Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   ''Kürt Açılımı'' Nedir ? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=30481)

LaEdri 10.12.2009 22:23

Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

[QUOTE=doğan bulut;489542]OOOOO DONKİŞOT KARDEŞ HOŞ GELDİN YAHU GÖZÜM YOLLARDA KALDI BE
GELDİĞİN HEMEN BELLİ OLDU YAV
SENİN ÇOCUKLARIN KENDİ KENDİNEMİ YETİŞİYOR. SENDE BİLİYORSUN DA İLLA MUHALİF OLMAK İSTİYON DOĞRUYA TEŞEKKÜR ETMEK SENİ KÜÇÜLTMEZ KORKMA[/QUOTE]

Don Kişot'u inşallah okumuşsunuzdur.Edebi analiziyle beraber okursanız daha iyi olur.
Elimin altında onlarca çocuk var ve bana ciddi manada bağlılar.Ne dersem yapıyorlar.Ve belki de benim onlardan yapmalarını istediğim,o yönde eğittiğim şeyler,onların analarının onlara öğrettiği şeylerden çok farklı,zıt yönde.Kim bilir?;)

doğan bulut 10.12.2009 22:26

[QUOTE=Cley;489543][B]Geçen gün verilen 7 şehitten 2 si Muş ilindendi. Anneleri kürtçe ağıt yakıyordu. O kişinin şehit annesi oldugunu bilmeden yaktığı ağıtı dinleseniz neler düşünürdünüz Allah bilir. Sadece kürt olduğu ve kürtçe bişeyler söylediği için.Aristo boşuna dememiş önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur diye [/B][/QUOTE]

CLEY O YORUM SANA YAKIŞMIYOR NE ALAKA ŞİMDİ SİLBAŞTAN YAPIYON YAHU KÜRT BAŞKA PKK BAŞKA SENDE YANİ İYİCE OKU YORUMUNU ONA GÖRE YAP AYIP YAV VALLAHİ YANİ İLLA MUHALEFET YAPACAĞIMDİYE SAPLA SAMANI KARIŞTIRIYON.

Cley 10.12.2009 22:28

[B]Abi ben de en baştan diyorum. Her kürt pkklı değildir her türk vatansever değildir. Kürtlerin hepsini terörist gibi görenlere ırkçılık yapanlara sözüm. Siz alınmayın üstünüze böyle düşünmüyorsanız.[/B]

doğan bulut 10.12.2009 23:23

[QUOTE=Ötüken;489550]Don Kişot'u inşallah okumuşsunuzdur.Edebi analiziyle beraber okursanız daha iyi olur.
Elimin altında onlarca çocuk var ve bana ciddi manada bağlılar.Ne dersem yapıyorlar.Ve belki de benim onlardan yapmalarını istediğim,o yönde eğittiğim şeyler,onların analarının onlara öğrettiği şeylerden çok farklı,zıt yönde.Kim bilir?;)[/QUOTE]

NİYE ALINDINKİ YEL DEĞİRMENLERİNE SALDIRAN BİRTEK DONKİŞOT VAR SENDE YELDEĞİRMENİNE HUCUM ETTİĞİN İÇİN DONKİŞOT DEDİM ALINACAK BİR DURUM YOK KÖTÜ BİR MAKSATLADA SÖYLENMİŞ BİR KELİME DEĞİL.

Klimasuyu 10.12.2009 23:28

[QUOTE=Cley;489543][B]Geçen gün verilen 7 şehitten 2 si Muş ilindendi. Anneleri kürtçe ağıt yakıyordu. O kişinin şehit annesi oldugunu bilmeden yaktığı ağıtı dinleseniz neler düşünürdünüz Allah bilir. Sadece kürt olduğu ve kürtçe bişeyler söylediği için.Aristo boşuna dememiş önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan zordur diye [/B][/QUOTE]

[B][I]Yaw Cley şimdi o resimdeki analarla senin bahsettiğin ana bir mi Allah aşkına..?[/I][/B]

Klimasuyu 10.12.2009 23:41

[QUOTE=Ötüken;489537]DTP'li olup da çocukları asker olanlar yok mu,dağdaki teröristlere kurşun sıkan yok mu?
Ya da ülkesine son derece bağlı olup da oğlu dağa çıkan analar yok mu?Evet analar evlatların yetişmesinde önemli etkendir ama tek etken değildir.[/QUOTE]

[B][I]Ötüken hoca buna da bir örnek veriyim bende örnek çok..:) Bizim karakolda Ağrı'lı bir asker vardı, malum karokolda asker sayısı az olduğu için herkes birbirleriyle sıkı arkadaş oluyor aile gibi oluyosunuz orda artık, neyse izinden gelmiştik 2-3 arkadaş sohbet ediyoruz bu Ağrı'lı çocukta var işte izinleri falan anlatıyoruz birbirimize, bu Ağrı'lı asker ne dese beğenirsin:) yaşlı birisi bu askere demiş ki; "çatışma çıkarsa havaya doğru ateş et onlar anlar seninde onlardan olduğunu sana ateş etmezler" ..;)

Ve gelelim en can alıcı noktaya:) Bizim Sivas'taki yaşlı dedelerimizin bana dedikleri de aynen şöyle "Yavrum bah :) çatışmada ey gözle ey nişan al tam anlılarının çatını gözle de at, ordunun mermisini boşa atma vs..." Bilmem bişeyler anlatabildim mi..? :)[/I][/B]

albina58 11.12.2009 02:08

[B]Acaba gözler görüyormu?

