![]() |
--->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=Pusula_58;288365]Herkes olaya kendi penceresinden bakıyor ve kendi düşüncesine göre yorumluyor,
Herkes bir şey söylüyor,yazıyor birde aşağıdaki yazıyı okumanızı isterim. Kitabın adı : Evrensel Çağrı KUR'AN MEÂLİ Hazırlayan : Mustafa SAĞ Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (Yüksek İslam Enstitüsü Mezunu) Bilimsel Araştırma Analisti ISBN: 975-98565-1-4 Nisan 2006 İstanbul Baskı Cilt: Özener Matbaası Davutpaşa Cad. Kale İş Merkezi No: 201-204 Topkapı Tel : 0212 481 97 88 Dağıtım-Pazarlama : Final Pazarlama Göztepe Mah. Tarhan Sok No: 2 Mahmutbey-Bağcılar İstanbul Tel : 0212 445 80 00 Mustafa Sağ'ın Kitabının 372nci sayfasından aynen aktarıyorum: Nur Suresi 30 ve 31nci Ayetler 30.'Ey Muhammed! Erdemli erkeklere söyle, kadınlarla bir aradayken, gözleriyle kadınları rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar ve kişiliklerini edeplerini korusunlar. Bu onlar için daha temiz bir davranıştır. Elbette Allah yaptıklarından haberdardır.' 31.'Ey Muhammed! Erdemli kadınlara da söyle, erkeklerle bir aradayken, gözleriyle erkekleri rahatsız edecek şekilde davranmasınlar/bakmasınlar, kişiliklerini edeplerini korusunlar ve doğal olması gereken yerler dışında, göğüslerinin üzerini örtüleriyle kapatsınlar. Ziynetlerini göstermesinler/Başkalarını cinsel tacize yol açacak ve tahrik edecek davranışlardan sakınsınlar. Ancak kocaları,babaları, kocalarının babaları, oğulları, kocalarının oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, diğer kadınlar, cinsel iktidara sahip olmayan erkek hizmetçiler, kadın hizmetçiler ve kadınların cinsel yerlerini henüz anlamayan çocukların yanlarında, istedikleri gibi giyinip davranmalarında bir sakınca yoktur. Bunların dışındakilerin yanında, cinsel tacize yol açacak, tahrik edici yerlerini açıp, dikkat çekici davranışlarda bulunmasınlar/ ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, -erkek, kadın-hepiniz Allah'a yöneliniz ki, mutlu olabilesiniz.' Mustafa Sağ'ın Bu ayetlerle ilgili olarak kitabının 373 ncü sayfasında yer alan açıklayıcı 417 no.lu dip notu da aynen şöyle: ' 24:31 Bu surenin 11nci ayetinde açıklanan, Peygamberimizin eşine iğrenç iftirayı yapan çetenin uzantılarının uydurdukları, çelişkili rivayetlerden hareketle, Kur'an öncesi cahiliye Arap toplumunun kadına bakış açısını, Kur'andaki örtünme ile ilgili ayetlere de yansıtmışlar ve o bakış açısı doğrultusunda ve erkekler lehine yorumlamışlardır. Kur'an'ın mantığı ve bu surenin bütünlüğü içinde baktığımızda, kadınlarla erkeklerin toplum yaşamında yan yana olmak zorunda olduklarını, böyle bir çalışma ortamında, birbirlerine karşı davranışlarında olsun, giyimlerinde olsun ölçülü olmaları, dostane olmaları, aşırıya kaçmamaları öğütleniyor.Zaten, aile ve akrabalar arasında bir kısıtlamanın olmayıp, özgürce hareket edebileceklerini aynı ayetin devamı açıklıyor. Kaldıki Kur'an ayetinde 'baş örtüsü' diye bir kelime geçmemektedir. Buna rağmen, tüm Kur'an tefsirlerinde ve çevirilerinde Kur'an ayeti 'baş örtüsü' olarak çevrilmiştir. Halbuki ayette geçen 'HIMAR' kelimesi 'baş örtmek' anlamına değil, sadece'örtmek' anlamına gelmektedir. Eğer herhangi bir şey örtülecek ise, o şeyin vurgulanması gerekir. Örneğin masa örtüsü derken, örtmek kelimesinin yanına masa kelimesinin gelmesi gibi, baş örtüsü dendiği zaman da 'örtmek' 'hımar' kelimesinin yanına 'baş' 're's' kelimesinin 'hımarü-re's' şeklinde gelmesi gerekir. Ayetteki 'hımar' 'örtü' kelimesinin yanında geçen ve vurgulayan kelime 'cuyub' kelimesidir ki 'yaka' veya 'göğüs' anlamına gelir. Çünkü, aynı kelime 'cuyub' bir başka ayette (28/32) Hz. Musa'nın 'göğsüne/koynuna elini soktuğu' şeklinde geçer. Yani 'cuyub' kelimesi, 'hımar' örtmek kelimesi ile kullanıldığı zaman,'bihumûrihinne ala cuyubihinne' başını örtmek değil,'göğsünün üzerini örtmek' anlamına gelmektedir. Geleneksel tüm yorumcular, Kur'an ayetini bilimsel bir bakışla değil de,birbirlerini taklit edip, 'Baş örtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' diyerek, 'felyedr****' fiillini de 'örtsünler' diye tercüme etmişlerdir. Bu geleneksel yorumcular 'DaReBe' kökünden gelen bu kelimeyi burada ' Baş örtülerini . örtsünler' derken bir başka yerde aynı 'DaRaBe' kelimesini 'Kadınları DÖVÜN' (Bak.4/34) diye çevirmişlerdir. Özetle, Kur'an'ın orijinal ayeti tüm açıklığı ile ortadayken, elverişli bir siyasal kullanım malzemesi olarak, sürekli gündemde tutulan baş örtüsü, Kur'an'ın değil, geleneklerin, kişisel görüşlerin dinleştirilmesinden kaynaklanmaktadır.' +++++++++++++++++ AYETTE 'BAŞ' KELİMESİ GEÇMEDİĞİ BİR YANA, 'SAÇ' KELİMESİ HİÇ GEÇMEMEKTE, 'SAÇLARINIZI GÖSTERMEYİNİZ' DİYE BİR ANLATIM DA BULUNMAMAKTADIR.