![]() |
--->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=berat.demir;288415]onların düşünceleri de doğru değil ama onları öyle yorumlar yapmaya zorlamayın. sivas kara lekeden kurtulmalıdır diye konuya başlarsan sonuçta laflar oraya varır. sivasın kara lekesi yoktur ve kimsede kendi kendini yakmamıştır provakatörler yakmıştır. bunu kabullenebiliyormusun.[/QUOTE]
yani o laflaridami bizler söylettik toplanan kalabalıga icerlenip kendi kendilerine yazmıs arkadaslar biz söyletmedik emin olabilirsin |
--->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288414]nerelisiniz siz?
.............................................[/QUOTE] [B][I][COLOR="Magenta"]kamanlıyım.....................[/COLOR][/I][/B] |
-->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
yakan kim olursa olsun lanetlenmeli, kardesim bile olsa hosgörmem, ama ben gercek suclularin bulunduguna inanmiyorum.
|
-->: --->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=madımak_58;288417][B][I][COLOR="Magenta"]kamanlıyım.....................[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
ha kaman ha sandal ne fark var arada, sizin köyde de var basörtülü, o zaman neden karsi cikmali? Saygilarimla topragim. |
--->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=Pusula_58;288365]Herkes olaya kendi penceresinden bakıyor ve kendi düşüncesine göre yorumluyor,
Herkes bir şey söylüyor,yazıyor birde aşağıdaki yazıyı okumanızı isterim. Kitabın adı : Evrensel Çağrı KUR'AN MEÂLİ Hazırlayan : Mustafa SAĞ Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (Yüksek İslam Enstitüsü Mezunu) Bilimsel Araştırma Analisti ISBN: 975-98565-1-4 Nisan 2006 İstanbul Baskı Cilt: Özener Matbaası Davutpaşa Cad. Kale İş Merkezi No: 201-204 Topkapı Tel : 0212 481 97 88 Dağıtım-Pazarlama : Final Pazarlama Göztepe Mah. Tarhan Sok No: 2 Mahmutbey-Bağcılar İstanbul Tel : 0212 445 80 00 Mustafa Sağ'ın Kitabının 372nci sayfasından aynen aktarıyorum: Nur Suresi 30 ve 31nci Ayetler 30.'Ey Muhammed! Erdemli erkeklere söyle, kadınlarla bir aradayken, gözleriyle kadınları rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar ve kişiliklerini edeplerini korusunlar. Bu onlar için daha temiz bir davranıştır. Elbette Allah yaptıklarından haberdardır.' 31.'Ey Muhammed! Erdemli kadınlara da söyle, erkeklerle bir aradayken, gözleriyle erkekleri rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar, kişiliklerini edeplerini korusunlar ve doğal olması gereken yerler dışında, göğüslerinin üzerini örtüleriyle kapatsınlar. Ziynetlerini göstermesinler/Başkalarını cinsel tacize yol açacak ve tahrik edecek davranışlardan sakınsınlar. Ancak kocaları,babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetçiler, kadın hizmetçiler ve kadınların cinsel yerlerini henüz anlamayan çocukların yanlarında, istedikleri gibi giyinip davranmalarında bir sakınca yoktur. Bunların dışındakilerin yanında, cinsel tacize yol açacak, tahrik edici yerlerini açıp, dikkat çekici davranışlarda bulunmasınlar/ ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, -erkek, kadın-hepiniz Allah'a yöneliniz ki, mutlu olabilesiniz.' Mustafa Sağ'ın Bu ayetlerle ilgili olarak kitabının 373 ncü sayfasında yer alan açıklayıcı 417 no.lu dip notu da aynen şöyle: ' 24:31 Bu surenin 11nci ayetinde açıklanan, Peygamberimizin eşine iğrenç iftirayı yapan çetenin uzantılarının uydurdukları, çelişkili rivayetlerden hareketle, Kur'an öncesi cahiliye Arap toplumunun kadına bakış açısını, Kur'andaki örtünme ile ilgili ayetlere de yansıtmışlar ve o bakış açısı doğrultusunda ve erkekler lehine yorumlamışlardır. Kur'an'ın mantığı ve bu surenin bütünlüğü içinde baktığımızda, kadınlarla erkeklerin toplum yaşamında yan yana olmak zorunda olduklarını, böyle bir çalışma ortamında, birbirlerine karşı davranışlarında olsun, giyimlerinde olsun