Acaba beyinler hala bugün yemek verin yiyeyim,para ver ben gideyim zihniyetimdemi görmekte hala.

Bugün vatanı yönetenlerde hain onlara desdek verenlerde hain.

nedir kürt açılımı;?

Bunu diyenlerinde bilmediği ne menem bişedir bu...

Ne olduğu şudur:Birileri bu kuklaların eline verdiler iki satır bişeler,bu aklı evvlellerde çıktı ortaya bi boh gibi lak lak okumaya başladılar.
Şimdi kendilerde bilmedikleri için geçdiler bi köşeye o da yetmedi pusdular sotalara,cazgırları verdiler bu iki lafa kanan saf halkımın önüne oda guya iyi hatip ya ARINÇ ARINÇ bağırıp duruyor,güreş meydanındaki cazgır gibi,

Nedir bu açılım,her vilayette taşları sopaları eline alıp meydana çıkan çocuk sürüsü, zira korkak insanlar er meydanına çıkmazlar,kadınları kızları çocukları öne sürerler,

Sapla samanı ayrıştıramayanlar,daha dikkatli bakınız etrafınıza,dünya siyasetine,ülke içi ve yakın dış tehditlerimize.

Ben 10 yıldır bağırıyorum,bu vatan haini idareciler 2012 yılında bu devlet sınırları içinde kürdüsdan devleti kuracak,bayrağı çekilecek.

umarım sonları Hayır'lara vesile olur,umarım kendi bok çukurları içinde birbirilerini yiyip bitirmezler.[/B]

Urumçi 11.12.2009 02:15

[QUOTE=GurbetsokakLari;489311][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Bu nasil bi pislik dir ?
Ana´larin sucu ne dil uzatiyorsunuz ! ?:mad:[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

İslamiyete göre her aile çocuğunun terbiyesinden, ahlakından ve yaptıklarından mesuldur. İslamiyet cibiliyeti emreder... Ve bu konudaki hatalardan ötürü aileyi mesul tutar. Aynı İslamiyet vatan sevgisinide, din sevgisinide aile müessesesine dayandırır. En başta aile müessesesinin faziletine iman etmemizin sebebi budur.

Anaların suçu ne? Çocuklarına İslamiyet'in aşıladığı vatan sevgisini verememek...
Anaların suçu ne? İslamiyeti çocuklarına sevdiremeyip, çocuklarını marksist-materyalist ateist bir devlet, millet düşmanı örgüte gitmelerini engelleyecek kadar dinlerini sevdirememek.

Üstelik o anaların sevgili Dilşad Hatun'un örneklendirdiği gibi bu vatana, millete, dine kurşun sıkan örgütün siyasi kanadının propagandasını, yandaşlığını yapma gibi suçları da vardır...

Temel olarak pislik olmuyor bu.. haa o lafı demeni sağlayan şeyde:

Kimi analar vardır, it doğurur.
Kimi analar vardır, kurt doğurur.

PKK'lılara it denmesi mi gücüne gidiyor onu anlamadım ;)

LaEdri 11.12.2009 09:22

[QUOTE=YILDIRIM;489565][B][I]Ötüken hoca buna da bir örnek veriyim bende örnek çok..:) Bizim karakolda Ağrı'lı bir asker vardı, malum karokolda asker sayısı az olduğu için herkes birbirleriyle sıkı arkadaş oluyor aile gibi oluyosunuz orda artık, neyse izinden gelmiştik 2-3 arkadaş sohbet ediyoruz bu Ağrı'lı çocukta var işte izinleri falan anlatıyoruz birbirimize, bu Ağrı'lı asker ne dese beğenirsin:) yaşlı birisi bu askere demiş ki; "çatışma çıkarsa havaya doğru ateş et onlar anlar seninde onlardan olduğunu sana ateş etmezler" ..;)

Ve gelelim en can alıcı noktaya:) Bizim Sivas'taki yaşlı dedelerimizin bana dedikleri de aynen şöyle "Yavrum bah :) çatışmada ey gözle ey nişan al tam anlılarının çatını gözle de at, ordunun mermisini boşa atma vs..." Bilmem bişeyler anlatabildim mi..? :)[/I][/B][/QUOTE]

Yahu Metin hep istisnaları söylüyorsun.iyi ve kötü istisnalar hep olacaktır.Ben sana sorayım o zaman samimi cevap ver.Bugün Türk analara deseler ki oğlunuzun askerliğini Doğu'da değil de güzel bir yerde ve 1 ay yaptıracağız deseler,kaçı der ki "yok benim oğlumu Çukurca'ya götürün 15 ay yapsın der"..Bu istisnaları çoğaltabilirsin Metin.