[/QUOTE] [B]Yıllarca o çok büyük alimler ve peygamberimiz yanlış bilmiş demekki töbe töbe... Bunlar Allaha nasıl hesap verecek bilmiyorum ve alıntı yaptığım bir yazıyı aynen aktarıyorum... İslam alimlerine işi bırakan bu kişi Mustafa Sağ ismini kaç kez İslam literatüründe ki alimler içerisinde görmüştür.. Şuan reformistlikle suçlanan ve geleneğe aykırı savları olan recep ihsan Eliaçık ta bizim için İslam alimidir ve Hımar tanımını o şöyle yapmaktadır; 1- HİMAR Bu kavram doğrudan kadınların "başlarını" örtmeleri ile ilgilidir. "Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar. Görünmesi zarurî olan yerler dışında cinsel cazibelerini sergilemek için açılıp saçılmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar." (Nur; 24/31) Bu tür ayetlerin o günkü Medine'de yaşanan "yürürlükteki duruma" cevap olarak geldiği unutulmamalıdır. Demek ki o günkü toplumda; 1- Bakışlarını sakınmayan, 2- Irz ve namuslarını korumayan,3- Görünmesi zarurî olan yerler dışındaki yerlerini de cinsel cazibelerini sergilemek için açıp saçan, 4- Başörtülerini yakalarının üzerine salmayan bir takım kadınlar vardır. Ayet "mümin" kadınlara bunlar gibi olmamaları çağrısında bulunuyor. İlk üçü anlaşılabilir olduğu için dördüncüsünden başlayalım. Ayette "başörtülerini" diye çevirdiğimiz "humuruhinne" kelimesi HAMR kökünden gelir ve tam anlamıyla "başörtüsü" manasına gelir. Kelimenin kökünü biraz deşersek; HAMR: Sözlükte " Örtmek, kapamak, mayalamak" demektir. Örtünmek, örtmek, kapanmak (ihtimâr), karışmak, alışmak (muhâmere), mayalamak, örtmek (tahmîr), mayalanmak, örtünmek, kapanmak (tahammür), başı döndürüp karıştıran, aklı örten, şarap, içki (hamr), baş döndüreni satan, şarapçı (hammâr), başı döndürme, aklı örtme yeri, şaraphane (hammâre), şarap rengi, koyu kırmızı (hamriyyun), hamurun içine örtülüp karışan, maya (hamîra), mayalı, örtülü, kapalı (mahammer), örtülmüş, mayalı, mayhoş, sarhoş (mahmur), içkinin verdiği baş ağrısı (humâr), başı beyaz koyun (muhammera mine'ş-şiyâh), başörtüsü, yemeni, eşarp (himâr) kelimeleri bu köktendir… Görüldüğü gibi ayette geçen başörtüsü (hımâr) kelimesinin en önemli özelliği "baş" ile ilgili olmasıdır. Nitekim bu ayetler başı açıklığın yaygın olduğu bir topluma inmiş değildir. O günkü toplumda değil kadınlar erkekler bile, kimisi sıcaktan, kimisi Arap örfünden zaten başlarını bir şekilde örtmektedirler. Yani erkek kadın hemen hiç kimse "başı açık" dolaşmamaktadır. Sarık, kaftan, tül, renkli bez vs. başlarına bir şeyler dolayıp sararak veya alarak dışarı çıkmaktadırlar. On bin nüfuslu Medine'de yaşayan Yahudiler, Evs ve Haçreçliler, Muhacirler vs. dışarıdan bakıldığında üstlerinde "baş"larında bir takım örtüler olan insanlardır. Fakat özellikle kadınlarda bu örtü, örtünmek amacıyla değil, daha da çekici ve egzotik olmak amacıyla, "az aç-az kapa" tarzında olmaktadır. Peki, öyleyse ayet ne demektedir? Dikkat edilirse "Başörtüsü takın, başınızı örtün" denmiyor da "Başınıza aldığınız o örtüleri boyunlarınıza, omuzlarınızdan aşağıya da salın" deniyor. Bunun sebebi, o dönem kadınlarının başörtülerini arkadan bağlayarak, omuzlarını ve göğüslerine kadar boyunlarını açıkta bırakmalarıydı. Böyle daha çekici olacaklarını düşünüyor olmalılar… Buradan "Başörtüsü değil, boyun örtüsü emrediliyor" diye bir sonuç çıkarmak, işi yokuşa sürmek ve anlamamak için diretmekten başka bir şey değildir. Çünkü Kuran'ın çoğu emri zaten böyledir. Yani ayetler çoğunlukla "yürürlükteki durum" üzerine gelir ve onu düzene sokar. Örneğin, "Cuma namazı kılın" demez de, "Zaten kılmakta olduğunuz o cuma namazı var ya, işte onun için çağrıldığınızda alışverişi bırakın" der. Yine örneğin, "Namaz (salât) diye bir şey icat edin, kurban (nahr) diye bir uygulama başlatın" demez de, "O yapılmakta olan namaz (salat), kesilmekte olan kurban (nahr) var ya, işte onu siz Allah için yapın" der. Yine örneğin, "Dörde kadar evlenin" demez de, "O onar, on beşer evlenip de geçindirmek için yetimin malına el uzatmaya kalktığınız eşleriniz var ya, işte onları dörde, üçe, ikiye, hatta bire indirerek evlenin, yetimlere haksızlık yapmaktan korkuyorsanız böylesi daha iyidir" der. Demek ki bu tür ayetler yürürlükteki duruma müdahale etmek, yanlış