ölçülü olmaları, dostane olmaları, aşırıya kaçmamaları öğütleniyor.Zaten, aile ve akrabalar arasında bir kısıtlamanın olmayıp, özgürce hareket edebileceklerini aynı ayetin devamı açıklıyor. Kaldıki Kur'an ayetinde 'baş örtüsü' diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen, tüm Kur'an tefsirlerinde ve çevirilerinde Kur'an ayeti 'baş örtüsü' olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen 'HIMAR' kelimesi 'baş örtmek' anlamına değil, sadece'örtmek' anlamına gelmektedir. Eğer herhangi bir şey örtülecek ise, o şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, baş örtüsü dendiği zaman da 'örtmek' 'hımar' kelimesinin yanına 'baş' 're's' kelimesinin 'hımarü-re's' şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki 'hımar' 'örtü' kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime 'cuyub' kelimesidir ki 'yaka' veya 'göğüs' anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime 'cuyub' bir başka ayette (28/32) Hz. Musa'nın 'göğsüne/koynuna elini soktuğu' şeklinde geçer. Yani 'cuyub' kelimesi, 'hımar' örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman,'bihumûrihinne ala cuyubihinne' başını örtmek değil,'göğsünün üzerini örtmek' anlamına gelmektedir. Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bir bakışla değil de,birbirlerini taklit edip, 'Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' diyerek, 'felyedr****' fiillini de 'örtsünler' diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular 'DaReBe' kökünden gelen bu kelimeyi burada ' Baş örtülerini . örtsünler' derken bir başka yerde aynı 'DaRaBe' kelimesini 'Kadınları DÖVÜN' (Bak.4/34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kur'an'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan baş örtüsü, Kur'an'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleştirilmesinden kaynaklanmaktadır.' +++++++++++++++++ AYETTE 'BAŞ' KELİMESİ GEÇMEDİĞİ BİR YANA, 'SAÇ' KELİMESİ HİÇ GEÇMEMEKTE, 'SAÇLARINIZI GÖSTERMEYİNİZ' DİYE BİR ANLATIM DA BULUNMAMAKTADIR.[/QUOTE] Bu alevi kardeşlerimiz Kuranı kendilerine göre ne güzelde yorumluyorlar. Kur'andaki 5 vakiti inkar ediyorlar, ramazan orucunu inkar ediyorlar, şimdide başörtüsünü inkar ediyorlar daha nice şeyleri inkar ediyorlar. İşlerine gelmiyor tabiki. Halbuki nerdeyse çoğu şii ve sünni alimler başörtüsü ayetinin Kuranda geçtiği konusunda birlikler. Siz neyden bahşediyorsunuz güzel kardeşlerim. Kendinize göre Kur'an'ı yorumlamayı bırakın. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte. Allaha emanet olun. Vesselam. |
[QUOTE=Deniz5835;288413]sevgili can ben o şiiri madımak anısına yazdım alındıysan
silelim nedersin?[/QUOTE] ozaman kendi yazdıklarınla çelişiyorsun kardeşim..diyorsun bir mesajında sivası kara lekeden kurtaralım diğer mesajında mertlik bumu sivas..katılıyorum sivasın adını kara lekeden kurtaralım çünki biliyoruzki sivasta yılardır alevi sünni hepberaber yaşadık ve halada yaşıyoruzbi sorun yok olamazda o gün neden böyle bir olay oldu düşünelim bir bunları yapanlar sivaslı değildi çünki olay tamamiyle provakasyon..birde mesajına alınmadım kardeşim sadece iki yorumunda çelişki vardı onu belirttim..bence yazarken daha dikkatli olalım |
[QUOTE=amet_58;288421]ozaman kendi yazdıklarınla çelişiyorsun kardeşim..diyorsun bir mesajında sivası kara lekeden kurtaralım diğer mesajında mertlik bumu sivas..katılıyorum sivasın adını kara lekeden kurtaralım çünki biliyoruzki sivasta yılardır alevi sünni hepberaber yaşadık ve halada yaşıyoruzbi sorun yok olamazda o gün neden böyle bir olay oldu düşünelim bir bunları yapanlar sivaslı değildi çünki olay tamamiyle provakasyon..birde mesajına alınmadım kardeşim sadece iki yorumunda çelişki vardı onu belirttim..bence yazarken daha dikkatli olalım[/QUOTE]
