![]() |
Cevap: 4+4+4 teklifi komisyonda kabul edildi.
[QUOTE=Cley;611901]Karsı cıkanlar, soytarılıktır diyenler , altına imza atanlar... Neye hangi maddeye karsı cıkıyorlar. Yazacak biri yok mu?[/QUOTE]
zaten soytarılık tamda orası tartışılmadan eğitimcilerden , eğitim şuralarından kaçırılarak birden bire ortaya böyle bir kanun çıktı, tam hokkabazlık pensilvanya işi tasrı cıa ya hizmet eder bir proje, eğitimi tamamen piyaslaştıracak bir işe hazırlık tamda soytarılık olay bu arkdaşlara malesef bende katılıyorum artı bir imza |
[QUOTE=sivaslınet;612024][B]ÜKD'den korkutan açıklama: Felaketin eşiğindeyiz[/B]
Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) 4+4+4 yasa teklifiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, akademisyenleri teklifin TBMM'de görüşüleceği günde de tepki göstermeye çağırdı. Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD) kesintili eğitim düzenlemesiyle ilgili bir açıklama yayımlayarak, yasa tasarısını "felaket" olarak niteledi. "Felaketin eşiğindeyiz" başlığını taşıyan açıklamada "4+4+4 yasa teklifinin TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülmesinde yaşananlar AKP’nin yeni bir rejimin inşasında hiç zaman yitirmeye tahammülü olmadığını bir kez daha gösterdi. Zorbalık ve baskı yolu ile bu ülkenin geleceği jet hızıyla karartılmaya çalışılıyor" denildi. "4+4+4 çocuk gelinler, çocuk işçiliği, dindar ve kindar nesiller demek" 4+4+4 yasa teklifinin çocuk gelinler, çocuk işçiliği, “dindar ve kindar” bir nesil yetiştirmek anlamına geldiğini söyleyen ÜKD, yasanın “mesleki eğitime yönlendirme” adı altında sınıfsal kimliklerin yeniden üretilmesi, açık öğretim adı altında toplumun emekçi kesimlerinin örgün eğitimden dışlanması anlamına geldiğini de vurguladı. ÜKD açıklamasında "4+4+4 yasa teklifi hâlihazırda eğitim sistemi içerisinde yaşanmakta olan tüm bu sıraladığımız başlıkların yasallaşması ve yaygınlaşması anlamına geliyor" denildi. Tepkiler değerli, ama yeterli değil ÜKD bugüne kadar yasa tasarısına gösterilen tepkilerin değerli olduğunu, ancak yeterli olmadığını söylediği açıklamasını şöyle sürdürdü: "Öğretmen yetiştirme yanında temel görevlerinden biri eğitim bilimleri, mesleki eğitim, eğitim politikaları gibi alanların bilimsel bilgisini üretmek olan ve bu yönde çalışmalar yapan 75 eğitim fakültesinden sadece dördü (Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakülteleri) bu yasa teklifine karşı açıklamada bulunmuştur. Rektörlükler ve üniversite senatoları düzeyinde ise hiçbir üniversite dahi yasa teklifine karşı görüş bildirmemiş, büyük bir çoğunluğu görüş bildirmekten çekinmiştir." Felaketi önlemek için mücadele edilmeli Açıklamada felaketi önlemek için öğrencilerin, velilerin, öğretmenleri, eğitim fakülteleri başta olmak üzere tüm üniversite bileşenlerinin birlikte mücadele etmesinin önemi vurgulanarak şunlar söylendi: "Üniversite Konseyleri Derneği tüm üye ve dostlarını, velileri, öğrencileri, öğretmenleri, eğitim fakültesi dekanlıklarını ve rektörleri ile birlikte tüm üniversite bileşenlerini süreci takip etmeye, kitle