![]() |
Cevap: Haftanın Duası..
ALLAH'ım!
Bana bir insanın elinden tutmadan önce, kalbinden tutmanın sırlarını öğret, ALLAH'ım! Okuma, öğrenme, öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı ,salgın ve saygın bir hastalığa dönüştür, ALLAH'ım! Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan, acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle, ALLAH'ım! Beni, beni benim önüme engel olmaktan, Beni, benim hayatımın kemirgeni olmaktan, Beni, bana yalan söylemekten muhafaza eyle, ALLAH'ım! Bakışımızı ibret, Sukutumuzu hikmet, Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür, ALLAH'ım! Boşa bakanlardan, Boşa susanlardan, Boşa konuşanlardan eyleme, ALLAH'ım! Zenginlerimizi hamiyetsiz, Fakirlerimizi gayretsiz, Alimlerimizi amelsiz, İdarecilerimizi adaletsiz bırakma, ALLAH'ım! İdarecilerimizin, feraset, merhamet ve basiretini, Halkımızın da hürmet, hizmet ve hamiyetini artır ALLAH'ım! Semalarımızı bayraksız, bizleri hürriyetsiz, camilerimizi cemaatsız, cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma, ALLAH'ım! Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletin,tembelliğin,zaman israfının şerrinden de sana sığınıyoruz, bizleri muhafaza eyle, ALLAH'ım! Önce Hak'tan, sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle, ALLAH'ım! Yetenek israfından, Kapasite israfından, Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten, üşenmekten, yılmaktan, vazgeçmekten, yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle. Bu hastalıklara karşı Alim, Hakim ve Şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle ALLAH'ım! Aklımızı, öfkenin esiri olmaktan, Bedenimizi, şehvetin kölesi olmaktan, Midemizi, depo haline gelmekten muhafaza eyle yapılan dualarımızın kabulü temennisiyle...VESSELAM |
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img136.imageshack.us/img136/3591/y1p49af7hqyqqrhbbtkt3zl.jpg[/img][/url]
|
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img297.imageshack.us/img297/792/4153483580d95b8c88b8wi2.jpg[/img][/url]
|
[B][COLOR="DarkGreen"]Merhameti sonsuz biricik Rabbimiz! Sıkıntılarımızı izale buyur ve bizi içinde bulunduğumuz gamdan, kederden kurtar.. en yakın bir zamanda biz aciz kullarına nezdinden bir ferec ve mahrec (çıkış yolu ve ferahlık) nasip eyle.. bu mücrim bendelerini nefislerimizin, insî ve cinnî şeytanların ilkâ etmeye çalıştıkları vesveselerden, şehvet ateşinden, gaflet zilletinden uzak tut.. rahmetinle muamele buyur da, bizi günahlardan koruyacak elbiselerle donat..
AMİN AMİN AMİN[/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkGreen"]Allah'ım! Bizi sevip hoşnut olduğun güzellikleri işlemeye ve gerçekleştirmeye muvaffak kıl.. marifet tecellilerini üzerimizden sağanak sağanak yağdır.
Bize elbiseselerin en güzeli olan takva elbisesini giydir ve bizi nezd-i ulûhiyetinden göndereceğin bol ve daimî feyizlerle has kullarından eyle, ey bütün nurlar Kendi nurunun gölgesi olan Nurların Nuru ve sinelerde saklı duranlara kadar açık-gizli her şeyi bilen Alîm Rabbimiz![/COLOR][/B] |
YAKMA YA RABBİM...!!!