Kibrisli 11.12.2009 11:47

[QUOTE=YILDIRIM;489565][B][I]Ötüken hoca buna da bir örnek veriyim bende örnek çok..:) Bizim karakolda Ağrı'lı bir asker vardı, malum karokolda asker sayısı az olduğu için herkes birbirleriyle sıkı arkadaş oluyor aile gibi oluyosunuz orda artık, neyse izinden gelmiştik 2-3 arkadaş sohbet ediyoruz bu Ağrı'lı çocukta var işte izinleri falan anlatıyoruz birbirimize, bu Ağrı'lı asker ne dese beğenirsin:) yaşlı birisi bu askere demiş ki; "çatışma çıkarsa havaya doğru ateş et onlar anlar seninde onlardan olduğunu sana ateş etmezler" ..;)

Ve gelelim en can alıcı noktaya:) Bizim Sivas'taki yaşlı dedelerimizin bana dedikleri de aynen şöyle "Yavrum bah :) çatışmada ey gözle ey nişan al tam anlılarının çatını gözle de at, ordunun mermisini boşa atma vs..." Bilmem bişeyler anlatabildim mi..? :)[/I][/B][/QUOTE]

Bir örnekte ben vereyim, Pülümür'de askerlik yapan sivasspor.com yöneticilerinden yakın bir arkadaşımın anısı... Birliklerinde Kürt bir akdaşları varmış, komutanları Tüfek parçalatacaklarken bizimkiler salak salak uğraşırken o çocuk çatır çatır parçalayıp birleştirmiş, tabii komutan anlamış bunun ne mal olduğunu ve şarjörsüz tüfek veriyorlarmış buna yani boş... Sonra bizimkiler belki kazanırız demişler, küçük küçük ordudan gelen paraları toplayıp her hafta bir gerekçe bulup (en iyi nişancı, en iyi türkü söyleyen) ona verirlermiş... Bir gün arkadaşla bu çocuk nöbettelermiş, merak etmiş bizimkisi sormuş "Karşıdan gelseler, bize saldırmak için ne yaparsın?" çocuk ne dese beğenirsiniz "Kusura bakma hocam seni etkisiz hale getiririm" deyince bizimki dayanamayıp dipçiği koymuş suratına. Kavga etmişler, sonra komutana bizim çocuğu şikayet etmiş :) Komutan çağırmış bizimkisini neden diye sorunca bizimkisi anlatmış, sonra çık evladım demiş... Gerisi malum...

Kimse genelleme yapıp Kürtlerin hepsine PKK'lı diyemez... Ana baba en büyük etken ama bu işlerde en önemlisi arkadaştır... Benim Kürt çok arkadaşım var, aynı ana babadan olan birisi Kemalistken diğeri, sempatizan... Genelleme yanlış ama bazı arkadaşların dediği gibi de genelleme yapmak yanlış.... Hangi ana çocuğunun dağa çıkmasını istiyor... E o fotoğrafta gördüğün anaların kendisi MİLİTAN oğlunun dağa çıkmasını istemiyor mu sanıorsun? Dağlıca baskını sırasında dayı oğlum yan karakoldaydı, onların karakolda basıldı ve kuzenime roket attılar.. .Yani kurşun sıkmak felan değil roket attılar... ALLAH İNŞALLAH BENA DA DOĞU DA ASKER OLMAYI NASİP EDER diyorum ve ekliyorum, sitedeki arkadaşları, ya da bazı Türkleri ırkçılıkla suçlayan arkadaşlar Kürtlerin büyük bir çoğunluğunun ırkçı olduğunun farkında değiller mi? Ayrıca büyük bir ayrım var ırkçılıkla suçlanan Türk arkadaşların Laz, çerkez, Boşnak vs. bir sorunu yok, sorunları ülkeye baş kaldıranlarla yani teröristle, ırkçı olsalardı, Laza da saldırılardı Boşnağada ama PKK öyle değil...

Saygılar...

ÖnceVatan_58 11.12.2009 12:43

Şu açık görünüyorki 30 yıldır yapılan doğru yalnış şeyler var. Onbinlerce insan binlerce askerimiz şehit düştü.
Bir şeyi suçlamak kolaydır, şimdi bu konuda yapılan yanlışlar ne? Careler, çöüzmler ne olmalı bununla ilgili görüşler nedir acaba, akan kan nasıl durulur neler yapılmalı?

LaEdri 11.12.2009 14:38

[QUOTE=Kibrisli;489650] ALLAH İNŞALLAH BENA DA DOĞU DA ASKER OLMAYI NASİP EDER diyorum ve [/QUOTE]

Abi dilekçeni verirsin Doğu'da,Hakkari'de Şırnak'ta karakollarda [B]er[/B] olarak 15 ay askerlik yapmak istiyorum dersin,göndeiriler büyük ihtimalle.Biz de sana hayırlı teskereler dileriz!

