![]() |
Cevap: GÜNÜN FIKRASI
[B][COLOR="DarkRed"]
altın pisuvar Temel Amerika'ya çalışmaya gitmiştir. İlk yabancılık günlerinden sonra gece dışarı gezmeye çıkar, Bir müddet sonra bir bara girer, barda içki içer iki lak lak yapar, tuvaleti gelir ve tuvalete gider. Tam isini göreceği pisuvara yaklaşır ki, o da ne ?! Pisuvar altından yapılmıştır.. Temel dumur bir şekilde içinden geçirir : -"Vay be görüyo mu adamların tuvaletleri bile altından" diyerek altın tuvalete işemenin zevkine vararak isini görür ve çıkar.. Neyse ertesi gece ayni bara tekrar gider, tekrar tuvaleti gelir ve tuvalete gider fakat altın pisuvar yoktur.. Bir anlam veremez ama isini görür bara gelir oturur ve barmene dönerek : -"Ya dun gece tuvalette altın pisuvar vardı bu gece neden yok ?" diye sorar.. Barmen önce Temel'i bir süzer söyle, ardından barın diğer tarafında oturan iri cüsseli adama dönerek: "Hey Joe, dun gece senin saksafona işeyen adamı buldum"[/COLOR][/B] |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]
Doktor akıl hastasına sorar: -Bir kulağını kesersem ne olur? -Canım yanar. -Ya iki kulağını keserse -O zaman iyi göremem. -Peki ama niçin? ' -Niçini var mı canım? İki kulağımı da keserseniz gözlüğümü nereye takarım?.. [/COLOR][/FONT][/B] |
Tartı :)
bir sarışın kucağında bir bebek ile eczaneye girmiş ve: "Bebeği tartmak istiyorum." deyince eczacı: "Efendim bebek tartımız bozuk. Onun için anneler bebeklerini kucaklarına alıp büyük tartısına çıkıyorlar. Sonra ben bebeği kucağıma alıp anneyi bir daha tartıyorum. Aradaki farktan da bebeğin ağırlığını buluyoruz." demiş. Kadının canı sıkılmış bu cevaba ve: "Hay aksi şeytan!" deyip kapıya doğru yönelince eczacı: "Ne oldu efendim?" diye sormuş. Sarışın: "Ben bu bebeğin annesi değilim ki, teyzesiyim. Gidip bebeğin annesini getireyim bari..." |
[B][I][COLOR="Red"]Piyango
Piyangoda büyük ikramiye çıkan Temel`i üç ay sonra bakkal, kasap ve borçlu olduğu diğer esnaf yolda çevirmişler: "Temel, sana büyük ikramiye çıktığı halde üç aydır niye borcunu ödemiyorsun?" diye sormuşlar. Temel: "Zengin oldu, değişti demesinler diye…" [/COLOR][/I][/B] |
bu nasıl namaz
[B] Nasreddin Hoca abdest alirken, bir ayagina su yetmemis. Namaz kilarken de bir ayagini yukar kaldirarak namaz kilmis. Bunu gören cami cemaati : -Hocam bu nasil namaz? diye sormus. Nasreddin Hoca : -Bir ayaği abdestsiz namaz, diye cevap vermis [/B] |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Magenta"][COLOR="Black"]Ekmek varmı [/COLOR]
Ördek bara girer ve bağırmaya başlar: ekmek varmı? yok ekmek var mı? yok ekmek var mı? yook.birdaha sorararsan seni duvara çivileyeceğim. çivi var mı? yok ekmek var mı[/COLOR][/FONT][/B] |
[COLOR=#666666][FONT=Tahoma][B][COLOR=black]Köylü ve ineği[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[FONT=Tahoma][B][COLOR=black] [/COLOR][/B][/FONT] [COLOR=#333333][FONT=Tahoma][B][COLOR=black]Adamın biri otomobiliyle şehirler arası yolda gidiyormuş yol kenarında bir köylünün otostop yaptığını görmüş, yanında bir inek olan köylü geçen araçlara durmaları için el ediyormuş. Durumu merak eden adam köylünün yanında durmuş. "Hayırdır hemşerim, ne tarafa gideceksin?" "İlerdeki kasabaya kadar beyim." "İyi ama bu inek ne olacak?" "O önemli değil beyim, arka tampona bağlarız o gelir." Bu duruma pek aklı yatmayan adam köylünün durumuna acıyarak onu arabaya almış. İneği ise köylünün dediği gibi arka tampona bağlamışlar. Araba yavaş yavaş ilerlemiş. Adamın hızlanmaya çekindiğini anlayan köylü: "Sen yürü beyim o gelir." demiş. Bunun üzerine adam hızlanmaya başlamış. 