![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
[QUOTE=bilgin_58;552265]Maalesef çok yazık, çok yazık,
Savunanlar kına yaksınlar[/QUOTE] [B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"] Bizim hayalimiz vatanimizin üzerinde kan degil kardeslik günesinin isiklari süzülsün!O dar kafaniza göre sehit haberlerine "kina yaksinlar" diyemezsiniz! Bu sehitler,dagdaki pkk lilarin elinde silah var diye ölmedimi ? Bi taraftan "sehit sehit" diye aglicaksin diger taraftan silahlarin birakilmasina karsiyiz, acilima karsiyiz diye aglicaksin ? Cok garip degil mi ?Siz ne istiyorsunuz ? Kan mi bürüdü gözlerinizi anlamiyorum... Silah birakilmazsa sehitlerin gelmeye devam edecegini de mi akliniz almiyor ? Bana cevap verebilirmisiniz ? bence veremezsiniz bunun icin felce ugramamis bir irade lazim gelir... [/COLOR][/FONT][/B] |
[B]Şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar kına yaksın deseniz daha doğru olurdu. Başbakanın dediği gibi her şehit cenazesi geldiğinde onların sesi daha gür çıkıyor.[/B]
|
[QUOTE=yiğidoturan;548903]AÇILIMIN SON MEYVESİ KARAKOL BASKINI 4 ŞEHİT 1 AĞIR 7 YARALI İŞTE AÇILIM[/QUOTE]
Açılımdan önceki baskınlar,şehitler neyin meyvesiydi? |
[QUOTE=LaEdri;552389]Açılımdan önceki baskınlar,şehitler neyin meyvesiydi?[/QUOTE]
bu sorunun cevabını alacağını beklemiyorsun değil mi sevgili kerdeşim.. ortada mevye yok 30 yıllık mevye bahçesi var. cevap gelmez çünkü ezberleri dışında bir cevap gerektiriyor ki buna da cevap gelmez.. ayrıca o ''kına yaksınlar ''tabirini kullanan üyeyi de kınıyorum. şehit cenazesi gelince açılımı savunanlar seviniyor öyle mi? bu kadar mı vicdanınız köreldi.. |
[B][I]Cley;
"Şehitler ölmez vatan bülünmez" cümlesinden neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz abi..? Şehit cenazesinde "şehitler ölür vatan bölünür" diye mi bağırsın insanlar..? Yahut "serok apo! biji Tayyip" falan diye mi..?! Ya da hiç birşey konuşmayıp Padişahımız Erdoğan'a karşı boynumuz kıldan incedir, O ne yaparsa doğrusunu yapar O'nun yaptıklarını eleştirmek bizim ne haddimize düşüncesiyle gelip cenaze namazını kılıp sonra kafalarını önlerine eyip sessiz sedasız dağılsınlar...Öyle mi Cley..?:) Böyle mi olmasını istiyorsunuz abi..? [/I][/B] |
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=20742&token=7975[/IMG]
[B][I]Erman Toroğlu'dan canlı yayında Kürt açılımı yorumu[/I][/B] Kürt açılımı tartışmaları sanat camiasından spor camiasına kaydı. Spor kamuoyunun yakından takip ettiği ikili Şansal Büyüka ile Erman Toroğlu canlı yayında Kürt açılımını tartıştı. Konu Kürt açılımı, yorumcu da Erman Toroğlu olunca Lig TV’de yayınlanan Maraton programında ortaya ilginç diyaloglar çıktı. [B]İşte o canlı yayındaki ilginç diyaloglar:[/B] [B]ŞANSAL BÜYÜKA:[/B] Hocam başlayalım. [B]ERMAN TOROĞLU:[/B] Biz de “açılım” diyoruz, bugün 4 tane şehit vermişiz... Tehdit unsuru olarak kullanılıyor galiba! Yoksa yine mi bizim askerimiz birbirini vurdu! Öyle diyorlar ya! Karşıdan ateş etmek güzel de arkadan da ateş etmeye başladılar! [B]ŞANSAL BÜYÜKA:[/B] Bayramın coşkusunu bozmak ve uzlaşmaya darbe vurmak olabilir sebep. [B]ERMAN TOROĞLU:[/B] Bana biraz gıcık geliyor bu işler. [B]ŞANSAL BÜYÜKA:[/B] Silah bırakmadan nasıl olur bu işler? [B]ERMAN TOROĞLU:[/B] Bana tehdit gibi geliyor. İyi niyet yıllarca sürmüş ama nereye kadar iyi niyet abi? Ben Türk vatandaşı olarak açılıma ihtiyaç olduğunu hissediyorum. Bana da açılacak devlet. Benim de sıkıntım var. Kürt kardeşlerimin ne kadar sıkıntısı varsa benim de o kadar var. İnanamıyorum ben ya... Çizgi biraz fazla aşılıyor, gıcık kapıyorum... Ya uyacaklar, ya uyacaklar abi! Tavır konmuyor, net cümle yok, hep yuvarlak. Döndür Allah döndür! Pilav karıştırır gibi karıştırıyorlar. Milletin burnuna gelmiş durumda biraz dikkat etmek lazım! |
[QUOTE=h.a.y.;552429]bu sorunun cevabını alacağını beklemiyorsun değil mi .