taraflarını düzeltmek, ıslahat yapmak amacıyla gelmektedir. Düzelttiği şekliyle de kalıcı emre dönüştürmektedir. Başörtüsünün de böyle olduğunu düşünürsek, denmek istenen; "O zaten takmakta olduğunuz başörtüleriniz var ya, işte onları aşağıya doğru da salın, başınıza toplayıp da boynunuzu, omuzunuzu, göğsünüzü, sırtınızı açıkta bırakmayın" demek olur… İlginçtir, kadınların o günkü giyim tarzı bugün Fransızca'dan Türkçe'ye geçen "dekolte" kelimesi ile aynı manayı çağrıştırmaktadır. Çünkü dekolte Fransızca'da boynu açıkta bırakan giysi (decollete) demek. Bu sözcüğün kökü Latince'de boyun (col, collum) kelimesinden geliyor. Türkçe'ye de geçen, boyunda taşınan (koli), boyna sarılan (kaşkol), boyuna takılan (kolye) kelimeleri de bu kökten… Anlaşılan o günkü kadınlar saçlarını arkadan bağlayacak şekilde başörtüsü ile örtüyorlar, omuzlarını, göğüslerine kadar boyun kısımlarını gayet "dekolte" bir kıyafetle açıkta bırakıyorlardı. Bugünün tabirleri ile "derin göğüs ve sırt dekoltesi" ile dolaşıyorlardı. İşte ayette bu tarz örtünmenin bir anlamının olmadığı beyan ediliyor. "Örtünecekseniz doğru dürüst örtünün. O başlarınıza taktığınız başörtüsünü sırt ve göğüs dekoltenizi tamamlayan bir aksesuar olarak değil, örtünmenin mantıkî sonucu olarak iyice aşağıya salın, boynunuzu, göğsünüzü, sırtınızı örtecek şekilde yakalarınızın üzerinden salın ki örtünmüş olasınız…" denmek isteniyor.[/B] |
[QUOTE=kasparix;288500]SÖZLÜ KAYNAKALRI İLE DEĞİL DE BİZE YAZILI KAYNAKALRINI SUNSUNLAR.PEYGAMBERİN SOYUNDAN OLUPDA ABDEST ALMAYI BİLMEMEK NE KADAR DOĞRUDUR BİLEMİYORUM MESELA.YADA BİR ELİN PARMAKLARI KADAR NAMAZ KILMAYANLAR OLABİLİR Mİ BEN BİLMİYORUM İŞDE BUYURSUN YAZSINLAR.HZ ALİRA MU DEMİŞ CAMİLERE GİRMEYİN NAMAZ DA KILMAYIN YAZMIŞLARSA NEREDE KİM YAZMIŞ BİLMİYORUZ AYDINLATSINLAR İŞDE BİZİ ..EVET KAFASINA GÖRE YORUMLAR VAR DİO BU DEVİRDE HAKLI AMA ONUN SORUNU KİME NEDEN NASIL GÜVENECEĞİNİ BİLMEMEKDE ..BAK BİZE GERİCİ DERLER ALLAH RAZI OLSUN BU TEKNOLOJİ SAYESİNDE İLMİN KAYNAĞINA KADAR İNE BİLİYOR DOĞRUYU BULABİLİORUZ TEK TARAFLI DEĞİL BİR MESELEYİ ÇOK TARAFI İLE ARAŞDIRP DOĞRUYA KAVUSABILMEK SİZİN ZEKA VE İSTEK SEVİYENİZE DE BAĞLI....BU TOPLUM KURDUN TURKUN NEYE İNANDIĞINI NASIL YASADIĞINI BİLİO AMA ALEVİ KESİM MALESEF HEP SİİNDİRİLMİŞLİĞİNDE ETKİSİYLE NE KENDİNİ TAM İFADE EDEBİLME CESARTİNİ KENDİLERİNDE BULABİLİOR BULSA BİLE DÜŞKÜN İLAN EDİLİOLAR BİLEMİORUM LAİKLİĞİN KALESİYZ DİOLAR BUDA LAİKLİKLE NASIL BAĞDSIO ,,,İSLAMDA DÜŞKÜNLÜK DİE BİŞE YOKDUR MESELA...NEYSE..BİZ İSTİYORUZ KARDESİM ÖNCE TANIMLAYIN KENDİNİZİ BİZ SUYUZ BUYUZ BUNA MENSUBUZ BÖLE YASARIZ..HA BUNLAR SOSYAL MESELELER GERÇİ DAHASI LAİKLİĞE AYKIRI OLUR...BU İŞİ TOPLUMCA ÇÖZECEĞİZ YANİ...MESELA ALEVİLER HALA İSTANBULDA BİR ARADA YIĞIN ŞEKLDE OTURURLAR BUDA ONLARIN HALE BİZİM MADIMAKÇI ZİHNİYET GİBİ DÜŞÜNCELRİN BÖLECE YENİ NESİLEDE AŞILANMASI ANLAMINA GELİO ...YANİ BİZ SİZE ASİMİLE OLUN DEMİORUZ.AMA GİDİN DİĞER TOPLUMLARLA DA KAYNAŞIN ..MESELE SUNNİ TÜM AKRABALARIM ALEVİLERİN KOMSULUĞUNUN ÇOK HARİKA OLDUĞUNU BU KONUDA KİMSEYE DEĞİŞMEYİZ DERELR YANİ....KABİLE GİBİ BİR ARADA YASAMALARINN KÖY GELENEĞİNİN DAHASI O DÜŞÜNCENİNNDE DEVAMI OLDUĞU İÇİN PEK UYGUN OLDUĞUNU SANMIYORUM ...HAKLISINIZ ÇÜNKİ BU DEVLET VE MİLLET HAKSIZCA SİZE ASİMİLE POLİTİKASI İZLEDİ KABUL EDİYORUM..AMA ARTIK BU DÖNMDE POLİTİK ZİHNİYET YOK Kİ DEVAM ETTRMEK YANLIŞ BENCE...SUNNİ NE ALEVİ YA SUNNİLERDEN NE GÜRÜZLER ALEMDARLAR ÇIKDI YANİ ...EĞER ALEVİLİK HZ ALİ ALLAHIN ARSLANI HAYDARI KERRARI SEVMEK İSE BİZ EN KOYU ALEVİ OLURUZ..ANCAK ALEVİLİĞİ KİMSE BİLMİO...LÜTFEN EN EHLİ DEDELER AÇIKLASIN BİZE,, SİYASETE BULŞMIŞ ÖDÜKLER DEĞİL BU İŞİN GÖNÜL ADAMLARI ÇIKSIN KONUSSUN YAZSINLAR OKUYALIM YAVV..TÜRKLÜK KÜRTLÜK ALEVİLİK SUNNİLİK BEDENDİR İSLAMİYET RUHUMUZDUR ..RUHSUZ BEDEN CESETTİR..İSLAMİYET IŞIĞI İLE AYDINLANALIM VE AYDINLATALIM KARANLIKDA KALAN SAYFALARI İNŞ...[/QUOTE]
[B]bir sonraki mesajında özür dilemişsiniz gerçi ama bagıra bagıra burda aleviligi tanımlamaya alevi yasantısını anlatmaya calısmıssınız zaten. ne desek bos siz kendinizce yazmıssınız zaten. dikkatimi dürtükleyen bişe var :) aleviler bir arada yıgın seklinde oturuyorlar demissin işte ben buna gülerim :D nerden çıkardın böyle birşeyi allah aşkına. sana bişe söylimmi benim hiç alevi komşum yok şuanda. gerisini sen hesap et[/B] |
[QUOTE=can99;288568][B]bir sonraki mesajında özür dilemişsiniz gerçi ama bagıra bagıra burda aleviligi tanımlamaya alevi yasantısını anlatmaya calısmıssınız zaten.