örgütleri ve siyasi partiler ile birlikte yasa teklifinin kabul edilmesiyle yaşanacak felaketi önlemek üzere mücadeleye çağırıyor. Tüm akademik kurullar ve senatolar acil olarak konuyu gündemlerine almalı ve görüş bildirmelidirler. Yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceği gün tepkimizi diğer kitle örgütleri ile birlikte göstermeliyiz." "Gericiliğe, zorbalığa ve çocuk sömürüsüne izin vermeyeceğiz." -ALINTI-[/QUOTE] Bu kadar uzun bir metne ne hacet var ki? "İHL'lere karşıyız" deseler mesaj alınmış olacaktı.. |
[QUOTE=abircan;612031]zaten soytarılık tamda orası tartışılmadan eğitimcilerden , eğitim şuralarından kaçırılarak birden bire ortaya böyle bir kanun çıktı, tam hokkabazlık
pensilvanya işi tasrı cıa ya hizmet eder bir proje, eğitimi tamamen piyaslaştıracak bir işe hazırlık tamda soytarılık olay bu arkdaşlara malesef bende katılıyorum artı bir imza[/QUOTE] Bana şu madde,şu sebeplerle tehlikelidir,şu tehlikeli sonuçları doğuracak diyeceksiniz ben de sizin eğitimi düşündüğünüze inanacağım.peninsivanyaymış ciayeymiş..Bu masalalra söyleyen de inanmıyor artık.. |
anaokulunu zorunlu hale getirecekti.onbinlerce öğretmen atandı. nolcak bunlar.norm fazlası olacak...bizimmilletimiz zorunlu olmayan bir sisteme öğrenci yollamaz...kandırmayın kendınızı....eğitimde 1.kademe 2.kademe diye bi kavram var.köylerde çogunlukla 1.kademe bulunur.5.sınıftan sonra merkez yada bölge tasıma okullarına tasınır.yeni gelen sistemle 5.sınıfta taşınacak.bunların planlaması yapıldı mı acaba????derslik problemi var tasımalı okullarda.milli eğitim bakanlığı bunları halletti mi acaba???size söylüyüm haletmedi...8 yıllık eğitim çıktığında bunlar nasıl planlanmadıysa bu soytası sistemde bunları planlamıyor...
|
mesele imam hatipler değil...
mesele milli eğitim sistemi... sığ düşünen 28 şubatçılardan bir farkınız olmamış okuduklarım kadarıyla... |
4+4+4 ün ikinci dördünde bahsedilen yetenekleri doğrultusunda öğrencileri yönlendirme varmış...bu yetenekleri farkedecek öğretmen mi yetiştirdin ey sistemmmmm,,,bunu benden isteyeceksin,,,hadi hizmet içi eğitimle ver...hazırlık mı yaptın bu hizmet içi eğitime...yapmadın...
|
hacitten gazal okumak kolay...işiniz gücünüz imam hatip olmuş...
ancak bu kadar sığ düşünülebilir.... soyratılık yazdım...işte bunun için soytarılıktır.... |
kız çocuklarının okullaşma oranını yükseltecekmiş...
doğru edecek.ikinci dörtten sonra açık ilköğretimokulunakayıt yaptıracak.bakın okuyorlar denecek.hadi ordan hadiiiiiiiii |
4+4+4 ü isteyenlerin 28 subatta 8 yıllık kesintisiz eğitimi isteyenlerden zerre farkı yoktur...
aynı yola hizmet etmeye devam edeceksiniz... |
okulların aday kayıt sistemine bakabilseniz keske...
30 kişilik 1.sınıfların(84 aylık) enaz 10 kişisi okula gelmiyor.niye biliyomusunuz...psikomotor kaslarının gelişmemesi.yani yazı yazma kabiliyeti oturmamış demek......sen 72 aylık çocuğu yani 6 yaşındaki çocuğu okula getir.sonra de ki illa 1.sınıfta okumaya geçmek zorunda değil......soytarılıktır............... |
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 07:17. |