[SIZE="3"][COLOR="Red"]ayrıca o ''kına yaksınlar ''tabirini kullanan üyeyi de kınıyorum[/COLOR][/SIZE]. şehit cenazesi gelince açılımı savunanlar seviniyor öyle mi? bu kadar mı vicdanınız köreldi..[/QUOTE] O Yazıyı okursanız, bir önceki sayfadaydı, benim yazıma itafen bir yazı yazılmıştı, " İşte açılım, Karakol baskını 4 şehit, 1'i ağır 7 yaralı" diye [COLOR="Red"][SIZE="4"]Buyurun bu durumu savunanlar kına yaksın kelimesini burda kullandım,[/SIZE][/COLOR] Eğer sizlerde bunu savunanlardansanız sizlerde kına yakabilirsiniz, Burda Atatürkün bir sözünü demeden yapamayacam " Ya İstiklal, Ya Ölüm" Nedir bu dinsin artık bu anaların babaların gözyaşları, yırtılan hep kürkçü bekirin yakası hesabı, Ölüp giden senin benim gibi gariban vatandaşın çocukları, Hiç duydunuz mu? falanca işadamının, vekilin, bürokratın, oğlu şehit olmuş, Hiç duydunuz mu? Eğer bu sözü benim yazıma itafen yazdıysanız, kınamaktan öte sizi lanetlemek istiyorum, sizin vatan anlayışınızı tekrar gözden geçirip düşünmeniz lazım Ben ki 2 amcasını seferberlikte, 2 amcasını Yemende şehit vermiş birilerinin yiğeni olarak, bu sözü bir şansızlık olarak nitelendiriyorum |
[QUOTE=bilgin_58;555062]O Yazıyı okursanız, bir önceki sayfadaydı, benim yazıma itafen bir yazı yazılmıştı,
" İşte açılım, Karakol baskını 4 şehit, 1'i ağır 7 yaralı" diye [COLOR="Red"][SIZE="4"]Buyurun bu durumu savunanlar kına yaksın kelimesini burda kullandım,[/SIZE][/COLOR] Eğer sizlerde bunu savunanlardansanız sizlerde kına yakabilirsiniz, Burda Atatürkün bir sözünü demeden yapamayacam " Ya İstiklal, Ya Ölüm" Nedir bu dinsin artık bu anaların babaların gözyaşları, yırtılan hep kürkçü bekirin yakası hesabı, Ölüp giden senin benim gibi gariban vatandaşın çocukları, Hiç duydunuz mu? falanca işadamının, vekilin, bürokratın, oğlu şehit olmuş, Hiç duydunuz mu? Eğer bu sözü benim yazıma itafen yazdıysanız, kınamaktan öte sizi lanetlemek istiyorum, sizin vatan anlayışınızı tekrar gözden geçirip düşünmeniz lazım Ben ki 2 amcasını seferberlikte, 2 amcasını Yemende şehit vermiş birilerinin yiğeni olarak, bu sözü bir şansızlık olarak nitelendiriyorum[/QUOTE] kendine gel ifadelerine dikkat et. benim de ailemden çok şehit verildi.ne kınamaya ne lanetlemeye hakkın var. Şehit haberi gelince kim kına yakar? resmen insanlara terörist damgası vuruyorsun. evet garibanın fakirin fukaranın çocuğu siz yazmışsınız. bunlar üzerinden mi ''ya istiklal ya ölüm'' sağlayacaksınız. Daha silah tutmasını bilemyen 18 yaşındaki çocuklarla mı yok edeceksiniz terörü. Ben ülkemi çok seviyorum bunu da yargılamak kimsenin haddi değil.ben buna karşıyım tamam mı. Şiddet her zaman şiddti doğurur.Bir kısır döngünün içinde kahramanlık hikayeleri okuyup duruyorsunuz.Yazık değil mi o gencecik çocuklara. o çocukları terör bölgesine göndermek kurdun ağzına savunmasız hayata yeni başlamış bir kuzuyu göndermekten farksızdır. Bu da resmen intihardır. Ben 29 yaşımdayım kendimi bildim bileli terör olayları var. Bu açılımla başlamış bir durum değil ki? |
Bu sözü yapılan vatan hainliğine göre söylediğim bir sözdür, daha öncesini okursanız, sizin şahsıma dar kafalı deme bedbahlığına düşmezsiniz!
