![]() |
|
Cevap: Şuanda Ne Dinliyosunuz...?
mustafa yıldızdogan-biz bu hallere düşecek adammıydık
Bız bu hallere düsecek adam mıydık Duymadıklarımızı duyduk Görmedıklerımızı gördük Ikı dırhem aklımız vardı Onu da yedık bıtırdık Frenı patlamıs kamyon gıbıyız Allah'a havale gıdıyoruz Bız bu hallere düsecek adam mıydık Dalından kopan yaprak mısalı Bır rüzgara kapıldık kı sormayın gıtsın Kos koca 5000 yıllık çınar Batının hızarına düstü Felegın nazarına düstü Yıgıt dıye namım vardı Namert pazarına düstü Bız bu hallere düsecek adam mıydık Ne batılı olabıldık ne dogulu Ikı camıı arasında kalmıs beynamaz gıbıyız Bızı bız yapan, bıze aıt ne varsa her seyı attık Tıpa tıp taklıt ettık, aslını yasattık Üretmedık, tükettık, hazıra konduk hep yattık Hazıra dag mı dayanır beyler Ilımsız çag yakalanmaz, ılımsız kaldık Sıg kaldık, kaldık böyle kıraç Cıgerı bes para etmeyenlere el açtık Ve kahretsın yasıyoruz, onlara muhtaç Bu son lıman, bu son gemı baska yol yok Anlayın artık anlayın Türkün türk'ten baska dostu yok Yardım almaya alısanlar, Emır almaya da alısırlar Alıstılar beyım alıstılar Üç bes kurus ıçın Dalınız, kökünüz dedıler, açtılar Kıyınız, kösenız dedıler, ortalıga saçtılar Gururumu köprü ettıler, geçtıler Ölçtüler, bıçtıler Sah damarımı kestıler beyım kestıler Serefe dıyerek haysıyetımı ıçtıler Bızler gölgemızle oynasırken Onlar daglarımızda poyraz olup estıler Bız bu hallere düsecek adam mıydık Hürrıyetın tarıfını unuttuk Çanakkale'yı, sakarya'yı unuttuk Unuttuk ecdadı, mazıyı unuttuk Muhtaç oldugumuz kudret, damardakı asıl kanı unuttuk Unuttukça musıbetlere gark olduk Unuttuk beyım unuttuk Sankı bu vatanı bedava bulduk Bız bu hallere düsecek adam mıydık Hey gıdı asırlar hey, ses versenız Yüreklerı o günlere çevırsenız Hey gıdı üç kıta, yedı denız Hey gıdı uçsuz bucaksız vatan Vatan ıçın can veren Sımdı elın vatanında yatan Mezarsızlarımız, sahıpsızlerımız Garıplerımız Yanı azız sehıtlerımız Özür dılerız özür dılerız, özür dılerız Velhasıl Bız bu hale düsecek adam mıydık |
[B]naside göktürk-kan kirmizi
Yüreğim uçurum kenarında yar Altılık bir türküyü dayadım şakağıma Yalnızlık yaman yara bekliyorum yar. Yar niye niye yar gelmedin yine yar Ben aşkına yanarken adaletin bumu yar .. Hasretin kankırmızı kanıyorum yar Karanlık br kuytuda saklanıp ağlıyorum Sevdan vurmuş canıma ölüyorum yar. Yar niye niye yar gelmedin yine yar Ben aşkına yanarken adaletin bumu yar [/B] |
sefai
Yiğit olanın lokması cana azıktır beyler Kimse bana söylemesin buna yazıktır beyler Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler Bunların soyu bozulmuş türk'e düşman göbekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız Oğuz size yar olmadı budüz idi adınız Senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten İhanete yar mı olur, yüce dağların karı Üstünüze zalım geldi bu senenin baharı Deli poyraz gibi vurdu öksüzlerin kaharı Eleneceksiniz beyler ince ince elekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Dağlar, taşlar bu ovalar bilin ki türk'ün yurdu Aslımız insan neslidir türk'e semboldür kurd'u Soyu ermeni olanlar nerden