Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Hadisler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=324)
-   -   GÜNÜN HADİSİ (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=19090)

HaZaN 19.11.2008 08:06

Cevap: GÜNÜN HADİSİ

[B][I][COLOR="DarkGreen"]Kulların kendisinde sabaha erdiği her bir günde

muhakkak iki melek iner. Bunların birisi: Ey Allah'ım!

Malından infak edene bir bedel ver, diye dua eder.

Diğeri de: Ey Allah'ım! (Malı) tutucu olana da telef

ver, diye beddua eder

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası : 1678 [/COLOR][/I][/B]

ABDULLAH DUMAN 21.11.2008 08:00

[B]
إنَّ مِمَّا أدْرَكَ النَّاسُ مِنْ كَلاَمِ النُّبُوَّةِ:

إذَا لَمْ تَسْتَحِ فَاصْنَعْ مَا شِئْتَ

İnsanların Peygamberlerden öğrenegeldikleri sözlerden biri de: “Utanmadıktan sonra dilediğini yap!” sözüdür.

[/B]

seva 21.11.2008 08:31

Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem sordu:
- Gıybet nedir bilir misiniz?
- Allah ve Resulü bilir dediler.
- Birinizin, kardeşini hoşlanmadığı şey ile anmasıdır.
Bunun üzerine bir adam dedi ki:
- Ey Allahın Resulü! Anlattıklarım ya o kardeşimde bulunursa?
- Anlattıkların o kardeşinde bulunursa, onun gıybetini yapmış olursun. Anlattıkların onda yoksa, o zaman ona iftira etmiş olursun! buyurdu

Hz. Muhammed (s.a.v.)

HaKaaN 22.11.2008 09:45

GÜNÜN HADİSİ

Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

(Buhari, Deavat, 6)

SivasLady 10.12.2008 12:44

[B]Suçların en büyüğü yalan söylemektir. (Hadis-i Şerif)[/B]

EyüphanAydın 10.12.2008 12:56

[B]''Vatan Sevgisi İmandandır.''

(Hz. Muhammed S.A.V.)[/B]

seva 04.01.2009 12:02

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Bir adam gelerek: ''Ey Allahın Resûlü iyi davranıp hoş sohbette bulunmama en ziyaâde kim hak sâhibidir?'' diye sordu. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam: ''Sonra kim?'' dedi, Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar: ''Sonra kim?'' dedi Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yine: ''Annen!'' diye cevap verdi. Adam tekrar sordu: ''Sonra kim?'' Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) bu dördüncüyü: ''Baban!'' diye cevapladı. Buhârî, Edeb 2; Müslim, Birr 1, (2548).

MeLody58 04.01.2009 12:25

[COLOR="DarkOrchid"][B] Konu : Tevbe
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kim güneş batıdan doğmazdan evvel tevbe ederse Allah tevbesini kabul eder."
HadisNo : 951
[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B] güneş batıdan dogmadan çokca tevbe edelim :) [/B][/COLOR]

altuntas58 04.01.2009 12:45

[B][COLOR="DarkOrange"]Ebu Hüreyre(r.a.) den rivayetle:

Hz. Peygamber (sav) "Ey Allah'ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum. Bana: "Hadis'e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra şu cevabı verdi: "Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illallah" diyen kimsedir"

Kaynak: Buhari, İlm 34, Rikak 50[/COLOR][/B]

veysel 05.01.2009 20:41

[B][COLOR="DarkGreen"]´´Küçüklerimize merhamet etmeyen,büyüklerimize saygı göstermeyen bizden degildir

Hz.Muhammed s.a.v[/COLOR][/B]

WEZ Format +2. ?uan Saat: 02:28.