Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anketler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=166)
-   -   Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=14171)

LaEdri 01.07.2008 15:28

-->: --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

[QUOTE=berat.demir;281383]SEN KAPATMA DAVASINI UNUTUYORSUN HERALDE. RAHAT BIRAKIYORLAR MI. SİYASİ İSTİKRAR OLMADAN EKONOMİK İSTİKRAR OLMAZ. BUNA RAĞMEN 57. HÜKÜMETTEN ÇOK DAHA İYİ.[/QUOTE]

[B]tamam da kapatma davasından önce tablonun parlak olduğunu kim söyledi..:confused:[/B]

LaEdri 01.07.2008 15:54

-->: --->: -->: --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

[QUOTE=berat.demir;281390]makro ekonomik göstergeler parametreler söylüyordu. reel faizler tam %10'un altına inecekti. yatırımlara ayrılan ödenekler artacaktı. faiz dışı fazla ile faiz dışı harcamalar karşılanacaktı. enflasyon bu kadar yüksek çıkmayacaktı. kapatma davasından önce makro ekonomik büyüklüklere bakarsan görürsün. sana burada şimdi anlatmim.;)[/QUOTE]

[B]hocam ben makro mikro anlamam...geçen sene de durum hiç iyi değildi bu senede..kimse bana reeal faiz bilmem ne faizden bahsetmesin..ben cebime giren paraya ve cebimden devletin aldığı paraya bakarım..futbolcudan alınan vergi benim yarım kadar ben buna bakarım..geçinmek için ne sıkıntılar yaşıyoruz ona bakarım...öğretmen göbeğini kaşıyanlardan yarı yarıya az maaş alıyor ben buna bakarım..adlaeti ve kalkınmayı bir türlü bulamadık...inşaat sektörü durma noktasına gelmiş...benim adını bile duymadım eşyaları enflasyon sepeitne koyup da "enflasyon düşük çıkıyor masalını kimse anlatmasın bana..eski sanayiye git ve esnafa 5 yıl önceyle şuanki iş durumunuz nasıl diye sor..alacağın cevaba şaşıracaksın..ben hiç şaşırmadım ...[/B]

ABDULLAH DUMAN 01.07.2008 16:00

-->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

GENELLİKLE İNT. BAKIYORUM AMA ZAMAN DİĞERLERİNE GÖRE DAHA DÜRÜST HABER YAPIYOR

blueblue 01.07.2008 16:03

--->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden

[QUOTE=yigiter187;281402][B]hocam ben makro mikro anlamam...geçen sene de durum hiç iyi değildi bu senede..kimse bana reeal faiz bilmem ne faizden bahsetmesin..ben cebime giren paraya ve cebimden devletin aldığı paraya bakarım..futbolcudan alınan vergi benim yarım kadar ben buna bakarım..geçinmek için ne sıkıntılar yaşıyoruz ona bakarım...öğretmen göbeğini kaşıyanlardan yarı yarıya az maaş alıyor ben buna bakarım..adlaeti ve kalkınmayı bir türlü bulamadık...inşaat sektörü durma noktasına gelmiş...benim adını bile duymadım eşyaları enflasyon sepeitne koyup da "enflasyon düşük çıkıyor masalını kimse anlatmasın bana..eski sanayiye git ve esnafa 5 yıl önceyle şuanki iş durumunuz nasıl diye sor..alacağın cevaba şaşıracaksın..ben hiç şaşırmadım ...[/B][/QUOTE]

Beş sene önce kriz vardı onu biliyoruz şimdi ne var onu anlamadım. Tamam işler çok iyi olmayabilir, istediğimiz gibi de hiçbir zaman olmadı.Ancak 5 sene öncekinden hiç farkı yok dersen bence az değil bayağı bir haksızlık yapmış olursun.Şu an sanki krizden daha mı kötüyüz önceden herşey güllük gülistanlık mıydı güldürmeyin adamı ya...

abircan 01.07.2008 16:08

--->: -->: --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

[QUOTE=berat.demir;281390]makro ekonomik göstergeler parametreler söylüyordu. reel faizler tam %10'un altına inecekti. yatırımlara ayrılan ödenekler artacaktı. faiz dışı fazla ile faiz dışı harcamalar karşılanacaktı. enflasyon bu kadar yüksek çıkmayacaktı. kapatma davasından önce makro ekonomik büyüklüklere bakarsan görürsün. sana burada şimdi anlatmim.;)[/QUOTE]

