm uykusundan dirilt Allah’ım onların liderlerini ve yöneticilerini ıslah et Allah’ım onların ellerini hak üzeri tut Onların kalplerine senin korkunu ver Onların kalplerinden kafirlerin korkularını çıkar Onların kalplerine imanı yerleştir Allah’ım onların işlerini ıslah et Allah’ım onları islamla izzetlendir Ve islamı onlarla izzetlendir Allahım cihadı onlarla zenginleştir Ey alemlerin rabbi izzet senindir Allahım dinimizi izzetlendir Dönüş sanadır Allah’ım bize ulemamızı bereketlendir Bizi onların ilmi ile faydalandır Onların basiretlerini aç Onların derecelerini yücelt Allah’ım onlara bize karşı hakkı söylet Dinine yardım et Onlar kınayıcının kınamasından korkmasınlar Ey alemlerin Rabbi Allahım bizi selahaddin gibi izzetli kıl Allahım bizi Ömer gibi izzetli kıl Allahım bizi Ebubekir gibi izzetli kıl Allahım bizi Osman gibi izzetli kıl Allahım bizi Ali gibi izzetli kıl Ey Alemlerin Rabbi Allahım islamı yeryüzünün her yerine hakim kıl Dininin sancağını yücelt Kafirlerin bayrağını alçalt Allahım kafirleri rezil et Allahım muhakkak ki onlar senin dinine düşmandırlar ve senin dostlarını öldürüyorlar Onlara büyük bir lanet ile lanet et Allahım hain devleti sana şikayet ediyorum Allahım onların liderlerini sana şikayet ediyorum Allahım onlar azdılar ve kibirlendiler Kardeşlerimizi katlettiler Kız kardeşlerimize kötülük yaptılar Çocuklarımıza şer bulaştırdılar Bizlere mescidi aksayı men ettiler Allahım onları sana havale ediyorum Allahım domuzları ve maymunları sana havale ediyorum Allahım bize şaşılacak kudretini göster Allahım mescidi haramda ve mescidi nebevide nasıl namaz kılıyor isek bizleri mescidi aksada da iki rekat namazla rızıklandır Yahudilere rağmen bunu bize nasib et Ey alemlerin rabbi Allahım kitabını yaşamayı nasib et Allahım kardeşlerimize yeryüzünün her yerinde yardım et Cihad bayrağını yücelt Dinini zenginleştir İzzet senindir Ey alemlerin rabbi Allahım bizi filistinde bir araya topla Ey alemlerin Rabbi Allahım bizi ateşten koru Ey alemlerin Rabbi Allahım sen şüphesiz celalin ile yakın semaya inersin Ve isteyen varmı ona vereyim dersin Affedilmeyi isteyen var mı? Affedeyim dersin Allahım bütün günahlarımızdan sana istiğfar ediyoruz Allahım sana tevbe üzerine söz veriyoruz Allahım sana istikamet üzerine söz veriyoruz Allahım sana ihlas üzerine söz veriyoruz Ey alemlerin sahibi Allahım senden rızanı ve cenneti istiyoruz Ey alemlerin Rabbi Allahım kitabımızı bize sağımızdan vererek bizi rahatlat Ey alemlerin rabbi Allahım senin nurlu yüzünle bizleri karanlıklardan aydınlığa çıkarmanı isteriz Senin nurlu yüzüne bakarak rızıklanmayı isteriz Ey alemlerin rabbi Ey yaratan Allahım Ey alemlerin sahibi Ey göğün ve yerin Rabbi ve onlara merhamet eden Allahım Eğer sen bize azab edersen buna güç yetirensin Eğer sen bize merhamet edersen şüphesiz sen mağfiret edicisin Ey alemlerin Rabbi Allahım bu duamıza icabet ancak sendendir Sen izzetlisin ve her türlü noksan sıfattan münezzehsin Bütün nebilere selam olsun ham alemlerin rabbine ya Rabbi dualarımıza icabet et aminn… |
Yakma Ya Râbbim
[CENTER][IMG]http://www.saidnursi.de/images/dua.jpg[/IMG][/CENTER]
[CENTER][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=red]YAKMA YA RABBİM...!!![/COLOR][/B][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=green]Seherde açılan güller hürmetine[/COLOR][/B][/FONT] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Rukûda bükülen beller hürmetine[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Zikrinle dönen diller hürmetine[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Cehennem narına yakma Ya Rabbim..[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Secdeye kapanan başlar hürmetine[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Aşkınla sızlayan kalpler hürmetine[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Gecelerde dökülen yaşlar hürmetine[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Gazabınla bize bakma Ya Rabbim...