Çünkü kanımın son damlasına kadar üç beş çapulcuya, uyuşturucu tacirlerine ve kullanıcılarına böyle söylerim, Diğer bir arkadaşım bana sizler istediğiniz kadar olumlu yazın bak dün yine 4 şehit verdik deyince, bende aşağıdaki cümleyi yazdım, sizler ne yazardınız? Oh oh iyi mi oldu derdiniz, o cümle ******** karşı söylenen bir sözdür. [QUOTE=bilgin_58;552265]Maalesef çok yazık, çok yazık, Savunanlar kına yaksınlar[/QUOTE] [QUOTE=GurbetsokakLari;552383][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=DimGray] Bizim hayalimiz vatanimizin üzerinde kan degil kardeslik günesinin isiklari süzülsün!O dar kafaniza göre sehit haberlerine "kina yaksinlar" diyemezsiniz! Bu sehitler,dagdaki pkk lilarin elinde silah var diye ölmedimi ? Bi taraftan "sehit sehit" diye aglicaksin diger taraftan silahlarin birakilmasina karsiyiz, acilima karsiyiz diye aglicaksin ? Cok garip degil mi ?Siz ne istiyorsunuz ? Kan mi bürüdü gözlerinizi anlamiyorum... Silah birakilmazsa sehitlerin gelmeye devam edecegini de mi akliniz almiyor ? Bana cevap verebilirmisiniz ? bence veremezsiniz bunun icin felce ugramamis bir irade lazim gelir... [/COLOR][/FONT][/B][/QUOTE] [B]"Kalma kötünün sözüne, bilse iyisini söyler" Açık ve net olarak rengini belli et, bizlerde ona göre cevabımızı verelim, Ben Vatanı için canını vermeyi borç bilen birisiyim, vatana yan bakanın gözünü parmağımı sokacak, dağları dar edecek, inlerini başına yıkacak kadar doluyum, sakın bunların üzerinden üzerime gelme, çünkü bu terörden bende canı yananlardan biriyim, İşkembeyi kübradan atması kolay[/B] |
[CENTER][url=http://resimzade.com/Show.html?i=21490&token=17177][img]http://resimzade.com/Show.html?i=21490&token=17177[/img][/url]
[B]Bu da çömelme açılımı mı?[/B] [COLOR="Black"][FONT="Arial"]Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın moral vermek üzere gittiği askeri birlik ziyaretin moralleri bozduğunu iddia eden Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil, ortaya çıkan fotoğraf için 'çömelme açılımı' nitelemesi yaptı. Özdil yazısını o fotoğrafın altını okuyarak başladı: Çok savaş gördü bu millet... Çömelen devleti ilk kez görüyor. Her yer jammer dolu. Sinyal kesiyorlar. Ki, mayın filan patlamasın. Havada üç tane Kobra var. Tam teçhizatlı, tur atıyorlar. Arada ısı bombası fırlatıyorlar. Ki, roket gelirse hedefi şaşırsın. Yüzlerce bordo bereli etrafta... Araziye yayılmışlar, eller tetikte. Kum çuvallarıyla çevrili siper... Ardında, çömelmiş Başbakan. Ve, Genelkurmay Başkanı. Ki, mıhlamasınlar Moral vermek için yapılan ziyaretin, moral bozucu fotoğrafıdır bu. Kimseyi rencide etmek maksadıyla yazmıyorum ; ben de olsam, ben de çömelirim... Çünkü, elimizi kolumuzu sallaya sallaya girdiğimiz Irak topraklarına, kendi topraklarımızdaki kum çuvallarının ardından çömelerek bakabiliyoruz bugün anca. Özdil yazısını daha da sertleştirerek şöyle devam etti: Ankara’da yıllardır yan gelip yatarken, dizlerinin üstüne çökmüş örgütün, yeniden ayağa kalkmasına göz yummanın neticesidir bu... Kahramanlarımıza vatan haini muamelesi yapıp, içeri tıkarken, “güzel şeyler oluyor” deyip, teröriste havai fişek fırlatmanın, şımartmanın neticesidir. Şeref madalyalı subaylarımız kendi kafasına sıkarken, utanmadan sırıtmanın... “Camilerimizi bombalayacaklar, bize suikast yapacaklar” iftirasıyla cahil cüheladan oy toplayıp, elinde roketle gezenleri gizli gizli affetmeye çalışmanın bedelidir. Adamlar harıl harıl memleketin yollarına mayın döşerken, şarkıcılarla türkücülerle şov yapmanın, 4-4-2’yle mi yoksa 3-5-2’yle mi hallederiz bu meseleyi diye, futbolcularla top sektirmenin bedelidir. Bir taraftan “kardeşim” diye bağrına basacaksın Barzani’yi... Öbür taraftan “taşeron bunlar” deyip, kum çuvallarının ardından çömelerek bakacaksın Barzani’nin topraklarına. Nasıl gezebiliriz ki ayakta?[/FONT][/COLOR][/CENTER] |
Kürt açılımı = 2002 ye kadar pkk yı ezmiş kişilerin ezilmesidir. İşte bugün bu gerçek ortadadır.
|
Yalan haberin,fitnenin adresi gazetelerin ne yazdığı çok önemli değil,okunmaya değmez!