ahmet kardeş simdi sende dedinya evet sivasin adini kara lekeden kurtaralim provakasyonlukla suclanabilirsin hee haberin olsun . bende aynen öyle dedim diye ben suclu oldum ondan hatirlattim sanada |
[QUOTE=eyupk;288420]Bu alevi kardeşlerimiz Kuranı kendilerine göre ne güzelde yorumluyorlar. Kur'andaki 5 vakiti inkar ediyorlar, ramazan orucunu inkar ediyorlar, şimdide başörtüsünü inkar ediyorlar daha nice şeyleri inkar ediyorlar. İşlerine gelmiyor tabiki. Halbuki nerdeyse çoğu şii ve sünni alimler başörtüsü ayetinin Kuranda geçtiği konusunda birlikler. Siz neyden bahşediyorsunuz güzel kardeşlerim. Kendinize göre Kur'an'ı yorumlamayı bırakın. Kuran değiştirilmemiştir değişmiycekte. Allaha emanet olun. Vesselam.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]inkar ettiğimiz şeyi kanıtlayın bakalım,namaz vakitlerini,orucu nerden çıkardınız!!![/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE]Bu alevi kardeşlerimiz Kuranı kendilerine göre ne güzelde yorumluyorlar. Kur'andaki 5 vakiti inkar ediyorlar, ramazan orucunu inkar ediyorlar,[/QUOTE]
kuranın neresinde vakit yazıyor biraz açarsanız bizde birazdaha seviniriz kuranı inkar etmiyor hatta ve hatta sonuna kadar savunucusuyuz inanç da vakit olmaz kaynak olarak verebilirseniz seviniriz kolaylık dininde zorlama olmaz askerlikmi bu nöbet saati gibi olmaz can tabi kuranı nasıl okuduğunuza bağlı |
--->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288419]ha kaman ha sandal ne fark var arada, sizin köyde de var basörtülü, o zaman neden karsi cikmali? Saygilarimla topragim.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]tabii ki bişey farketmiyor.önemli olan insanlık... şurda 1 ay kaldı.ordan geçeceğiz yine :)[/COLOR][/I][/B] |
-->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=berat.demir;288425]kardeşim doğru söylüyorsun. gerçek suçlular bulunmadı. sivaslı hemşerilerimiz zan altında bırakılmaya çalışılıyor. provakatörlerin suçu sivasa ve sivaslıya mal edilemez. ben bunu demeye çalışıyorum.
hiç kimse bir cana kıyamaz. cana kıyanlar sivas ve sivaslı değil provakatörlerdir.[/QUOTE] Berat kardes sana katiliyorum, konuyu sizin dediginiz boyutta ele almak lazim, Madimak otelini yakanlari sivasli olarak degil madimak otelini yakanlar diye ele almak lazim, yakan yada yakanlar kim olursa olsun asla hosgörü yok. Ben Sivasliyim olayla ilgim yok, simdi bendemi sucluyum, yani iyi ayirmak lazim. |
Kanıtlayalım. Mesela şu cem tvdeki Ali Rıza Uğurlu dedeniz. Adam resmen 5 vakiti inkar ediyor. Namazın şekli şemali yoktur diyor. Ramazan orucu bizim oruç değil diyor bizim oruç Muharrem ayıdır diyor. Sadece Ali Rıza Uğurlu mu diyor. Benim ailemde alevi. Alevi arkadaşlarımda var onlarda öyle diyor. Kaynaklarınızda öyle diyor. Daha neyi kanıtlıyalım sana.
|
[QUOTE=berat.demir;288428]namazı ve orucu Kuran ı Kerim emretmiştir. şekilcilik diye alay ettiğiniz ibadetlerimizi Kuran emrediyor.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]her söylediğimiz şeyi yanlış anlayan sizsiniz.alay ettiğimiz bişey yok.Kuran bizimde kitabımız.demiyoruz ki biz kabul etmiyoruz kitabı da içindekileride.bu sadece sizin kafanızda kurduğunuz birşey... [/COLOR][/I][/B] |
--->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288431]Berat kardes sana katiliyorum, konuyu sizin dediginiz boyutta ele almak lazim, Madimak otelini yakanlari sivasli olarak degil madimak otelini yakanlar diye ele almak lazim, yakan yada yakanlar kim olursa olsun asla hosgörü yok. Ben Sivasliyim olayla ilgim yok, simdi bendemi sucluyum, yani iyi ayirmak lazim.[/QUOTE]
[B][FONT="Arial Black"]dogru diyorsun sandalli. ama burda bizlere tepki gösterilip cevap hakkı verilmezken bir sivaslının burda cıkıp gene olsa gene yakarız veya kendi kendilerini yaktılar veya veya veya.... daha bi sürü iğrenç yorum yazmalari madimagi yakanlar olmaktan cikarip sivasi göz önüne getiriyor. ama buna burda tepki gösteren olmuyor keske bu duyarlı mesajlarınızı o konudada dile getirebilseydiniz.[/FONT][/B] |
