![]() |
--->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
[QUOTE=bilalfındık;273920]tüm köylüm kardeşlerime selam kalp krizi ğeçirdim yine ölmedim benden kurtuluş yok[/QUOTE]
gecmiş olsun kardeşim allah şivalar versin |
-->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
yamtar abi iyice uzaklaştn siteden yinemi banlandın naptn?
|
--->: -->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
[QUOTE=serrrkan;274324]yamtar abi iyice uzaklaştn siteden yinemi banlandın naptn?[/QUOTE]
Merhaba Serkan bize bir adım gelene biz 10 adım gideri yeğenim biz burdayız. |
-->: --->: -->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
[QUOTE=bilalfındık;273916]yaşar kardeş susurlukta çalışıyordum orda rahatsızlandım döndüm istanbuldayım[/QUOTE]
YA TOPRAGIM GECMIS OLSUN HAYIRDIR NE HASTALANMASI BÖYLE VALLAHA BIZDE MERAK ETMISTIK HIC SESIN CIKMIYORDU NEYSE KARDES GECMIS OLSUN KENDINE IYI BAK ALLAH SANA VE SEVDIKLERINE SAGLIK VE SIFA VERSIN AMINNNNNNNNNNNNNN |
-->: --->: -->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
[QUOTE=dark_yamtar58;274379]Merhaba Serkan bize bir adım gelene biz 10 adım gideri yeğenim biz burdayız.[/QUOTE]
YAMTAR KARDES ZAMANIN VARSA GIR BU SITEYE BIZLERI DAHA FAZLA GÜZEL SOHBETINDEN MAHRUM ETME ALLAHA AMANET OLUN |
ABDULLAH ABİ NASILSIN NE VAR NE YOK...
|
ohooo adıgüzel abim hemende kayboluyon ortalıktan.....
hal hatır sorduk cevabınıda vermionmu yeğenine. |
[QUOTE=serrrkan;274577]ABDULLAH ABİ NASILSIN NE VAR NE YOK...[/QUOTE]
VALLAH SERKANCIGIM NE OLSUN IS GÜC GURBETTE UGRASIP DURUYORUZ ISTE GAVURUN EMRININ ALTINDAYIZ MEMLEKET HASRETI CEKIYORUZ YAVAS-YAVAS YAZ GELIYOR BIZIMDE IZIN YAKLASIYOR COCUKLARI ALDI BIR SEVINC VE TELAS ÖZLEMISLER SIVASI VE TÜRKIYEYI BÜTÜN INSANLARI CENABI ALLAH SEVDIKLERINE VE SEVENLERINE KAVUSTURSUN DIYORUM YAZIN SIVASTA TANISALIM SERKAN ALLAHA ISMARLADIK |
İşte AKP hükümetinin 6 yıllık faturası
Ekonomideki kriz, pembe nutuklar atan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı yalanlıyor. Hükümetin icraatları, vatandaşı borçla yaşamaya mahkum etti. Hacizler kapıya dayandı. Borç yükü vatandaşı eziyor AKP’nin iktidara geldiği 2002-2008 yılları arasında Türk halkının borç yükü 3.4 milyar YTL’den 110 milyar YTL’ye çıkarak astronomik bir şekilde yükseldi İktidara geldiği günden bu yana uyguladığı politikalar ile Türkiye ekonomisini duvara toslatan AKP hükümeti, hane halkı borç yükünün de tam 33 kat arttırmasına neden oldu. Merkez Bankası’nın verilerine göre yurttaşların bankalar, katılım bankaları ve finansman şirketlerinden aldıkları konut, taşıt ve diğer tüketici kredileri ile bireysel kredi kartı borçlarının toplam hacmi 2002 yılında 3.4 milyar YTL iken 13 Haziran itibariyle 110.8 milyar YTL’ye ulaştığı belirtildi. Söz konusu borç yükü AKP’nin iktidara döneminde 33 kat artarak rekor kırdı. Kredilerde hızlı artış sürüyor Hane halkı borcunun en ağırlıklı bölümünü oluşturan mevduat bankalarından kullanılmış konut kredilerinin bakiyesi yılbaşından bu yana 4 milyar 908 milyon YTL daha büyüyerek 35 milyar 812 milyon YTL’ye ulaştı. Aynı dönemde ihtiyaç kredileri 5 milyar 322 milyon YTL artarak 34 milyar 445 milyon YTL’ye yükseldi. Maskelenmiş bir ekonomik kriz yaşıyoruz İktisatçı Mustafa Sönmez, Türkiye’de fiilen bir kriz hali yaşandığını, ancak bunu maskeleyen ana unsur olarak yüksek faiz politikası uygulandığını kaydederek, “Cari açık yıllık bazda 42 milyar doları bulmuştur ve eğilim yılsonunda 50 milyar doları bulması yönündedir. Bu kadar büyük cari açık, dış kaynağa bağımlılığı artırmaktadır. Dışa bağımlı enerjinin faturası açığı katlayabilecektir. Açığı azaltmak için bulunamayan dış kaynak eninde sonunda kurun yukarı seyrini getirecek ve kur patlaması her şeyi berhava edecektir. Resmi işsizlik yüzde 11-12’de kemikleşmiştir. Enflasyon, Temmuz’daki enerji zamları ile yeniden alevlenecek ve yılsonunda yüzde 20’ye ulaşabilecektir. Tüketici kredi ve kredi kartı borçları ile hanehalkının borç yükü 110 milyar YTL’yi aştı ve geri ödemelerde zorluklar yaşanmaktadır. Özel sektörün sırtında 150 milyar dolara doğru tırmanan bir dış borç stoku vardır. Düşük kura güvenilerek yapılan bu borçlanma, kurun yukarı