![]() |
Cevap: Türk kimdir Sorusuna En güzel Cevaplar
[QUOTE=Efe Cemil Şeker;342384]Bu ülkenin sahipleri Türkler değildir.
Bu ülkenin sahipleri Kürtler değildir. Bu ülkenin sahipleri Çerkezler değildir. Bu ülkenin sahipleri Lazlar değildir. Bu ülkenin sahipleri Irklar değildir. Türkiye'de yaşayan ve yaşamak zorunda olan her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ırkı ne olursa olsun milletin bir ferdidir ve her türlü hakka en az bir türk kadar sahiptir, sahip olmalıdır. Son 100 yılda yaşanan ezikliğin bir sonucu olarak Irk Milliyetçiliği ülke topraklarında yayılmış ancak çok şükür ki hakim olamamıştır. Bir Türk Dünyaya bedeldir zırvaları ile milletimiz oyalanırken atı alan Üsküdar'ı geçmiş, sanayi çağını kaçırdığımız gibi bilgi çağınında gerisinde kaldık. Üretmeyen, teknolojiyi kullanmayan çalışan ama geliştirmeyen, uzay teknolojisini sadece Yıldızlar Savaşında görmüş olan bir millet olarak zaman övünme zamanı değil çalışma zamanıdır. Alt kimlik yok, üst kimlik yok deyip Irkçılığını gizlemeye çalışma gayretide oldukça düşündürücü, bu ülkenin asli unsurları olan Kürtlere, Çerkezlere her sabah Türküm Doğruyum Çalışkanım nidalarını söyleterek kimsenin kimliğini dejenereasyona uğratamazsınız aksine kimliğini pekiştirsiniz. Ben türküm diye başalayan cümlelerin sonunda biride çıkar bende kürdüm ve daha şöyleyim, böyleyim der, deme hakkını kazanır. 1000 yıldır beraber yaşayan halkların nasıl olupta son 80 yılda bir birine düştüğü yada düşürülmeye çalıştığını gözlemlemek gerekir. Kimliği ile övünenin övünecek başka bir şeyi olmadığını düşünmek yersiz olmasa gerek. Siyasi çıkarlarına dini alet edenler kadar ırkı alet edenlerde suçludur. Lozan'a bakınız ordaki azınlık anlayışına bakınız, milletin üst kimliğini görebilirsiniz. Cumhuriyeti kuranların Kurtuluş Savaşı sırasında ki beyanları ile sonrası beyan ve fiillerinide gözden geçirin. Sanatçının eseri ile övünmesi ve güzelliğini anlatması, tanıtmaya çalışması ne kadar doğal bir durumsa, kişinin kendi seçeneği dışında herhangi bir ırka mensup olduğu halde kendi dışında gelişen bu olayla övünmeside bir o kadar ahmakçadır.[/QUOTE] [B]Aslında söylemek istediklerimin tamamını dile getirmişsin :) Anlayana... Eline sağlık[/B] |
[I][B]Televizyonda bir şehit haberi duyduğunda veya bir yakının şehit olduğunda VATAN SAĞOLSUN! diyebiliyorsan TÜRK'sün sen !!!!!!!![/B][/I]
|
--------------------------------------------------------------------------------
Aşağı bir Çadır topluluğunu (Ne olduğu belli olmayan) Türk'ün yanına yükseltmeye çalışıyorlar. Bunlar nerede adam yerine konmuşlar ki, burada adam yerine koyalım? kürtler Suriye'de mi adamlar, İran'da mı? ABD olmasa Irak'ta da adam yerine koyan yoktu. Dedim ya 'Türkiye garip bir ülke'.. Ben, bir arabın kendisini parçalarcasına 'kürtler kardeşimiz' diye yırtındığını ve bu yolda kendi ırkdaşlarını karşısına aldığını ne duydum, ne de gördüm. Hiç bir arap, 'arap-kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir' diye sokaklarda bağırmaz. Ne diye bağırsın? kürt'ü II. sınıf hatta III. sınıf vatandaş olark görür. Ama Türkiye'de öyle mi? Bu soysuzluk devam ederse Atatürk Türkiyesi'nde Türkler II. plana itilecek. Hatta itilmiş durumda.. Türk'ü II. plana atan, Türk'e bu durumu reva görenlere son sözümüz şudur ki; Türk ırkının laneti üstünüze olsun beyler! İnadına Türküz, Türkçüyüz.. Batıcı değil, medeniyetçi.. İnadına Atatürkçüyüz... |
[QUOTE=GuNaY;342916][B]Alıntılarla, şiirlerle yorum yapan arkadaşlar, sizlerin kendi düşünceniz yok mu :confused:[/B][/QUOTE]
Yazmaktan usandım be kardeşim. Gümüşdereliler Muhabbet formu Kurlapalılar muhabbet formu,beypınarlılar,Yıldız ve Yakup oğlan forumlarına girersena Sayfalarca okursun (Adislibekir) Bir tane alıntı bulabilirsen senin sözün haklı.Ama bir tane hep kendi düşüncelerim belki beğenirsin. |
[QUOTE=dark_yamtar58;342946]Yazmaktan usandım be kardeşim.