Dilsad Hatun 11.12.2009 17:27

[B]Anayasa Mahkemesi Dtp Kapatilma kararin suan Tv'de acikliyor , bakalim Acilim ne olacak... [/B]

LaEdri 11.12.2009 17:44

DTP kapatıldı,kurucu üyelerin vekillikleri kaldırıldı ve 5 yıl yasaklandılar.Tüm mal varlıkları da hazineye akacak.ülkemiz için hayırlısı olsun.

Ertugrul 11.12.2009 18:05

[B][I]Hayırlı olsun
Emine Ayna'nın vekilliği kaldırılmadı buna karşın Ahmet Türk'e siyasi yasak geldi.
Emine Ayna'nın önü açılmış oldu ilginç bir dönemeç ...[/I][/B]

Kibrisli 11.12.2009 18:35

[QUOTE=Ötüken;489716]Abi dilekçeni verirsin Doğu'da,Hakkari'de Şırnak'ta karakollarda [B]er[/B] olarak 15 ay askerlik yapmak istiyorum dersin,göndeiriler büyük ihtimalle.Biz de sana hayırlı teskereler dileriz![/QUOTE]

Valla Ağustos ayı itibari ile 1 Aralık 2010 tarihine karar aldırdım... O kararı aldırırken böyle bir dilekçe vermek istediğimi hem oradaki memura hem de görevli subaylara bildirdim, böyle birşeyin mümkün olmadığını söylediler... 2-3 yıl önce yaptığımız bazı terör protestolarında böyle dilekçeleri genelkurmaya göndermiştik eğer onlar kaale alınırsa yollarlar...

Klimasuyu 11.12.2009 18:51

[QUOTE=Ötüken;489622]Yahu Metin hep istisnaları söylüyorsun.iyi ve kötü istisnalar hep olacaktır.Ben sana sorayım o zaman samimi cevap ver.Bugün Türk analara deseler ki oğlunuzun askerliğini Doğu'da değil de güzel bir yerde ve 1 ay yaptıracağız deseler,kaçı der ki "yok benim oğlumu Çukurca'ya götürün 15 ay yapsın der"..Bu istisnaları çoğaltabilirsin Metin.[/QUOTE]

[B][I]Ya hocam tabi kimse oğlunun, kardeşinin veya kocasının gidipte oralarda ölmesini, sakat kalmasını istemez...

Ha benim fikrimi soracak olursanız ben doğuya gitmek istiyordum bir sürü form falanda doldurduk benim gibi düşünen bazı arkadaşlarla ama bilgisayarda kurra ile dağıtıldığını söylediler bize..;) Benim istediğim oldu oraya gidince de itiraf etmek gerekirse kendime çok kızdığım dönemler oldu..:) Orda işler bambaşka hocam burdan göründüğünden kat kat daha zor şartlar ...

Bu arada Kıbrıslı ben de Pülümür'deydim sizin bu arkadaşınızı şimdi merak ettim..:)[/I][/B]

Siyahnur 11.12.2009 18:58

[QUOTE=Dilsad Hatun;489504][IMG]http://img1.blogcu.com/images/k/e/y/keykubat/diyarbakir-turbanli_vs.pkkli_gostr.jpg[/IMG]
Bunlar da mi Ana , bunlar mi evlatlarini daga cikmasini istemeyecekler ?
Bunlar mi Bayram'da evladinin bas ucunda Kuran-i Kerim okuyanlar ?

Allah sanada akil fikir versin.

[FONT=Comic Sans MS][B]Tövbe Estafirullah !
Bu kadar'da üste cikilmaz ki efendim.
Her dogan cocuk masumdur , ama geleceginden'de ailesi sorumludur . Bir tane cikti iki tane cikti ha mubarek hepsidemi daga cikar bunlarin evlatlari !
Birakin artik böyle bos savunmalari...

[/B][/FONT][/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Ölctünüz, tarttiniz, hükmünüzü verdiniz...ne kolay.

O Ana´larin evladina verebilecegi bi egitimi olsaydi,
biraz akli olsaydi,basörtüsüyle sosyalizmi savunan Dtp bayragi tutmazdi !

O Anne yi egitimsiz birakan kim peki ? Onun Annesi mi ?
Bunun basi nerde ?
Bi oglu askerde bi oglu terörist ana yi hangi kategoriye koyarsiniz ?

Eger sucluyacaksaniz,kizacaksaniz bir milleti yillarca dislayan zihniyete kizin, dünkü kardeslerini bugün sana düsman eden ötekilestiren art niyetlilere kız.
Eger kahredeceksen kendi yanlislarina kahret.
Bir milleti egitimsiz birakan cocuklarina sahip cikmayan ve evlatlarin arasina ayrim koyan babaya sitem et…

Ps. Dilsad, bunu nasil anlarsin bilmiyorum Ins kizmazsin :)
seninde mesela Üslubun hosuma gitmiyor,veya büyüklerine karsi yorumlarin... senin mantigina göre "Annesi ögretmistir " diye mi düsünmeliyim ?