seyri halinde önce reel sektörü, giderek mali sektörü içine çekecektir” Dolar 1.50-1.60 YTL olmalı Bütün bu olumsuz kriz tablosu karşısında, maskeleyici ana unsurun ise yüksek faiz politikası olduğuna dikkat çeken Sönmez, yüksek faiz sayesinde, büyümenin ana rüzgarı olan dış kaynak girişi sağlanmaya ya da çıkışı azaltılmaya çalışıldığını kaydetti. Sönmez, bununla sıcak para ve yabancı sermaye girişi sayesinde, normalde yukarı doğru fırlaması gereken döviz kuru aşağı bastırıldığını belirterek, “ Normalde 1 dolar, 1.50-1.60 YTL bandında seyretmesi gerekirken, yüksek reel faizle 1.20-1.25 YTL bandında tutulmaktadır. Bu yüksek faiz aracıyla, iki haneye sıçramış enflasyonu tekrar tek haneye indirme umudu beslenmektedir. Bu yüksek faiz ödenerek bastırılan döviz kuru, 250 milyar doları aşan dış borç stokunun yüzde 66’sına sahip özel firmaları kabuslardan kurtarmakta, giderek daha fazla dışarıdan borçlanmaya itmektedir. Normalde yüksek faizli ekonominin, iğneyle sahada kalabilen futbolculara benzemektedir. Bu uyuşturucu iğneyi ortadan kaldırırsanız, sahaya yığılıp kalacaktır” diye konuştu. 21/06/2008 00:31 DURMAK YOK YOLA DEVAM %47 YETMEZ-%100 OLSUN DAHA CABUK BORCLANIR DAHA CABUK ÖZELLESTIRME ADINA MEMLEKETIN DEGERLI MALLARI ELDEN CIKARTILIR DURMAK YOOOOOOOOOOOOOOOOOK YOLA DEVAAAAAAAM |
Almanlar ne dedi?
26 Haziran 2008 Perşembe 09:24 Almanlar böyle bir rakip beklemiyordu. Lehmann, Ballack ve Podolski'nin ağzından hayranlık ve takdir dolu sözler döküldü. Almanya Milli Takımı'nın file bekçisi Jens Lehmann, Türk milli takımının futboluna hayran kaldı. Lehmann'dan itiraf gibi açıklamalar geldi. Lehman: İki golde kaldılar Türkiye'nin yarı finale kadar hakkıyla geldiğini kanıtladığını ifade eden Lehmann, “Türkiye gerçekten iyi bir takım... Bize belki daha fazla gol atabilirlerdi ancak iki golde kaldılar. Fakat Almanya ile oynuyorsanız, iyi defans yapmanız gerektiğinizi unutmamalısınız” şeklinde konuştu. Tecrübeli kaleci Semih'in performansından çok etkilendiğini sözlerine ekledi. Ballak: Canımızı dişimize taktık Almanya Milli Takım kaptanı Michael Ballack, çok zor bir maçı geride bıraktıklarını ifade edin şöyle konuştu: "Maçın sonunda canımızı dişimize takarak galip gelmesini bildik. Türkler çok iyi oynadı. Bizden daha diri bir görünüm sergileyen Türkler, başarılı oynamamızı engellediler. Finale kaldığımız için mutluyuz ve kupayı da kucaklayacağız." Lahm: Türkler bize hayatı zorlaştırdı Almanya'nın 3. golünü atan Philipp Lahm ise ''Türkler, bize hayatı zorlaştırdı. Ancak şimdi hedefimiz belli, Avrupa şampiyonluğunu istiyoruz'' dedi. Klose: Türkler'in nasıl oynadığını gördünüz Michael Klose de durum 2-1 olduğunda bile Türklerin bir gol atabileceğinin aklına geldiğini belirterek, ''Türklerin nasıl oynadığını gördünüz, ancak biz de oyuna geri gelebilecek bir takım olduğumuzu gösterdik'' şeklinde konuştu. Podolski: Soyunma odasında kendilerini tebrik ettim Golcü oyuncu Lukas Podolski ise iyi oynamadıklarını, ancak hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek, yenilginin Türkler için acı olduğunu, ancak soyunma odasında kendilerini tebrik ettiklerini ve böylece kaybetmeyi de bilen oyuncular olduklarını gösterdiklerini söyledi. Bierhoff: Sağlam sinirimiz var Almanya Menajeri Oliver Bierhoff, sağlam sinirleri olduğunu göstererek Türkleri şaşırttıklarını ifade etti ve maç sırasında büyük hatalar yaptıklarını, Türk oyuncuların önemli fırsatlar yakaladıklarını kaydetti. Löw: Hiç pes etmiyorlar Löw, ''Türkler orta sahada mükemmel bir oyun oynadılar. Attıkları 2. gol çok tehlikeliydi. Maçı sonuna kadar bırakmadıkları için tedirgin oldum. Türkleri hiçbir zaman göz ardı etmemek lazım. Müthiş bir teknik ve mücadeleyle oynuyorlar, hiç pes etmiyorlar. Ama sonuçta golü attık ve kazanmayı başardık. Mükemmel performansları için Türkleri de tebrik ediyorum.'' dedi. ya fatih hocam sadece motivasyon yetmiyor sectigin oyuncularda kaliteli olacak kaleci rüstü kardesim o gollerde yenmezki be yasin gelmis 35 olmus bundan sonrda tecrübe kazanmiyacaksin kazandigin tecrübeleri kullanacaksin senin yüzünden finali kacirdik |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 04:04. |