Seherde açılan güller hürmetine Rukûda bükülen beller hürmetine Zikrinle dönen diller hürmetine Cehennem narına yakma Ya Rabbim.. Secdeye kapanan başlar hürmetine Aşkınla sızlayan kalpler hürmetine Gecelerde dökülen yaşlar hürmetine Gazabınla bize bakma Ya Rabbim... Yolunda kaim kullara bağışla, Rızana giden yollara bağışla Arşına açılan ellere bağışla, Cahilliğin içine sokma Ya Rabbi Muhammet Mustafa'nın(s.a.v.) özüne bağışla, Fatıma-tül zehra adlı kızına bağışla, Yetim yetemanın yüzüne bağışla , Huzurunda boynumuzu bükme Ya Rabbi, Cemi peygamberlerin canı hürmetine, Cihari yarin güzinin dini hürmetine, Kerbela şehidlerinin kanı hürmetine, Suçlarımızı başa kakma Ya Rabbi, Sualde bizleri fazla sıkma Ya Rabbi Yakma Ya Rabbim... Muhammed aşkına yakma Ya Rabbi Kabe aşkına yakma Ya Rabbi Kur'an aşkına bizleri yakma Ya Rabbi |
Yarabbi
Sana Meryem'in temizliğiyle gelmek istiyorum. Günahlarla kirlenmeme izin verme... Sana Musa'nın duasıyla geliyorum. Şeytana uymam için peşimden koşanlardan beni kurtar... İsmail'in tevekkülüyle boynumu büküyorum. Beni ve soyumu sana kul olarak yaşat... Sana İbrahim'in şefkatiyle geliyorum. Sana gelmeme engel olan şeyleri bana göster, göster ki onları kurban edeyim... Sana İsa'nın ruhuyla geliyorum. Beni katına almanı diliyorum... Sana Yunus'un duasıyla yalvarıyorum. Beni yutan nefsimin karanlıklarından kurtarmanı bekliyorum. Beni selamet sahiline ulaştır... Sana Yusuf'un gömleğiyle geliyorum. Beni düştüğüm ümitsizlik kuyusundan çıkarmanı diliyorum... Sana Muhammed'in kulluğu ve aşkıyla geliyorum. Beni ve daima duamda yer verdiğim mü'min kardeşlerimi miraca çıkarmanı diliyorum... amin...amin...amin... |
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img503.imageshack.us/img503/9550/7286duanv0.jpg[/img][/url]
|
Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten,
yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım! Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere yol göster Allahım! Allahım! Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur Allahım! Allahım! Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen'i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen'den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle. Bu Duaya Amin Diyelim |
Dualarınıza yürekten amin diyorum
Allah hepinizden razı olsun Ey Yücelerden Yüce! Yolumuz üzerine serip sergilediğin sonra da bizi görmeye davet ettiğin meşherlerini, en mükemmel şekiller halinde sarıp sarmaladığın en bedî en çarpıcı sanat eserlerini ve Sana aid gizli güzelliklerin tecellileri olarak binbir renk cümbüşü haline getirip ve yine Senin bir sanat mecmuan olan tabiatın sinesine yerleştirdiğin o, gözleri kamaştıran başları döndüren resimlerin en parlağı, en mevzûnu ve birbirleriyle fevkâlade tenasüb içinde bulunan eşya ve hadiseleri seyredip, kaleminin sesinde ve o kalemle yazıp ortaya koyduğun kitabının âhenginde, Seni görüp, Seni duyup ruhumuzla kanatlanırken, isimlerinin ışığı altında açılan menfezlerden görülen bütün nizam ve âhenklerin, müşahede edilen umum renk ve suretlerin; her tarafda duyulan ses ve nağmelerin ve bu seslerden meydana gelen koro ve senfonilerin menbaına gözlerimiz kaydı. Gönüllerimiz, o her şeyin kaynağı olan yüce alemlerin esrarıyla kendinden geçdi... Kalb ve iman gözüne açılan o ayrı ayrı pencerelerden öteleri seyre dalıp, gönüllerimizdeki "tûbâ-i cennet" (1) çekirdeğinin bir ağaç halindeki aslî hüviyetini müşahedeye cür'et ettik. Ve Ötelere, ötelerin de ötesine uzayıp giden çok uzun, çok çetin fakat çok zevkli bir seyahata yeltendik. Bunu yaparken de beyanını ruhumuza rehber eyleyerek, isim ve sıfatlarının aydınlatıcı tayfları altında ve yine yol yol sonsuzluğa giden nurdan hakikatlarla kanatlanıp yollara döküldük. Kelamında anlatılıp