![]() |
Cevap: Okul sütü projesi skandalla başladı
Olayla ilgili ODTÜ de açıklama yaptı. Ama sizin işinize gelmeyecek bir açıklamaydı. O yüzden ilginizi çekmemiş olabilir.
Ortada bir hata var, aceleye getirilmişlik var, Milli eğitim bakanının yaptık oldu mantığı var inkar eden yok zaten. Bu işi bu kadar dallandırıp budaklandırmanın da anlamı yok. Hangi hükümet ister çocukları zehirlemeyi. Yeterki elinize fırsat geçmesin felaket senaryoları yazmaya dünden hazırsınız. |
Zehirlenem olmadığı,sütlerin bozuk olmadığı açıklanamsına rağmen oturduğumuz yerden süt tahlili yapıyoruz..
|
[QUOTE=Cley;615148]Olayla ilgili ODTÜ de açıklama yaptı. Ama sizin işinize gelmeyecek bir açıklamaydı. O yüzden ilginizi çekmemiş olabilir.
Ortada bir hata var, [B]aceleye getirilmişlik var,[/B] Milli eğitim bakanının yaptık oldu mantığı var inkar eden yok zaten. Bu işi bu kadar dallandırıp budaklandırmanın da anlamı yok. Hangi hükümet ister çocukları zehirlemeyi. Yeterki elinize fırsat geçmesin felaket senaryoları yazmaya dünden hazırsınız.[/QUOTE] Aceleye getirme ustalık döneminde yapılanlar. Ya acemilik döneminde olasydı ne olacaktı? Haydi dün aceleye gelmişti.. Ya bugünki rahatsızlıklara ne demeli? İzmir belediyesinin süt dağıtımına yüzlerce yıl ceza verdirenler, şimdi aynı şeyi kendileri yapıyorlar. |
Dün ile bugunu kastetmedim zaten. Süt dağıtım işi iyi bir şekilde altyapısı hazırlanıp önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılabilirdi. Milli Eğitim bakanımız da sizin gibi herşeyi ben bilirim havasında olduğu için yanlışlıklar oluyor.
İzmir belediyesine süt dağıttıkları için mi yolsuzluk yaptıkları için mi ceza veriliyor ? Bunu da açıklar mısınız. |
[QUOTE=Cley;615153]Dün ile bugunu kastetmedim zaten. Süt dağıtım işi iyi bir şekilde altyapısı hazırlanıp önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılabilirdi. Milli Eğitim bakanımız da sizin gibi herşeyi ben bilirim havasında olduğu için yanlışlıklar oluyor.
İzmir belediyesine süt dağıttıkları için mi yolsuzluk yaptıkları için mi ceza veriliyor ? Bunu da açıklar mısınız.[/QUOTE] "Ben bilirim havasında asla" olmam. Ama "sorgulama, araştırma" kişiliğim ve ilgi alanım. Bu iktidar her şeyi aceleye getiriyor ve yaptıklarının hiç birini layıkıyla yapmıyor. Söz verdiklerinin hangisini eline yüzüne bulaştırmadan yapabildi? Söylermisin? İzmir belediyesinin süt dağıtımı, atfedilen yolsuzlukların(!) içinde önemli bir bölümünü içeriyor. |
İzmir belediyesini gidin İzmirliler sitesinde tartışın bence.
Sivas onca tarihi ve güncel güzellikleriyle yazılmayı ve tatnıtılmayıo bekliyor. Sivaslılar sitesinde bunlar yazılıp konuşulmalı. |
Sütler incelenmis gida kodeksine uygun cikmis, demekki çocuklar kodekse uygun degil, çocuklar bozuk çıktı :) adam gibi cocuk yapin...
|
[QUOTE=Cley;615153]Dün ile bugunu kastetmedim zaten. Süt dağıtım işi iyi bir şekilde altyapısı hazırlanıp önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapılabilirdi. Milli Eğitim bakanımız da sizin gibi herşeyi ben bilirim havasında olduğu için yanlışlıklar oluyor.
İzmir belediyesine süt dağıttıkları için mi yolsuzluk yaptıkları için mi ceza veriliyor ? Bunu da açıklar mısınız.[/QUOTE] İzmir'deki süt olayını anlatayım... Tire'de süt üreticilerinin kurduğu bir kooperatif var, İzmir belediyesi doğrudan temin usulü ile direk o kooperatiften alıyor sütleri, maliye de neden 3 teklif almadın diyor. Olay bundan ibaret. Suç mu kanunen suç ama vicdanen doğru bir hareket. Büyük kartellerin (Pınar gibi bir İzmir firmasının) girmesini engelleyip direk çiftçiden alıyor sütü Aziz Kocaoğlu, aynı şey çiçekler için de geçerli, şehrin peyzajı için kullanılan çiçekler direk çiçek üreticisi çiftçiden alınıyor böylece hem sütte hem çiçekte kamu zarara uğramıyor daha ucuza alınıyor hem de çiftçi kazanıyor. |
[QUOTE=Kibrisli;615169]İzmir'deki süt olayını anlatayım... Tire'de süt üreticilerinin kurduğu bir kooperatif var, İzmir belediyesi doğrudan temin usulü ile direk o kooperatiften alıyor sütleri, maliye de neden 3 teklif almadın diyor. Olay bundan ibaret. Suç mu kanunen suç ama vicdanen doğru bir hareket. Büyük kartellerin (Pınar gibi bir İzmir firmasının) girmesini engelleyip direk çiftçiden alıyor sütü Aziz Kocaoğlu, aynı şey çiçekler için de geçerli, şehrin peyzajı için kullanılan çiçekler direk çiçek üreticisi çiftçiden alınıyor böylece hem sütte hem çiçekte kamu zarara uğramıyor daha ucuza alınıyor hem de çiftçi kazanıyor.[/QUOTE]
Sadece anlattığın kadarıyla ve İzmir Başkanı açısından söylüyorum abi..Karşında muhalif bir iktidar varsa,her işi devlet usülüne göre yapacaksın.. |
Aziz KOCAOĞLU sütü 37 kuruşa, hükümet ise 53 kuruşa alıyor. 37 Kuruşa alınan süt özel soğutuculu arabalarla günlük okullara dağıtılıyor. 53 Kuruşluk süt ise, soğutucusuz okul depolarında bir kaç gün bekletilip dağıtılıyor.
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 10:03. |