![]() |
Cevap: Hızır ve Hızır Orucu
[QUOTE=sivaslıgenç;374941]Tamamda normal orucuda tutun Muhareem orucunuda tutun.[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]ne de güzel yazmışsın :) bakma güldüğüme,dalga geçtiğimide sanma.biz kimsenin ibadetiyle dalga geçmiyor ve karışmıyoruz.herkesin ibadeti kendinedir.kimse kimseye zorla,baskıyla birşey yaptıramaz,yaptırmamalı.neydi,dinde zorlama yoktu değil mi... Hz. Muhammed'de Bakara/184-185 ayetleri inmeden önce Muharrem Orucunu tutardı.sonra her ikisinide tutmaya başlamıştır.şimdi,Ramazan Orucunu tutmayıp,Muharrem Orucunu tutuyor diye kimse o kişileri dinsiz ilan edemez.neyin günah neyin sevap olduğuna ancak Yüce Allah karar verir,kimse bilemez... Ramazan Orucunu tutan alevilerde vardır illaki...[/COLOR][/I][/B] |
Tamam sende diyorsun güzel kardeşim ikisinide tutmaya başlamış.Ama siz şuan birisini tutuyorsunuz.Ramazan orucu öncedende dediğim gibi belli nedenler dışında tutulmalı Peygamberimize ayetler indikten sonra oda tutmuş ikisinide.
|
[B][I][COLOR="Magenta"]peki güzel kardeşim,Ramazan Orucu gerçekten 30 gün müdür,yoksa öyle mi inanılmıştır? [/COLOR][/I][/B]
|
Bildiğim kadarıyla bazı yıllar 30 bazı yıllarda 29 gündür.
|
[B][I][COLOR="Magenta"]bak,konuşmayı ve dinlemeyi bilen insanlar ne kadar düzgün konuşuyor değil mi? :)
peki nereden bildiğiniz kadarıyla diye sorsam?[/COLOR][/I][/B] |
Aynen medenice:)Hep böle devam inşallah:)
Bilmiyorum duydum ya tvde dini proğramdan yada dini bir kitaptan okumuşumdur neden? |
[B][I][COLOR="Magenta"]inşallah,karşımdaki insan hakaret pozisyonuna geçmeden ben asla ve asla kalp kırıcı,aşağılayıcı şeyler söylemem.her insan düşüncesizce ağzına geleni söyler ama dinlemeyi beceremez... neyse ben senden öğrenmeye devam edeyim.Ramazan Ayı'nın anlamı nedir?
konuyu bir yere bağlayacağım ama kafam dağıldı biraz,çaktırma ;)[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=madımak_58;375035][B][I][COLOR="Magenta"]inşallah,karşımdaki insan hakaret pozisyonuna geçmeden ben asla ve asla kalp kırıcı,aşağılayıcı şeyler söylemem.her insan düşüncesizce ağzına geleni söyler ama dinlemeyi beceremez... neyse ben senden öğrenmeye devam edeyim.Ramazan Ayı'nın anlamı nedir?
konuyu bir yere bağlayacağım ama kafam dağıldı biraz,çaktırma ;)[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Ramazan ayı sabretmek , sabırlı olmak ,aç olan insanların halini anlamak , ve Allaha karşı olan dini görevimiz olan oruçun tutulduğu ayın genel adı.Ne zaman bağlayaksın bu işi bir yere:) |
[QUOTE=sivaslıgenç;375036]Ramazan ayı sabretmek , sabırlı olmak ,aç olan insanların halini anlamak , ve Allaha karşı olan dini görevimiz olan oruçun tutulduğu ayın genel adı.Ne zaman bağlayaksın bu işi bir yere:)[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]ne oldu,sıkıldın mı? :) Ramazan Ayı Kur'an'ın inmiş olduğu aydır.ancak Kur'an da oruç 30 gün tutulacak diye gün belirtilmemiştir.sayılı gün denmiştir.bu sebepten dolayıdır ki aleviler Ramazan Ayında 3 gün tutarlar orucu.ya da asıl tutulması gereken gün,Kadir Gecesi yani Ramazanın 27. gününe denk gelen günde...[/COLOR][/I][/B] |
Ya ben çıkıorum yarın okul var yarın devam ederis inş. iyi gecerl . kb:)
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:21. |