![]() |
--->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
[B]SAC KEBABI YAPILIŞI:
Kemiksiz (kuşbaşı) koyun eti, yağı ve tuzu ile (et yağlı ise yağa ayrıca lüzum kalmayabilir), altında ateş yanan bir sac üzerine konup, karıştırılmak suretiyle kızartılır. Doğranmış patlıcan ve yeşil biberler de ilave edilip tekrar karıştırılır, sebzeler kızarınca dilimlenmiş domatesler konup ateşte biraz daha çevrilir. Sebzenin bol olduğu yaz günlerinde Çermikler, Paşa fabrikası, Tekke önü gibi mesirelere gidilince yapılan bir piknik yemeğidir. Evler de yapılabilir. Pişirmek için kullanılan sac, sac kebabı yapılanları biraz daha ufak (çevicek) tır. [/B] offffffff beeeee şurda olsada parmaklarımızla birlikte yesek |
-->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
birde arabaşı war ...oda süper.
|
-->: --->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
[QUOTE=samet yıldız;217905][B]SAC KEBABI YAPILIŞI:
Kemiksiz (kuşbaşı) koyun eti, yağı ve tuzu ile (et yağlı ise yağa ayrıca lüzum kalmayabilir), altında ateş yanan bir sac üzerine konup, karıştırılmak suretiyle kızartılır. Doğranmış patlıcan ve yeşil biberler de ilave edilip tekrar karıştırılır, sebzeler kızarınca dilimlenmiş domatesler konup ateşte biraz daha çevrilir. Sebzenin bol olduğu yaz günlerinde Çermikler, Paşa fabrikası, Tekke önü gibi mesirelere gidilince yapılan bir piknik yemeğidir. Evler de yapılabilir. Pişirmek için kullanılan sac, sac kebabı yapılanları biraz daha ufak (çevicek) tır. [/B] offffffff beeeee şurda olsada parmaklarımızla birlikte yesek[/QUOTE] Sametciğim sen ne güzel kebap ceşitleri biliyormussun bu tarifini bir gün deneyeceğim |
arkadaşlar etli ekmeği unutmuşsunuz burada
|
-->: --->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
[QUOTE=memduh.çakmak;218773]arkadaşlar etli ekmeği unutmuşsunuz burada[/QUOTE]
sivasın meşhur etli ekmeği unutulurmu hiç bol limonlu üstünede maydanoz of bee |
--->: -->: --->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
[QUOTE=altuntas58;218942]sivasın meşhur etli ekmeği unutulurmu hiç bol limonlu üstünede maydanoz of bee[/QUOTE]
ben bilmiyorum yaa bu yemeği 'altuntaş58' abim davet edersin gelirim birgün yemeği yerim hemde tanışırız :D (oh bedava yemek):D |
-->: --->: -->: --->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
[QUOTE=samet yıldız;218944]ben bilmiyorum yaa bu yemeği 'altuntaş58' abim davet edersin gelirim birgün yemeği yerim hemde tanışırız :D (oh bedava yemek):D[/QUOTE]
Tamam samet bir gün istanbuldan sivasa gelince seni davet edeyim bu kebabı yapıp yiyelim sana söz |
şimdi şöle güzel yapılmış bi patatesli hıngel olsa yanın da bi tas katık .otursam tohma oluncaya kadar yesem
|
--->: MEŞHUR SİVAS YEMEKLERİ
[QUOTE=sonbahar5803;207797]Benim için problem değil, seve seve yaparım da; yemeği yemek için bir buluşma noktası belirlememiz lazım. Ben Antalyadayım. Şöyle ortalarda bir yerde, mesela Türkiye'nin göbeği Ankara nasıl olur? :D
Bir de her yere Sivas Köftesi diye açmışlar ama aynı tadı kesinlikle bulamadım.[/QUOTE] evet haydi sivaslılar ankarada sivas köftesi yiyelim hemde ustası sonbahar ablamız ev sahibi de benim herkesi bekliyorum (ankaralılarda gelebilir:)) |
-->: SİVAS YEMEKLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER ve BAZI TARİFLER
YAW SİZ -BORANİ-Yİ BİLMİONUZ HERHAL HELE DUĞULCEK AŞI ABBOWW PESKÜTANI HİÇ SÖYLEMİYİM.GUŞGUŞ EW MAKARNASI.HİNGEL...............
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 23:23. |