[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Yolunda kaim kullara bağışla,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Rızana giden yollara bağışla[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Arşına açılan ellere bağışla,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Cahilliğin içine sokma Ya Rabbi [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Muhammet Mustafa'nın(s.a.v.) özüne bağışla,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Fatıma-tül zehra adlı kızına bağışla,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Yetim yetemanın yüzüne bağışla ,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Huzurunda boynumuzu bükme Ya Rabbi, [/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Cemi peygamberlerin canı hürmetine,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Cihari yarin güzinin dini hürmetine,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Kerbela şehidlerinin kanı hürmetine,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Suçlarımızı başa kakma Ya Rabbi,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green]Sualde bizleri fazla sıkma Ya Rabbi[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][COLOR=red]Yakma Ya Rabbim...[/COLOR][/COLOR][/FONT][/B] [B][COLOR=green][FONT=Comic Sans MS]Muhammed aşkına yakma Ya Rabbi[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Comic Sans MS]Kabe aşkına yakma Ya Rabbi[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Comic Sans MS]Kur'an aşkına bizleri yakma Ya Rabbi[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER] [CENTER]Alıntıdır[/CENTER] |
Cevap: Yakma Ya Râbbim
[B]ALLAH ALLAH .
Yüce Yaradan Dualarımızı Dergah-ı İzzetinde Kabul ve Makbul Eyle . . . [/B] |
[B][I]Aminnnnnnnnnnnn cümlemizin inşALLAH
Rabbim cehennem azabından korusun bizleri.[/I][/B] |
[COLOR="DarkRed"][B]
[URL=http://img6.imageshack.us/my.php?image=823870x.jpg][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/4976/823870x.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://g.imageshack.us/img6/823870x.jpg/1/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/823870x.jpg/1/w387.png[/IMG][/URL] Dedim: Çok yalnızım. Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186 Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim. Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205 Dedim: Bu da senin yardımını ister Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22 Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim. Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90 Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım? Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104 Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı. Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3 Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?! Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53 Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın? Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135 Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum. Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever. Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim. Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ 'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) dedin. Dedim: Sen ki beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim? Dedin: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا (41) وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (42) هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَكَانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا Ey inananlar! ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah-akşam tesbih edin. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur. Melekleri de size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir. Ahzap-41/43 Kendi kendime dedim: ALLAH'ım seni çok seviyorum. Alıntıdır [/B][/COLOR] |
Muhammed aşkına yakma Ya Rabbi
Kabe aşkına yakma Ya Rabbi Kur'an aşkına bizleri yakma Ya Rabbi aminnnn |
Bu Duaya Amin Diyelim..
[B][CENTER][COLOR="DarkSlateGray"]Şimdi El Açıp Dua Etme Zamanı[/COLOR][/CENTER][/B]
[CENTER][IMG]http://img2.blogcu.com/images/a/n/t/anteplibayram/1212131987dua.jpg[/IMG][/CENTER] [B][CENTER][COLOR="DarkGreen"]Allahım! Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım! Gazabından bizi emin kıl Rabbim. Allahım! Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz. Allahım!Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Allahım! Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım! Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım! Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere yol göster Allahım! Allahım! Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur Allahım! Allahım! Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle. Bu Duaya Amin Diyelim. (alıntıdır)[/COLOR][/CENTER][/B] |
Cevap: Bu Duaya Amin Diyelim..