[QUOTE=sandalli;288431]Berat kardes sana katiliyorum, konuyu sizin dediginiz boyutta ele almak lazim, Madimak otelini yakanlari sivasli olarak degil madimak otelini yakanlar diye ele almak lazim, yakan yada yakanlar kim olursa olsun asla hosgörü yok. Ben Sivasliyim olayla ilgim yok, simdi bendemi sucluyum, yani iyi ayirmak lazim.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]biz kesinlikle sizleri suçlamıyoruz.sadece sarfedilen sözler çok üzücüydü.bunu belirtmek istedik...[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=madımak_58;288436][B][I][COLOR="Magenta"]biz kesinlikle sizleri suçlamıyoruz.sadece sarfedilen sözler çok üzücüydü.bunu belirtmek istedik...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
peki kardeşim güzel demişsin biz sizleri suçlamıyoruz yani sivaslıları ozaman bir başlık açabilirmisiniz madımak_58 olarak çıkan olaylarda sivasımızın adı kullanılarak provakasyon yapılmıştır diye madem provakasyon olduğunu biliyoruz neden dönüp dolaşıp aynı yerlere geliyor söz biraz bilinçli biraz duyarlı olalım sivas hepimizin |
[QUOTE=amet_58;288439]peki kardeşim güzel demişsin biz sizleri suçlamıyoruz yani sivaslıları ozaman bir başlık açabilirmisiniz madımak_58 olarak çıkan olaylarda sivasımızın adı kullanılarak provakasyon yapılmıştır diye madem provakasyon olduğunu biliyoruz neden dönüp dolaşıp aynı yerlere geliyor söz biraz bilinçli biraz duyarlı olalım sivas hepimizin[/QUOTE]
[B][FONT="Arial Black"]peki ozaman bir konu acılsın ve sivas şehitlerimizi herkes saygıyla ansın burda. zaten anıyoruz diycekseniz hiç inandırıcı olmaz cünkü burda bu sitede madımak la ilgili acılmıs konuya cevap verenlerde sivasliydi yani igrenc cevaplardan bahsediyorum ve herkes tebrik etmis o arkadaslari ve kimse birsey dememisti.[/FONT][/B] |
Şimdi güzel kardeşlerim. Sadece alevi kardeşlerime söylemiyorum. Şii, sünni, ve alevi bütün müslüman kardeşlerimiz. Bu tartışma çok uzadı. Aslında tartışmamız bile yanlış. Irak'a bakın, Filistine bakın, daha nice müslüman ülkeleri kan ağlıyor. Şimdi el ele verip birlik olma zamanı bu tartışmalar birşey kazandırmaz bize. Görüyorsunuz Irakta ne namus bıraktılar nede adalet. Şimdi birlik zamanı kardeşlerim. Birbirimize laf atmakla birşey elde edemeyiz. Herkes helalleşsin şimdi kardeşleriyle. Allah bizleri Hz.Muhammedin (s.a.v) ve pak Ehl-ibeytin yolundan ayırttırmasın. Eğer bir kardeşimi kırmışsam ondan özür diliyorum. Hakkını helal etsin. Ben hep müslümanların birlik olmalarını iştemişimdir iştiyorumda. Ama bazı kardeşlerimiz bunu iştemiyorlar halen fesat fitne sokmak iştiyorlar müslümanların arasına. Şimdi herkes kardeşlerinden helallik alsın. Kardeşlerim hakkınızı helal edin sizleri kırdıysam. Birbirimize laf atmakla birşey elde edemeyiz. Şimdi birlik olup kafirlere karşı durma zamanıdır. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allaha emanet olun. Hayırlı geceler.
|
Bu olaya destek verenler olduguna inanmak zor, normal bir insan buna destek veremez, olay aninda orada bulunanlarin bir cogu neden orada oldugunu bile bilmiyordu belki, zaten problemde burada, insanlari tahrik edenler, olaylari bu boyuta tasiyanlar ve en önemliside oteli atese verenler sorgulanmali, bulunmali, teshir edilmeli ama olayi sadece Sivasa ve sivasliya mal etmemeli, gercek suclu kim olursa olsun cezasini cekmeli, buna sadece aleviler degil sünnilerde destek vermeli, hic kimse icin gocunacak bir durum yok, olayin desteklenecek yanida yok. Alevi kardeslerden bir ricam da alevi olayanlardan bahsederken ikide bir yobaz yakistirmasi yaparak insanlari tahrik etmemeliyiz, eger onlara yobaz diye seslenirseniz onlarinda farkli tepkiler koymasini anlamaniz gerekir. Hosgörü icinde tartismali, o zaman bir oluruz.