ne desek bos siz kendinizce yazmıssınız zaten. dikkatimi dürtükleyen bişe var :) aleviler bir arada yıgın seklinde oturuyorlar demissin işte ben buna gülerim :D nerden çıkardın böyle birşeyi allah aşkına. sana bişe söylimmi benim hiç alevi komşum yok şuanda. gerisini sen hesap et[/B][/QUOTE] [B][I][COLOR="Magenta"]benimde hiç alevi komşum yok... tamam,genel olarak diyelim.peki sadece alevilermi bir arada yaşıyor?[/COLOR][/I][/B] |
çok saçma birşey bunların yaptıklarıda
|
sizinle iddialaşmaya gerek yok gazi mahllesi ve istanbulun bir çok semtinde en azından mahallerinde toplu yasarlar sözde kurtarılmş bölgeler kötü bişe değil bu bizde yasıyoruz ancak bu köylü zihniyetinin bağnazca şehirde devam etmesi anlamınada geldiinden o anlamda dedim ama kıtlar anlamamış....dikkat edin o zaman sizi de düşkün ilan etmesinler...bölücü yıkıcı ayrşdırıcı hesap sorma zihniyetinizle tartşma olmaz yanlız burda milleti galeyan öfkelerini bir derece daha artırırsınız..biz sizi tanımıyoruz tanıtın kendinizi o zman kardesim orda daha açık yürekli şeylerde yazdım onlara da değinn madem okumusunz....sizinde bi dini birde milli kimlik sorununuz var önce onları aşın.....
|
[QUOTE=kasparix;288601]sizinle iddialaşmaya gerek yok gazi mahllesi ve istanbulun bir çok semtinde en azından mahallerinde toplu yasarlar sözde kurtarılmş bölgeler kötü bişe değil bu bizde yasıyoruz ancak bu köylü zihniyetinin bağnazca şehirde devam etmesi anlamınada geldiinden o anlamda dedim ama kıtlar anlamamış....dikkat edin o zaman sizi de düşkün ilan etmesinler...bölücü yıkıcı ayrşdırıcı hesap sorma zihniyetinizle tartşma olmaz yanlız burda milleti galeyan öfkelerini bir derece daha artırırsınız..biz sizi tanımıyoruz tanıtın kendinizi o zman kardesim orda daha açık yürekli şeylerde yazdım onlara da değinn madem okumusunz....sizinde bi dini birde milli kimlik sorununuz var önce onları aşın.....[/QUOTE]
arkadasım sen bikere üslubunu adabını takın düzgün konus surda sizli bizli konusuyoruz sen agzını bozma yoluna gidiyorsun burda kıt felan . asıl kıt anlamayan insanı kıskırtan senin gibi yazı yazanlar burda gel ahkam kes anca adam gibi konusma nedirr bilme. bak bende biraz kabalastım simdi demi anlamıssındır tarzımdan |
[QUOTE=kasparix;288601]sizinle iddialaşmaya gerek yok gazi mahllesi ve istanbulun bir çok semtinde en azından mahallerinde toplu yasarlar sözde kurtarılmş bölgeler kötü bişe değil bu bizde yasıyoruz ancak bu köylü zihniyetinin bağnazca şehirde devam etmesi anlamınada geldiinden o anlamda dedim ama kıtlar anlamamış....dikkat edin o zaman sizi de düşkün ilan etmesinler...bölücü yıkıcı ayrşdırıcı hesap sorma zihniyetinizle tartşma olmaz yanlız burda milleti galeyan öfkelerini bir derece daha artırırsınız..biz sizi tanımıyoruz tanıtın kendinizi o zman kardesim orda daha açık yürekli şeylerde yazdım onlara da değinn madem okumusunz....sizinde bi dini birde milli kimlik sorununuz var önce onları aşın.....[/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]diğer yazdıklarınıza sözümüz olsa,onlar içinde bişeyler yazardık.biz düzgün konuşmaya çalışıyoruz,verilen cevaplar hep aynı.ezme çabasındasınız.o kadar basit değil ama... zamanla tanıyacaksınız zaten.gazi mahallesi deyince aklınıza alevilerin toplu yaşadığı yer geliyor.peki size fatih,bağcılar,güngören,güneştepe,yavuzselim desek ne gelir aklınıza! biz burda kesinlikle tartışma ortamı yaratmaya gelmedik.bunu her seferinde belirtmek zorunda bırakıyorsunuz ve sizde bunu göz ardı ediyorsunuz.kimse kimsenin düşüncesine katılmak zorunda değil.en azından saygılı olmak gerek...[/COLOR][/I][/B] |
kardeşim bu ülke yavuz sultan selimin kanuninin fatih sultan mehmedin GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN emaniti türk islam medeniyetidir.türklüğün destanını müslümanlıkla yazmış necip bir milletin evlatlarıyız biz... koçum yarşma fatihde yasayan entellerin adreslerinide söylerim sana orda cam cerceve inmi kaldırımlar sökülmüyo devletine polisine saldırılmıo..tmm carsamba gibi mahllerden bnde rahtsızım varsa millletin şikayeti muhtarı polisi sikyti dinler görevini yapar ama edepsizlik etmez orann insanları cam cerceve inmez pi.sloganlar atılmaz...sizde dini ve milli kimlik bunalımı var önce onları aşın kendinizi tanmlayın öyle türk islam torunlarının karsına çıkın ...saygı hakedene gösderilir...burda sadece tartısırız sızınle...ama edeplice..
|
[B][I][COLOR="Magenta"]edeplice mi? güldürmeyin beni :):):) farkımız bu işte...[/COLOR][/I][/B]
|
[QUOTE=madımak_58;288607][B][I][COLOR="Magenta"]diğer yazdıklarınıza sözümüz olsa,onlar içinde bişeyler yazardık.biz düzgün konuşmaya çalışıyoruz,verilen cevaplar hep aynı.ezme çabasındasınız.o kadar basit değil ama... zamanla tanıyacaksınız zaten.gazi mahallesi deyince aklınıza alevilerin toplu yaşadığı yer geliyor.peki size fatih,bağcılar,güngören,güneştepe,yavuzselim desek ne gelir aklınıza! biz burda kesinlikle tartışma ortamı yaratmaya gelmedik.bunu her seferinde belirtmek zorunda bırakıyorsunuz ve sizde bunu göz ardı ediyorsunuz.kimse kimsenin düşüncesine katılmak zorunda değil.en azından saygılı olmak gerek...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
Hımm arkadaşım şu an çok güzel konuşuyorsun da nedense uygulamaya geçince pek başarılı olamıyorsun.Bilinmezlik diye birisi 16 temmuzda bir konu açmış ve sivaslılar için yobaz ve yaratık lafını kullanmış konu silinmeden önce senin altına teşekkür koyduğunu gördüm.Yani bu ne demek oluyor ben senin düşüncelerine katılıyorum.Eğer sen zaten farklı düşünsen ayrı bir yorum yapar görüşünü bildirirsin ve eleştirirsin o kişiyi.Ama yok böyle birşey.Daha sonra geliyorsun buraya yok bizim amacımız öyle değil de şöyle bırak ya kime ne anlatmaya çalışıyorsun senin amacını bilmeyen mi var ne sandın bizi keriz mi?(Bu arada anlattığım konunun bir bölümü silinmiştir arkadaşlar bakmak isteyenler forumdan serbest konulardan girsinler site yönetimine başlığı altında bilinmezlik adlı bir üyenin yaptığı yoruma baksınlar ne demek istediklerim o zaman daha iyi anlaşılır) |
[QUOTE=madımak_58;288611][B][I][COLOR="Magenta"]edeplice mi? güldürmeyin beni :):):) farkımız bu işte...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
evet haklısın biz sizden çok farklıyız orası kesin:) |
[quote=ero;288263]katılıyorum geçenlerde kocaeli çayırovaya gittim 9-10 yaşındaki kızlarda türban takmış...Her yer türbanlı insanlarla dolu....bi an nerde olduğumu şaşırdım....bu küçük kızlar daha din nedir bilmiyo.....ne inancı ne kendi iradesi......bırakın yaaa..........