[B]amiN amiNNNNNN...................................................[/B]
|
[QUOTE=HaZaN;380939][B][CENTER][COLOR="DarkSlateGray"]Şimdi El Açıp Dua Etme Zamanı[/COLOR][/CENTER][/B]
[CENTER][IMG]http://img2.blogcu.com/images/a/n/t/anteplibayram/1212131987dua.jpg[/IMG][/CENTER] [B][CENTER][COLOR="DarkGreen"]Allahım! Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım! Gazabından bizi emin kıl Rabbim. Allahım! Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz. Allahım!Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Allahım! Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım! Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım! Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere yol göster Allahım! Allahım! Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur Allahım! Allahım! Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle. Bu Duaya Amin Diyelim. (alıntıdır)[/COLOR][/CENTER][/B][/QUOTE] Amin..... amin..... amin |
Amin, Allah kabul eylesin.
|
[COLOR="DarkRed"][B][URL=http://img291.imageshack.us/my.php?image=duaqf1.jpg][IMG]http://img291.imageshack.us/img291/1590/duaqf1.jpg[/IMG][/URL]
ALLAHIM yaptigimiz tüm dualari kabul eder ins. Aminnnn.[/B][/COLOR] |
[B]Allahım!
Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur amin allah kabul etsin[/B] |
Bizede el açıp amiinn demek düşer...
|
amin amin ecmain,
ALLAH razı olsun... |
[B][I]Aminnnnnnn cümlemizden inşALLAH[/I][/B]
|
EY HERŞEYİ YARADAN RABBİM BİZE YARDIM ET.
[B]EY HERŞEYİ YARADAN RABBİM BİZE YARDIM ET.
ÇÜNKÜ SENİN BİZE YOL GÖSTEREN ELİN OLMAKSIZIN BAŞARIYA VE MUTLULUĞA GİDEN YOLDAN UZAKLAŞABİLİRİZ ALLAHIM NE ALTIN GİYSİLER VE HATTA NE DE YETENEĞİMİZE UYGUN İMKANLAR TALEP EDİYORUZ, ONLARIN YERİNE BİZE İMKANLARIMIZA UYGUN YETENEKLER KAZANMAMIZDA YOL GÖSTER. ASLANA VE KARTALA DİŞLERİYLE VE PENCELEREİYLE NASIL AVLANIP, KAZANACAKLARINI ÖĞRETTİN.. BİZE DE SÖZLERLE NASIL AVLANACAĞIMIZI VE NASIL KAZANACAĞIMIZI ÖĞRET Kİ BİZ İNSANLARIN ARASINDA BİR ASLAN VE BU PAZAR YERİNDE BİR KARTAL OLABİLELİM. EY BÜYÜK YARATICI;BİZE ENGELLER VE BAŞARISIZLIKLAR ARASINDA ALÇAK GÖNÜLLÜ KALMAMIZDA YARDIM ET AMA ZAFERLE GELECEK ÖDÜLÜ GÖZLERİMİZDEN SAKLAMA. BAŞKALARININ YAPAMADIĞI GÖREVLER VER BİZE, ONLARIN BAŞARISIZLIKLARINDAN BAŞARI TOHUMLARI TOPLAYABİLMEMİZ İÇİN YOL GÖSTER. RUHUMUZU DİNLENDİRECEK KORKULAR VER BİZE, KURUNTULARIMIZLA ALAY EDECEK CESARETİ BAHŞET HEDEFLERİMİZE ULAŞMAYA YETECEK KADAR GÜN İHSAN EYLE BİZE. BUGÜNÜ SON GÜNÜMÜZMÜŞ GİBİ YAŞAMAMIZA YARDIM ET. ALLAHIM SÖZLERİMİZİ MEYVE VERMELERİ İÇİN YÖNLENDİR. KİMSE İFTİRAYA UĞRAMASIN DİYE DEDİKODUDAN ALIKOY BİZİ…. EY HERŞEYİ YARADAN TEKRAR TEKRAR DENEME ALIŞKANLIĞIYLA BİZİ DİSİPLİNLİ KIL.ORTALAMALARDAN YARARLANMANIN YOLUNU GÖSTER BİZE. BİZE İMKANLARIMIZI TESPİT ETME ÇEVİKLİĞİNİ BAHŞET. GÜCÜMÜZÜ ARTTIRACAK SABIR VER.SABIR VER ALLAHIM… İYi ALIŞKANLIKLARLA YIKA BİZİ Kİ KÖTÜLERİ BOĞSUN GİTSİN. BAŞKALARININ ZAYIFLIKLARINA KARŞI MERHAMET VER. YARABBİ HER ŞEYİN GELİP GEÇİCİ OLDUĞUNU ÖĞRENMEMİZ İÇİN BİZE ACI VER BUGÜNKÜ ŞÜKRANLARIMIZI SAYMAN İÇİN BİZE YARDIM ET. BİZİ NEFRETE MARUZ BIRAKKİ O YABANCIMIZ OLMASIN. YABANCILARI DOSTLARA ÇEVİRMEK İÇİN, KASEMİZİ SEVGİYLE DOLDUR. ALLAHIM BÜTÜN BUNLAR SENİN İRADENDİR. ASMA KÜTÜĞÜNE SIMSIKI TUTULMUŞ KÜÇÜK VE YALNIZ BİR ÜZÜM TANESİ OLAMAMIZA RAĞMEN BİZİ HERKESTEN FARKLI KILDIN.. DEMEKKİ BİZİM İÇİN AYRILMIŞ ÖZEL BİR YER TAHSİS EDİLMİŞ BULUNUYOR. DEMEKKKİ BİZE ÖZEL BİR YER AYIRDIN. BİZE YÖN VER,YARDIM ET.BİZE YOL GÖSTER BU DÜNYA BAĞINDA FİLİZ SÜRMEMİZ İÇİN,TOHUMUMUZ SENİN TARAFINDAN SEÇİLİP ATILDIĞINDA BİZİM İÇİN NE ÖNGÖRDÜYSEN HEPSİNİ OLABİLELİM YARABBİ BU ACİZ KULLARINA YARDIM ET EY ALLAHIM BU KULLARINA EN DOĞRU YOLU GÖSTER Alıntıdır[/B] |