|
[COLOR=black][FONT=Verdana]Yazık yazık yazık çok yazık...[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] Ülkeyi iç savaşa sürüklemek isteyen dış ve satılmış hainlerin oyununa gelenlere çok yazık... [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Zaten amaçlarıda bu ülkeyi iç savaşa sürüklemek, bundan sonraki süreç çok tehlikeli, artık vatandaşında sabrı kalmadı, Allah korusun toplum olarak çok dikkatli olmalıyız, bundan sonraki durumlarda.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Cumhuriyet tarihi boyunca ağzına kimse almadı ama bu hükümet cesaretle kürt sorununu gündeme taşıdı diye övünenlere çokk yazık...[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] "Delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış"[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Durup duruken böyle bir meseleyi meclis kürsüsünden haykırmanın ne gereği vardı? Hangi Türk vatandaşına sorulmuş şimdiye kadar resmi dairelerde "sen Türkmüsün Kürtmüsün ona göre işlemini yapalım" diye ? Ülkemde Türküde Kürdüde eziliyor sömürülüyor yaşam savaşı veriyor. Ülkenin her türlü imkanından yararlanacaksın, her türlü hakka sahip olacaksın devletin en yüksek makamına geleceksin, ondan sonrada sokaklara çıkıp özgürlük diye haykıracaksın !!! Özgürlük demokrasi demek herşeyi yapmak demek değildir. Devletin bir sistemi bir yapısı var buna her vatandaş uymak zorundadır. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Türk Devleti çatısı altında yaşayan herkes Türk vatandaşıdır, eşit haklara sahiptir. Özgürlük hak demokrasi sorunu varsa bu tüm halkın sorunudur. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]BUNU BÜTÜN DÜNYAYA BÖYLE ANLATMALYIZ, [/FONT][/COLOR] |
[B]BENGİ YILDIZ NE DEMİŞTİ?[/B]
BDP Gurup Başkan Vekili Bengi Yıldız, Batman'da yaptığı konuşmada Kürt ailelere çocuklarını askere göndermeme çağrısında bulunarak, “Askere gitmemek bir haktır. Kendi çocuklarımızı öldüreceğimize gider paşa paşa cezaevinde yatarız” dedi. Avrupa'da ve dünyada vicdani ret kararının uygulandığını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne göre askere gitmemenin bir hak olduğunu kaydeden Bengi Yıldız, Cenazeler geliyor. Kürt çocuklarının cenazeleri geliyor. Bundan sonra çocuklarınızı askere göndermeyin. Kendi çocuklarımızı öldüreceğimize gider 1, 2 ve 10 yıl cezaevinde yatarız. Ulaştığınız herkese bunu söyleyin” diye konuştu. [B]Bu açıklamayı dün yaptı ve büyük bir gurupta alkışladı.:)[/B] |
Dagda hain araniyor En buyuk hainler icerde acilimdan once bu hainler sustrulmali nereden aliyor bu kopekler bu cesareti ..
|
onlar bi şekilde buluyorlar cesaretide birde biz bulabilsek biliyomusun biz haala bir kimseden cesaret alamadıkki milletin karşısına diklip yeter artık biz bu günden sonra şehit vermiycez diyelim.
|
[QUOTE=GurbetsokakLari;536122][COLOR="DimGray"][B][FONT="Comic Sans MS"]Yahu, su sözleriniz "Hangi haktan mahrumlar, as, verdik, is verdik, evlendirdik,"vecizesi(!)" bile;‘Senin özgürlügün benim tekelimde. İstersem artirir, istersem ceker alirim! İyisi mi daha fazla canimi sıkma’yla esanlamli.
En siradan seyleri dahi sanki karsinizda köleniz varmis gibi,lütuf gibi öne sürüyorsunuz, buna sasiriyorum... Ben inancimi ırkimdan önde gören biriyim, "milli birlik esastir" demeyi reddeden, "İslâm birligi esastir" demeyi öncelik edinen bir memleket düslüyorum, baskalari ne düsünür bilemem (cok yakinimda olan kisiler olmadikca) bilmek de istemem. Belli kaliplara giren, milliyetciligi irkciliga dönenler de bizi tabii ki anlamayacaktir... Selâmlar...[/FONT][/B][/COLOR][/QUOTE] Bu dediğiniz hayal ürünü fikir nerde kim ne zaman demiş? Hem bunu kimin demeye cüret edebilir? Kardeş burası krallıkla yönetilen ülke değil, burası Türkiye Cumhuriyeti Anayasal Hukuk Devleti burada, herkes eşit haklarla sahiptir, şakamı yapıyorsunuz? Şunu bilemiyorsunuz, ırkımız islam doğmadan önce vardı, biz Türkler sonradan İslamı seçtik, biz Türklerde o dönemlerde gök tanrılarına inanırdık. Şimdi sizin böyle bir şey demeniz, Türklüğü kabul etmiyorum demeniz soyunuzu, atanızı kabul etmiyorum inkar etmiş olmuyormusunuz? Bu şuna benziyor, Ananız belli babanız belli ama sonradan "hayır ben onun evladı değilim" gibi bir sonuç bu. Her din bir inanış biçimidir. Her inanan din bir birlik esası alırsa o zaman ırklar arası değil dinler arası bir ırkçılık değilmidir bu ? Din bir inanış biçimidir,yüreklerde vicdanlarda yaşar. Din Allahla kulun arasında köprü vazivesi yapar. Dinleri yönetime karıştıramayacağımız yüz yıllar önce kabul görülmüş, Din ile devlet ilerini birbirinden ayırmışlardır. Devlet yönetmek ayrı şey, dini vecibeleri yerine getirmek ayrı şey. Bunun içinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları ülkemize Laik sistemi uygun görerek Aanayasal Hukuk Devleti Laik Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. Bu sistemde her inanışa her kesime özgürlük insanlar inanışlarını rahatlıkla yerine getirsinler diye kanunlarla güvence altına alınmıştır. Ve şunuda unutmayın, tarihi şanlı büyük başarılarla dolu Türk Ulusundan onun ırkından olmaktan asla utanmayın, Türk'ün geçmişi çok eskidir, çok büyüktür, Sözde ırkçılığa karşı çıktığınızı sanıyorsunuz ama farkına varmadan aslında ırkçılığı siz yapıyorsunuz. Geçmişine Atasına sahip çıkmak ırkçılık değildir. Aslını İnkar eden geleceğine yön veremez! |
[QUOTE=ÖnceVatan_58;561300]Bu dediğiniz hayal ürünü fikir nerde kim ne zaman demiş? Hem bunu kimin demeye cüret edebilir? Kardeş burası krallıkla yönetilen ülke değil, burası Türkiye Cumhuriyeti Anayasal Hukuk Devleti burada, herkes eşit haklarla sahiptir, şakamı yapıyorsunuz?
