Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Sivas için bir adım lazım, oda yürek (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=37377)

burak5866 14.01.2011 01:57

Cevap: Sivas için bir adım lazım, oda yürek

iyiymiş inşallah paylaşırsın bitince bende merak ettim şimdi.

İsmail Özçelik 14.01.2011 02:07

Kıbrıslı TCDD konusunda hemfikirim ancak o hat bence İşhan Toki'ye kadar uzatılmalı. Ayrıca, yer altından metro yapmak Sivas için çok maliyetli olur. Yolcu kapasitesi gibi durumlar var. Ancak Tramvay ve Hafif metro'da Sivas için sorun olmaz sonuçta günlük 100.000 kişilik bir yolcu sirkülasyonu var.

Kibrisli 14.01.2011 02:16

[QUOTE=İsmail Özçelik;592033]Kıbrıslı TCDD konusunda hemfikirim ancak o hat bence İşhan Toki'ye kadar uzatılmalı. Ayrıca, yer altından metro yapmak Sivas için çok maliyetli olur. Yolcu kapasitesi gibi durumlar var. Ancak Tramvay ve Hafif metro'da Sivas için sorun olmaz sonuçta günlük 100.000 kişilik bir yolcu sirkülasyonu var.[/QUOTE]

Bende maliyet için mevcut tren hattını kullanıyorum ama şehrin içerisine üstten gidecek bir hat hem şehrin görüntüsünü bozar hem de alan yok yani İnönü Bulvarından üstten bir metro geçirmek yanlış olur o yüzden sadece kırmızı çizgiler alttan gidiyor ve 2. etap olacak 2-3 yıl içerisinde bitecek... O kadar maliyeti de kaldırabileceğimizi düşünüyorum ne saçma yatırımlara ne paralar yatırıldı bu şehirde... Hani saçma olmasa da gereksiz yatırımlardı bunlar... Benim bahsettiğim sistem de tam dediğiniz gibi hafif raylı sistem olacak yani üstten de gitse alttan da gitse raylardan değil yukarı yapılan panellerden alacak elektiriği... Ankara ve İzmir Metrosu bildiğin metro, elektiriği raylardan alıyor ama örneğin Bursa yukardaki panellerden alıyor, raylar döşeli oraya uygun vagonlarla neden olmasın ve cidden Sivas belediyesinin yapacağı neredeyse birşey yok ilk etap için Belediyenin yapacağı Mevlana Gar arasındaki ve üniversitenin içerisindeki hatlar ki onları da uzun vadede (aslında bir belediye için kısa vadede) yapabilir...Toki'ye uzatılması yeni bir dağıtım merkezi gerektirir ilk etapta ya üniversite hastanesinden kampüs içerisine ya da tokiyi tercih etmek gerekli benim tercihim kampüs içleri olur çünkü Toki yukarda oraya metro sistemini yapmak çok çok çok zor bir iş köprü gerekli yokuş yukarı yapmak gerekli enerjisi var, güvenliği var teknik olarak bakmak gerekli...

İsmail Özçelik 14.01.2011 02:56

Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
T1. Kırmızı Hat (İstasyon-Meydan-Atatürk Cad.-Eğriköprü-Üniversite)
T2. Aksu Tramvayı (Çayboyu-Orhangazi-Gülyurt-Yenişehir-Üniversite)
T3. Nostaljik Hat (Yüceyurt-Arkeoloji Müzesi-Tarihi Meydan-Taşhan-Yeni Cami-Ulu Cami-Gökmedrese)
Hafif Metro
M1. Mevcut TCDD tren yolu ek olarak Üniversite-İşhan TOKİ
M2. (Belki sonra Havaalanı) Fatih-Aydoğan-Mehmetpaşa-Mevlana-Kılavuz-Doğukent

Bende şöyle düşünüyorum. Öncelikle belediye Eğriköprü civarına taşınmalı bence ve orası ana dağıtım merkezi olmalı. Sonra otobüs durakları ve hatları bu hatlarla entegre edilmeli ve aktarma sistemi gelmeli. Böylece bir çok Sivaslı araçlarını bırakacaktır. Birde şu husus var, nostaljik tramvayı kale projesi gerçekleşirse turistler kullanacaktır, onu o şekilde düşünüm:) İşhan Toki'ye gelince MTA tarafından çıkabilir orası çok yokuş değil, sonuçta metro düşünmüyoruz, hafif metro.
Bunlar için haritam:(.jpg yapınca çözünürlük bozuldu)