|
[B][I][COLOR="Magenta"]herkesin düşüncesi kendine değil midir arkadaşlarım.televizyonlarda herkes kendi kafasına göre yorum yapıyor.tek kitabımız var ama yorumuna gelince herkes kendi içinde çelişiyor.aleviyiz diye kafir gözüyle bakılıyor.şunu da belirteyim,dini kanalları sevmiyorum.cem tv yide alevilerin dini kanalı olarak görüyorum.onu da izlemiyorum.yeterince açık konuştuğumu düşünüyorum.bana genelleme yaptığımı söylemişti bikaç arkadaş,burda sizde genelleme yapıyorsunuz...[/COLOR][/I][/B]
|
--->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288443]Bu olaya destek verenler olduguna inanmak zor, normal bir insan buna destek veremez, olay aninda orada bulunanlarin bir cogu neden orada oldugunu bile bilmiyordu belki, zaten problemde burada, insanlari tahrik edenler, olaylari bu boyuta tasiyanlar ve en önemliside oteli atese verenler sorgulanmali, bulunmali, teshir edilmeli ama olayi sadece Sivasa ve sivasliya mal etmemeli, gercek suclu kim olursa olsun cezasini cekmeli, buna sadece aleviler degil sünnilerde destek vermeli, hic kimse icin gocunacak bir durum yok, olayin desteklenecek yanida yok. Alevi kardeslerden bir ricam da alevi olayanlardan bahsederken ikide bir yobaz yakistirmasi yaparak insanlari tahrik etmemeliyiz, eger onlara yobaz diye seslenirseniz onlarinda farkli tepkiler koymasini anlamaniz gerekir. Hosgörü icinde tartismali, o zaman bir oluruz.[/QUOTE]
yobaz kelimesi kesinlikle alevi olmayanlara degildir zaten. madımak olayını tiye alıp iğrençlik ötesi cevaplar yazan destekleyen kisileredir yobaz lafı. kime ayıp olurki bundan öte yobazlık zaten olmazki |
sandalli, madımak_58, can99, berat.demir ve bütün kardeşlerimiz. Tamam kapatın helallesin birbirinizle bu tartışma bitmez birbirimize laf atmakla birşey elde edemeyiz. Müslümanlar kardeştir. Hadi güzel kardeşlerim helalleşin. Hz.Muhammedi ve Ehl-i Beyti örnek alın helalleşin.
|
Hz.Muhammed (S.A.V.): " ümmetimin ihtilafinda hayir vardir." buyurmustur. Insanlarin algilamalari elbette farkli olur, önemli olan sekil degil niyettir. Niyetler bozuk olmasin.
|
Arkadaslar hakkinizi helal edin, eger benim bir hakkim varsa hepinize helal olsun. Saygi ve Selamlar. Eyupk kardes sanada ayrica tesekkürler.
|
[QUOTE=can99;288441][B][FONT="Arial Black"]peki ozaman bir konu acılsın ve sivas şehitlerimizi herkes saygıyla ansın burda.
zaten anıyoruz diycekseniz hiç inandırıcı olmaz cünkü burda bu sitede madımak la ilgili acılmıs konuya cevap verenlerde sivasliydi yani igrenc cevaplardan bahsediyorum ve herkes tebrik etmis o arkadaslari ve kimse birsey dememisti.[/FONT][/B][/QUOTE] iyide kardeşim tek taraflı bakmayalım ozaman açılan başlıklara ve yorumlara bakalım sivas katliamı,yobazlar vs vs yazılanlar bunlar.. ölen arkadaşları analım demişisin yakamıza resim asıp elimize pankart alıp gezerek anılmaz onlar için en makbule geçecek olan mezarları başında yasin okumak..madem kuranı kerimide biliyoruz nasıl anmamız gerektiğinide bilmemiz lazım..yanlış bişey söylediysem uyarabilirsin |
Moonlight-58 arkadaşımızın da dediği gibi konu durmuş durmuş yine madımak olaylarına gelmiş.Ya arkadaşlar sizin derdiniz ne anlayabilir miyim.Sakın bana biz madımak olaylarında ölen kardeşlerimiz için onlara olan saygımızı göstermeye çalışıyoruz demeyin.Adamın biri gelmiş sivaslılar için yaratık ve yobaz lafını kullanmış şu an burda yorum yazan bazı kişiler de ona bu yorumu yaptığı için altına teşekkür koymuş.Bu mu sizin ölenleri anma anlayışınız.İnsanlara laf atarak mı siz ölenleri anıyorsunuz.