Şunu bilemiyorsunuz, ırkımız islam doğmadan önce vardı, biz Türkler sonradan İslamı seçtik, biz Türklerde o dönemlerde gök tanrılarına inanırdık. Şimdi sizin böyle bir şey demeniz, Türklüğü kabul etmiyorum demeniz soyunuzu, atanızı kabul etmiyorum inkar etmiş olmuyormusunuz? Bu şuna benziyor, Ananız belli babanız belli ama sonradan "hayır ben onun evladı değilim" gibi bir sonuç bu. Her din bir inanış biçimidir. Her inanan din bir birlik esası alırsa o zaman ırklar arası değil dinler arası bir ırkçılık değilmidir bu ? Din bir inanış biçimidir,yüreklerde vicdanlarda yaşar. Din Allahla kulun arasında köprü vazivesi yapar. Dinleri yönetime karıştıramayacağımız yüz yıllar önce kabul görülmüş, Din ile devlet ilerini birbirinden ayırmışlardır. Devlet yönetmek ayrı şey, dini vecibeleri yerine getirmek ayrı şey. Bunun içinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları ülkemize Laik sistemi uygun görerek Aanayasal Hukuk Devleti Laik Türkiye Cumhuriyetini kurmuşlardır. [B][I]Bu sistemde her inanışa her kesime özgürlük insanlar inanışlarını rahatlıkla yerine getirsinler diye kanunlarla güvence altına alınmıştır.[/I][/B] Ve şunuda unutmayın, tarihi şanlı büyük başarılarla dolu Türk Ulusundan onun ırkından olmaktan asla utanmayın, Türk'ün geçmişi çok eskidir, çok büyüktür, Sözde ırkçılığa karşı çıktığınızı sanıyorsunuz ama farkına varmadan aslında ırkçılığı siz yapıyorsunuz. Geçmişine Atasına sahip çıkmak ırkçılık değildir. Aslını İnkar eden geleceğine yön veremez![/QUOTE] Keşke her şey sizin belirttiğiniz gibi güzel olsa. İnsanların inançlarını özgürce yaşaması için kurulduğunu belirttiğiniz sistem başımızdan örtüyü aldı, yüzümüzden sakalımızı yoldu. İslam camiye sıkıştırlacak bir din değildir, islam insanın hayatını kapsar, sadece kulla Allah arasındadır demek oldukça yanlış bir deyim. İslam kulla Allah arasında olduğu kadar kulla kul arasında, devletle kul arasında da vardır. Keşke islamı hakkıyla bilsek ve yaşasak bu sorunların hiç biri kalmazdı, o zaman ne kürt açılımına gerek kalırdı ne de bu garip tartışmalar. Saygımla |
[QUOTE=LaEdri;561221]Yalan haberin,fitnenin adresi gazetelerin ne yazdığı çok önemli değil,okunmaya değmez!
[B][I][COLOR="DarkRed"][SIZE="4"]Bence her haberi dikkate almaliyiz sadece duymak, okumak istedigimizi degil. Duymak istemedigimiz seyleride dinlemeliyiz. Hem bireysellik adina hep toplum adina gelisme saglayabiliriz. Benim nacizane fikrim bu. Saygilar.[/SIZE][/COLOR][/I][/B] [URL=http://img144.imageshack.us/i/83944062ga3.gif/][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/4800/83944062ga3.gif[/IMG][/URL] |
[QUOTE=sandalli;561307]Keşke her şey sizin belirttiğiniz gibi güzel olsa. İnsanların inançlarını özgürce yaşaması için kurulduğunu belirttiğiniz sistem başımızdan örtüyü aldı, yüzümüzden sakalımızı yoldu. İslam camiye sıkıştırlacak bir din değildir, islam insanın hayatını kapsar, sadece kulla Allah arasındadır demek oldukça yanlış bir deyim. İslam kulla Allah arasında olduğu kadar kulla kul arasında, devletle kul arasında da vardır. Keşke islamı hakkıyla bilsek ve yaşasak bu sorunların hiç biri kalmazdı, o zaman ne kürt açılımına gerek kalırdı ne de bu garip tartışmalar.