BN artık daha fazla bu sitede vaktimi geçirmicem....bn üye olduğumda bu sitede daha kaliteli insanlar vardı......şu an bi boş kalabalık var bazı canlar dışında.......bn hiç bi hakaret ve küfür rtmeden 3 defa BAN landım. SADECE DÜŞÜNCEMDEN DOLAYI...[B] dUMAN_58 AMa gördümki yAKAMOZ-GÜRÜN GÜZELİ- ERSOY 34 VE DAHA NİCELERİİ NELER NELER SÖYLEMİŞ..... banlanmayı bırak yazısı silinmemiş bile ....yinede herşey için tşk ederm.....Hepiniz in yolu açık olsun....yinede.ARADA bakar çıkarım yorum yyok[/B] bana gelen özel msjların çoğu silindi ama bazıları hala duruyo.....ahlaklısınız ya bozulmayacaksa göndereyim bi kaçını size anlayn....[/quote] rahatsızmı oldunuz nedense biz hiç bir kılık kıyafetten rahatsız olmuyoruz siz neden rahattsız oluyorsunuz size ne 9 . 10 yaşlarındaki çocuktan onların babaları onlara bakmakla yükümlüyse onların nasıl yetişecegindende sorumludurlar biz herkesin düşüncesine saygılıyız sizlerde saygılı olun lütfen biz plajlarda boy bösterenlere saygılıysak sizlerde türbanlıya saygılı olun küfen hekesin fikri kendine lütfen bu konuları bir meselegibi tartışmayalım LÜFEN AMA........... AYRICA SİZİN MESAJLARINIZIN SİLİNMESİNEDE KARŞIYIM |
MADIMAK 58
[B][I][COLOR=#ff00ff]edeplice mi? güldürmeyin beni :):):) farkımız bu işte...[/COLOR][/I][/B] BİZİM EDEBİMİZ BU RAHATSIZ OLMAYALIM SİZİN EDEBİNİZDE BUYMUŞ İŞTE |
BİZİM EDEBİMİZ BU RAHATSIZ OLMAYALIM SİZİN EDEBİNİZDE BUYMUŞ İŞTE
[B][I][COLOR="Magenta"]sizin edebinizi henüz görmedik.ben bize karşı yapılan yorumlardan bahsediyorum...[/COLOR][/I][/B] |
SAPINA KADAR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ yeni dalga muallak gündelik anlamda ulusalcısınız yalçın küçük gibi da doğru söylemek gerekirse
İSLAMİYETİ din kabul etmişiz namazla camii ile taçlandırıyoruz,,,hangi dine mensupsunuz daha onu bile cesurca söyliyemiyosunuz camiler bizim ibadet hanemiz değil cem evlerimiz var türkü söz semahlar ibadetimizdir deme cesareti bile bulamadınız bunları konusun diye burda size tehammül edilio fırsat verilio aha özgürsünüz kardesim yazın din kültürü derslerini neden istemiyosunuz camilere neden gitmez bu kardeslerimiz namaz kılarlar mı azınlık olmak mı isterler cem evlerine dinayetten pay ayrılsın vergilerimiz camilere gitmesin .......yazın anlatın işde fırsat gelmiş iki ödük millete demokrasi dersi vario ya gidin işinizle sözde davaalrınızla uğrasın yada tanıtın kendinizi tanıyalım....bize sileri abdestsiz namazsız uzak durun diye tanıtttılar sizi hep kardesim onlar bizim büyüklerimizin cahilliği tamm kabul ediyoruz ...ha tabi bak bu meseller özgürlük kısıtlar ancak yani aydınlatılsın konusulsun diye söyledim yoksa sapına kadaar laik ülkeyiz ..herkes hür ama türk islam toplumu diyede büyük bi gerçek var karsınızda..biz vardır benm lügatımda siz dersem sizi alevi sunni diyede ayırmam karsımdaki 75 milyon tc vatandası olarak siz derim ...yüreklice tartısalım işde bizim farkımız bu değil mi... |
[QUOTE=kasparix;288619]SAPINA KADAR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ yeni dalga muallak gündelik anlamda ulusalcısınız yalçın küçük gibi da doğru söylemek gerekirse
İSLAMİYETİ din kabul etmişiz namazla camii ile taçlandırıyoruz,,,hangi dine mensupsunuz daha onu bile cesurca söyliyemiyosunuz camiler bizim ibadet hanemiz değil cem evlerimiz var türkü söz semahlar ibadetimizdir deme cesareti bile bulamadınız bunları konusun diye burda size tehammül edilio fırsat verilio aha özgürsünüz kardesim yazın din kültürü derslerini neden istemiyosunuz camilere neden gitmez bu kardeslerimiz namaz kılarlar mı azınlık olmak mı isterler cem evlerine dinayetten pay ayrılsın vergilerimiz camilere gitmesin .......yazın anlatın işde fırsat gelmiş iki ödük millete demokrasi dersi vario ya gidin işinizle sözde davaalrınızla uğrasın yada tanıtın kendinizi tanıyalım....bize sileri abdestsiz namazsız uzak durun diye tanıtttılar sizi hep kardesim onlar bizim büyüklerimizin cahilliği tamm kabul ediyoruz ...ha tabi bak bu meseller özgürlük kısıtlar ancak yani aydınlatılsın konusulsun diye söyledim yoksa sapına kadaar laik ülkeyiz ..herkes hür ama türk islam toplumu diyede büyük bi gerçek var karsınızda..biz vardır benm lügatımda siz dersem sizi alevi sunni diyede ayırmam karsımdaki 75 milyon tc vatandası olarak siz derim ...yüreklice tartısalım işde bizim farkımız bu değil mi...[/QUOTE] [B][I][COLOR="Magenta"]bize hiç bi şekilde soru gelmedi.durup dururkende aleviliği tanıtmaya gerk yok.sorunuzu sorarsınız cevabını veririz.yoksa deniyorki burda aleviliği mi tartışmaya geldiniz.her şekilde çelişkiye düşüyorsunuz yani...yoksa bizde isteriz hakkımızda yanlış bilinen doğruları elimizden geldiği kadar anlatmayı...[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=madımak_58;288618]BİZİM EDEBİMİZ BU RAHATSIZ OLMAYALIM SİZİN EDEBİNİZDE BUYMUŞ İŞTE
[B][I][COLOR="Magenta"]sizin edebinizi henüz görmedik.ben bize karşı yapılan yorumlardan bahsediyorum...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] Hala zeytin yağı gibi üste çıkmaya çalışıyor kafayı yiyecem ya sen ne yaptın da bizden saygı bekliyorsun?Ne yaptığını açıkladım biraz önce o yüzden saygı bekliyorsan hiç bekleme.Adam yüzümüze tükürecek biz de yarabbi şükür diyecez.Olurrr.... |
kardeşim senin burda amacın taciz ,,zekii ve akıllı olduğunu ikna metodlarını da uygulacak bi zemin olduğunu sanma burda herkes akil adam burda..söylüyorum bir daha yazılarımı kes yapşdır yapma...oku anladığınla yaz... zemini sen gibiler bozuyo ben ilk uyarıyı yaptım sen tacizinden vaz geçmedin ve aklınca zevk almayada devam ediyosun...burda her havkırana kemik yok okadar güzel söz arasından boş ve anlamsız olanı seçiyosun çünki hep alışmısınız türklük ve islamdanda ole alıntı yapıosunuz ....demokrasi biizm 2 bin yıldır geleneğimiz laiklikde tuğrul beyimizden kalm tamm mı geçip bize hepimiz ermeniciyiz ağzıylada konusup demokrasi ahkamı da kesmeyin ..