20,30,40 bakmış inek gerçekten geliyor. Adam şaşırmış, 50, 60, 70 bakmış hala geliyor ve inekte hiçbir yorgunluk belirtisi yok. Artık şaşkınlığı iyice artmış ve sinirlenmeye de başlamış. Öyle ya sonuçta bir inek ne kadar hızlı koşabilir ki. Derken adam iyice hızlanmış. Gösterge 120 yi gösteriyor. Dikiz aynasından ineğe bir bakmış ve gülümseyerek köylüye dönüp: "Senin inek yoruldu herhalde baksana dili dışarda." "Ne tarafa çıkarmış dilini?" Buna dikkat etmeyen adam tekrar bakar ve "Sol tarafa" der. Bunun üzerine köylü kendinden emin bir tavırla: "O yorgunluktan değil, seni sollayacak da sinyal veriyor…" [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] |
[B]süper fıkara yiğidoturan emeğine sağlık[/B]
|
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Red"] Tanımazsın
Temelle fadimenin cocuklari olmus,temel cocugu kucagina almis ve "yarabbim bu ne kadar guzel bi cocuk, su gozlere bak hele burun hokka gibi ne sana ne bana benziyor allah askina soyle fadime kime benzer bu cocuk" der. fadime cevaplar "sen tanimazsin"[/COLOR][/FONT][/B] |
[B] Palu’da bayram arifesi, millet alışveriş yapmaktadır. Yani çarşı oldukça kalabalıktır. Bu kalabalıkta eşeğin biri yüküyle birlikte yolun ortasına yıkılır. Bütün çabalara rağmen eşek yerinden kaldırılamaz. Trafik allak bullak olmuştur. Derken iş kaymakama intikal eder.
Kaymakam: “Ne oldu, bu kalabalık ne, anarşi mi var?” “Yok kaymakam bey. Bu eşek yere yatmış kalkmıyor.” Kaymakam olayı dinledikten sonra eşeğin veteriner hekim tarafından öldürülmesini ve belediyenin ilgilenmesini ister. Eşeğin sahibi ise bütün varlığının bu eşek olduğunu ve öldürülmemesini anlatmaya çalışır. Bu arada yaşlı, eli ayağı titreyen biri kalabalığın arasından yaklaşır. şöyle etrafına bir bakar ve sorar: “Ne oluyor burada gardaş?” Bir görevli: “Amca eşek yatmış kalkmıyor. Sen karışma, kaymakam bey zaten sinirli." Yaşlı amca kendinden emin bir tavırla: “Bi dakka canım, ben şimdi onu kaldırmasını bilirim. Geçin bi kenara tecrübesizler.” Yaşlı amca eğilip eşegin kulağına bir şeyler fısıldar. Eşek ise ani bir refleksle kalkıp kaçar. Kaymakam şahit oldugu olaya çok şaşırır ve hemen yaşlı adamı çağırıp sorar: “Amca siz bu eşeğe ne dediniz? Ermiş misiniz ki bu eşek hemen kalkıp kaçtı? Yoksa okuyup üflediniz mi? Ne yaptınız söylesenize.” Yaşlı amca mütevazi bir tavırla: “Gaymakam bey, öncelikle ben kendimi tanıtayım. Ben emekli bir nüfus memuruyum. Adım Ali şimşek. Eşeğe dedim ki ülen eşeoğlueşşek, adam gibi gahıp cehennem olisen ol, yohsa vallahide billahide bögünden tezi yoh, seni Palu nüfusuna kaydedecem. Eşek bunu duyunca hemen gahıp gaçtı.” [/B] |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Magenta"] Kayserilinin duası [#10807]
Kayserili ve temel bir gün camide dua ederler temel: allahım bana hanlar hamamlar cok para nasip et diye dua etmektedir yan tarafta dua eden kayserili: allahım temele cok para ver diyerek ellerini açarak göz yasları icinde dua etmektedir bu sırada yanlarında duran biri kayseriliye sorar :neden kendin için istemiyorsun arkadasını bu kadar çok mu seviyosun kayserili cevap verir: temelin duası kabul olur allah temele versin ki ben o parayı altından girer üstünden çıkar bir sekilde alırım.[/COLOR][/FONT][/B] |
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır.
Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı: -Adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış. Fizikçi: -Adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş. Jeolog: -Burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangın olasılığını azaltmayı amaçlamış. Matematikçi: -Sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış. Antropolog: - Adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş. Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar. Adam cevap verir: - Boru yetmedi!!!!!! |
papağanın birisi her gece sahibi uyuyunca telefonla sabaha kadar orayı burayı arayıp sahibine yüklü miktarda fatura ödetirmiş adam düşünür taşınır bir türlü telefon faturasının nede bu kadar yüklü olduğunu bulamazmış bir gün adamcağız yatağına uzanmış gözlerini ve ışığı kapatmış başlamış düşünmeye tam sırada papağan sahibini uyudu sanarak almış telefonu eline başlamış muhabbete sahibi o anda anlamış ve papağana ceza uygulamış kanatlarından duvara çivilemiş bi kaç gün sonra papağan hayal görmeye başlamış hayalinde isayı görmüş çarmıhda gerili bi şekilde ve sormus sen kimsin? isa cevap vermiş ben isa demişki papagan ne zmandan beri bölesin carmagı işaret ederk. oda 1500 yıl demiş papaganda saskın demişki oha lan nereyi aradın
|
GECE VE GÜNDÜZ.
Bir bilge kisi, çölde öğrencileriyle otururken demiş ki; - "Gece ile gündüzü nasıl ayırt edersiniz? Tam olarak ne zaman karanlık başlar, ne zaman ortalık aydınlanır?" Öğrencilerden biri; - "Uzaktaki sürüye bakarım," demiş, "Koyunu keçiden ayıramadığım zaman akşam olmuş demektir." Başka bir öğrenci söz almış ve "Hocam" demiş, "İncir ağacını, zeytin ağacından ayırdığım zaman, anlarım ki sabah başlamıştır." Bilge kişi, uzun süre susmuş. Öğrenciler meraklanmışlar ve "Siz ne düşünüyorsunuz hocam?" diye sormuşlar. Bilge kişi şöyle demiş; - "Yürürken karşıma bir kadın çıktığında, güzel mi çirkin mi, siyah mı beyaz mı diye ayırmadan ona "bacım" diyebildiğimde ve yine yürürken önüme çıkan erkeği, zengin mi yoksul mu diye bakmadan, milletine, ırkına, dinine aldırmadan, "kardeşim" sayabildiğimde anlarım ki; sabah olmuştur, AYDINLIK başlamıştır..." |
Tayyip ile Obama ilk konuşmalarında birbirlerine hava atarlar.
Obama Tayyip'e - 'Bizde öyle bir teknoloji var ki, ölüyü 'diriltiriz' der. Tayyip altta kalmaz ve o da; - 'Bizdeki teknoloji çok farkli,partimizin bütün elemanlari 100 metreyi, 3 saniyede kosmayi beceriyor' der. Ama Tayyip'i bir düsünce alir. Danismanlarini çagirir, ve attigi palavrayi anlatir; -'Haftaya Obama geliyor, yalanimiz ortaya çikarsa ne yapariz?' diye sorar. Danismanlardan biri hemen cevap verir: -'Obama ya ölüyü nasil dirilttigini sordunuz mu?' -'Hayir sormadik.' - 'O halde hiç korkmayin Basbakanim, alin Obama yı Anitkabir'e götürün. Atatürk'ü diriltmesini isteyin. Diriltemezse o rezil olur. Yok eger diriltirse,siz zaten 100 metreyi 3 saniyede kosarsiniz!... :) |
[QUOTE=arifcoskun;479669]Tayyip ile Obama ilk konuşmalarında birbirlerine hava atarlar.