Saygımla[/QUOTE] Sandallı abi, Yanlış anlama ama beni, senin bu yorumun bana şuanki "Kürt Açılmı" ve kürtlerin hak talep etmesi çağrışımını getirdi nedense. Abiciğim adamlar ehr hakka sahip hala hak peşindeler bu hak ne ben hala onu anlamadım? Ya bende bu ülkede yaşıyorum, kimin sakalını bıyığını yolmuşlar, baş örtüsünü fırlatmışlar? Toplumda birileri bir yere gelme adına, yüzde bir denecek bir sorunu ülkede yüzde yüz sorunmuş gibi gösterip gündem oluşturmak rant sağlamak oy avcılığı adına çıkarılan gündem yaratmak adına olaylar sadece. Bu ülkede rahat duran, rejimi tehlikeye sokmayan, Cumhuriyet düşmanlığı yapmayan, bazı şeyleri siyasi simge yaparak sisteme saldırmayan kimseye kimse birşey demez diyemez. Hangi devlet hangi ülke olursa olsun, birileri belli kılıkları model seçip, sistem ve düzen için içten içe çökertme faliyetinde bulunsun hangi kılığa girerse girsin buna müsade etmez. İşte burada bazıları bilerek yada bilmeyerek buna alet olabiliyor. Ben ülkemde istediğim gibi ibadedimi yaparım, yapıyorum vede yapmaktayım Allahın bir kulu şimdiye kadar bana neden camiye gidiyorsun, yada gitmiyorsun demedi? Diyemezde.. Herkes demokrasinin nimetinden yararlanıyor. Demokrasi demek herşeyi yaparım demek anlamınada gelmez. Bundan daha güzel bir sistem oalbilirmi? |
Genelkurmay sakal açılımı yapmak için çalışmalar yapıyor.
Hükümet kürt açılımı için çalışmalara devam ediyor. BDP,gurup başkan vekili doğuda halkı toplayıp çocuklarınızı askere göndermeyin diye bas bas bağırıyor.Savcı bu konuşmadan dolayı soruşturma başlatıyor. Hiç umurumda değil diyor, verilecek ceza varsa çekerim diyor. Dahada ileri giderek,Kürt kökenli gençlerimiz askerde infaz ediliyor diyor. bizde halen açılalım diye çırpınıyoruz... |
Ne acilimi neyin acilmasi anlamis degilim.sadece dil konusuna evet.baska neyin acilimi devlet bunlara baska anayasami uyguladi turkiyenin bunlara gore ikinci bir anayasasimi var hangi konuda bunlara engel olundu yapmayin allah askina seyyar siyaset yapmayi birakin ben hukumete her konuda tebrik ettim ama bu acilim konusunda siyasi bir iflas yasamistir bunu kendileride iyi biliyor.
|
Sizlere Güneydoğuda görev yapan bir doktorun iletisini aynen noktası virgülüne dokunmadan buruya yapıştırmak istiyorum, YORUMSUZ!
[COLOR="Navy"][SIZE="3"][FONT="Microsoft Sans Serif"][I][B]Doğu’da görev yapan bir doktorun mektubu[/B] (S. Hakyemez, elektronik postayla gönderdiği yazısında bir gerçeği ifade ediyor.) BURAYA ilk gelince insan önce bir şeyler başarmak istiyor ve bütün olanaklarını zorluyor. Ancak bir süre sonra bütün isteğini kaybedip “Ben burada ne arıyorum?” diye sorgulamaya başlıyor. Malzeme temini yerel firmaların kontrolünde (ki hepsi siyasilerin). Hastane yönetimlerine baskı had safhada. Siyasiler hastane üzerinden resmen devleti soyuyorlar. 1’e mal olanı 4’e satıyorlar. İnsanlar doktorlara karşı büyük bir öfkeye sahip. Geldiğimden beri darp edilmeyen arkadaşım kalmadı. Burada halk aşırı şımartılmış. İnsanların işini halletmeyince ya kaymakama gidiyor, ya da “Ben PKK’lıyım, seni vururum” diye tehdit ediliyoruz. Can ve mal güvenliğimiz sıfır. Kimse vergi vermiyor, elektrik-su vb. faturalar ödenmiyor. Herkese ayda 150 TL çocuk parası (ki çocuk başına), çocuk ultrasonda görüldüğü andan itibaren de mama ve bez parası ödeniyor. Okula giden her çocuğa devlet harçlık veriyor, harçlık gecikince anneler okulu basıp çocukları okuldan almakla tehdit ediyor. O çocuklar ne yapıyor peki? Üzerlerinde üniformaları, ellerinde PKK bayrakları ile DTP mitingine gidiyor. Herkese, eksin ya da ekmesin, toprak yardımı yapılıyor (ki zaten kimse ekmiyor ya). Bu yardımda sadece beyana bakıyorlar. Adam 5’i 50 yazdırabiliyor. Van’da dağıtılan paraya bakınca, göl bile tarım arazisine sayılsa az gelir. Her cuma kaymakamlık elden nakdi para dağıtıyor. Buralarda tek vergi verenler devlet memurları... İnsan içinden ve de dışından lanetler okuyor. (Bu yazıyı herkese dağıtın, bilinsin. Neden terör de bitmiyor daha iyi anlaşılır sanırım. Terör biterse bu insanlar çalışmak zorunda kalabilir, devlet denetimini daha iyi yapabilir... İsterler mi bu rantın bitmesini!) Sevgiyle kalın![/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [url]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/15008240.asp?yazarid=42[/url] |
[B][I][COLOR="DarkRed"]Bu acilim Kürt acilimi degil It acilimi kuduyorlar bakin.
