Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Başbakan Rest Çekti!!! (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=27177)

LaEdri 30.01.2009 14:03

Cevap: Başbakan Davos'u terketti!!!

[QUOTE=sivaslıgenç;370603]Ya o zaman senin hemen herşeyin Amerikadan geliyor.Hadi kes bakalım pat diye ilişkilerini ne oluyor.Askeriyedeki çoğu malını Abdden alıyorsun kısacası elin mahkum ama bundan sonra tavrımızı ortaya koyduk inşallah bu onurlu duruşumuz hep böyledevam edecek.[/QUOTE]

Ben de onu diyorum zaten,Türkiye ne İsraille ne de ABD ile ilişkilerini kesemez..
Gördüğün gibi Irakta bizim üzerimizden müslüman kanı akıtlımasına göz yumuldu da yine de ilişkiler kesilemedi..,

İsraille de öyle..İlişkiler kesilmez..Bugün adamın yüzüne sövdün yarın yine alış veriş devam edecek...

[B]Eğer Erdoğan ülkesinni menfaatlerini düşünerek yaptıysa o sert çıkışı[/B],İsrail gibi ilişkilerimizin yoğun ülkeye sert tepki vererek devlet manfaatlerini zedelemiştir..
[B]
Yok orda kanı akan,namusu lekenen müslüman kardeşlerimizi düşüerek [/B]yaptıysa ,1 Mart tezkeresinde neredeydin..ABD bizim üzerimizden Irak'a girip piknik yapmayacaktı herhalde..Onlar da müslüman kanı akıtacaktı bizim üstümüzden!!

FurkaN 30.01.2009 14:09

[QUOTE=Kibrisli;370604]Sizde söylediklerinizin son kısmında haklsınız:) Zira ilk kısıma katılmıyorum. Tepkisi doğru fakat şekil olarak yanlış. Kendisinin de bun şekilde tepki vermesinden pişman olduğu belli. Bakın şöyle anlatıyım. Çok iyi başlıyor, cümleleri özenle seçiyor ama ne varki adam omzuna dokununca suratı değişiyor sinirleniyor, bağırmaya başlıyor... Ben ondan bahsediyorum. Aynı şeyleri daha sakin daha lafı gediğine oturtarak, Perez'in bağırmalarına karşın daha sakin tavırda onu iyice çileden çıkartacak şekilde konuşsaydı keşke diyorum. Tepkisi doğru tepki tavrı veya şekli yanlıştı. Yine söylüyorum. Tavrının doğru olduğunu hiçbir zaman söylemedim. Tepkisi doğru dedim, uzun zamandır beklediğim, hatta umutsuzca beklediğim, Chavez tepki verirken bizimki neden duruyor dediğim tepkiydi. Zaten Perez öyle konuşmasa zaten olmayacaktı bu tepkide...
Arkadaşlar beni at gözlüklü muhalefet sanmayın... Ben tepkisinde geç bile kaldığını düşünüyorum... Bu başlığı da ilk açan bendim ancak değiştirmiş yönetim, altında yorumumda vardı. İlk tebrik edende ben oldum. Ben sadece burada sitede de tebrik etmiyorum, yöneticisi olduğum parti içerisinde de tartışıyorum insanlarla, arkasında olduğumu söylüyorum. Benim tepkim çok değil 1.5 yıl önce aynı tepkiyi başka parti liderleri bizim için daha önemli kişilere verdiğinde ne tepki verdiğiniz???

Saygılar...[/QUOTE]

[B]Sizin söylediğiniz konuyu çok iyi hatırlıyorum ancak sitede konu ne durumdaydı bilmiyorum çünkü o dönemlerde haberlerle ben ilgilenmiyordum. Ama sitede arama yaparsanız çıkabilir. Bence pişmanlık değil ayrıca dün akşam basın toplantısında okuduğu yazılı metni diplomatlar hazırlamış haberlerde geçen alt yazı bu şekildeydi. Çünkü oradaki bazı ifadelerin ona uymadığını gördük. Tarzı değildi daha açık ifade ile. Tebrik etmek zor değil ve bence siz en güzelini yapmışsınız. Tepkisi de doğru tavrıda neden derseniz İslam dünyası böylesi bir çıkış bekliyordu umutsuzca. Bunu da ya Erdoğan ya da AhmediNejat yapacaktı gerçi onuda göremez olduk ya. Erdoğan en başından beri bu konuda çaba sarf etti eğer aksini iddia edersek yalan olur. Önce Avrupa'yı uyandırmaya çalıştı boşa bir çabaydı ama yapılması gerekendi. Sonra Türkiye olarak tek başına ne yapılabilirse ona uğraştı. Bence bu konuda bu zamana dek yapılanlar doğru.