resmedilen; en ince teferruatına kadar haritası çizilen; nihayet bir kutlunun miracıyla bütün bütün kapıları açılıp her marifet-eri'nin gönlündeki arşiyeleriyle,o alemlere yükselme imkanı doğan bir ulu seyahatda, haddimizi aşıp esrarlı kapılarının tokmağına dokundu isek, edeb ve erkân bilmeyen ham ruhlarımızın görgüsüzlü-ne vererek, bizi bağışlamanızı diler affına sığınırız. Ey, bizleri varlığa erdiren ve varolmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Yüce Yaratıcı! Bu koskoca kâinatları bir kitab gibi önümüze seren Sen; onun esrarını vicdanlarımıza duyuran Sen ve vicdanlarımızı lâhûtî esrarının mevcelenip geldiği iklime bir sahil yapan yine Sensin! Sen bizleri var etmeseydin bizler var olamazdık. Bu muhteşem kâinatları bir kitab gibi önümüze açıp, yüce teşrifatçı ve tarif edicilerinle anlatıp bizlere şerh etmeseydin, Seni bilemeyen, gönlüne eremeyen cahiller güruhu olarak yıkılıp gidecekdik. Lütfedip de kâmetlerimize göre kendini bize anlatmasaydın, haricî dünyalar ile vicdanlarımız arasında irtibatlar temin ederek, Zat-ı ulûhiyetin adına bildiğimiz ve bileceğimiz şeyleri tutup yakalayacak, şekillendirip istikâmet verecek; ilmi ilim, marifeti marifet yapan bir ilk tasdik ediciyi ruhumuza yerleştirmeseydin, nereden bunları ve Seni bilecek ve yoluna hayranlık duyacakdık!... Bizler Senin kapının boynu tasmalı kulları, vicdanlarımıza aksedip duran parıltılar da Senin varlığının ziyasıdır. Biz neye maliksek Senin vergin Senin atandır. Bunu bir kere daha ilân ediyor, kapının âzâd kabul etmez kulları olduğumuzu İtirafla ahd-u pey manimizi yenilemek istiyoruz. Ey zikri fikri ruhlara itminan veren gönüller Sultanı! Senin öğrettiğin ve ruhlarımıza duyurduğun şeyleri, gönülleri, gönüllerimiz gibi mürde ve derbeder olanlara ulaşdırmak için, yer yer eşya ve hadiselerin dolapları içine girerek, yer yer benliğimize dönerek olup biten şeylerden ve bu umûmî gidişatdan Senin varlığına bakan pencereleri, Senin huzuruna yükseltecek yolları araştırıp tesbite çalışdık. Zat-ı ulûhiyetini ve perdesiz manisiz seninle görüşeceğimiz o mutlu günü, muhtaç gönüllere duyurmak isterken, en saf ve duru ifadelerin resm ve nakşettiği yüce hakikatlara bağlı kalamadık. Kısırda kalmış; gönlünü şu alemin sûrî güzelliklerine kaptırmış bir kısım ham ruhlara, birşeyler anlatabilme düşüncesiyle mücerredin kudsî cidarlarını sarsarak, müşahhasa ve maddeye yahşiler çekdik. Belki de, en açık hakikatları saffet-i asliyesi (2) içinde sunamadığımızdan cürümler işledik, hevâ ve hevesimize hizmet etdik. Hata etdikse, sana gelirken ve başkalarına yol göstermeye çalışırken etdik. Kusur yapdıksa Senin yolunda yapdık. Hata daima hata, kusur da daima kusurdur. Bizler kalbleri kırık, ruhları iki bülküm, boyunlarında tasma vereceğin hükmü bin cân ile intizar etmekdeyiz. Bunu derken biliyoruz ki, Senin sonsuzluğa kadar gidip dayanan rahmetin, daima gazabının önünde olmuşdur. Senin lüfuflarını idrak etmiş kapı-kullarına, kusurun yaraşıp yakışmadığı muhakkak; ama, affın, Size çok yakışdığını söylememize lütfen müsade buyurunuz! Evet, Sultanım:" Sultana sultanlık, nitekim gedâya da gedâlık yaraşır." Şimdi bizi bağışlarsanız, ötelere seyahat hakikatim sinelerimizin en müstesna yerinde muhafaza ederek, yeniden Senin şu kâinat kitabının sayfalarını karıştırmak, yeniden upuzun mütâlâlara dalmak, Seni anlatan dellaları dinlemek ve Sana aid nağmelerle kendimizden geçmek istiyoruz. Bezmine ulaşmak isteyen muhtaç ve derbederlere kol ve kanat lütfederek vuslatınla dilşâd eyle |
[B][COLOR="DarkGreen"]Ey Merhametlilerin en Merhametlisi! Ey Tövbeleri kabuleden ve Dualara icabet eden Rabbimiz! Sana yöneldik. Efendimizi şefaatçi yapıyor, ellerimizi O'nun mübarek ellerinin altında tutuyor ve istediklerimizi böylece istiyoruz.