|
[QUOTE=amet_58;288453]iyide kardeşim tek taraflı bakmayalım ozaman açılan başlıklara ve yorumlara bakalım sivas katliamı,yobazlar vs vs yazılanlar bunlar.. ölen arkadaşları analım demişisin yakamıza resim asıp elimize pankart alıp gezerek anılmaz onlar için en makbule geçecek olan mezarları başında yasin okumak..madem kuranı kerimide biliyoruz nasıl anmamız gerektiğinide bilmemiz lazım..yanlış bişey söylediysem uyarabilirsin[/QUOTE]
[B]yanlış kısım ne söylim ellerde pankartlar vs anılmaz demissin. bunun sebebi madımagın müze olmasının istenmesidir. insanlık dışı bir olayın yaşandıgı onca insanın gerisi hic önemli degil kimisi demiste aydınmıs aydın görmesek yutturucaklar felan aydın olmalarını gectim insan dan bahsediyorum o yüzden onca insanın feci bi şekilde katledildigi yerin müze olmasını istemek yanlış bişeymi peki bende sana bunu soruyorum. bu yüznden binlerce insan her yıl orda bu sekilde toplanıyor ve sivas halkı bundan rahatsızlık duyuyor(muş) rahatsızlık duyan bazı arkadaslarda burda iğrenclik ötesi mesajlar yazıyor. sorun işte bu arkadaşım yanlış yazdıgım bi yerde varsa sen beni uyar[/B] |
[QUOTE=yakamozz;288454]Moonlight-58 arkadaşımızın da dediği gibi konu durmuş durmuş yine madımak olaylarına gelmiş.Ya arkadaşlar sizin derdiniz ne anlayabilir miyim.Sakın bana biz madımak olaylarında ölen kardeşlerimiz için onlara olan saygımızı göstermeye çalışıyoruz demeyin.Adamın biri gelmiş sivaslılar için yaratık ve yobaz lafını kullanmış şu an burda yorum yazan bazı kişiler de ona bu yorumu yaptığı için altına teşekkür koymuş.Bu mu sizin ölenleri anma anlayışınız.İnsanlara laf atarak mı siz ölenleri anıyorsunuz.[/QUOTE]
ya yakamoz allah aşkına surda medeni medeni konusup anlasmaya çalısıyoruz sende bu sekilde katılabilirsin sen böyle gelip agrasif agrasif satasıır gibi mesajlar yazarsan asıl konu cıgırından cıkar |
[QUOTE=madımak_58;288257][B][I][COLOR="Magenta"]bu eski günler dediğiniz süre ne zamana dayanıyor acaba? eskiden tesettür diye birşey yoktu.şimdi de sanki modaymış gibi her gün bir genç kızımız kapanıyor...
kapanmak,Allahın emir ve yasaklarına uymak baş örtüsüyle olmuyor.eminim o kızda içinden gelerek kapanmamıştır.aile baskısı çok fazla.bu olaya ayıp diyebiliyorsunuz,ama en azından içinde zulüm yok...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] bılımsellıkten ne kadar uzak.dın alımı gıbı yazmısınızda dayanagı yok.allahın emırlerıne uymak ne ıle oluyor onuda yazsaydınız.bakın kuranda acıkca bıldırılen ortunmeye gereksız bır moda akımı yakıstırması yapmıssınız.kuranın bır harfını reddeden dınden cıkar allah korusun.dıkkatlı olun lutfen ... hem eskıden ergenekon da yoktu malumunuz basortusunu bahane edıp sorun halıne getırıp huzur bozmak ıcın kullananda onlar |
[QUOTE=can99;288456][B]yanlış kısım ne söylim ellerde pankartlar vs anılmaz demissin.
bunun sebebi madımagın müze olmasının istenmesidir. insanlık dışı bir olayın yaşandıgı onca insanın gerisi hic önemli degil kimisi demiste aydınmıs aydın görmesek yutturucaklar felan aydın olmalarını gectim insan dan bahsediyorum o yüzden onca insanın feci bi şekilde katledildigi yerin müze olmasını istemek yanlış bişeymi peki bende sana bunu soruyorum. bu yüznden binlerce insan her yıl orda bu sekilde toplanıyor ve sivas halkı bundan rahatsızlık duyuyor(muş) rahatsızlık duyan bazı arkadaslarda burda iğrenclik ötesi mesajlar yazıyor. sorun işte bu arkadaşım yanlış yazdıgım bi yerde varsa sen beni uyar[/B][/QUOTE Müze sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır. Müzeler, toplumların bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini sergilemek, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerek, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatmak, bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarına olanak sağlamak amacıyla oluşturulmuş kurumlardır. Müzelerde bulunan nesnelere ait bilgiler müze içinde ve dışında yazılı ve sözlü olarak açıklanır. Müzeyi gezen ziyaretçilerin müzedeki eserler hakkında detaylı bilgi edinmeleri sağlanır. Müzeler ülkelerin kültürel değerlerinin oluşmasına önemli katkılarda bulunurlar. Bilim, sanat, folklor ve antika eşyalar gibi çeşitli konulardaki eserleri bir arada sunabileceği gibi doğa, etnografya ve havacılık gibi sadece tek bir konuyu içeren eserleri de sergileyebilirler. bak kardeşim müzenin tanımı ve faaliyetleri burada madımak ile bağdaştıramıyorum ben madımağın müze olması imkansız kardeş |
[QUOTE=can99;288458]ya yakamoz allah aşkına surda medeni medeni konusup anlasmaya çalısıyoruz sende bu sekilde katılabilirsin sen böyle gelip agrasif agrasif satasıır gibi mesajlar yazarsan asıl konu cıgırından cıkar[/QUOTE]
Ne sataşacam arkadaşım adam gelmiş buraya fetva veriyor olur olmaz işler yapıyor cevap verince de sataştı oluyor.İyi valla.Dinimizi bilmeyenler lütfen dinimiz hakkında yorum yapmasınlar... |
Müslümani, Yahudisi, Hiristiyani, Dinlisi, Dinsizi, Türkü, Kürdü, Almani kisacasi bütün insanligin bu cirkin olayi kinamasi lazim, olayin savunulacak bir yönü yok, ben olayi kiniyorum ve bu olaya karisanlari, tahrik edenleri, uzaktan yakindan az yada cok ilgisi olanlari lanetliyorum. Ama olayin Sivasa veya Sivasliya maledilmesine de karsiyim.