bilecek kürd'ü İhaneti seyreyleyin perdedeki delikten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Feryat eylemez mi sandın yavrusuna bir ana Sizler doymak bilmediniz akıttığınız kana İnsan olan cana kıymaz, nasıl kıydınız cana Anası nenni söylerken kan damlıyor belekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Alperenler şehadeti seslenirken çağrına İbrahim'in dedileri nişan oldu bağrına Mehmetçik'ler şehit düştü bu vatanın uğruna Vatan mı istediniz lan beşikteki bebekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Hainlerin yaptıkları yanlarına kalır mı İhanetin affı olmaz sizi millet salar mı Vatan şehitler toprağı seni toprak alır mı Boynuna urgan dolayın sağlam olsun ipekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Başı bozuk yaylalarda bol keseden savurdun Ne dinin var, ne imanın sen ne biçim gavurdun Hem korkaksın, hem zavallı zoru gördün kıvırdın Urgan bile dava eder boynundaki ilmekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten Şehit anaların gözündeki yaş bitsin Vatanımın üstünden kara bulutlar gitsin Asın gardaş bu iti, şehitler rahat etsin Bu sefai deli oldu, senelerdir demekten Bu hesap sorulacak apo denen köpekten |
[B][COLOR="DarkRed"]Yavuz Bingöl
Ay Balam KAÇ ZAMAN OLDU HABER GELMEDİ NERDESİN YAR NEREDESİN? KAÇ ZAMAN OLDU HABER GELMEDİ NERDESİN YAR NEREDESİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN GÖZLERİM YOLDA GELMEZ MİSİN? SANA ÖLÜRÜM BİLMEZ MİSİN? GÖZLERİM YOLDA GELMEZ MİSİN? SANA ÖLÜRÜM BİLMEZ MİSİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN?[/COLOR][/B] |
[B]asik sefai-töre
Töre Sehadet ile düserken minareler topraga Tekbir ile omuz verip kaldirdik gökyúzüne birer birer Ne yardan geçtik, ne serden geçtik Törede ne varsa inandik Hak ölçülerinde Vurduk kistasa Kirdik zincirleri Cuma gecelerinin Yasin'leriyle Sohbet eyledik gidenlerin ardindan Agladik Düsmana göstermeden Kayalarin yosun tutan tarafinda Hiçkiriklarimiz rüzgara vermedik ki Yâdeller, namertler duyup da sevinmesin diye Bir gün pusaklandik sevda mauzerini Vurduk vurulduk sevdalarin kör kursunuyla Yasayamadik Sevdalarimizdan vazgeçtik Doyasiya seyredemedik Yarin hilal kasini Gözlerine bakamadik Belki de, gözümüzden kiskandik. Sonunda Karanlik geceleri dost tuttuk kendimize Zifiri zindan odalarda tutsakligi yasarken Ak kili çekip aldik ak sütün içinden Derdimizi açtik kara gecelere Ak duvarlara anlattik çilemizi Garibim kara geceler Ak duvarlar öyle dinlediler ki Niye sustular, Onu da bilemedik Sonra döktük kara gecelere Ak duvarlara üzüldük ki Derdimiz ile üzüldü diye Bir gün Bir seher vaktinde 'Es-salatu hayrun minen-nevm' derken ezanlar Sevdalarin kutsaliyetine El kaldirdik Af diledik alemlerin Rabbi'nden Minberde dinlerken sevdalarin en yücesini Cami duvarinda satildik Ucuzlar, soysuzlar tarafindan Tek çikisli daglarda demir dövülürken Tekbir gibi ses veren balyozun Töresini düsünüp durduk her zaman Gayri mesru günesin yildizlarina inat Hilal gecelerinin töreleriyle avunduk her zaman Destur alirken hoca Ahmed Yesevi'den Alparslan'a Sari Saltuk Kayi'dan Osman Gazi'ye Seyh