|
[QUOTE=madımak_58;288618]BİZİM EDEBİMİZ BU RAHATSIZ OLMAYALIM SİZİN EDEBİNİZDE BUYMUŞ İŞTE
[B][I][COLOR="Magenta"]sizin edebinizi henüz görmedik.ben bize karşı yapılan yorumlardan bahsediyorum...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] İŞTE BU KADAR SİZ BİZİM EDEBİMİZDEN ANLAMIYORSUNUZ FAKAT BİZ SİZİN EDEBİNİZE SAYGI GÖSTERİYORUZ TEKRAR EDİYORUM HERKES BİRBİRİMİZİN EDEBİNE SAYGILI OLALIM LÜTFEN |
[QUOTE=madımak_58;288624][B][I][COLOR="Magenta"]bize hiç bi şekilde soru gelmedi.durup dururkende aleviliği tanıtmaya gerk yok.sorunuzu sorarsınız cevabını veririz.yoksa deniyorki burda aleviliği mi tartışmaya geldiniz.her şekilde çelişkiye düşüyorsunuz yani...yoksa bizde isteriz hakkımızda yanlış
bilinen doğruları elimizden geldiği kadar anlatmayı...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] madımak 58 adlı üyeden alıntı bu eski günler dediğiniz süre ne zamana dayanıyor acaba? eskiden tesettür diye birşey yoktu.şimdi de sanki modaymış gibi her gün bir genç kızımız kapanıyor... kapanmak,Allahın emir ve yasaklarına uymak baş örtüsüyle olmuyor.eminim o kızda içinden gelerek kapanmamıştır.aile baskısı çok fazla.bu olaya ayıp diyebiliyorsunuz,ama en azından içinde zulüm yok... Kimin çelişkiye düştüğü belli aleviler hakkında bilinen yanlışları düzeltmeye çalışıyorum demişsin burada fetva vermişsin ne çelişki değil mi? |
sen senin inançlarına göre orda aklınca cvp lamaya mı kalkmısın ne neye inandığınızıda bilmediğimden bişe diyemiyorum..mdmk 58
bizim inançlarımız yazılı kaynaklarımızda neyin ne olduğu açık ve kesin. bizi değil hale diyorum kendi kimliklerinizi belirleyin dini ve milli kimliğinizi bizler yüzyıllardır aslı bozulmamış türk islam geleneğinin devamıyız..islamda 14 asır evvlkı gibi canlı özlüdür türklüğümüz bile islamla dünyaya hükmetmişdir...cihat anlayışı tam da türkler içinmiş...cihat türklükle birleşmiş dünyaya hükmetmişiz...özümüz mayamız bu bizim bu devirde de ilimle fenle maneviyatla hükmedeceğiz inş...kimlik bunalımında olanlarda globelleşen dnyada bataklıklarda misyoner ve bir çok faaliyetlerin ağında küçük balık misali kaybolup gidecekdir ki vay onların haline .... |
[QUOTE=yakamozz;288612]Hımm arkadaşım şu an çok güzel konuşuyorsun da nedense uygulamaya geçince pek başarılı olamıyorsun.Bilinmezlik diye birisi 16 temmuzda bir konu açmış ve sivaslılar için yobaz ve yaratık lafını kullanmış konu silinmeden önce senin altına teşekkür koyduğunu gördüm.Yani bu ne demek oluyor ben senin düşüncelerine katılıyorum.Eğer sen zaten farklı düşünsen ayrı bir yorum yapar görüşünü bildirirsin ve eleştirirsin o kişiyi.Ama yok böyle birşey.Daha sonra geliyorsun buraya yok bizim amacımız öyle değil de şöyle bırak ya kime ne anlatmaya çalışıyorsun senin amacını bilmeyen mi var ne sandın bizi keriz mi?(Bu arada anlattığım konunun bir bölümü silinmiştir arkadaşlar bakmak isteyenler forumdan serbest konulardan girsinler site yönetimine başlığı altında bilinmezlik adlı bir üyenin yaptığı yoruma baksınlar ne demek istediklerim o zaman daha iyi anlaşılır)[/QUOTE]
sahsına demiyorum ama bu konuda arada bir dogru konusmaya calısan ama madımak katliamı icin gene olsa gene yakarız veya onlar kendi kendilerini yaktılar diyerek kücücük bi beyne sahip olanların yazısının altına tesekkür konduruluyo buda aynı sey olsa gerek |
[QUOTE=kasparix;288633]kardeşim senin burda amacın taciz ,,zekii ve akıllı olduğunu ikna metodlarını da uygulacak bi zemin olduğunu sanma burda herkes akil adam burda..söylüyorum bir daha yazılarımı kes yapşdır yapma...oku anladığınla yaz... zemini sen gibiler bozuyo ben ilk uyarıyı yaptım sen tacizinden vaz geçmedin ve aklınca zevk almayada devam ediyosun...burda her havkırana kemik yok okadar güzel söz arasından boş ve anlamsız olanı seçiyosun çünki hep alışmısınız türklük ve islamdanda ole alıntı yapıosunuz ....demokrasi biizm 2 bin yıldır geleneğimiz laiklikde tuğrul beyimizden kalm tamm mı geçip bize hepimiz ermeniciyiz ağzıylada konusup demokrasi ahkamı da kesmeyin ..[/QUOTE]
ya kardeş imla kurallarına biraz uysan valla ne iyi olur. devrik cümle kuruyorsun ayrıca hiç anlaşılmıyorsun. bu nedenle kızıyorsun heralde böyle sinirli sinirli yazıyorsun. ;) |
-->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
konu nerelere gelmis, oysa ben bir ortak noktada bulusabilecegimizi düsünmüstüm, ben sünniyim ama madimak olayina karisan, destek veren, kiskirtan, olayi bu boyutlara getiren ve insanlari ( görüsleri ne olursa olsun) kiniyor ve lanetliyorum, diger arkadaslarda benim gibi düsünüyor sanirim, ama olayin sivaslilara maledilmesini kabullenemiyorum, olayin sivaslilara fatura edilmesi dogru degil.