Kibrisli 14.01.2011 03:10

[QUOTE=İsmail Özçelik;592035]T1. Kırmızı Hat (İstasyon-Meydan-Atatürk Cad.-Eğriköprü-Üniversite)
T2. Aksu Tramvayı (Çayboyu-Orhangazi-Gülyurt-Yenişehir-Üniversite)
T3. Nostaljik Hat (Yüceyurt-Arkeoloji Müzesi-Tarihi Meydan-Taşhan-Yeni Cami-Ulu Cami-Gökmedrese)
Hafif Metro
M1. Mevcut TCDD tren yolu ek olarak Üniversite-İşhan TOKİ
M2. (Belki sonra Havaalanı) Fatih-Aydoğan-Mehmetpaşa-Mevlana-Kılavuz-Doğukent

Bende şöyle düşünüyorum. Öncelikle belediye Eğriköprü civarına taşınmalı bence ve orası ana dağıtım merkezi olmalı. Sonra otobüs durakları ve hatları bu hatlarla entegre edilmeli ve aktarma sistemi gelmeli. Böylece bir çok Sivaslı araçlarını bırakacaktır. Birde şu husus var, nostaljik tramvayı kale projesi gerçekleşirse turistler kullanacaktır, onu o şekilde düşünüm:) İşhan Toki'ye gelince MTA tarafından çıkabilir orası çok yokuş değil, sonuçta metro düşünmüyoruz, hafif metro.
Bunlar için haritam:(.jpg yapınca çözünürlük bozuldu)[/QUOTE]

Farklı bir yönden gidilmiş, tebrik ederim Kırmızı hat dediğiniz yerüstünden mi gidecek bir de otogara bağlantınız olmayacak mı, ayrıca İstasyon dediğiniz tren istasyonumu İnönü Bulvarı mı?

Benimkinin geniş kapsamında da Belediye ve Vilayeti taşımak var aynı sizin dediğiniz bölgeye ADliye sarayı da yapılırsa oradaki tüm binalar boş kalacak o binaların hepsini de İl özel idare, STSO ve Belediye iş birliği ile kuracağım 3 fakülte 2 Yüksek okullu ortalama 2000-3000 öğrencisi olan ve özel öğrencilerin geleceği yüksek puanlı İletişim, Hukuk ve Uluslararası ilişkiler bölümlerinin olduğu Turizm Yüksek okulu ile Yabancı Diller Yüksek okulunun olduğu bir 4 Eylül Vakıf üniversitesine tahsis edeceğim. Vilayet Türkiye'nin en güzel Rektörlük binası olacak, Adliye ve Nüfus dairesi Türkiye'nin en güzel yerlerinden birindeki derslikler olacak, Belediye nin binaları da sosyal alanlar, öğrenci merkezleri olacak ve meydanı 50. yıldan Taşhan'a kadar trafiğe kapatıp üzerinden nostaljik tramvay geçireceğim :) uçuk değil değil mi olabilecek şeyler, şu ana kadar anlattıklarımın yarısı uçuk yarısı da harika ve yapılabilir buldu tabii başka konularda var Kongre binasının yanındaki mermer alanı park yapmak, altını da Anıt Kabir'deki müze gibi 3 boyutlu bir "Milli Mücadele" müzesi yapmak gibi...

İsmail Özçelik 14.01.2011 03:10

Toplam 1 Eklenti Bulunuyor.
Daha sağlıklı bir harita:(Arkaplan Google Haritası çok büyük onu çıkarmak zorunda kaldım)

Kibrisli 14.01.2011 03:13

[QUOTE=İsmail Özçelik;592037]Daha sağlıklı bir harita:(Arkaplan Google Haritası çok büyük onu çıkarmak zorunda kaldım)[/QUOTE]

Bu çok büyük bir olay bunun altından nasıl kalkacaksınız:)

İsmail Özçelik 14.01.2011 03:14

Sayın Kıbrıslı sorularına tek tek cevap vermeye çalışayım:)
[QUOTE]Farklı bir yönden gidilmiş, tebrik ederim Kırmızı hat dediğiniz yerüstünden mi gidecek bir de otogara bağlantınız olmayacak mı, ayrıca İstasyon dediğiniz tren istasyonumu İnönü Bulvarı mı?[/QUOTE]
Şu an mevcut tren istasyonunu kastettim. Tramvay diye belirttiğim konu cadde tramvayıdır. Üniversite içerisinde ring yapacak ayrıca. Metrolar ise yakın mesafede sık durmaz dolayısıyla şube hattıda olabilir üniversite içindeki.