Barzani konusunda ise anlam veremediğim bir şekilde duruş sergilediler ve devam ediyorlar. Bu konuda bazı düşüncelerim var ama sadece düşünce ve kesinliği olmadığı için iftira olabilir. Ama siz haklısınız bu konuda. [/B]

sivaslıgenç 30.01.2009 14:11

[QUOTE=Yiğiter;370606]Ben de onu diyorum zaten,Türkiye ne İsraille ne de ABD ile ilişkilerini kesemez..
Gördüğün gibi Irakta bizim üzerimizden müslüman kanı akıtlımasına göz yumuldu da yine de ilişkiler kesilemedi..,

İsraille de öyle..İlişkiler kesilmez..Bugün adamın yüzüne sövdün yarın yine alış veriş devam edecek...

[B]Eğer Erdoğan ülkesinni menfaatlerini düşünerek yaptıysa o sert çıkışı[/B],İsrail gibi ilişkilerimizin yoğun ülkeye sert tepki vererek devlet manfaatlerini zedelemiştir..
[B]
Yok orda kanı akan,namusu lekenen müslüman kardeşlerimizi düşüerek [/B]yaptıysa ,1 Mart tezkeresinde neredeydin..ABD bizim üzerimizden Irak'a girip piknik yapmayacaktı herhalde..Onlar da müslüman kanı akıtacaktı bizim üstümüzden!![/QUOTE]

İkinci dediğin gibi yanı orda ki müslüman kardeşlerimizi düşünerek yaptı.Hala 1 Martı diyorsun bak bugun Genelkurmayda bir açıklama yaptı en güvendiğimiz kurum ülkeler bu tür durumlarda menfeatlerine bakar diye bizde menfeatlerimize bakacagız.He daha ne olacagınada bilmiyoruz belkide ilişkilerimiz iyice kötüye gidip tamamen kesilebilir.

FurkaN 30.01.2009 14:11

[B]Bu mudur Siyaset??? Yazıkkkkk[/B]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Erdoğan'ın Davos'u terketmesini eleştirdi.

Öymen, bu hareketin Türkiye'ye pahalıya malolacağını iddia ederek şunları söyledi:

'Bu kadar haklı bir dava bu kadar kötü savunulamaz. Siz orada Hamas’ı değil, Filistin’i savunacaksınız. Siz biliyor musunuz, Hamas, AB’nin terörist örgüt listesinde PKK ile aynı sayfada. Şimdi siz Filistin halkının çektiği ızdırapları dile getirirseniz herkes sizi alkışlar, ama siz terörist Hamas’ı savunuyor ve bunların sözcülüğüne savunuyorsunuz. İnanılır gibi değil. Tamamen cihad fikri ile konuşuyor. Aslında modern dünyada Davos değil Erdoğan bitmiştir. Bütün Arap ülkeleri Hamas’a tepki gösteriyor. Sen savunuyorsun. İsrail’in insanlık dışı saldırıları ayrı bir iş. Ama gidip terörist Hamas’ı savunursanız, Türkiye’yi dünyada 5 paralık edersiniz. Peres’e ‘Sen’ diye hitap edemezsiniz. Uluslarası ilişkide böyle bir üslup yok. Sayın başbakan çok yanlış yaptı’ dedi.

FurkaN 30.01.2009 14:13

Hürriyet yazarı ve Basın konseyi Başkanı Oktay Ekşi'ye göre Davos'ta [B]skandal [/B]yaşandı. [B]Suçlu olan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan.[/B] [B][I]Ekşi'ye göre Şimon Peres ise olgun devlet adamı![/I][/B]

Hürriyet yazarı Oktay Ekşi bugünkü köşe yazısın başlığını "Davos’ta skandal" olarak seçti. Oktay Ekşi'ye göre "Pazarlamacı Başbakanımız Tayyip Erdoğan dün de Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i azarladı" ve Türkiye’yi nasıl bir "sinirlerine hakim olamayan" politikacının yönettiğini tüm dünya alem gördü. "

Erdoğan'ın tavrını yanlış bulan Oktay Ekşi, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i olgun devlet adamı olarak nitelendirdi ve "Buna rağmen dileriz Davos skandalı ardından Başbakan Erdoğan’a telefon eden Şimon Peres’in, "Ben size de Türk ulusuna da büyük saygı duyan biriyim. Sesimi yükseltmem, duyulmadığımı zannetmem yüzündendi" diyerek ortaya koyduğu olgun devlet adamlığı çizgisi Başbakan Erdoğan’ı etkiler. Böylece sinirleri sükunet bulur da... Gereksiz yere bir çuval incir daha da berbat olmaz" dedi.

