![]() |
Cevap: TÜM İNSANLIĞA TEK ÖRNEK HZ.MUHAMMED (SAV)
[COLOR="Navy"][FONT="Verdana"][B]HIRISTIYANLIK NEDIR?NE ZAMAN ORTAYA CIKMISTIR?
HIRISTIYANLAR NEYE INANIRLAR? [COLOR="DarkRed"][FONT="Verdana"][B]HRISTIYAN SÖZCÜGÜ ILK OLARAK I.S.40`LI YILLARDA ANTAK`YADA KULLANILMISTIR. "MESIH`CI" ANLAMINDAKI BU SÖZCÜGÜ ISA`YA INANMAYANLAR O`NU IZLEYENLERI KÜCÜMSEMEK ICIN KULLANILAN BIR SÖZCÜK OLUSU UNUTULDU,ANLAM GENISLEMESINE UGRAYARAK ISA`YA INANANLARI TANIMLAYAN BIR DIN SÖZCÜGÜ OLDU. HIRISTIYANLIK ÜC KOLA AYRILDI,BU ÜC MEZHEP 1)PROTESTANLIK 2)KATOLIK 3)ORTODOKSLUK ASLINDA HIRISTIYANLIK ICINDE BU SEKILDE AYRILIKLARIN OLMASI DOGAL DEGILDIR. TEK BIR KITAP VETEK BIR INANC VARDIR. AMA HEP YORUMLARA,HEM YASANANLARA HEMDE COGRAFI OLARAK YASANAN YERE GÖRE MEZHEP`LER OLUSTU. OYSA KUTSAL KITABA GÖRE BAKTIGIMIZDA BÖYLE BISEY YOKTUR. PROTESTAN`LIK ILE KATOLIK ARASINDA BAZI FARKLAR VARDIR. BU FARKLAR KONUSUNDA ANA HATLARIYLA ACIKLAYACAK OLUNURSA! 1)KATOLIKLER MERYEMIN ARABULUCU OLARAK KABUL EDERLER. 2)MERYEMIN GÜNAHSIZLIGINA INANIRLAR,AMA KUTSAL KITAP;HERKESIN GÜNAHLI OLDUGUNU IFADE EDER.ROMALILAR 3:23 3)HEYKELLERIN VARLIGININ INANCI BESLEDIGI SÖYLENIR AMA KUTSAL KITAP;HEYKEL DIKMEYECEKSINIZ DER. 4)PAPAZLARA GÜNAHLARI ITIRAF ETMEK,OYSA KUTSAL KITAP;..."TANRIDAN BASKA KIM GÜNAHLARI BAGISLAYABILIR?"MARKOS 2:7 DER. 5)ISLERLE KURTULUS OLMAZ,EFESLILERDE;"IMAN YOLUYLA,LUTUFLA KURTULDUNUZ.BU SIZIN BASARINIZ DEGIL TANRININ ARMAGANIDIR KIMSENIN ÖVÜNMEMESI ICIN IYI ISLERIN ÖDÜLÜ DEGILDIR."DIYE YAZAR. 6)BEBEK VAFTIZ OLAMAZ.ZIRA TANRININ SÖZÜYLE ILGILI OLARAK"ONUN SÖZÜNÜ BENIMSEYENLER VAFTIZ OLDU"....ELCILERIN ISLERI2:41 BIR BEBEK SÖZÜ NASIL BENIMSEYEBILIR? 7)BEKARLIK YEMINI ,BAZI KISILER (rahip;rahibeler)BEKARLIGI SECEBILIR AMA TANRI" INSANIN YALNIZ OLMASI IYI DEGILDIR"DEMISTIR. [COLOR="Purple"]BÜTÜN PEYGAMBERLERIN SOYU ISRAILOGULLARINDANDIR SADECE (HZ.)PEYGAMBERIMIZ ARAPTIR. HZ.ISA BIR YAHUDI OLARAK ROMA`IMPARATORLUGUNDA DÜNYAYA GELDI(M.Ö8-M.Ö2) YAHUDILERIN YÜZYILLARDIR BEKLEDIGI MESIH OLDUGUNU ILERI SÜREN ISA DINI ÖGRETILERI YAYDI VE GENIS BIR KITLEYI PESINDE SÜRÜKLEDI. BAZI YAHUDI DIN ADAMLARININ TESVIKI VE ROMA`NIN YAHUDIYE EYALETININ VALISI PONTIUS PLATUS`UN EMRI LE KUDÜSTE CARMIHA GERILDI. HIRISTIYAN KAYNAKLARINA GÖRE ISANIN CARMIHTA ÖLDÜGÜ VE ÜC GÜN SONRA DIRILDIGI INANCI HAVARILERI VE DIGER ÖGRENCILERI ARASINDA BÜYÜK ETKI YARATTI. HAVARILER ISA`NIN GÖGE ALINISINDAN SONRA BIR SÜRE FILISTIN`DE KALDILAR. ANCAK HEM YAHUDI MUHAVAZAKARLAR HEMDE ROMA`LILARDAN GÖRDÜKLERI BASKILAR NEDENINYLE DÜNYANIN DEGISIK YERLERINE GÖC ETMEK ZORUNDA KALDILAR. BUNUN SONUCLARINDAN BIRIDE HIRISTIYANLIGIN YAYILMASI OLDU. HAVARILERDEN PETRUS ROMA`DA BARTOLOMEO(BARTALMAY) ERMENISTANDA YEHUDA(TADAY)VE YURTSEVER SIMUM PERS TOPRAKLARINDA ÖLDÜRÜLMÜSLERDIR. VE ISA`KITAP INDIRILMEMISTIR NEDE KENDISI YAZMISTIR. TOMAS INCIL`I DÜNYA ÜZERINDE BULUNAN KITAPLAR ARASINDA HZ.ISA`NIN SÖZLERINI EN DOGRU VE EN ESKI YAZILMIS TEK KITAPTIR. TOMAS INCIL`IHZ.ISA`YA AIT 114 DEYIS VE SÖZ ICERMEKTEDIR.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] |
[QUOTE=ömer yalcin;451583][B][I]Club7house seni ikna etmek cok güc,niyeki ????????????[/I][/B][/QUOTE]
