![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
[B]Anlamadım ama hocam sizin beni anladığınıza eminim nede olsa ingilizce hocasısınız...:)[/B]
|
Kürtler hakkındaki genellemenden bahsediyorum..Bu genellemeyi neye göre yaptığını da bilmiyorum..Ama sizin oralara Doğu'dan gelen insanlara bakarak bir çıkarımda bulundun zannımca..
|
[B]:D Hocam iyiki, "böyle konulara girmeyeceğim" dedim :)...
özelden gönderiyorum hoca...[/B] |
[QUOTE=kronik;461192][B][COLOR=darkorange]maille gelen bu anlamlı yazıyı sizlerle paylaşmak istedim [/COLOR][/B]
[COLOR=black][B]KÜRT KARDEŞİME İTHAF OLUNUR [/B][/COLOR] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Sana hep benim kardeşimsin diyorum,[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep inkar ediyor ve ben başkayım diyorsun.[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Hepimiz devlet katında eşitiz diyoruz,[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep kendini ayrı tutmaya çalışıyorsun.[/COLOR][COLOR=#ffffff]www.kerkukfeneri.com[/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=#121212][B]İçindeki teröristleri dışla ve devletine sahip çık diyoruz,[/B][/COLOR][/FONT] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep terörist benim kardeşimdir diyorsun ve ona yardım ediyorsun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Devletimiz Türkiye’dir, Bayrağımız Türk Bayrağıdır diyoruz,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen Türkiye benim devletim değildir, Türk Bayrağı benim bayrağım değildir diyorsun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet senin önüne tüm imkanlarını serdi,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep nankörlük ettin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Hepimiz okula gidelim diyoruz,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen hep okumamak için kaçıyorsun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana öğretmen yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onu vurdun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana doktor, hemşire yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onu tehdit ettin ve vurdun.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana iş makineleri yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onları yaktın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana yol yaptı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen yollara mayın döşedin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana güvenliğin için asker, polis yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onlara kurşun sıktın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana kaymakam yolladı vali yolladı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen onları benden değil diye istemedin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana verdiği sözleri her zaman yerine getirdi,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen bu sözlere karşılık hep ihanet ettin.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Bu devlet sana talep ettiğin kendi dilini öğrenme kurslarını açtı,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen bu kursların kapısını bile açmadın eşiğinden bile adım atmadın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Ben sana gel bırak şu silahı kardeşçe yaşayalım dedikçe,[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Sen demokrasi, insan hakları deyip silaha daha sıkı sarıldın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Demokrasi ve İnsan hakları sadece size mi? Bizlere yok mu?[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Çocuklarımızın geleceğe umutla bakarak kardeşçe yaşamaları için[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Ben senden değil, aksine sen benden özür dileyecek ve silahı bırakacaksın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Artık ben seninle değil sen benimle kardeş olmak zorundasın.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Çünkü senin uzlaşmaz ve küçük dağları ben yarattım tavırlarından bıktım.[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Arial][COLOR=#121212]Artık ya benimle kardeş olacaksın ya da başka kardeşler aramak için okyanuslar ötesine gideceksin.[/COLOR][/FONT][/B] [FONT=Arial][COLOR=#121212][B][I]Sağlıcakla kalın[/I][/B][/COLOR][/FONT] [COLOR=#232323][URL="http://www.kerkukfeneri.com/"][COLOR=#0b0b0b]Fikret ŞAHİN[/COLOR][/URL][/COLOR][URL="http://www.kerkukfeneri.com/"][COLOR=#0b0b0b]- [/COLOR][COLOR=#0b0b0b]İstanbul[/COLOR][/URL][/QUOTE] [B][I][COLOR=Red][FONT=Arial]Artık ben seninle değil sen benimle kardeş olmak zorundasın.[/FONT] [FONT=Arial]Çünkü senin uzlaşmaz ve küçük dağları ben yarattım tavırlarından bıktım.[/FONT] [FONT=Arial]Artık ya benimle kardeş olacaksın ya da başka kardeşler aramak için okyanuslar ötesine gideceksin.[/FONT] [/COLOR][FONT=Arial][COLOR=Red]Sağlıcakla kalın[/COLOR][/FONT][/I][/B] [I][B]Yazanin Yuregine paylasanin Emegine saygi duyarim ...Harika bir paylasim [/B][/I] |
[QUOTE=GurbetsokakLari;461083][FONT="Comic Sans MS"][B][COLOR="DarkSlateGray"]"Milliyetcilik" olgusuna "İSLÂM" ne diyor, "PEYGAMBER" neyi ögütlüyor diye islemenin hic bir mahsuru yoktur.