[QUOTE]Benimkinin geniş kapsamında da Belediye ve Vilayeti taşımak var aynı sizin dediğiniz bölgeye ADliye sarayı da yapılırsa oradaki tüm binalar boş kalacak o binaların hepsini de İl özel idare, STSO ve Belediye iş birliği ile kuracağım 3 fakülte 2 Yüksek okullu ortalama 2000-3000 öğrencisi olan ve özel öğrencilerin geleceği yüksek puanlı İletişim, Hukuk ve Uluslararası ilişkiler bölümlerinin olduğu Turizm Yüksek okulu ile Yabancı Diller Yüksek okulunun olduğu bir 4 Eylül Vakıf üniversitesine tahsis edeceğim. Vilayet Türkiye'nin en güzel Rektörlük binası olacak, Adliye ve Nüfus dairesi Türkiye'nin en güzel yerlerinden birindeki derslikler olacak, Belediye nin binaları da sosyal alanlar, öğrenci merkezleri olacak ve meydanı 50. yıldan Taşhan'a kadar trafiğe kapatıp üzerinden nostaljik tramvay geçireceğim uçuk değil değil mi olabilecek şeyler, şu ana kadar anlattıklarımın yarısı uçuk yarısı da harika ve yapılabilir buldu tabii başka konularda var Kongre binasının yanındaki mermer alanı park yapmak, altını da Anıt Kabir'deki müze gibi 3 boyutlu bir "Milli Mücadele" müzesi yapmak gibi...[/QUOTE]

Bende biraz daha farklı düşünüyorum ama benim fikirlerim çok çok uçuk buna emin olabilirsiniz ama yapılır mı neden olmasın cesaret ve destek yeter bence adım adım gidilir kaynak oluşturulmaya çalışılır:)

İsmail Özçelik 14.01.2011 03:17

[QUOTE]Bu çok büyük bir olay bunun altından nasıl kalkacaksınız[/QUOTE]
Aslında olayı uzun vadede düşünürsek otobüslerden daha mantıklı bence. Yaptığımız hatlarda 3-4 set çalıştırmayacağız sonuçta 1 set yeter:) Altından nasıl kalkılır, adım adım yavaş yavaş yapılır olmaz diye birşey yok:) bizim ne eksiğimiz var Eskişehir'den? Kullanmasını bilirsek fazlamız bile olabilir ama bilmiyoruz:(

Kibrisli 14.01.2011 03:21

[QUOTE=İsmail Özçelik;592040]Aslında olayı uzun vadede düşünürsek otobüslerden daha mantıklı bence. Yaptığımız hatlarda 3-4 set çalıştırmayacağız sonuçta 1 set yeter:) Altından nasıl kalkılır, adım adım yavaş yavaş yapılır olmaz diye birşey yok:) bizim ne eksiğimiz var Eskişehir'den? Kullanmasını bilirsek fazlamız bile olabilir ama bilmiyoruz:([/QUOTE]

Tamamen anlattığım buydu zamanla tabii yapılır neden olmasın...
Eskişehir'den en büyük eksiğimiz onların başkan gibi ileri görüşlü ve girişken bir başkanımız yok en başta birde üniversitemiz yok, var da onlarınki kadar kalabalık ve modern değil (Gerçi aynı başkan rektörken orayı öyle güzel yapmış) Onun dışında benzer şehirler bir de onlarda Porsuk vardı belaydı adam onu bile avantaja çevirdi, bence Türkiye'nin en güzel şehri ki en yaşanabilir şehir seçilmiş bu sene... Ama ciddi anlamda o seviyeye gelebilir Sivas'ta...

WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:21.