hükümet sözcüsü cemil çicek bile senin kadar savunmuyor akp yi çünkü çicek yasaklanacaklar listesinde değil niye çünkü bukalemun çiçek her devirde su üstünde kalmasını biliyor, türban teklifine imza atmamış uyanık :) ama makro mikro sallamışsın doğalgaz zamlandı elektrik daha dün %24 zamlandı, ulaşıma ekmeğe peynire ete sebzeye gelen zamlardan haberin yok galiba sanal sivas cumhuriyetindemi yaşıyosun berat kendine gel, bugün itibariyle tüm beyaz eşyaya elektronik aygıtlara % 20 ötv vergisi kondu biraderrrr, uyansana lütfennn

abircan 01.07.2008 16:17

--->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden

[QUOTE=blueblue;281409]Beş sene önce kriz vardı onu biliyoruz şimdi ne var onu anlamadım. Tamam işler çok iyi olmayabilir, istediğimiz gibi de hiçbir zaman olmadı.Ancak 5 sene öncekinden hiç farkı yok dersen bence az değil bayağı bir haksızlık yapmış olursun.Şu an sanki krizden daha mı kötüyüz önceden herşey güllük gülistanlık mıydı güldürmeyin adamı ya...[/QUOTE]

şimdiki kriz daha ağır memleket kabak gibi ikiye bölünmüş, hükümet devlet savaşı var, talan savaşı var, laik müslüman diye memleket ikiye bölünmüş gidiyor, ekonomi dediğiniz borç ekonomisiydi, dibe vuran herşey iyimiş gibi görünür ya zamanla iyileşirbu normaldir, 220 milyar dolar 440 milyar dolar olmuş dış borç, al sana iyi giden borç ekonomisinin sonucu, yapısal hiç bir soruna çare bulunmamış, sadece bankacılık kendini toplamış o kadar onunda % 42 artık bizim değil yabancılarım kardeşim berat

Veli Bircan 01.07.2008 16:33

--->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

[B]Abircan abi sen burada bizim fikrimizi değiştiremezsin bizde senin fikriini değiştiremeyiz buradaki tartışma ömür boyu süreeeeeeer gideeeeeer........

ama en sonunda her şey bittiğinde sende anliyicaksın ;)[/B]

blueblue 01.07.2008 16:39

[QUOTE=abircan;281415]şimdiki kriz daha ağır memleket kabak gibi ikiye bölünmüş, hükümet devlet savaşı var, talan savaşı var, laik müslüman diye memleket ikiye bölünmüş gidiyor, ekonomi dediğiniz borç ekonomisiydi, dibe vuran herşey iyimiş gibi görünür ya zamanla iyileşirbu normaldir, 220 milyar dolar 440 milyar dolar olmuş dış borç, al sana iyi giden borç ekonomisinin sonucu, yapısal hiç bir soruna çare bulunmamış, sadece bankacılık kendini toplamış o kadar onunda % 42 artık bizim değil yabancılarım kardeşim berat[/QUOTE]

vay be resmen felaket tellalcısı gibisin yaw,ülkede neler varmış böyle, hükümet devlet savaşı:), borçtan bahsetmişsin her ülkenin borcu var borcu olmayan ülke mi var sen bu borcu gsmh ya bir oranlasana yani bu borcu ödeme durumun önceden neydi şimdi ne oldu bir araştır bakalım neymiş:) siyasi kriz dediğin sanki önceden yoktu yeni ortaya çıktı, Allahım ya.Adamları rahat bırakmıyorsunuz ki iş yapsınlar, duruyorlar yok lailklik elden gidiyor, yok cumhuriyet elden gidiyor, yok vatan satılıyor, yaw bir kerede bir çözüm önerisi sunun ya bu ülke için neler yapabilirizi tartışın çok mu zor...

LaEdri 01.07.2008 17:08

-->: --->: -->: --->: -->: --->: -->: --->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!

[QUOTE=blueblue;281409]Beş sene önce kriz vardı onu biliyoruz şimdi ne var onu anlamadım. Tamam işler çok iyi olmayabilir, istediğimiz gibi de hiçbir zaman olmadı.Ancak 5 sene öncekinden hiç farkı yok dersen bence az değil bayağı bir haksızlık yapmış olursun.Şu an sanki krizden daha mı kötüyüz önceden herşey güllük gülistanlık mıydı güldürmeyin adamı ya...[/QUOTE]

[B]tamam ben de diyorum ekonomi şuan berbat durumda...ama ben ak partili arkadaşların ekonomiyi ve akpyi savunma gayretlerine anlam veremiyorum..ynaış anlamayın ömrümde hiçbir partiye oy vermedim vermem de..bu yüzden en objektif yorumlar bende olsa gerek..[/B]

KARAKAYA83 01.07.2008 17:16

--->: Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?

zaman okuyorum çünkü gerçek haber tamamen

WEZ Format +2. ?uan Saat: 06:11.