Yâ Rab, kusurumuzu affet
[CENTER][B][IMG]http://img.blogcu.com/uploads/halidiye60_adimehmet_dua20eden20el%5B1%5D.jpg[/IMG][/B][/CENTER]
[CENTER][B]Sana bir DUA eden olsun [/B] [B]Sen birine DUA et! [/B] [B]DUA'sız üşür yürekler... [/B][/CENTER] [CENTER][B]Biliyor musun?.. [/B] [B]Başkasina dua ettiğinde, aslinda sen kendine DUA ediyorsun! [/B] [B]Ne kadar çok kimse için dua edersen, o kadar çok KAZANIYOR YA DA KAYBEDİYORSUN! [/B][/CENTER] [CENTER][B]Çünkü melekler, [/B] [B]Duan, rahmet ve hayr ise: " Bir misli de sana olsun, ", [/B] [B]Duan zulmet ve ser ise: " Bir misli de sana olsun, " derler... [/B][/CENTER] [CENTER][B]Dua: içimizle muhasebe olunacagimiz bir SIR dır.. [/B] [B]Tıpkı ;Bir ayna gibidir , içimizi yansıtIr bize.. [/B] [B]RABB'e sunulan bir arzuhaldir dua, geri döner bize o kapılardan yüreğimizce.. [/B][/CENTER] [CENTER][B]Hep hayra dua edenlerin, maddeten ve manen hayırlara ermesi, şerre dua edenlerinse, rahmetten mahrum kalması bundandir işte.. [/B][/CENTER] [CENTER][B]Duasız üşür yürekler bil!.. [/B] [B]Sana bir dua eden olsun [/B] [B]Sen birine dua et! [/B][/CENTER] [CENTER][B]Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan, sana ummadık kapılar açan.. [/B] [B]Bilmezsin kimin için ettiğin duadir, seni böyle ayakta tutan... [/B][/CENTER] [CENTER][B]Hiç üşümesin yüreklerimiz için, [/B] [B]Dualarda bulusalim.. [/B] [B]Daim dualaşalim.. [/B][/CENTER] [CENTER][B]ALLAH'in o güzel selamı hepimizin üzerine olsun... [/B][/CENTER] [CENTER][B]"Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına icabet ederim . Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki doğru yolu bulmuş olurlar." (Bakara Suresi, 186) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, Sana ve Resulüne itaat etmemizi ve bildirdiklerinle amel etmemizi nasip eyle!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, faydasız ilimden, makbul olmayan amelden ve kabul olmayan duadan sana sığınırım.) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün iyilikleri ver, bildiğimiz-bilmediğimiz bütün kötülüklerden de koru!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, her işimizin sonunu güzel eyle, dünya sıkıntılarından ve ahiret azabından bizi koru!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, bizi sabreden ve şükredenlerden eyle!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan eyle!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten ve her çeşit hastalıktan sana sığınırım!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, işinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan ve doğru konuşanlardan eyle!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Bedenime, kulağıma, gözüme sıhhat ver! Küfürden, fakirlik sana sığınırım.) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, kusurlarımızı ört, korkulardan emin kıl ve borçlarımızı ödememizi nasip et!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, sıhhat, afiyet ve güzel ahlak ver! Kaza ve kaderine rıza gösterenlerden eyle!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, gece ve gündüz gelecek kötülüklerden, sıkıntılardan kötü arkadaştan ve kötü komşudan sana sığınırım.) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, ölünceye kadar ibadet etmemizi, ömrümüzün hayırlı amellerle sona ermesini nasip et ve Cennetini ihsan eyle!) [/B][/CENTER] [CENTER][B](Ya Rabbi, zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınırım)[/B][/CENTER] [CENTER][B][URL="http://rose5.blogcu.com/ya-rab-kusurumuzu-affet-bizi-kendine-kul-kabul-et_18694421.html"][COLOR=#b3c46c]Yâ Rab, kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et![/COLOR][/URL][/B][/CENTER] [CENTER][B]Alıntıdır[/B][/CENTER] |