|
--->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288671]konu nerelere gelmis, oysa ben bir ortak noktada bulusabilecegimizi düsünmüstüm, ben sünniyim ama madimak olayina karisan, destek veren, kiskirtan, olayi bu boyutlara getiren ve insanlari ( görüsleri ne olursa olsun) kiniyor ve lanetliyorum, diger arkadaslarda benim gibi düsünüyor sanirim, ama olayin sivaslilara maledilmesini kabullenemiyorum, olayin sivaslilara fatura edilmesi dogru degil.[/QUOTE]
arkadaşım güzel diyorsun hoş diyorsunda madımakta katledilen onca insanın arkasından alay ederek tiye alarak konusanlara adeta destek verenlere yobaz denmesine neden kızıyorsunuz siz destek vermiyorsunuz güzelde diyorsunuz ama destek verenlerin bir sivaslı olması sivasin adını karalıyor işte bunu anlamalıyız.ve böylelerine pirim vermemeliyiz ama bakıyorumda kimse tepki vermemiş o şahıslara birkaç kişi hariç. konuyu da buralardan siz kimsinizki nesinizki diye soranlar var hala. neysek neyiz kimsek kimiz neyi ispatlamak gibi bi zorunlulugumuz var bizim. hala bunları tartısıcaksak işimiz var zaten. bir deniyorki alevi kardeslerimiz komsularımız var yok söyle iyiler yok böyle iyiler bir yandanda siz kimsiniz nesiniz nasıl yasıyorsunuz diyenler var çelişkiye bakarmısın. halaaaa ve halaaa soru işaretimi bu . |
-->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=can99;288674]arkadaşım güzel diyorsun hoş diyorsunda madımakta katledilen onca insanın arkasından alay ederek tiye alarak konusanlara adeta destek verenlere yobaz denmesine neden kızıyorsunuz
siz destek vermiyorsunuz güzelde diyorsunuz ama destek verenlerin bir sivaslı olması sivasin adını karalıyor işte bunu anlamalıyız.ve böylelerine pirim vermemeliyiz ama bakıyorumda kimse tepki vermemiş o şahıslara birkaç kişi hariç. konuyu da buralardan siz kimsinizki nesinizki diye soranlar var hala. neysek neyiz kimsek kimiz neyi ispatlamak gibi bi zorunlulugumuz var bizim. hala bunları tartısıcaksak işimiz var zaten. bir deniyorki alevi kardeslerimiz komsularımız var yok söyle iyiler yok böyle iyiler bir yandanda siz kimsiniz nesiniz nasıl yasıyorsunuz diyenler var çelişkiye bakarmısın. halaaaa ve halaaa soru işaretimi bu .[/QUOTE] bu olaydan aci duymayanin birak müslümanligindan insanligindan süphe duyarim. Ates düstügü yeri yakar derler, demek ki gercekmis. |
--->: -->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288678]bu olaydan aci duymayanin birak müslümanligindan insanligindan süphe duyarim. Ates düstügü yeri yakar derler, demek ki gercekmis.[/QUOTE]
malesef aci duymayi birakin alay edebilicek kadar insanlıgı olmayanlar var aramızda |
--->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=sandalli;288671]konu nerelere gelmis, oysa ben bir ortak noktada bulusabilecegimizi düsünmüstüm, ben sünniyim ama madimak olayina karisan, destek veren, kiskirtan, olayi bu boyutlara getiren ve insanlari ( görüsleri ne olursa olsun) kiniyor ve lanetliyorum, diger arkadaslarda benim gibi düsünüyor sanirim, ama olayin sivaslilara maledilmesini kabullenemiyorum, olayin sivaslilara fatura edilmesi dogru degil.[/QUOTE]
eyvallah can böyle düşünceye can kurban fakat hala bunu yapmayanlar var dünyadaki endeğerli varlık insan oğludur ozaman ordaolanlarda insanlık suçudur herkim destekliyorsa insan olamaz bak güzel kardeşim nasıl anlaştık işte bu bizimde beklediğiz bu gibi söylemler tabi uygulamadada olmalı sadece söylemde olmaz sevgilerimle |
ne kadar güzel düşünüyorsunuz işte böyle tartışalım fakat kimsenin giyimiyle kuşamıyla edebiyle ahlakıyla uraşmayalım bırakalım herkes özgürce yaşasın
|
-->: --->: -->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=Deniz5835;288682]eyvallah can
böyle düşünceye can kurban fakat hala bunu yapmayanlar var dünyadaki endeğerli varlık insan oğludur ozaman ordaolanlarda insanlık suçudur herkim destekliyorsa insan olamaz bak güzel kardeşim nasıl anlaştık işte bu bizimde beklediğiz bu gibi söylemler tabi uygulamadada olmalı sadece söylemde olmaz sevgilerimle[/QUOTE] suclu ve sucsuzun iyi ayirtedilmesi ve suclular varsa kesinlikle cezalandirilmalari ve sucsuz insanlarin da suclu gibi gösterilmemesi gerekir. Orada can veren insanlarinda aileleri vardi, olayi ben, benim basima gelse nasil davranirdim diye yorumlamaya calisiyorum, hicbir sebep insanlarin öldürülmesini gerektirmez hele yakilarak asla. Üstelik ölenler bizim insanimiz, amerikanin isgalcileri degil ki, öldürenleri destekleyenler varsa...... söyleyecek söz bulamiyorum. |
[QUOTE=havacı;288686]ne kadar güzel düşünüyorsunuz işte böyle tartışalım fakat kimsenin giyimiyle kuşamıyla edebiyle ahlakıyla uraşmayalım bırakalım herkes özgürce yaşasın[/QUOTE]
hep böyle düşünüyoruzda araya girip ortalıgı karıstırma pesinde eglence pesinde olan arkadaslar var malesef.hala siz kimsinizki diyor. |
[QUOTE=havacı;288686]ne kadar güzel düşünüyorsunuz işte böyle tartışalım fakat kimsenin giyimiyle kuşamıyla edebiyle ahlakıyla uraşmayalım bırakalım herkes özgürce yaşasın[/QUOTE]