Allah a emanet...:) [/COLOR][/FONT][/B]

kolsuz_kerim 11.12.2009 18:58

[QUOTE=YILDIRIM;489832][B][I]Ya hocam tabi kimse oğlunun, kardeşinin veya kocasının gidipte oralarda ölmesini, sakat kalmasını istemez...

Ha benim fikrimi soracak olursanız ben doğuya gitmek istiyordum bir sürü form falanda doldurduk benim gibi düşünen bazı arkadaşlarla ama bilgisayarda kurra ile dağıtıldığını söylediler bize..;) Benim istediğim oldu oraya gidince de itiraf etmek gerekirse kendime çok kızdığım dönemler oldu..:) Orda işler bambaşka hocam burdan göründüğünden kat kat daha zor şartlar ...

Bu arada Kıbrıslı ben de Pülümür'deydim sizin bu arkadaşınızı şimdi merak ettim..:)[/I][/B][/QUOTE]

hadi sende ordan yatıp yatıp geldiniz hava atmayın uyanık seni kaç çatışmaya girdin

Klimasuyu 11.12.2009 19:21

[QUOTE=GurbetsokakLari;489835][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Ölctünüz, tarttiniz, hükmünüzü verdiniz...ne kolay.

O Ana´larin evladina verebilecegi bi egitimi olsaydi,
biraz akli olsaydi,basörtüsüyle sosyalizmi savunan Dtp bayragi tutmazdi !

O Anne yi egitimsiz birakan kim peki ? Onun Annesi mi ?
Bunun basi nerde ?
Bi oglu askerde bi oglu terörist ana yi hangi kategoriye koyarsiniz ?

Eger sucluyacaksaniz,kizacaksaniz bir milleti yillarca dislayan zihniyete kizin, dünkü kardeslerini bugün sana düsman eden ötekilestiren art niyetlilere kız.
Eger kahredeceksen kendi yanlislarina kahret.
Bir milleti egitimsiz birakan cocuklarina sahip cikmayan ve evlatlarin arasina ayrim koyan babaya sitem et…

Ps. Dilsad, bunu nasil anlarsin bilmiyorum Ins kizmazsin :)
seninde mesela Üslubun hosuma gitmiyor,veya büyüklerine karsi yorumlarin... senin mantigina göre "Annesi ögretmistir " diye mi düsünmeliyim ?

Allah a emanet...:) [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE]

[B][I]Yahu hırsızın hiç mi suçu yok..! :)

Gurbetsokaklari istersen doğru anla istersen eğri anla ama ben senin pkk sempatizanı olduğunu düşünmeye başladım, bak kürt değil pkk sempatizanı..! Demek ki o kürt vatandaşların gençlerini de bu tür demogojilerle kandırıp dağa taşa çıkartıyorlar...

O anne geldi okula yazıldıda öğretmeni müdürü "sen kürtsün" diyipte okuldan mı attı..:) Tam tersine oraya eğitim vermek için giden belki de bir çoğu doğulu olan öğretmenlerimizi şehit etmediler mi..? okulları yakmadılar mı..?!

Bugün kürt olan bir vatandaş her makama çıkıbiliyor...Kürt bakan var bakan ..;) E hala çıkıpta kürtler dışlanıyor dersen....Neyse sende Allah'a amenet ol..:)[/I][/B]

betüs58 11.12.2009 19:24

[QUOTE=GurbetsokakLari;489835][B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Ölctünüz, tarttiniz, hükmünüzü verdiniz...ne kolay.

HIc kusura bakmaaa bacimm amaa asil sizin bu yaptiginiz adeta irkcilik yüzünden bu insanlar daga cikiyor..ailelerinde suc yok denilemez(!)ama en büyük etken bu!su siteye koydunuz resimlere bakin bi ya allah askina...hangii genc annesine bunlarin denilemsini kabul ederkii it diyosunuz itglu it diyosunuz..kendi disinde adamin 40 sülalesine sövüyosunuz...hirs diye bisey var ya hic duydunuzmu bilmioyrum amá..kardesim biraz empati kurun yaa birazz allah askina...daga cikanlarin dikkat edersiniz yaslari 15 ten baslar genclik yaslarina kadar devam eder...yani insanligin en deli dolu hirsli oldugu yillar...Sen kendini bi kürt kardesimizin yerine koy internete gidiosun pkk lan hic bi alakan olmamamsina ragmen defolun gidin ülkemizden giib söylmeler..sonra eve gidiosunuz tevafukyhaa haber saati gelmis haberleri aciosunuz ordan bi yandan size sövüyolar..sonra sinirlenip kapatiosunuz icinizden hala ya sabir diosunuz sonra nete giriosunuz farz-i misal sivaslisiniz ve bizim siteye giriosunuz bide hemserilerinizden böyle seyler duyuounuz..sizi bu ülkede oldugunuz gibi kabullenen bi o dagdakii pkk llilar var naparsiniz..caresizlikten bahsediyorum hirstan...madem türkler beni istemio bende beni isteyenlere giderim hic deilse öcümü alirim...düsüncesi olusuor tabi o kardeslerimizde...peki bunun sorumlusu kim yine irkcilik yapan insanlar...yaa haklimiyim haklimiyim?hakliyim kusura bakmayin bu konuda..!oysa ayrimcilik yapacagimiza uyumsal davranip bu insanlarin bizden farkli oldugunu farkli yasadigini farkli bi dil konustuklarini kabul etsek...belkide bunlarin hic birisi olmayacak....!