Cevap: Yâ Rab, kusurumuzu affet
[COLOR=#006600][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][COLOR=#ff4040][COLOR=#ff9900][B][COLOR=#006600][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][IMG]http://media.bigoo.ws/content/glitter/dividers/dividers_121.gif[/IMG][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#006600][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][COLOR=#ff4040][COLOR=#ff9900][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR] [COLOR=#006600][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][COLOR=#ff4040][COLOR=#ff9900][/COLOR][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR] [COLOR=#006600][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][COLOR=#ff4040][COLOR=#ff9900][B]Öyle çaresizim ki Rabbim, Çarelere ermiyor aklım... [SIZE=3]Bir yüzüm solgunken, isyankar öbür yanım... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Öğütleri masal gibi dinliyorum... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Nasihatler ninni misali geliyor, [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Başımı sallıyorum.. sanki anlamış gibi... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Beni takipte ızdırap.. Peşimden gelir kabuslar... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Kimsem yokmuş şu dünyada senden başka!.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Merhametine uzatıyorum ellerimi... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Senin rahmetinle yıkamak istiyorum kirli tövbelerimi.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Dizginle çılgınlıklarımı...affet günahlarımı.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Sen teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Vardır bunda da bir hayır.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Tıpkı geceye saçılan yıldızlar gibi, [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim dualar.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Hüzünlerde olgunlaştır beni.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Cahilim çok cahilim.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Sen yolum ol! Sen sonum ol! [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Sen tut elimden, sana giden yollarda nurum ol! [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Dağlar kadar günahlarıma, [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Bir avuç tövbe kırıntısı getirdim... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Sen derman ol şu volkanlarıma... [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Sensiz bir yürek ne kadar boş!.. [/SIZE][/B] [B][SIZE=3]Affeyle Ya Rabbel alemin... [/SIZE][/B] [/COLOR][B][SIZE=3] [COLOR=#006600][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][FONT=Times New Roman][COLOR=#33cc33][IMG]http://media.bigoo.ws/content/glitter/dividers/dividers_121.gif[/IMG][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR] |
Cevap: Yâ Rab, kusurumuzu affet
öyle çaresizim ki Allah'ım kapından başka sığınağım yok..
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:36. |