Peygamber´in millliyetciligi önemsemedigini, buna izin vermedigini ve böyle bir metod izlemedigini gösteren onlarca hadis,söz,fiil getirebilirim. Bu dem vurma degil...kimseyi aldatmiyor, iman muhasebesine girismiyoruz. Kimsede olmadigi gibi bizde de öyle bir istidat bulunmuyor. [/COLOR][/B][/FONT][/QUOTE] Öncelikle bunu 2. kez yazacağım , insanların idrak edebilmesi için daha ne kadar yazmam gerekiyorsada üşenmiyeceğim. Milliyetçilik veya Ulusçuluk, kendilerini birleştiren dil, din, tarih veya kültür bağlarından bir üstyapı oluşturabilmiş sosyal birikimlerin adı olan millet veya ulus olarak tanımlanan bir topluluğun yaşama ve ilerleme ülküsünün toplumların ve insanlığın gelişmesini sağladığına inanan görüştür. Milliyetçilik, ulus idealine bağlılığın, evrensel ilkelere bağlılık gibi ya da bireyin hak ve özgürlükleri gibi evrensel zenginliğin artmasına katkıda bulunan sosyal soyut yapılardandır. Türkiyede Ulusalcılık, Türkiye'de 2000'li yıllarda, Atatürk'ün öngördüğü tam bağımsızlık, millî sanayinin inkişafı, dışa bağımlılıktan kurtulma hedeflerinin terkedildiğine, devletin temel kuruluş ilkelerinden kopulduğuna ve milli çıkarların korunmadığına inanan, AB üyeliğine girebilmek için uluslararası platformdaki milli davalardan ve diplomasideki kırmızı çizgilerden tavizler verildiğini, ülkenin içişlerine Osmanlı Devleti'nin yıkılışındaki gibi yabancı devletlerce karışıldığını iddia eden siyasi akım. Milliyetçiliği avrupa ırkçılığıyla bağdaştırmak , eş tutmak yanlıştır.Kapitalist , emperyalistlerle mücadele sadece dualarla olmuyor , Özgürlük hertürlü mücadeleye gebe , senin karşında içinde Allah korkusu olmayan , dinimizi , kutsallarımızı karikatürize eden bir mantık var ki bu eli kanlı bir güç. Hangi müslüman içinde Allah korkusu olan insan savaş isterki ama karşındaki böyle değil onun içinde mücadele tekniklerimizi geliştirmeliyiz. Fizikende , mantıkende. Fiziken : Ekonomin ve ordun kuvvetli olacak. Ekonominin güçlü olması içinde ulus bilinci şart , çünkü üretiminin , tüketimden fazla olması gerekiyor. Mantıkende : Halkını bu mücadele için Din , ulus , emek ekseninde örgütlü bir güç halince tutmalısın. Bana göre dünyanın ilk emperyalist gücü Napolyonun satın almaya zorlandığı , yada başaramadığı tek güç ; Birliktelik , kardeşlik. Dem vurmuyoruz demekle olmuyor , burda herkes aynı dinden , bizim dinimize göre şöyle bir sınıflandırma varmıdır az müslüman , orta müslüman , çok müslüman ! ben yok olduğunu biliyorum günahlarımızın vebalini ödeyeceğiz bununda bilincinde herkez ben öyle gözlemliyorum ki her müslümanım diyen insanda bunu bilmek zorundadır. Demek istediğim iyi niyetini anlıyorum ama toplumsam konularda fikir çözümleri üretirsek bunun için kafa yorursak daha faydalı olur , hepimizin birbirine ihtiyacı var , dinimizi özgürce yaşayabilmemiz içinde etnik özgürlüğümüz içinde... |
suann ne düsünüopsunuz bu kürt acilimi hakkinda merakk ettim dogrusu...