Obama Tayyip'e - 'Bizde öyle bir teknoloji var ki, ölüyü 'diriltiriz' der. Tayyip altta kalmaz ve o da; - 'Bizdeki teknoloji çok farkli,partimizin bütün elemanlari 100 metreyi, 3 saniyede kosmayi beceriyor' der. Ama Tayyip'i bir düsünce alir. Danismanlarini çagirir, ve attigi palavrayi anlatir; -'Haftaya Obama geliyor, yalanimiz ortaya çikarsa ne yapariz?' diye sorar. Danismanlardan biri hemen cevap verir: -'Obama ya ölüyü nasil dirilttigini sordunuz mu?' -'Hayir sormadik.' - 'O halde hiç korkmayin Basbakanim, alin Obama yı Anitkabir'e götürün. Atatürk'ü diriltmesini isteyin. Diriltemezse o rezil olur. Yok eger diriltirse,siz zaten 100 metreyi 3 saniyede kosarsiniz!... :)[/QUOTE] [B]akşam akşam güldürdün bizi abi:D Allahda seni güldürsün güzel bi fıkra..[/B] |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Purple"]Mektup
Karadenizli bir babanin Almanyada calisan ogluna gonderdigi mektuptan: "Uy sevgili usagum, Allah'in selami tabiidur. Mektubumu cok yavas yazayrum, Cunkim bilirumki, okuman zayuftur, cabuk okuyamazsun. Benden sana sual edersen, Allahuma pin sukur iyiyum,yeni pir is buldum. Emrimde 1500'e yakin adam var, hepside sessuz sedasuz, kendi hallerinde... Ne is puldugumu soraysan soyleyecegum patlama, mezarluk pekcisi oldum... Gectigimiz hafta puraya iki tefa yagmur yagdu... Piri pazartesinden persembeye oburide persembeden pazara... Bacin Emine bir usak doguracak, daha erkekmidir kizmidir pelli degil, hacan o yuzden saga dayi mi oldin, teyzemi oldin soyleyemeyrum... Saga kotu bir havadisim var... Emicen Idris havasuzluktan boguldioldi... Pilirsin rahmetlinin 9 tane usagu vardi, daha fazla usak olmasin diye bir ilac bulmus, prezervatif midur, nedur, bakmiski ustunde,sikica kafana gecur, diye yazulu, oyle etmis, havasizliktan getmis... Kotu havadisler piter mu? Pahriyede askerlik yapan 10 usaguda kaybettuk.Pindikleri denizaltu pozulmus,motoru turmus , inmis asagu, denizaltuyu itekleyup, motorunu calistirmak istemuslar... Temel emicende tukkan actu, o da 30 a alduguni 25 e verir, surumden kazaniyormus oyle dedu... Bizim koye findukcularun Temel'i muhtar sectuk, akullu usakta...Gecen gun hepimizu zelzeleye karsi asi etturdu. Temel hem akillidur, hemde durusttur... Gecenlerde bir taksinin soforu koye varmis, muhtari ariyor, meger yolda bir tavuk ezmis sahibini soraymus. Muhtar Temel tavuga pakmis, ha bu pizden deguldur pizumkoyde yassu tavuk yoktir demis... Senin kucugun Ergin cok akullu usak cikti. Gecen gun tepeye varmis, elinde bir ip sallayip duriy. Anan uy usagum ne edeysun orada, demis.O da heva durumuna bakayrum demis. Cektum oni aksam karsuma, anlat bakayum su hava turumu isinu dedum. Anlattu, meger ip sallaninca havanin Ruzgarli olduguni; ip islanunca da yagmur yagduguni anlaymis. Cokakillu usak vesselam. Sen o yasta boyle akillu degildun. Senin gonderdigun resmi alduk, pir yaninda bir Alman herif piryaninda pir Alman karisi var, ortada da sen. Iyiki resmin arkasina ortadaki penum diye yazmissun yaksam tanimayacaktuk. Yaa iste boyle usagim. Memlecetten saga pol pol havadis.. Yenihavadis olursa yine yazarum. Baki hudaya emanet ol. Baban NOT: Mektupa para koyacaktim, ama gec akluma geldi, zarfi kapatmisum."[/COLOR][/FONT][/B] |