|
[QUOTE=amet_58;288460][QUOTE=can99;288456][B]yanlış kısım ne söylim ellerde pankartlar vs anılmaz demissin.
bunun sebebi madımagın müze olmasının istenmesidir. insanlık dışı bir olayın yaşandıgı onca insanın gerisi hic önemli degil kimisi demiste aydınmıs aydın görmesek yutturucaklar felan aydın olmalarını gectim insan dan bahsediyorum o yüzden onca insanın feci bi şekilde katledildigi yerin müze olmasını istemek yanlış bişeymi peki bende sana bunu soruyorum. bu yüznden binlerce insan her yıl orda bu sekilde toplanıyor ve sivas halkı bundan rahatsızlık duyuyor(muş) rahatsızlık duyan bazı arkadaslarda burda iğrenclik ötesi mesajlar yazıyor. sorun işte bu arkadaşım yanlış yazdıgım bi yerde varsa sen beni uyar[/B][/QUOTE Müze sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır. Müzeler, toplumların bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini sergilemek, tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerek, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatmak, bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarına olanak sağlamak amacıyla oluşturulmuş kurumlardır. Müzelerde bulunan nesnelere ait bilgiler müze içinde ve dışında yazılı ve sözlü olarak açıklanır. Müzeyi gezen ziyaretçilerin müzedeki eserler hakkında detaylı bilgi edinmeleri sağlanır. Müzeler ülkelerin kültürel değerlerinin oluşmasına önemli katkılarda bulunurlar. Bilim, sanat, folklor ve antika eşyalar gibi çeşitli konulardaki eserleri bir arada sunabileceği gibi doğa, etnografya ve havacılık gibi sadece tek bir konuyu içeren eserleri de sergileyebilirler. bak kardeşim müzenin tanımı ve faaliyetleri burada madımak ile bağdaştıramıyorum ben madımağın müze olması imkansız kardeş[/QUOTE] [B]almanlar müzenin tanımını bilmiyor yani şölingen kentinde katledilen türklerin anısına o bina müze yapıldı ve bir anıt dikildi.[/B] |
Konu nerden nereye geldi kardeşlerim :) bitmez laf atmalar tartışmalar bitmez. Allah ıslah etsin.
|
[QUOTE=eyupk;288465]Konu nerden nereye geldi kardeşlerim :) bitmez laf atmalar tartışmalar bitmez. Allah ıslah etsin.[/QUOTE]
malesef ama malesefki konu buraya geldi bikere |
Yarın yine aynı konuları açacak mısınız ona göre haberimiz olsun hazırlıklı gelelim yani:)
|
[QUOTE=yakamozz;288474]Yarın yine aynı konuları açacak mısınız ona göre haberimiz olsun hazırlıklı gelelim yani:)[/QUOTE]
sen herzaman hazırlıklı ol mantıklı cevaplar vermeye;) |
[QUOTE=can99;288476]sen herzaman hazırlıklı ol mantıklı cevaplar vermeye;)[/QUOTE]
Biz her zaman burdayız canını sıkma can mantıklı cevaplarımız da her zaman hazır ama tabi anlayana ne demişler anlayana davul zurna saz anlamayana sivri sinek az;) |