Acilimi sehitlerimize, yüregi atesten kor gibi yanan sehit analarina yapin.[/COLOR][/I][/B] [URL=http://img144.imageshack.us/i/83944062ga3.gif/][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/4800/83944062ga3.gif[/IMG][/URL] |
yaaa bakın duyun okuyun sayın doktorun yazdığını ama şehit ailesine bağlanan maaş kesiliyor dimi devlet tarafından oda yetmiyor aldıkları maaşı geri faiziyle birlikte iki yaşlı çiftten alamayınca kapısına haciz memurlarınıda utanmadan gönderiyorbu devlet ama o it sürülerine gelince daha doğmamış veledi z........naların mama ve bez parası ödeniyor ve durmadan it gibi enikleyen annelere p.......çparasıda ayda 150 lira aydan aya ödeniyor peki bu develetmi bizi yöneten evet madem öyle ben neden tayyebe keşke bir mermide şunun alnına saplasalr diyince kızıyosunuz haketmiyormu bence ediyor ama siz haala yok devletin başkanı diyorsanız oda sizin bileceğiniz bişiy bence devletin değil doğunun başkanı bu mahluk.
|
[URL=http://img145.imageshack.us/i/wwwantolojicom828441281.jpg/][IMG]http://img145.imageshack.us/img145/253/wwwantolojicom828441281.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://img144.imageshack.us/i/83944062ga3.gif/][IMG]http://img144.imageshack.us/img144/4800/83944062ga3.gif[/IMG][/URL] |
[IMG]http://img64.yukle.tc/images/79411268bca59yildizdogan9vc.jpg[/IMG]
|
"Günün resmi" konusuna girdiğimi sandım ..:)
|
BU ULKEYI bolmek ıcın dışve ıcden yıkmak ıcın bır oyundan başka bırşey degıldır
|
[QUOTE=LaEdri;561377]"Günün resmi" konusuna girdiğimi sandım ..:)[/QUOTE]
o resmin içinde çok anlam var çözersen |
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21522&token=52357[/IMG]
[IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21523&token=41044[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21524&token=64126[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21525&token=37125[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21526&token=45074[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21527&token=73560[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21529&token=104374[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21528&token=88032[/IMG] [IMG]http://resimzade.com/Show.html?i=21530&token=41190[/IMG] |
[CENTER][IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs537.snc3/30477_138386386174820_123025941044198_383824_5376053_n.jpg[/IMG][/CENTER]
|
[B]İki foto arasında çoooook büyük fark var..[/B]
|
“AÇILIM” varmış gibi yaptığınıza göre...
Şimdi de “terör yokmuş” gibi yapabilirsiniz... Başbakan’ın istediği bu gibi... Silahlar sıkıldığında, bombalar patladığında, sanki bir şey patlamamış gibi yaparsınız... Hatta bombaya en yakın siz olabilirsiniz... “O zaman ben niye uçtum?” gibi bir soru aklınıza gelebilir... “Mutluluktan gibi” dersiniz... Başbakan “Medya bilerek ya da bilmeyerek terör örgütüne ciddi yandaşlık yapıyor” derken, zaten siz de “medyanın ulusal birlik ve beraberlik için yüce görevi” aklınıza şimdi gelmiş gibi yapacaksınız... Terör yokmuş gibi... Kurşun sıkılmamış gibi... Asker vurulmamış gibi... Tabut boşmuş gibi... Şehit asker, o ince fidan vücudunu doğrultarak, öpülecek alnını kaldırarak, kendisini görmeyenlere “Peki ben terör şehidi değilsem, niye buradayım?” diye sorabilir... Ona “Bahtsızlıktan gibi” dersiniz... Nasıl ki asker aşağılandıkça- hırpalandıkça-itilip kakıldıkça, bu “demokrasiymiş” gibi yaptınız... Nasıl ki eşkıya kucaklandıkça “o hukukmuş” gibi anlattınız... Nasıl ki Türkiye paramparça bölündükçe, bunu sanki “kucaklaşma” gibi saydınız... Şimdi de “Medyanın ağlayan anneleri her yandan çekerek sürekli göstermesi, ayılıp bayılmaları yayınlaması taşeronluktur?” diyen Başbakan istiyorsa, yapacaksınız... Ana ağlamıyormuş gibi... Ayılıp bayılmıyormuş gibi... Dizine vurmuyormuş gibi... Ana, size “O zaman niçin benim içim yanıyor?” diye sorabilir... Ona “Adamsızlıktan gibi” dersiniz... Bekir COŞKUN |
buraya yorum yapmaya girince sinirlerim tepeme çıkıyor saçmalıyorum küfür ediyorum falan işte bu yüzden yorum yapmıyorum özür dilerim herkesten.
|
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Garip bi ülke...