[IMG]http://www.kvdb.gov.tr/resimler/fikra.jpg[/IMG]
|
Tilkiye sormuşlar ;
tavuk severmisin.? Gülmekten cevap veremiyorum demiş tilki. |
ALİ BABASINA SORMUŞ:
- BABA BEN NASIL DÜNYAYA GELDİM? -GECE ANNENLE YATMAYA GİTTİĞİMİZDE YATAĞIN ÇEVRESİNE ŞEKER KOYDUK.SABAH KALKTIĞIMIZDA SEN GELMİŞTİN.BU FİKİR ALİ'NİN İLGİSİNİ ÇEKMİŞ VE DENEMEYE KARAR VERMİŞ.YATARKEN YATAĞININ ÇEVRESİNE ŞEKER KOYMUŞ.SABAH BÜTÜN KARINCA, BÖCEKLER, VS. YATAĞIN ÇEVRESİNDEYMİŞ. ALİ: - ULAN DEMİŞ, ŞİMDİ SİZE ELİMİN TERSİYLE BİR KORUM.AMA BABA YÜREĞİ.... |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="DarkRed"] Amin evlatlarım
Üç Amerikan askeri Iraklı bir amcanın bakkalına girerler alış veriş yaparken 'kahrolsun Amerika'diye ses duyarlar. Etrafa bakınırlar ve sesin bir papağandan geldiğini görürler. Bunun uzerine Iraklı bakkal amcaya 'bu papağanı buradan yok et yarın geldiğimizde görürsek seni mahvederiz'derler. Askerler gittikten sonra bakkal amca kara kara düşünmeye başlar çünkü papağan kuşunu çok sevmektedir. Derken aklına cami imamlarının papağanı gelir. Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve 'Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değişelim'der Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir. Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri gelir, papağanı görürler ve kızarak :'biz sana bunu yok edeceksin demedikmi? ' Amca bu papağan o değil desede inandıramaz. Sivri zekalı askerin biri ben şimdi anlarım bunun dünkü papağan olup olmadığını der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır: 'Kahrosun Amerika!! ses çıkmyınca bakkal amca dahil hep birlikte bağırmalarını söyler: -Kahrolsun Amerika! (ses yok) -Kahrolsun Amerika! (ses yok) -Kahrolsun Amerika! papağan dile gelir -Amin evlatlarım.....)))[/COLOR][/FONT][/B] |
[B][COLOR="Red"]günün ilk fıkrası benden olsun :D[/COLOR][/B]
[B]Bir gün Cennet’in kapıları şiddetle vurulmuş: -Güm Güm Güm! ! İçeriden seslenmişler: -Kim o? Dışarıdan gök gürültüsü gibi bir ses: -Biz İstanbul’u fetheden Fatih’in yiğitleriyiz! İçeriden hoş geldiniz diyerek kapılar ardına kadar açılmış ve yiğitleri içeriye buyur etmişler. Her şey çok güzel gidiyormuş. Ta ki, 40 yıl geçinceye kadar. Bir gün kapılar yine şiddetle çalınmış: -Güm Güm Güm! ! ! İçeriden sormuşlar: -Kim o? Dışarıdan gök gürültüsü gibi bir ses: -Biz İstanbul’u fetheden Fatih’in yiğitleriyiz! İçeriden hemen cevaplamışlar: -Hadi len! Onlar 40 yıl önce geldi! Dışarıdan yine ses gelmiş: -Biz mehter takımıy[/B]ız ancak geldik! ! ! |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="DarkRed"] Çinli Çocuk
Karı koca küçük bir Çinliyi evlat edinirler. Daha sonra da Çince öğrenmeye karar verirler. Çince öğretmeni onlara sorar: -Çince çok zor bir dildir. Bu yaştan sonra neden öğrenmek istiyorsunuz? -Evlat edindiğimiz çocuk 1 yaşında. Yakında konuşmaya başlayacak. O zaman ne dediğini nasıl anlayacağ[/COLOR][/FONT][/B] |
Köyün birinde imam bir köylünün kizina asik olmus.Bakmis böyle olmayacak annesine babasina söyleyip kizi istetmis.Ama ne yazik ki kizi vermemisler.