betüs58 11.12.2009 19:25

HIc kusura bakmaaa dilsad bacimm amaa asil sizin bu yaptiginiz adeta irkcilik yüzünden bu insanlar daga cikiyor..ailelerinde suc yok denilemez(!)ama en büyük etken bu!su siteye koydunuz resimlere bakin bi ya allah askina...hangii genc annesine bunlarin denilemsini kabul ederkii it diyosunuz itglu it diyosunuz..kendi disinde adamin 40 sülalesine sövüyosunuz...hirs diye bisey var ya hic duydunuzmu bilmioyrum amá..kardesim biraz empati kurun yaa birazz allah askina...daga cikanlarin dikkat edersiniz yaslari 15 ten baslar genclik yaslarina kadar devam eder...yani insanligin en deli dolu hirsli oldugu yillar...Sen kendini bi kürt kardesimizin yerine koy internete gidiosun pkk lan hic bi alakan olmamamsina ragmen defolun gidin ülkemizden giib söylmeler..sonra eve gidiosunuz tevafukyhaa haber saati gelmis haberleri aciosunuz ordan bi yandan size sövüyolar..sonra sinirlenip kapatiosunuz icinizden hala ya sabir diosunuz sonra nete giriosunuz farz-i misal sivaslisiniz ve bizim siteye giriosunuz bide hemserilerinizden böyle seyler duyuounuz..sizi bu ülkede oldugunuz gibi kabullenen bi o dagdakii pkk llilar var naparsiniz..caresizlikten bahsediyorum hirstan...madem türkler beni istemio bende beni isteyenlere giderim hic deilse öcümü alirim...düsüncesi olusuor tabi o kardeslerimizde...peki bunun sorumlusu kim yine irkcilik yapan insanlar...yaa haklimiyim haklimiyim?hakliyim kusura bakmayin bu konuda..!oysa ayrimcilik yapacagimiza uyumsal davranip bu insanlarin bizden farkli oldugunu farkli yasadigini farkli bi dil konustuklarini kabul etsek...belkide bunlarin hic birisi olmayacak....![/QUOTE]

Siyahnur 11.12.2009 19:41

[QUOTE=YILDIRIM;489845][B][I]Yahu hırsızın hiç mi suçu yok..! :)

Gurbetsokaklari istersen doğru anla istersen eğri anla ama ben senin pkk sempatizanı olduğunu düşünmeye başladım, bak kürt değil pkk sempatizanı..! Demek ki o kürt vatandaşların gençlerini de bu tür demogojilerle kandırıp dağa taşa çıkartıyorlar...

O anne geldi okula yazıldıda öğretmeni müdürü "sen kürtsün" diyipte okuldan mı attı..:) Tam tersine oraya eğitim vermek için giden belki de bir çoğu doğulu olan öğretmenlerimizi şehit etmediler mi..? okulları yakmadılar mı..?!

Bugün kürt olan bir vatandaş her makama çıkıbiliyor...Kürt bakan var bakan ..;) E hala çıkıpta kürtler dışlanıyor dersen....Neyse sende Allah'a amenet ol..:)[/I][/B][/QUOTE]

[B][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]
Sanki bir yerlerde PKK'yi, daga cikanlari ,bölücüleri, irkcilik yapanlari övmüsüz, onları ayyuka cikarmisiz, Kürt milliyetcilerini Türk milliyetcilerden üstün görmüsüz.
Sanki onlara bir pay cikarmisiz ve onları hakli göstermisiz.
Benim icin cocuk katili İsrailden farki yoktur.

Sizin ne düsündügünüz hic umrumda degil.Derin akli hasara sahipsiniz !

Lakin bir iddia atiyorsanız bunu ispatlayacaksiniz, aksi halde müfteri, aksi halde namert olursunuz. Bulamazsaniz bende size tenkitlerinize "haysiyetsiz" sifatini eklemekten cekinmeyecegim.!
[/FONT][/COLOR][/B]

Cley 11.12.2009 19:51

YILDIRIM ;

[B]Geçen günki şehitlerden birisinin annesi kürtçe ağıtlar söylüyordu. O ağıtları duyduğunda tüm kürtler hakkında yine olumsuz mu düşünüyordun??
[/B]

goramaz 11.12.2009 19:52

[QUOTE=YILDIRIM;489845][B][I]Yahu hırsızın hiç mi suçu yok..! :)

Bugün kürt olan bir vatandaş her makama çıkıbiliyor...Kürt bakan var bakan ..;) E hala çıkıpta kürtler dışlanıyor dersen....Neyse sende Allah'a amenet ol..:)[/I][/B][/QUOTE]

metin ifaden çok ağır olmuş kusura bakma ama.

