![]() |
Cevap: GÜNÜN HADİSİ
[B][I][COLOR="DarkGreen"]Kulların kendisinde sabaha erdiği her bir günde
muhakkak iki melek iner. Bunların birisi: Ey Allah'ım! Malından infak edene bir bedel ver, diye dua eder. Diğeri de: Ey Allah'ım! (Malı) tutucu olana da telef ver, diye beddua eder Sahih-i Müslim'deki hadis numarası : 1678 [/COLOR][/I][/B] |
[B]
إنَّ مِمَّا أدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلاَمِ النُّبُوَّةِ: إذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: “Utanmadıktan sonra dilediğini yap!” sözüdür. [/B] |
Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem sordu:
- Gıybet nedir bilir misiniz? - Allah ve Resulü bilir dediler. - Birinizin, kardeşini hoşlanmadığı şey ile anmasıdır. Bunun üzerine bir adam dedi ki: - Ey Allahın Resulü! Anlattıklarım ya o kardeşimde bulunursa? - Anlattıkların o kardeşinde bulunursa, onun gıybetini yapmış olursun. Anlattıkların onda yoksa, o zaman ona iftira etmiş olursun! buyurdu Hz. Muhammed (s.a.v.) |
GÜNÜN HADİSİ
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."
(Buhari, Deavat, 6) |
[B]Suçların en büyüğü yalan söylemektir. (Hadis-i Şerif)[/B]
|
[B]''Vatan Sevgisi İmandandır.''
(Hz. Muhammed S.A.V.)[/B] |
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Bir adam gelerek: ''Ey Allahın Resûlü iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaâde kim hak sâhibidir?'' diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam: ''Sonra kim?'' dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar: ''Sonra kim?'' dedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yine: ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: ''Sonra kim?'' Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu dördüncüyü: ''Baban!'' diye cevapladı. Buhârî, Edeb 2; Müslim, Birr 1, (2548).
|
[COLOR="DarkOrchid"][B] Konu : Tevbe
Ravi : Ebu Hüreyre Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder." HadisNo : 951 [/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B] güneş batıdan dogmadan çokca tevbe edelim :) [/B][/COLOR] |
[B][COLOR="DarkOrange"]Ebu Hüreyre(r.a.) den rivayetle:
Hz. Peygamber (sav) "Ey Allah'ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum. Bana: "Hadis'e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra şu cevabı verdi: "Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illallah" diyen kimsedir" Kaynak: Buhari, İlm 34, Rikak 50[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkGreen"]´´Küçüklerimize merhamet etmeyen,büyüklerimize saygı göstermeyen bizden degildir
Hz.Muhammed s.a.v[/COLOR][/B] |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:28. |