Bunun üzerine imam çok üzülmüs.Bu halde camiye gitmis ve ezan okumadan önce 'TÜM SEVIPTE KAVUSAMAYANLARA GELSIN' demis.... :D:D:D |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="DarkRed"] Canım sevgilim benim
Sauna'ya giden bir grup genc erkek, soguk havuzda dinlenirlerken bir cep telefonu calar. Bir adam telefonu acar. Ortam cok gurultuludur; telefonun obur ucundaki kadin sesini zorlukla duyar. - Sevgilim. Meltem'le disardayim. Biraz once cok guzel bir kurk gordum. 400 milyon liracik. Senin kredi kartindan alabilir miyim? N'oooolur, alabilir miyiiiiimmmm? - Tabi canim. Al. - Ah sevgilimmmm! Cok sekersin. Biseycik daha var ama kizmayacaksin, degil mi? - Hayir, kizmam... - Buraya gelmeden once Akmerkez'deydik. De Beers'de bir tane tek tas pirlanta yuzuk gordum. Cok guzeldi sevgilim. Butun arkadaslarimda var. Senin kredili kart hesabindan alabilir miyim? 650 milyon liracik. Gelecek ay ikramiye alacaksin. O zaman odersin. N'ooooluuurrrr. Alabilirmiyim?" - Peki, al canim. - Sevgilim benim. Bi tanem. Cok sekersin. Bu aksam sana harika bir gece yasatacagim. Caniiiim, bi sey daha var. Ama kizarsin diye korkuyorum... - Kizmam, soyle bakiyim. - Son kazadan sonra arabamdan iyice sogudum. Galeride bi tane Peugeot 206 gordum sevgilim. Cok guzeldiiii... 9 milyara birakacak. Senin adina bankadan bi kredi actirsak diyorum sevgilim. Nuran'in kardesi bankada sube muduru... Kefil-belge-imza falan istemiyor, sen tamam dersen hemen yapicak islemleri. N'ooolurrrr sevgilim, seni cok seviyorum.... - Peki, peki. Tamam. Olur. Al bakalim. - Tatli sevgilim benim. Canim sevgilim. Seni coook seviyorum. Hadi by, aksama gorusuruz. Genc adam telefonu kapatir ve arkadaslarina sorar: - Bu telefon kimindi yahu?...[/COLOR][/FONT][/B] |
Günah çıkarma
Adamın biri kilisede günah çıkarma odasına girmiş, bir bakmış ki bir duvar birbirinden çeşitli içkilerle dolu, diğer duvardaki rafta sıra sıra en kaliteli Küba puroları, tam o sırada içeriye kilisenin rahibi girmiş. “Özür dilerim peder” demiş adam, “Ben günah çıkarmayalı çok uzun bir zaman oldu. Ama görüyorum ki bugünkü günah çıkarma odaları eskisine nazaran çok daha cazip ve davetkâr bir hüviyete bürünmüş.” Rahip öfkelenmiş: “Çık lan burdan burası benim tarafım!..” |
Elmas gerdanlık
KadIn yataktan kalkar kalkmaz “Ay gündüz niyetine” diye kocasına anlatmaya başlamış, “Sen bana harika bir elmas gerdanlık takıyordun şekerim. Sence ne demek bu?” Adam “Bu gece işten döndüğümde anlarsın tatlım.” demiş göz kırparak. O gün kadın kocasının dönüşünü beklerken saatler geçmek bilmemiş. Akşam kocasının eve elinde küçük bir paketle döndüğünü görünce kalbi yerinden fırlayacakmış sanki. Heyecanla yırtarcasına açmış paketi ve içinde bir kitap: “Rüya tabirleri!” |
Yeni modeller
Doktor oto tamircisine “Yahu biliyor musun, senin bir saatlik ücretin benim aldığımdan fazla” demiş. “Tabii ki öyle olmalı..” diye cevap vermiş tamirci, “Siz Adem ve Havva’dan beri değişmeyen bir modelle çalışıyorsunuz. Oysa bizler her ay değişen model ve sistemleri öğrenmek durumundayız!..” |
YANLIŞ NUMARA
"Alo efendim" "Pardon galiba yanlış numarayı çevirdim" "Dikkat etsene geri zekâlı " "Geri zekâlı sensin, üstüne birde bit beyinlisin" "Ne sen kiminle konuştuğunu biliyormusun? ??" "Hayır" "Ben İstanbul emniyet müdürüyüm" >(biraz sessizlikten sonra) "Sen kiminle konuştuğunu biliyor musun?" "Hayır" "Ohhh çok şükür" |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="DarkRed"] Ölü Adam