betüs58 11.12.2009 19:55

neysee cok siyasii olduu basbakani makamindan indirip sözüm meclisten disarii bazilarini oraya oturtmali bakalim ozamanda burda yorum yaptiklari gibi yorum yapabileceklerimii;)uzaktan davulun sesi his gelir..hadi sidmi 2 dakkalik biraklimda siyyaseti ölen sehitlerimizin ruhuna 1 fatiha okuyalim.(EL-FATIHA)!!!

betüs58 11.12.2009 19:56

[QUOTE=betüs58;489880]neysee cok siyasii olduu basbakani makamindan indirip sözüm meclisten disarii bazilarini oraya oturtmali bakalim ozamanda burda yorum yaptiklari gibi yorum yapabileceklerimii;)uzaktan davulun sesi his gelir..hadi sidmi 2 dakkalik biraklimda siyyaseti ölen sehitlerimizin ruhuna 1 fatiha okuyalim.(EL-FATIHA)!!![/QUOTE]

...........................................................................................................

Klimasuyu 11.12.2009 20:01

[QUOTE=GurbetsokakLari;489867][B][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]
Sanki bir yerlerde PKK'yi, daga cikanlari ,bölücüleri, irkcilik yapanlari övmüsüz, onları ayyuka cikarmisiz, Kürt milliyetcilerini Türk milliyetcilerden üstün görmüsüz.
Sanki onlara bir pay cikarmisiz ve onları hakli göstermisiz.
Benim icin cocuk katili İsrailden farki yoktur.

Sizin ne düsündügünüz hic umrumda degil.Derin akli hasara sahipsiniz !

Lakin bir iddia atiyorsanız bunu ispatlayacaksiniz, aksi halde müfteri, aksi halde namert olursunuz. Bulamazsaniz bende size tenkitlerinize "haysiyetsiz" sifatini eklemekten cekinmeyecegim.!
[/FONT][/COLOR][/B][/QUOTE]

Hopss hemşerim noluyoruz..?!

[B][I]Burda teröristlerin pkk bayrağı açan analarını savunarak, bebek katilinin daha iyi şartlarda yatırılmasını savunarak o bahsettiğin HAYSİYETSİZ'liğin en büyüğünü yap..! Sonra da gel masum Küçük Emrah moduna geç...Yok öyle yağma, yapamazsınız! Yaptırtmam! İzin vermem! Git pkknın, dtpnin ya da AKP'nin sitelerinde yaz sen onları...

İşiniz gücünüz, varsa yoksa İsrail-Filistin, önce kendi kapınızın önünden başlayın...
Siz önce gözünüzün önünde ölen 20 yaşındaki gençleri görün de sonra Filistin'e şuraya buraya bakın..![/I][/B]

betüs58 11.12.2009 20:06

burdakii insanlarii gören cok kisi var ama filistin de ölen bi kardesimiz icin bugün kimse bisi yapamioo...benim icin filsitinmis arabistanmis türkiyeymis fark etmez müslüman müslümandir benim icin hak yolunda savasan ve ölen herkes allah katinda allahin izniylee sehittir!!!

Siyahnur 11.12.2009 20:16

[QUOTE=YILDIRIM;489898]Hopss hemşerim noluyoruz..?!

[B][I]Burda teröristlerin pkk bayrağı açan analarını savunarak, bebek katilinin daha iyi şartlarda yatırılmasını savunarak o bahsettiğin HAYSİYETSİZ'liğin en büyüğünü yap..! Sonra da gel masum Küçük Emrah moduna geç...Yok öyle yağma, yapamazsınız! Yaptırtmam! İzin vermem! Git pkknın, dtpnin ya da AKP'nin sitelerinde yaz sen onları...

İşiniz gücünüz, varsa yoksa İsrail-Filistin, önce kendi kapınızın önünden başlayın...
Siz önce gözünüzün önünde ölen 20 yaşındaki gençleri görün de sonra Filistin'e şuraya buraya bakın..![/I][/B][/QUOTE]

[B][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Bos laftan öte gidemiyor sözleriniz. Mevla akıl evveliyatı versin...
Eger o yorumlardan "savundugumu" cikartabiliyorsaniz, idrak kabiliyetinizde sorun var demektir.:)

[/FONT][/COLOR][/B]

goramaz 11.12.2009 20:23

metinin gözünde akp ve akp li olan herkes haindir gurbetsokakları.. o yüzden bu nefreti..