İşte Oktay Ekşi'nin söz konusu köşe yazısının tamamı:

Davos’ta skandal

AZARLAMACI Başbakanımız Tayyip Erdoğan dün de Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’i azarladı.

Hem de bir uluslararası toplantıda ve -televizyonlarının başındaki milyonlarca izleyicinin önünde- olmayacak bir şekilde yaptı bunu.

Türkiye’yi nasıl bir "sinirlerine hakim olamayan" politikacının yönettiğini tüm dünya alem gördü.

Önce bir noktayı saptayalım:

Başbakan Erdoğan, katıldığı paneli yöneten kişinin öteki konuşmacılara -özellikle İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e- verdiği süre kadar konuşma süresi vermemesine tepki gösterebilir.

Ama hem taşıdığı sıfat hem de herşeyin azami dikkat ve nezaket kuralları içinde yürütüldüğü uluslararası bir toplantı, böyle bir harekete izin vermez.

Daha doğrusu yaparsınız, hatta kendi haklılığınıza dayanarak sandalyeyi alıp kızdığınız adamın kafasına da indirirsiniz ama o anda sizin haklılığınız unutulur. "Bu ne büyük bir kabalıktır? Böyle bir toplantıda öyle davranılır mı?" denir.

Ve haklı olsanız bile haksız duruma düşersiniz.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ı çileden çıkartan, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in hem normalden çok yüksek sesle hem de Reuters haber ajansının ifadesiyle "ülkesinin Gazze’ye yönelik olarak geçen ay yaptığı saldırıyı aşırı bir heyecanla savunması" ve zaman zaman da parmağıyla Erdoğan’ı göstererek, "Her akşam İstanbul’a roket yağsa Erdoğan ne yapardı?" diye sorması imiş.

Peres’in konuşmasını izleyemediğimiz ve bu satırların yazıldığı dakikaya kadar gelen bilgiler de pek yetersiz olduğu için o konuda bir değerlendirme yapmıyoruz.

Keza paneli yöneten Washington Post yazarı Daniel Ignatius’un Peres’e 25 dakika konuşma olanağı verip Tayyip Erdoğan’ın konuşma hakkını 12 dakika ile sınırlı tutmasının, bu vahim olayın meydana gelmesini tetiklediğini de kabul ediyoruz.

Ama diplomasi kurallarının geçerli olduğu ortamlarda sinirlerine egemen olan kazanır. Çünkü sinirlerine egemen olan duygularıyla değil aklıyla hareket eder. Örneğin en olumsuz koşullarda bile muhatabına "İnsan öldürmeyi siz iyi bilirsiniz" gibi bir sözü -o söz velev ki doğru olsun- söylemez.

Çünkü herşey unutulur, böyle bir söz unutulmaz.

Unutulmaması bir yana, ne kadar "ilişkilerimiz bundan zede görmez" dense de ilişkileri fena halde zedeler.

Tıpkı Amerikan birliklerinin, 3 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak’ta 11 askerimizin başına çuval geçirip hem Silahlı Kuvvetlerimizi aşağılaması hem de ulusumuzu unutulmaz bir şekilde rencide etmesi gibi.

Buna rağmen dileriz Davos skandalı ardından Başbakan Erdoğan’a telefon eden Şimon Peres’in, "Ben size de Türk ulusuna da büyük saygı duyan biriyim. Sesimi yükseltmem, duyulmadığımı zannetmem yüzündendi" diyerek ortaya koyduğu olgun devlet adamlığı çizgisi Başbakan Erdoğan’ı etkiler. Böylece sinirleri sükunet bulur da...

Gereksiz yere bir çuval incir daha da berbat olmaz.