3 Arkadaş yolda yürürlerken kestirme bir yol bulmuşlar.Bu kestirme yol mezarlıktan geçiyormuş.3 arkadaş mezarlıktan yürürken tak tak sesleri duymuş. Hayalet olduğunu düşünen bu 3 arkadaş titreye titreye ilerlemeye devam etmiş.Biraz daha yürüdükten sonra ileri de bir taşa elindeki çekiçle vuran yaşlı bir adam görmüşler.Adamın yanına gelip: - Amca ne yapıyorsun.Korkuttun bizleri. Adam: - Adımı yanlış yazmışlar da.[/COLOR][/FONT][/B] |
[B][FONT="Arial Black"][COLOR="Red"] Suçlu mahkum [#413]
Başkan Temel,bir hapishaneyi ziyaret etmiş.Bir tanesi dışında tüm mahkumlar suçsuz olduklarını, haksızlığa uğrayıp hapse düştüklerini anlatıyormuş.O tek mahkum şeytana uyup bir suç işlediğini, cezasını hak ettiğini söyleyince Temel hapishane yöneticilerine dönerek; - Ha pu atamu serbest bırakun, öteçi masum insanların ahlakını bozmasun![/COLOR][/FONT][/B] |
güzeldi.........TEŞEKKÜRLER
|
Fatura
Adam diş hekimine telefon edip “Ne biçim bir fatura göndermişsiniz?” demiş kızarak, “Her zamankinin 3 misli.” Doktor “Biliyorum” diye cevap vermiş “Ama sen de muayene sırasında öyle bir bağırdın ki iki hastam korkup kaçmış.” |
[B]Kurt ve Çakal
Bir gün Kurt çakalı yanına çağırmış. Kurt: Çakal gel bakim buraya, demiş. Çakal gelmiş. Kurt: Gözlerim kızardı mı? Çakal: Kızardı. Kulaklarım diklendi mi? Çakal: Diklendi. Kurt: Bacaklarım gerildi mi? Çakal: Gerildi. Kurt: Tüylerim diken diken oldu mu? Çakal: Oldu. Kurt: Bak şimdi nasıl av atarım! Hızlanarak, paaaat diye bir yabani atı devirmiş. Kurt: Çakal ye şimdi bunu, demiş. Üç gün sonra çakal, Kurdu yanına çağırmış. Çakal: Kurt gel bakim buraya, demiş. Kurt gelmiş. Çakal: Gözlerim kızardı mı? Kurt: Yooo, demiş. Çakal: Kızardı de, kızardı de, demiş. Kurt: Tamam kızardı, demiş. Çakal: Kulaklarım diklendi mi? Kurt: Yooo, demiş. Çakal: Sen diklendi de. Kurt: Tamam diklendi, demiş. Çakal: Bacaklarım gerildi mi? Kurt: Yooo, demiş. Çakal: Beni kızdırma, gerildi de. Kurt: Tamam gerildi, demiş. Çakal: Tüylerim diken diken oldu mu? Kurt: Sende tüy yok ki, deyince. Çakal: Çıldırtma beni, diken diken oldu de. Kurt: Tamam diken diken oldu, demiş. Çakal: Bak şimdi nasıl av atarım! Hızlanarak, tam yabani atı devirecek, yabani at öyle bir tekme atmış, çakalı elli metre uzağa salmış. Yavaşça Kurt çakalın yanına yaklaşmış. Kurt: Eee, çakal kardeş. Şimdi gözlerin kızardı, kulakların diklendi, bacakların gerildi, tüylerin diken diken oldu, demiş![/B] |
[B]Kurt Köpeği ile devekuşu
Yavru tavşan yuvasından ilk kez ayrılır ve ormanda dolaşmaya başlar. Karşılaştığı ilk hayvana kendini tanıtır: "Merhaba kardeş ben TAVŞAN, sen kimsin?" Karşısındaki hayvan: "Ben de KATIR der" Tavşanın kafası karışır: "Nasıl yani?" der. Katır: "Benim annem Eşşek, babam da At; onlar birlikte olmuşlar sonra ben doğmuşum" der. Tavşan yoluna devam eder. Karşılaştığı başka bir hayvana kendini tanıtır: "Merhaba kardeş, ben TAVŞAN, sen kimsin? Hayvan: "Ben kurt köpeğiyim" der. Tavşan yine şaşırır: "Nasıl yani?" der. Kurt köpeği: "Benim annem kopek, babam da kurt; onlar birlikte olmuşlar sonra ben doğmuşum" der. Tavşan yoluna devam ederken yavaş yavaş aklından bu bilgileri geçirir ve işlerin nasıl olduğunu anlamaya başlar. Karşılaştığı başka bir hayvana kendini tanıtır "Merhaba kardeş ben TAVŞAN, sen kimsin?" Hayvan: "Ben DEVEKUŞU" der. Tavşan afallar: "Hade lennn!"[/B] |