Ömer abi benim ikna olabilmem için soruma cevap verilirken , '' Ben bu konu hakkında bilgi sahibi değilim '' Konu hakkında bilgi sahibi değilse ben nasıl ikna olacağım bana açıklarmısın ? |
hristiyanlikk hakkinda bi bilgii sahibi olmakk isteyenn varsaa benimlee irtibata geceblir arkadaslar kavga etmenin lüzümu yokk bildigimm kadarini severek sizinle paylasirimm...sen nerden biliosun dersenizz 3 büyük din hakkinda cohh kitap okudum bi müslümanin asilligi ve farkliligidaa bence kendini diger dinlerden ayirt edebilmesidir niye islamiyeti sectigi ve halen bu dine mensup oldugunu baskalarina anlatabilmesidr...
|
[QUOTE=betüs58;451952]hristiyanlikk hakkinda bi bilgii sahibi olmakk isteyenn varsaa benimlee irtibata geceblir arkadaslar kavga etmenin lüzümu yokk bildigimm kadarini severek sizinle paylasirimm...sen nerden biliosun dersenizz 3 büyük din hakkinda cohh kitap okudum bi müslümanin asilligi ve farkliligidaa bence kendini diger dinlerden ayirt edebilmesidir niye islamiyeti sectigi ve halen bu dine mensup oldugunu baskalarina anlatabilmesidr...[/QUOTE]
Ben hristiyanlık ile ilgili birşey merak etmiyorum , soruyu iyi anlayamamışınız. Ben diyorum ki Hristiyanlık değiştirilmeseydi Yani Allah ( c.c.) hak ettiği şekilde kalsaydı islamiyet insanlara inermiydi. Bu soruyu sormamdaki amaç insanların islamiyet hakkındaki fikirlerini , bilgilerini ölçmek. Ben zaten bu sorunun cevabını biliyorum cevap şöyle ; Hristiyanlık ve diğer 2 hak dini İslamiyet'in ve Hz. Muhammed ( s.a.v. ) ' in habercisi müjdecisidir , yani İslamiyetten önceki diğer 3 hak dini değiştirilmese bile İslamiyet dünyaya inecekti. |
[B]Yalçın, sen bu soruyu Wanted'a sorana kadar aklıma hiç öyle bir soru gelmedi:)senin o msjını gördükten sonra araştırdım hemde çok araştırdım:)Hristiyanlık ve diğer 2 hak dini İslamiyet'in ve Hz. Muhammed ( s.a.v. ) ' in müjdecisi ve diğer 3 hak dini değiştirilmese bile İslamiyet dünyaya ineceğini öğrendim ben verecektim bu cevabı ama soruyu sorduğun kişi versin diye yazmadım ama o da kaçamak cevaplar vererek geçiştirdi :)...[/B]
|
İlgin ve nezaketinden ötürü teşekkür ederim. Hayırlı sahurlar , hayırlı sabahlar kardeşim.
|
[B][/B][B][I]Süphesiz yer yüzüne gelen ve gelecek olan,en büyük lider ve örnek insan[/I][/B]
[B][I]Hz:MUHAMMED S.A.V dir. Süphesi olan veya aksini ispat eden buyursun söylesin........ bu konuyu tartismak bile sacma bence.!!!!!!!![/I][/B] |
ben iyii niyetimi belirtmekk istedimm okadarr ben kimsenin sorusunu da göz önünde bulundurarak herhangii bi cümlemi sarf etmedimm ben genele olarak konu hristiyanlikti bilgi sahibi olmak isteyen varsaa buyursun sorsunn dedimm okadar ama yinede yannis anlasildimm yinee nese alistikk artikk......
|
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=11985&token=63238][img]http://resimzade.com/Show.html?i=11985&token=63238[/img][/url]
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=11988&token=111032][img]http://resimzade.com/Show.html?i=11988&token=111032[/img][/url] |
hepimiz için en güzel örnek
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:28. |