|
[B][I]Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Kültür Bakanı Felekedin Kakeyi, Abdullah Öcalan ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Irak’ta yayın yapan ASO gazetesine konuşan Kakeyi, Abdullah Öcalan’ın yakın zamanda serbest bırakılacağını iddia etti. Abdullah Öcalan’ın çözüm konusunda aktör olduğunu iddia eden Kakeyi, Kürt açılımının sonucunda Abdullah Öcalan’ın serbest kalacağını iddia etti. Kakayi şöyle konuştu: “Türkiye'de her ne kadar muhalef gruplar ve çeşitli çevreler, Öcalan'ın serbest bırakılmasına karşı çıksa da fakat, sorunların çözüm aktörü haline gelen Öcalan'ın yakın bir zamanda serbest bırakacağına inanıyorum". Felakaddin Kakayi Öcalan’ın serbest kalması durumunda Erbil’de karşılayacaklarını da söyledi.[/I][/B]
|
[QUOTE=Ayşegül1967;461080][B]arapların Türkler'în onları sömürdüğünü düşündüğünü sizden duyuyorum...böyle bi saçmalık olamaz gülerim buna..[/B].madem o zaman öyle bir yanlış anlaşılma olduda bugün neden filistinde [B]arap kardeşleri öldürülürken diğer araplardan ses çıkmadı neden göz yumdular filistinde yaşanan katliamlara zulme?? [B]hadi cevap ver bana[/B]...hani nerde mümlüman kardeşliği...diğer pkk ile bağlantıya gelince Türkiye'de olduğum dönemlerden birinde bi öğrenci evinde yemeğe katıldım orda 5 vakit namaz kılıp tesbihat çeken üniversiteli kürt bir arkadaş tayyib olmasaydı şuan apoyla beraber bütün Türk'lerin kellesini asmıştık dedi...[/B]Bunun gibi birçok kişiyle karşılaştım...yani Müslüman olsalar bile Türkleri istemiyorlar ben bunu anlatmaya çalışıyorum...çünkü her vatansız ortada kalmış millet gibi onlarda toprak peşindeler fakat yanlış topraklara göz diktiler...bu dünyada herkes ırkçılığın peşinde ama biz sadece milliyetçi olmaya gayret ediyoruz...istisnalar olur oda beni ilgilendirmez...Elhamdülillah çok şükür ne Dinimden nede Türklüğümden taviz verecek değilim...[B]bu konuyada bir daha şahsım adına bi cevap gelmedikçe yazmayı düşünmüyorum[/QUOTE][/B]
[I]1. bu tartışmayı kişiselleştirmek gibi bir niyetim yok..sizin yazdıklarınızı başka biri daha yazsaydı aynı tepkiyi verirdim.Pkk ile Müslümanlık aynı kefeye konulamaz 2.Şayet öğrendiğiniz bilgilelerin ''tek doğru'' olduğuna kanmayıp biraz şüpheci davransaydınız benim söylediklerime sizler de rahatlıkla ulaşabilirdiniz.ve ilk defa duymuş olmazdınız 3.defalarca söyledik yaşadığınız şahit olduğunuz olayı genellemeyin diye.kürt penceresinden, şu sitedeki Kürtlerle ilgili yorumları okunsa emin olun onlar da sizinle aynı şeyleri düşünürlerdi. sivasın batısından şehit verilmeiyor. urfadan şiirtten karsdan malatyadan elazığdan da şehitlerimiz var unutmayın.. 4. filistin sorununa en onurlu duruşu [B]Arap olmamasına rağmen ırkları farklı olmasınaTürkiye [/B]sergilemiştir.. uygur türklerine uygulanan saldırıda da türk dünyasının tavrını hep beraber izledik zaten yoruma gerek yok...doğrusu hepsi ''birlik'' olup Çİne haddini bildirdi ! 5. emir kipiyle gelen cümlelerden nefret ederim.[/I] |