Edebâli Fatih Sultan Mehmed Han Hazretlerine Aksemseddin'in Kutsaliyetini düsünüp durduk her zaman Aleme nizam dedik Yaren tuttuk kendimize Niceleri yol dostu olmus bize Sonra yine biz kaldik Biz kaldik ki Bu Allah'in davasinda Bu Türklük davasinda Bu vatan davasinda Biz kaldik sevdiklerimizle beraber Senelerce dert sofrasindan Bal yedik ekmeksiz Allah'in davasidir dedik Diyet istemedik Egilmedik Kirildik defalarca Erkekcesine öldük Yigitcesine öldük Ipe giderken satmadik sevdiklerimizi Kaldirdik hilal sancagini Yasadik Yasadik Bozkurt töresini [/B] |
Hande Yener
[U][COLOR="DarkRed"][B]Aramağan[/B][/COLOR][/U] Bu yalanci bahar bir gun bitecek, yeni aldigin eskiyecek Yedik ictik sanirim doyduk, hesabi kim odeyecek Of! guzel allahim nasil bir kader yazdin Tadi damagimda kaldi Of! guzel allahim icimi isitan adam sanki senin aynandi Bir omur yeter bana bu armagan Olsemde gam yemem artik Her insana her nefes bir baska heves Bir tek ilk ask bitmeyecek Daha ilk gunden hep sonunu sorduk Cevap ne kimse bilmeyecek Of! guzel allahim nasil bir kader yazdin Tadi damagimda kaldi Of! guzel allahim icimi isitan adam sanki senin aynandi Bir omur yeter bana bu armagan Olsemde gam yemem artik |
[B] BİLGE ÇINAR / Arif Nazım
Bu gün Ankara' da soğuk bir rüzgar, Bu gün Ankara' da beyaz hüzün var, Umudumu yere vurdu ilkbahar, Gülüşlerim geride kaldı artık... Acımı peşimde sürüyen benim, Yetim duygularla yürüyen benim, Ve kar tanesince eriyen benim... Diz vurup toprağa çöküyorum ben, Son Başbuğ' a yerde bakıyorum ben... Eğer gözüm malda, makamda olsun, İki elin iki yakamda olsun, Ülküm önde her şey arkamda olsun, Tereddütsüz bu yola baş koyayım, Bu dünyayı çilehane sayayım. Türk' ün çarkı ateşlerle dönüyor, Ocaklarda nice gönül yanıyor, Tanrı Türk' çilelerle sınıyor, Gökten yıldınızını çekiyor birden, Fakat 'Üç Ay' doğuyor tam üç yerden... Başbuğ' um sen Hak' ka erişiyorken, Kürşad' lar saffına karışıyorken, Cennet' te Han' larla görüşüyorken, Bozkurtların huzurunda duruyor, Türk Milleti tek ülküye yürüyor... Derdim ki; bir destandan çıkıp gelmiş, Sanki tarih seddini yıkıp gelmiş, Atını, börkünü bırakıp gelmiş, Üç hilali kapıp önderim olmuş, İlteriş Kağanca liderim olmuş. Güneş batsa, devrilsede çınarım, Elimde DokuzIŞIK dönerim, Çok şükür ki ateşler içindeyim, Ve bu çileli yolda izindeyim... Türk' ün ömrü yaşın olsun Başbuğum, Tanrı Dağı taşın olsun Başbuğum, Dualar yoldaşın olsun Başbuğum, Ki Peygamber gönlüdür gül fatiha, Son Başbuğ' un ruhuna el Fatiha... [/B] |
[QUOTE=Kardelencicegi;367294][B][COLOR="DarkRed"]Yavuz Bingöl
Ay Balam KAÇ ZAMAN OLDU HABER GELMEDİ NERDESİN YAR NEREDESİN? KAÇ ZAMAN OLDU HABER GELMEDİ NERDESİN YAR NEREDESİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM SEN BANA MI KÜSTÜN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN? AY BALAM NİYE HABERİ KESTİN GÖZLERİM YOLDA GELMEZ MİSİN? SANA ÖLÜRÜM BİLMEZ MİSİN? GÖZLERİM YOLDA GELMEZ MİSİN? SANA ÖLÜRÜM BİLMEZ MİSİN? AY BALAM |
Sezen AKSU
Kaç Yıl Geçti Aradan |
[B][I]Ebru Gündeş / Kızıl Mavi ..[/I][/B]
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 01:39. |
|