Cley 11.12.2009 20:23

[B]Muşlu anne de okula gitmemiş , okuma bilmez yazma bilmez türkçe bilmez. ama ona şehit annesi diye hitap ediyoruz dimi Metin. Savunduğun tez doğru değil. her okula gitmeyen annenin çocuğu terörist mi oluyor. Üniversitelerde okuyan teröristler yok mu ? APo Ankara Siyasal mezunu değil mi? [/B]

Klimasuyu 11.12.2009 20:33

[QUOTE=GurbetsokakLari;489934][B][COLOR="DimGray"][FONT="Comic Sans MS"]Bos laftan öte gidemiyor sözleriniz. Mevla akıl evveliyatı versin...
Eger o yorumlardan "savundugumu" cikartabiliyorsaniz, idrak kabiliyetinizde sorun var demektir.:)

[/FONT][/COLOR][/B][/QUOTE]
[B][I]
Amin cümlemize versin..;)

Tabi tabi siz savunmadınız, siz savunur musunuz hiç kesin ben yanlış görmüşümdür..:rolleyes:

Ama size hak vermiyor değilim, hani var ya "cemaat hoca olayı"...Başımızdakiler kıvırırsa vatandaş da Mehmet TOPUZ gibi olur...[/I][/B]

Siyahnur 11.12.2009 20:40

[QUOTE=YILDIRIM;489978][B][I]
Amin cümlemize versin..;)

Tabi tabi siz savunmadınız, siz savunur musunuz hiç kesin ben yanlış görmüşümdür..:rolleyes:

Ama size hak vermiyor değilim, hani var ya "cemaat hoca olayı"...Başımızdakiler kıvırırsa vatandaş da Mehmet TOPUZ gibi olur...[/I][/B][/QUOTE]

[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Amin.. :)

Yanlis anlamissiniz dir, belkide birazda ben buna sebebiyet vermisimdir...
Allahu a´lem.

"kivirma, TOPUZ" bunlari da görmemezlik den geldikten sonra...

Ins. hakkinizi helal edin "haysiyetsiz" sözü icin...

Selametle..[/COLOR][/FONT][/B]

Cley 11.12.2009 20:41

[B]Metin bana neden cevap vermiyorsun. Küs müyüz ?[/B]

Klimasuyu 11.12.2009 20:43

[QUOTE=Cley;489962][B]Muşlu anne de okula gitmemiş , okuma bilmez yazma bilmez türkçe bilmez. ama ona şehit annesi diye hitap ediyoruz dimi Metin. Savunduğun tez doğru değil. her okula gitmeyen annenin çocuğu terörist mi oluyor. Üniversitelerde okuyan teröristler yok mu ? APo Ankara Siyasal mezunu değil mi? [/B][/QUOTE]

[B][I]Cley, kardeşim, abi, güzel insan farkında mısın bilmiyorum ama son üç gündür bu konuya yazdığın her msjda Muş'lu anneden bahsediyorsun...

Ben mi anlatamıyorum siz mi anlamak istemiyorsunuz..?:confused: yaw arkadaş ben onu Gurbetsokakları nikli üyenin "eğitmiyorsunuz" diye bizi suçladığı msjına yazdım...Ben "her okuma yazma bilmeyen teröristtir" dedim mi..? Benim babaannem de okuma yazma bilmiyor ama çıkıpta sokaklarda apo posteri açmıyor..:) Kadın tam bir vatan, millet, bayrak, aşığı..;)

Ayrıca aponun üni. mezunu olduğunu biliyorum ve pkk da birçok terörist var üni. mezunu ve üni.den terk...2007'de Pülümür Kocatep Karakolu'na üzerinde bombalarla girmeye çalışan ve yemekhanenin önüde gebertilirken bile son nefesinde yemekhaneye bir el bombası atım 5 askerimizi şehit eden teröristte üni. 2 den terkti...[/I][/B]

Klimasuyu 11.12.2009 20:45

[B][I]"Topuz" bir soyisim ben o futbolcunun yaptığını yaptınızı belirtmek için öyle bir benzetme yaptım ama sizin içiniz fesatsa ben ne yapıyım..:confused:;)[/I][/B]

Cley 11.12.2009 20:47

[B]Sen bütün kürtleri aynı kategoriye koyuyorsunya çoğu zaman. Kürt bir anne de şehit annesi olabiliyormuş demekki. Bunu anlatmak istiyorum...Kürtçe ağıtlar söylüyordu sen kürtçeye de karşıydın. Ne hissettin o anneyi izleyince bunu merak ettim [/B]

altuntas58 11.12.2009 20:51

[QUOTE=YILDIRIM;489898]Hopss hemşerim noluyoruz..?!

Siz önce gözünüzün önünde ölen 20 yaşındaki gençleri görün de sonra Filistin'e şuraya buraya bakın..![/I][/B][/QUOTE]

[B]Hislerime tercüman oldunuz teşekkürler metin Başka söze gerek yok[/B]

Klimasuyu 11.12.2009 20:53

[B][I]Yaw Cley sen o insanın en acı gününde gidipte "kürtçe ağla" veya "Türkçe ağla" diyemezsin...Ama Türkiye'de yaşıyorsa bu ülkenin vatandaşı ise Türkçe öğrenecek öğrenmesi lazım...
Bugün Almanya'da yaşayıpta Alaman vatandaşı olmuş Almanca konuşamayan bir Türk göedün mü..? Ya da Fransa vatandaşı olmuş Fransızca bilmeyen bir Cezayirli gördün mü..?[/I][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 22:07.