[COLOR=red]Tilki ile Kurt'un 'oruç' kavgası...[/COLOR]
[COLOR=black]'LAN ŞEREFSİZ HANİ ORUÇTUN'[/COLOR] [COLOR=black]Tilki ormanda gezmektedir. Bir agacin dalinda asili bir geyik budu görür. Açtir ama şüphelenir.. kontrol etmeye baslar ve görür ki bu bir tuzak. Geyik budu bir iple bombaya baglidir. Epeyce uzaga gider ve basini kollarinin üzerine koyarak yatar, biraz sonra kurt gelir, budu görür ve yatan tilkiyi de tabi... Tilkiye sorar 'ne yapiyorsun dostum' Tilki cevap verir 'hiç... yatiyorum' -Burada bir but var -Evet var -Neden yemedin Tilki sakince cevap verir ; 'BUGÜN ORUCUM' Kurt kendinden emin ; 'Ben yiyeyim o zaman' Tilki 'Buyur afiyet olsun' der. Kurt but `a uzanir uzanmaz bir patlama ortalik toz duman... kurt yarali hareketsiz 10 metre uzakta perisan halde yatarken tilki sakince budu yemeye baslar. Bunu gören kurt ; 'LAN ŞEREFSİZ HANİ ORUÇTUN' Tilki piskin piskin ; 'Biraz önce top patladı duymadin mi ?'[/COLOR] |
[B]Onlar Cenaze İçin
Yaşlı adam ölüm döşeğindeydi... Artık son dakikalarını yaşıyordu... Hasta yatağında yatarken birden mutfaktan gelen kokuyu duydu, en sevdiği çikolatalı kurabiyelerin kokusu... Birden gözleri aralandı, kendini ayağa kalkacak kadar güçlü hissetti... Bu şaşılacak bir şeydi, ölmek üzere olan adamı ayağa kaldırmaya kurabiyelerin kokusu yetmişti... Duvara tutunarak merdivenlere kadar yürüdü... Basamakları ağır ağır inerken sanki mutfağa değil hayata yaklaşıyor gibi heyecanlıydı... Nihayet mutfak kapısına kadar geldi... İşte masanın üzerindeki tepside onlarca çikolatalı kurabiye, tam karşısında duruyordu... Son gücüyle masaya yaklaştı, o kurabiyelerden bir tane ağzına atabilse sanki ömrüne ömür katılacaktı... Bir tane almak için elini uzattı... Ama birden karısı yetişti ve eline vurdu: -"Çek elini bakayım... Onlar cenaze için..." [/B] |
[B]Oğlum Hasta Tarih..:
Kadının biri rahatsızlığı bulunan oğlunu doktor Temel'e götürmüş : - Doktor bey oğlum rahatsız. - Nesi vardur ? - Bacakları çarpık, kolları tutmuyor, gözleri iyi görmez ve de pek iyi işitmez. Temel bunun üzerine kadına döner : - Lütfen soyinun , sonra da uzanun der. Kadın şaşkın bir vaziyette, - Doktor bey hasta olan ben değilim, oğlum hasta. - Ula anladum da uşağu tüzeltmek, yenisini yapmaktan taha zor. [/B] |
[B]Tava Tarih..:
Temel'e sormuslar; ... - "Dünyada ne olmak en güzel şeydir?" - "Tava!" demiş. -Nedenini sormuşlar? - Bilgece cevaplamış; - İçinde sürekli yiyecek bir şeyler var, yani karnın hep tok.. - Altın sürekli sıcak... - Sapın da devamlı dik ve sürekli bir kadının elinde!.....[/B] |
.:Hediye Tarih..:4/23/2009
Bir kadının bir süreliğine iş seyahati için İngiltereye gitmesi gerekmektedir. Kadının kocası eşini havaalanına kadar götürür. Karısı: -"Teşekkür ederim kocacığım, senin için İngiltere'den ne getirmemi istersin?" diye sorar. Adam güler ve yanıtlar: -"Bir Ingiliz kızı istiyorum hayatım... Kadın sessiz bir şekilde kocasından ayrılır ve yola çıkar. 2 hafta sonra adam karısını tekrar hava alanından almaya gider ve sorar: -"Hayatım gezin nasıldı ?" -"Teşekkur ederim hayatım çok güzeldi." -"Peki hediyem nerede?" -"Ne hediyesi?" -"Hani bir Ingiliz kız istemiştim ya..." -"Haa hatırladım, evet elimden geleni yaptım, şimdi biraz beklememiz lazım kız olup olmayacağını görmek icin... !!!!" |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:28. |