Gümüşdereliler Muhabbet formuna gir Sayfalarca oku (Adislibekir) Bir tane alıntı bulabilirsen senin sözün haklı.Ama bir tane hep kendi düşüncelerim belki beğenirsin.[/QUOTE] [B]Oradaki yazıların hemen hepsini okudum, eski ve yeni nickle yazmış olduklarınıda okudum. Bütün yazılarda alıntı yapılıyor demedim, bu konuda alıntının bir anlamı yok dedim. Hem o konu zaten muhabbet konusu, orada alıntı nasıl yapılsın?[/B] |
[QUOTE=GuNaY;342948][B]Oradaki yazıların hemen hepsini okudum, eski ve yeni nickle yazmış olduklarınıda okudum.
Bütün yazılarda alıntı yapılıyor demedim, bu konuda alıntının bir anlamı yok dedim. Hem o konu zaten muhabbet konusu, orada alıntı nasıl yapılsın?[/B][/QUOTE] Sen beni sevmezsin ama mesai bitiminde istersen özelden bu konuyu detaylı tarttışırım kardeşim çok da hoşuma gider. |
[QUOTE=dark_yamtar58;342949]Sen beni sevmezsin ama mesai bitiminde istersen özelden bu konuyu detaylı tarttışırım kardeşim çok da hoşuma gider.[/QUOTE]
[B]Hangi konuyu? Eğer bu konu ise zaten burası konuyla alakalı yorumlarımızı yazmamış için. Başka konu ise olur, tartışabiliriz.[/B] |
[QUOTE=GuNaY;342952][B]Hangi konuyu? Eğer bu konu ise zaten burası konuyla alakalı yorumlarımızı yazmamış için.
Başka konu ise olur, tartışabiliriz.[/B][/QUOTE] Ama sen Gümüşdereliler formunda benim yazılarımı okumamışsın orada biz sadece muhabbet yapmadık.benim orda belediyeler kanunu,Siyaset yerel yönetimler hakında Türklük hakkında çok yazım var.Birtanede alıntı yok.Ben bir sene bu forumlara hiç yazmadım sadece ordaydım.Eski siyasi konuların tartışıldğı yzılarımıda okumamışsın bamlandıktan sonra bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.Zaten kendin emek verip yazarsan burda kimse okumuyor.Günay kardeş istersen bu hafta İstanbulda müsafirim ol bir yemek yer Türklük hakkında biraz laf ederiz. |
[QUOTE=dark_yamtar58;342954]Ama sen Gümüşdereliler formunda benim yazılarımı okumamışsın orada biz sadece muhabbet yapmadık.benim orda belediyeler kanunu,Siyaset yerel yönetimler hakında Türklük hakkında çok yazım var.Birtanede alıntı yok.Ben bir sene bu forumlara hiç yazmadım sadece ordaydım.Eski siyasi konuların tartışıldğı yzılarımıda okumamışsın bamlandıktan sonra bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.Zaten kendin emek verip yazarsan burda kimse okumuyor.Günay kardeş istersen bu hafta İstanbulda müsafirim ol bir yemek yer Türklük hakkında biraz laf ederiz.[/QUOTE]
[B]Anlatamadım galiba, Oradaki yazılarda alıntı var demedim zaten. Siyasi görüşünüzü biliyorum. Benimkiyle taban tabana zıt. Açıkcası bu konuları tartışmak içinde kimseyle ayrıca buluşmam. [/B] |
[QUOTE=GuNaY;342955][B]Anlatamadım galiba,
Oradaki yazılarda alıntı var demedim zaten. Siyasi görüşünüzü biliyorum. Benimkiyle taban tabana zıt. Açıkcası bu konuları tartışmak içinde kimseyle ayrıca buluşmam. [/B][/QUOTE] Peki arkadaşım sağol..Kendinizden olmayana hiç ısınamadınız hiç sevemediniz ki zaten Herşey için teşekkür ederim. |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:48. |