[COLOR="Black"][FONT="Arial"]Ahmet Türk Kandil'e gidiyor
"Gerekirse Kandil'e giderim" diyen Ahmet Türk bu sözünü gerçekleştiriyor. Silah bıraktırma ve ikna çalışması için Kandil'e gidiyor. Kürt sorunun çözümüne yönelik sivil toplum örgütlerinin nabzını yoklayan DTP bugün, Genel Başkanı Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığındaki bir heyetle Kuzey Irak’a giderek burada temaslarda bulunacak. Heyetin daha sonra Kandil'e gideceği de söyleniyor. BÖLGESEL YÖNETİMLE GÖRÜŞECEKLER Beş gün olarak planlanan temaslar çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Behram Salih ile görüşmeler gerçekleştirilecek. DTP heyeti görüşmelerde, Türkiye’de Kürt sorununun çözümüne yönelik başlatılan girişimlere Kuzey Irak yönetiminin tutumu ve PKK ile ilişkiler ve örgütün silah bırakması masaya yatırılacak. SİLAH BIRAKTIRMAK İÇİN KANDİL'E DE GİDECEKLER Edinilen bilgiye göre; DTP'li heyet 15-16 Eylül'de Kuzey Irak'ta olacak. DTP'lilerin ikna amacıyla Kandil'e gidecekleri de bildirildi[/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=deliktaşlısalim;462108][COLOR="Black"][FONT="Arial"]Ahmet Türk Kandil'e gidiyor
"Gerekirse Kandil'e giderim" diyen Ahmet Türk bu sözünü gerçekleştiriyor. Silah bıraktırma ve ikna çalışması için Kandil'e gidiyor. Kürt sorunun çözümüne yönelik sivil toplum örgütlerinin nabzını yoklayan DTP bugün, Genel Başkanı Ahmet Türk ve Emine Ayna başkanlığındaki bir heyetle Kuzey Irak’a giderek burada temaslarda bulunacak. Heyetin daha sonra Kandil'e gideceği de söyleniyor. BÖLGESEL YÖNETİMLE GÖRÜŞECEKLER Beş gün olarak planlanan temaslar çerçevesinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Başbakan Behram Salih ile görüşmeler gerçekleştirilecek. DTP heyeti görüşmelerde, Türkiye’de Kürt sorununun çözümüne yönelik başlatılan girişimlere Kuzey Irak yönetiminin tutumu ve PKK ile ilişkiler ve örgütün silah bırakması masaya yatırılacak. SİLAH BIRAKTIRMAK İÇİN KANDİL'E DE GİDECEKLER Edinilen bilgiye göre; DTP'li heyet 15-16 Eylül'de Kuzey Irak'ta olacak. DTP'lilerin ikna amacıyla Kandil'e gidecekleri de bildirildi[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Kendi söylediklerine kendileri inandılarmı aceba abi, hangi hayırlı bir işin altında dtp imzası gördükte şimdi görücez, kimi kandırıyorlar? Deniz Baykal türbanı destekliyor deseler daha çok inanırım. Onlar ancak silah bıraktırma eylemi adı altında, silah ihtiyaç tesbitine gidiyorlardır.................. |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:50. |