SÖZLÜ KAYNAKALRI İLE DEĞİL DE BİZE YAZILI KAYNAKALRINI SUNSUNLAR.PEYGAMBERİN SOYUNDAN OLUPDA ABDEST ALMAYI BİLMEMEK NE KADAR DOĞRUDUR BİLEMİYORUM MESELA.YADA BİR ELİN PARMAKLARI KADAR NAMAZ KILMAYANLAR OLABİLİR Mİ BEN BİLMİYORUM İŞDE BUYURSUN YAZSINLAR.HZ ALİRA MU DEMİŞ CAMİLERE GİRMEYİN NAMAZ DA KILMAYIN YAZMIŞLARSA NEREDE KİM YAZMIŞ BİLMİYORUZ AYDINLATSINLAR İŞDE BİZİ ..EVET KAFASINA GÖRE YORUMLAR VAR DİO BU DEVİRDE HAKLI AMA ONUN SORUNU KİME NEDEN NASIL GÜVENECEĞİNİ BİLMEMEKDE ..BAK BİZE GERİCİ DERLER ALLAH RAZI OLSUN BU TEKNOLOJİ SAYESİNDE İLMİN KAYNAĞINA KADAR İNE BİLİYOR DOĞRUYU BULABİLİORUZ TEK TARAFLI DEĞİL BİR MESELEYİ ÇOK TARAFI İLE ARAŞDIRP DOĞRUYA KAVUSABILMEK SİZİN ZEKA VE İSTEK SEVİYENİZE DE BAĞLI....BU TOPLUM KURDUN TURKUN NEYE İNANDIĞINI NASIL YASADIĞINI BİLİO AMA ALEVİ KESİM MALESEF HEP SİİNDİRİLMİŞLİĞİNDE ETKİSİYLE NE KENDİNİ TAM İFADE EDEBİLME CESARTİNİ KENDİLERİNDE BULABİLİOR BULSA BİLE DÜŞKÜN İLAN EDİLİOLAR BİLEMİORUM LAİKLİĞİN KALESİYZ DİOLAR BUDA LAİKLİKLE NASIL BAĞDSIO ,,,İSLAMDA DÜŞKÜNLÜK DİE BİŞE YOKDUR MESELA...NEYSE..BİZ İSTİYORUZ KARDESİM ÖNCE TANIMLAYIN KENDİNİZİ BİZ SUYUZ BUYUZ BUNA MENSUBUZ BÖLE YASARIZ..HA BUNLAR SOSYAL MESELELER GERÇİ DAHASI LAİKLİĞE AYKIRI OLUR...BU İŞİ TOPLUMCA ÇÖZECEĞİZ YANİ...MESELA ALEVİLER HALA İSTANBULDA BİR ARADA YIĞIN ŞEKLDE OTURURLAR BUDA ONLARIN HALE BİZİM MADIMAKÇI ZİHNİYET GİBİ DÜŞÜNCELRİN BÖLECE YENİ NESİLEDE AŞILANMASI ANLAMINA GELİO ...YANİ BİZ SİZE ASİMİLE OLUN DEMİORUZ.AMA GİDİN DİĞER TOPLUMLARLA DA KAYNAŞIN ..MESELE SUNNİ TÜM AKRABALARIM ALEVİLERİN KOMSULUĞUNUN ÇOK HARİKA OLDUĞUNU BU KONUDA KİMSEYE DEĞİŞMEYİZ DERELR YANİ....KABİLE GİBİ BİR ARADA YASAMALARINN KÖY GELENEĞİNİN DAHASI O DÜŞÜNCENİNNDE DEVAMI OLDUĞU İÇİN PEK UYGUN OLDUĞUNU SANMIYORUM ...HAKLISINIZ ÇÜNKİ BU DEVLET VE MİLLET HAKSIZCA SİZE ASİMİLE POLİTİKASI İZLEDİ KABUL EDİYORUM..AMA ARTIK BU DÖNMDE POLİTİK ZİHNİYET YOK Kİ DEVAM ETTRMEK YANLIŞ BENCE...SUNNİ NE ALEVİ YA SUNNİLERDEN NE GÜRÜZLER ALEMDARLAR ÇIKDI YANİ ...EĞER ALEVİLİK HZ ALİ ALLAHIN ARSLANI HAYDARI KERRARI SEVMEK İSE BİZ EN KOYU ALEVİ OLURUZ..ANCAK ALEVİLİĞİ KİMSE BİLMİO...LÜTFEN EN EHLİ DEDELER AÇIKLASIN BİZE,, SİYASETE BULŞMIŞ ÖDÜKLER DEĞİL BU İŞİN GÖNÜL ADAMLARI ÇIKSIN KONUSSUN YAZSINLAR OKUYALIM YAVV..TÜRKLÜK KÜRTLÜK ALEVİLİK SUNNİLİK BEDENDİR İSLAMİYET RUHUMUZDUR ..RUHSUZ BEDEN CESETTİR..İSLAMİYET IŞIĞI İLE AYDINLANALIM VE AYDINLATALIM KARANLIKDA KALAN SAYFALARI İNŞ...
|
KSRA BAKMAYIN YA KONU BAŞLIĞINI OKUMADAN SON YORUMLARI OKUYUP YAZDIM YA BU KONU BU MECRAAY NASIL GELMİŞ ANLAMADIM YA HAKKETEN ÖZÜR YA ....
YA İŞDE KOYA ÖÇ ALDI BAŞÖRTÜDEN SAYIN İL ME MÜDÜRÜ SANIRIM..YA İŞDE BU ZİHNİYETLE NERYE KADAR...KARDESİM LAYİKLİĞİ KİMSE KAFASINA GÖRE YORUMLAYAMAZ BU ÜLKEDE..SANKİ ÜNİVDE KAPISINDAN ÇEVRİLMİŞ...YAZIKLAR OLSUN YA AYZIKLAR.... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:20. |