Oktay Ekşi - Hürriyet

LaEdri 30.01.2009 14:13

[QUOTE=sivaslıgenç;370609]İkinci dediğin gibi yanı orda ki müslüman kardeşlerimizi düşünerek yaptı.Hala 1 Martı diyorsun bak bugun Genelkurmayda bir açıklama yaptı en güvendiğimiz kurum ülkeler bu tür durumlarda [B]menfeatlerine bakar [/B]diye bizde menfeatlerimize bakacagız.He daha ne olacagınada bilmiyoruz belkide ilişkilerimiz iyice kötüye gidip tamamen kesilebilir.[/QUOTE]

Eğer devletin menfaati müslüman kanından daha önemliyse,dünkü yaptığı çıkış da manasız kalıyor..Madem devlet manfaati daha önemli,İsraile o tepkiyi vermemliydi.Senin dediğin bu kapıya çıkar!!

sivaslıgenç 30.01.2009 14:16

[QUOTE=Yiğiter;370614]Eğer devletin menfaati müslüman kanından daha önemliyse,dünkü yaptığı çıkış da manasız kalıyor..Madem devlet manfaati daha önemli,İsraile o tepkiyi vermemliydi.Senin dediğin bu kapıya çıkar!![/QUOTE]

Peki hiç tepki vermeseydi dahamı iyiydi.Sence bu tepkiyi Tayyipten başka kim verebilirdi.Gazzede bile Tayyibe destek mitingi olacak boşamı yapıcaklar halk ve Müslüman ülkeler bu yükselen degeri anladı ve seviyorlar.Sus pus dursada kızacaktınız tepki veriyor yine yok.Napsın bu adam.

sivaslıgenç 30.01.2009 14:17

[QUOTE=FurkaN;370610][B]Bu mudur Siyaset??? Yazıkkkkk[/B]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Erdoğan'ın Davos'u terketmesini eleştirdi.

Öymen, bu hareketin Türkiye'ye pahalıya malolacağını iddia ederek şunları söyledi:

'Bu kadar haklı bir dava bu kadar kötü savunulamaz. Siz orada Hamas’ı değil, Filistin’i savunacaksınız. Siz biliyor musunuz, Hamas, AB’nin terörist örgüt listesinde PKK ile aynı sayfada. Şimdi siz Filistin halkının çektiği ızdırapları dile getirirseniz herkes sizi alkışlar, ama siz terörist Hamas’ı savunuyor ve bunların sözcülüğüne savunuyorsunuz. İnanılır gibi değil. Tamamen cihad fikri ile konuşuyor. Aslında modern dünyada Davos değil Erdoğan bitmiştir. Bütün Arap ülkeleri Hamas’a tepki gösteriyor. Sen savunuyorsun. İsrail’in insanlık dışı saldırıları ayrı bir iş. Ama gidip terörist Hamas’ı savunursanız, Türkiye’yi dünyada 5 paralık edersiniz. Peres’e ‘Sen’ diye hitap edemezsiniz. Uluslarası ilişkide böyle bir üslup yok. Sayın başbakan çok yanlış yaptı’ dedi.[/QUOTE]

Furkan abi halk bunların ne oldugunu çokkk iyi anladı ve anlayacak.Bunlar konuştukça göze batanlardan , çırpındıkçabatanlardan sandıktada kaybolacak bunlar.Perese sen diye hitap edemezmiş o na seni bırak İT bile az kalır İsrail yalakaları.

LaEdri 30.01.2009 14:19

[QUOTE=sivaslıgenç;370615]Peki hiç tepki vermeseydi dahamı iyiydi.Sence bu tepkiyi Tayyipten başka kim verebilirdi.Gazzede bile Tayyibe destek mitingi olacak boşamı yapıcaklar halk ve Müslüman ülkeler bu yükselen degeri anladı ve seviyorlar.Sus pus dursada kızacaktınız tepki veriyor yine yok.Napsın bu adam.[/QUOTE]

Niye verdi ki, devlet menfaati daha önemli değil mi?
İsraille ilişkilerimiz bozulsa ne kadar zarara uğrarız..
E sen demiyor musun devlet menfaati daha önemli diye
Manfaat bu tepkinin neresinde!!!Hem de İsraile karşı..

sivaslıgenç 30.01.2009 14:21

[QUOTE=Yiğiter;370619]Niye verdi ki, devlet menfaati daha önemli değil mi?
İsraille ilişkilerimiz bozulsa ne kadar zarara uğrarız..
E sen demiyor musun devlet menfaati daha önemli diye
Manfaat bu tepkinin neresinde!!!Hem de İsraile karşı..[/QUOTE]

Olayı çarpıtma lütfen ben tepkiyi menfeat için verdi demedim.Eger ilişkilerimiz kesilirse bunlar menfeatlarımızı zedeler dedim.Bende isterim tabi o itlerle alakamızın tamamen kesilmesini ama böyle kolay değil.

WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:28.