evet haklısın özgürce yaşamak istiyoruz bizde başka bir art niyetimiz yok olamazda ve herkes birbirinin değerlerine saygılı olmalı yapılan insanlık suçunu savunmamalı herkim insanlık suçu işliyorsa cezasını çekmeli toplum olarak tepki vermeliyizki birlikte yaşayabilelim demi ? |
yarası olan gocunur bak ben gocunmuyorum
|
-->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=kasparix;288633]kardeşim senin burda amacın taciz ,,zekii ve akıllı olduğunu ikna metodlarını da uygulacak bi zemin olduğunu sanma burda herkes akil adam burda..söylüyorum bir daha yazılarımı kes yapşdır yapma...oku anladığınla yaz... zemini sen gibiler bozuyo ben ilk uyarıyı yaptım sen tacizinden vaz geçmedin ve aklınca zevk almayada devam ediyosun...burda her havkırana kemik yok okadar güzel söz arasından boş ve anlamsız olanı seçiyosun çünki hep alışmısınız türklük ve islamdanda ole alıntı yapıosunuz ....demokrasi biizm 2 bin yıldır geleneğimiz laiklikde tuğrul beyimizden kalm tamm mı geçip bize hepimiz ermeniciyiz ağzıylada konusup demokrasi ahkamı da kesmeyin ..[/QUOTE]
gardaş ne kardeşi dion şu dengesizlere etme gözünü yiyim. bunlar Atatürk'ün omuzuna çıkıp millete taş atmaktan başka bşi bilmiyolar.tamamen robot olmuş bunlar.bu aralar fazla giremiyorum siteye iyice töremişler!ama temizleriz sorun değil... biri kayıplara karıştı bunlarıda hallederiz... BENİM RAHAT ETMEDİĞİM YERDE KİMSE ISTRAHAT EDEMEZ!!! |
[B][I][COLOR="Magenta"]saygısızca kelimeler kullanmamaya çalışıyoruz,yine de yanlış anlaşılıyoruz.gereksiz yere tartışılıyor ve sürekli aynı yönde.ilerleme katedilmiyor.artık cevap yazarken diyorum ki yine kim sataşacak acaba yazdıklarımdan sonra.ya biz anlatamıyoruz,ya da siz anlamıyor veya anlamaya çalışmıyorsunuz...[/COLOR][/I][/B]
|
--->: -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=serrrkan;288695]gardaş ne kardeşi dion şu dengesizlere etme gözünü yiyim.
bunlar Atatürk'ün omuzuna çıkıp millete taş atmaktan başka bşi bilmiyolar.tamamen robot olmuş bunlar.bu aralar fazla giremiyorum siteye iyice töremişler!ama temizleriz sorun değil... biri kayıplara karıştı bunlarıda hallederiz... BENİM RAHAT ETMEDİĞİM YERDE KİMSE ISTRAHAT EDEMEZ!!![/QUOTE] [B]sen nesin be neyi temizliyosun?? işte senin gibi kendini bilmezler yüzünden tartışılıyor. okuyup öğrenme yolunda degilsin anlaşma yönünde değilsin. sen varya sen hayatta hep kaybedersin[/B] |
[QUOTE=serrrkan;288695]gardaş ne kardeşi dion şu dengesizlere etme gözünü yiyim.
bunlar Atatürk'ün omuzuna çıkıp millete taş atmaktan başka bşi bilmiyolar.tamamen robot olmuş bunlar.bu aralar fazla giremiyorum siteye iyice töremişler!ama temizleriz sorun değil... biri kayıplara karıştı bunlarıda hallederiz... BENİM RAHAT ETMEDİĞİM YERDE KİMSE ISTRAHAT EDEMEZ!!![/QUOTE] iki yazı arasında ve insanlık arasındaki farka bakarmısınız [QUOTE]suclu ve sucsuzun iyi ayirtedilmesi ve suclular varsa kesinlikle cezalandirilmalari ve sucsuz insanlarin da suclu gibi gösterilmemesi gerekir. Orada can veren insanlarinda aileleri vardi, olayi ben, benim basima gelse nasil davranirdim diye yorumlamaya calisiyorum, hicbir sebep insanlarin öldürülmesini gerektirmez hele yakilarak asla. Üstelik ölenler bizim insanimiz, amerikanin isgalcileri degil ki, öldürenleri destekleyenler varsa...... söyleyecek söz bulamiyorum.[/QUOTE] |
bunlar Atatürk'ün omuzuna çıkıp millete taş atmaktan başka bşi bilmiyolar.tamamen robot olmuş bunlar.bu aralar fazla giremiyorum siteye iyice töremişler!ama temizleriz sorun değil... biri kayıplara karıştı bunlarıda hallederiz... BENİM RAHAT ETMEDİĞİM YERDE KİMSE ISTRAHAT EDEMEZ!!![/QUOTE] [B]kimi neyi nasıl hallediyorsun açarmısın biraz ?[/B] |
-->: --->: -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=can99;288699][B]sen nesin be neyi temizliyosun??
işte senin gibi kendini bilmezler yüzünden tartışılıyor. okuyup öğrenme yolunda degilsin anlaşma yönünde değilsin. sen varya sen hayatta hep kaybedersin[/B][/QUOTE] kendini bilmez sensin.zamanla tanırsın sende beni...!başka sözden anlamıyor bazılarınız. merak etme çok şükür RABBİME kaybetmedim hayatta... İSLAMIN 5 ŞARTINI YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUM. VE HAMD OLSUNKİ RABBİM YARDIMINI EKSİK ETMİYOR. |
--->: -->: --->: -->: --->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=serrrkan;288702]kendini bilmez sensin.zamanla tanırsın sende beni...!başka sözden anlamıyor bazılarınız.
merak etme çok şükür RABBİME kaybetmedim hayatta... İSLAMIN 5 ŞARTINI YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUM. VE HAMD OLSUNKİ RABBİM YARDIMINI EKSİK ETMİYOR.[/QUOTE] senin derdin belli işte gelim fitne sokim konuya işi başka boyutlara çevirim. gelir gelmez yazdıgın seye bak sende konu hakkındaki görüsünü veya konudaki gidisata göre biseler yazardın |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 18:25. |