Allah askina, ölen ölüyor, analar bacilar hanimlar agliyor da noluyor. Üzerinden siyaset koparan ve hâlâ kini, öfkeyi tetikleyenlere bir sey mi oluyor? Bu terör sürsün ! Acilim bitsin. 30 yilda 40 bin can daha topraga gitsin... Maalesef "acilim" denen seye öcü gibi bakan ve kardesligi, barisi, demokratiklesmeyi istemeyen, tabanini kanla besleyen, kanla sulayan zihniyetler var oldukca (CHP, BDP, MHP vs.) ölmeye de devam edecekler! Birileri kabul etse de, etmese de bu böyledir... Üsteki fotograf´a gelirsek,Cumhuriyet tarihinde ilk olarak sinirin sifir noktasina noktasina mevziye giden bir Basbakan’i takdir etmek yerine, hasedlerinden ne yapacaklarini bilmemenin caresizligi olsa gerek...Askerin omuzuna dokunmak, yanagini oksamak icin zaten cömelmek gerekiyor..., bu is ayakta nasil yapilir ? @oncevatan,tartismak bosuna...dünya görüsleri farkli olunca... Sadece sahabe efendimiz ne güzel söylüyor: "Övünç duyacağı bir soyu varsa bilgisiz kulun, bilsin ki; çamurdan ve sudandır özü soyunun." Hz.Ali (ra) Onlar model insanlar,Onlara güvenin Onlar gibi düsünmeye gayret edin, Onlar gibi hareket etmeye calisin.Aksi halde hata eder, hatali ideolojilere kurban olur, kendinizi Allahin yasakladigi seylerin icinde bulursunuz.[/COLOR][/FONT][/B] |
yahu ne diyosunuz siz z kardeşim neden hased edeyim neden çatlayım bundan öncede başbakanlarımız geldi geçti bu türkiyeden hangisine haset ettik neden edelim be bu başbakan değilmi açılım derdine düşüpde şehit vermemizi tetikleyen akan kanlar dursun diye yapmış böylemi duracak akan kan aksine dahada kötüye gidiyoruz görmüyomusunuz be allah aşkına cahillik etmeyin gözünüzü açın lutfen iyi bakın kardeşim şu bir iki ay içinde verdiğimiz şehit sayısı bir kaç yıl içinde verdiğimiz şehit sayısıyla nerdeyse eşitleniyor bunu görmemek için bir insanın kör ve sağır olması lazım a aaa çatlatmayın adamı canım ay kafayı yiyeceğim be siz aydamı yaşıyosunuz kardeşim.
|
[B][FONT="Comic Sans MS"][COLOR="DimGray"]Terör olaylari artiyor, PKK cildiriyorsa ufukta cözüm umudu belirdigi icin degilse nedir ?
Genelkurmay aciklamasinda son 17 ayda 700 civarında teröristin örgütten ayrildigini aciklamisti.Acilim süreci bunu hizlandirmis durumda...Biraz bu tarafdan bakamazminisniz ?[/COLOR][/FONT][/B] |
sen ufukta çözüm umudunu beklerken biz analar daha nice evlatlar yitireceğiz be sen ters taraftan bakıyosun kardeeeeş ben senin baktığın taraftan bakmam bakmak istemem daha çok istersen dolanda bu yandan bak ha gerçekleri daha net görürsün .
|
[B][I]Artık siyasi yorum yazmayacam yazmayacam diyorum ama bu konuya girince yazmadanda çıkamıyorum....
Tam ben "Atatürk'ün milli mücadele döneminde Avrupa'nın en güçlü ordularına kafa tutarken savaşın en şiddetli anlarında bile mevzi gerisinde çömelmiş resmini gören var mı?" diye soracaktım ki Kibrisli bu resmi eklemiş...Sağolsun...:)[/I][/B] [QUOTE=Kibrisli;561484][CENTER][IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs537.snc3/30477_138386386174820_123025941044198_383824_5376053_n.jpg[/IMG][/CENTER][/QUOTE] [B][I]Bu da Atatürk'ün Başkomutan olarak çıkdığı Sakarya Meydan Muhaberesi...[/I][/B] [URL=http://img203.imageshack.us/i/bff1def0ab7bcd096c5b9ec.jpg/][IMG]http://img203.imageshack.us/img203/2231/bff1def0ab7bcd096c5b9ec.jpg[/IMG][/URL] [B][I]Onlardan Atatürk kadar olmalarını beklemiyoruz zaten ama en azından İlhan uzmn.çvş. kadar olun:)...Kulakları çınlasın adam değil mevzide çökmek üs bölgesine giderken irtibat hendeğini bile kullanmazdı..;) Bu bahsettiğim adam TSK'nın en alt rütbelerinden birine sahip...Onurlu duruşuyla TSK'nın en üst rütbesindekileri bile ezmiş bulunuyor...[/I][/B] [B][I] Moral vermek için oraya gidenler bunu başarmışlardır...Evet birilerine moral verilmiştir ama bu moral verilenler askerler değil pekakadır..! O tepe de devletin ve ordunun zirvesindekiler ördek yürüyüşünde dolaşarak bulundukları makamları ve rütbeleri yerlerde sürüyerek teröre çok büyük moral vermiştir..![/I][/B] [B][I]Üç-beş tane eşkiya o tepeden T.C.'nin başındakilere çök-kalk yaptırmıştır..:)(Ağlanacak halimize bende gülüyorum ya neyse)...[/I][/B] [B][I]Gurbeksokakları nikli vadantaş da çıkmış bizlere çocuk muamelesi yapıp diyor ki "askerlere dokunmak için çöktü başbakanımız" kusura bakmayın Gurbeksokakları siz o masalı gidin 3 yaşındaki çocuklara anlatın..![/I][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 15:56. |