Ey Rabbimiz! Ettiklerine binlerce tevbeler olsun. Günahımız çoktur ama, Senin rahmetinde her şeyi aşkındır, her şeyi kuşatmıştır. Rahmetin gazabını geçmiştir.benden sonraki kardeşime rahmetinle muamele eyle. Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; onu yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle . Ey Rabbimiz! Mülkün sahibi sensin. Dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini aziz, dilediğini zelil edersin. Bütün hayırlar, iyilikler senin elindedir. Sen her şeye Kadirsin, Sen Lütfedensin ona dünyada ve ahirette iyilikler ver. Ey Rabbimiz! Bizim ve çocuklarımızın kalplerimize İslam nurunu, Kuran hidayetini bahşeyle. Bütün soyumuzu İslamr17;a ve Kurr17;ana bağlı insanlar eyle. Hepimizi müslüman olarak yaşat. Bizi ve onu dünya ve ahiret mutluluğuna nail eyle . AMİN[/COLOR][/B] |
Allah'ım; Ölümü ve hayatı sen yarattın; hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).
Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı; ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük...(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte; "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32). Allah'ım; ahiret yurdunu kazanmamız için; "Andolsun; sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz. Sabredenleri müjdele!"(el-Bakara,155) buyuruyorsun. Bize sabır ve metanet gücü ver. Musibetler karşısında; "Biz, Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz"(el-Bakara,156) diyebilme şuuru ve teslimiyeti nasib eyle!.. Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberimiz de ; "Allah, bir kimseye hayır murad ederse onu musibete uğratır"; "Allah, bir kulunu sevince (onu imtihan için) ona musibet verir. Musibet verince de, ona sabretme gücü verir"(R. Salihin,39) buyuruyor. Allah'ım; başımıza gelen musibetleri, hakkımızda hayır ve rahmete vesile eyle!.. |
Ya Allah!
Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı, Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı, Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı, Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı, Her bir günah için 'estağfirullah'ı, Her darlık için 'hasbiyallah'ı, Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u, Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım. Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme. Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur. __________________ |
[url=http://www.imagehosting.com/][img]http://img2.imageshack.us/img2/9292/dua117ir9zf.jpg[/img][/url]
|
[B]Rabbim; Finalleri, sınavları olan öğrencilere çalışacak azmi ve çıkacak soruların çalışan konulardan gelmesini nasip et. :) Amin...[/B]
|
DUA
Allah’ım! Ey âlemlerin Rabbi! Ey sevgiyi sevgiyle yaratan! Ey seven, sevdiren ve sevindiren! Ey rahmetin sonsuz kaynağı! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey gönüllerin mutlak hakimi! Ey zatını hamd ile azîz olduğum! Ey zatını hamdden âciz olduğum! Ben, layıkıyla övemem Seni! Sen, övdüğün gibisin kendini! Seni, layıkıyla ancak Sen tanırsın! Seni, layıkıyla ancak Sen översin! Hamd’im Sana mahsustur, senâ’m Sanadır! Umudum, korkum ve sevdam Sanadır! Özümü Sana çevirdim, Sana tutundum! Elimi Sana açtım, gönlümü Sana sundum! Beni kovmaz diye kapına geldim! Affı boldur diye affına geldim! Tuttum günahımdan yüzüme perde! Kulluk edemedim lütfuna geldim! Allah’ım! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! Varlığım Senin varlığının şahidi! Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! Allah’ım! |
DUA
Allah’ım! Ey âlemlerin Rabbi! Ey sevgiyi sevgiyle yaratan! Ey seven, sevdiren ve sevindiren! Ey rahmetin sonsuz kaynağı! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey gönüllerin mutlak hakimi! Ey zatını hamd ile azîz olduğum! Ey zatını hamdden âciz olduğum! Ben, layıkıyla övemem Seni! Sen, övdüğün gibisin kendini! Seni, layıkıyla ancak Sen tanırsın! Seni, layıkıyla ancak Sen översin! Hamd’im Sana mahsustur, senâ’m Sanadır! Umudum, korkum ve sevdam Sanadır! Özümü Sana çevirdim, Sana tutundum! Elimi Sana açtım, gönlümü Sana sundum! Beni kovmaz diye kapına geldim! Affı boldur diye affına geldim! Tuttum günahımdan yüzüme perde! Kulluk edemedim lütfuna geldim! Allah’ım! Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! Varlığım Senin varlığının şahidi! Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! Allah’ım! Ey Vedûd olan! |
[B][I][COLOR="DarkGreen"]
Allah'ım! Kalblerimizi muhabbet, mehafet, Sana ve yüce katındaki güzelliklere karşı şevk u iştiyak hisleriyle doldur.. bizi Habîbin Hazreti Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) ve Ulu Zatına yakınlıkla payelendirdiğin kurbet kahramanlarının maiyyetiyle şereflendir.. fazlından ve rahmetinden dileniyoruz; seçkin ve hayırlı kullarınla beraber, Firdevs cennetlerini, bizim de menzilimiz ve ikâmetgâhımız eyle! Aminnn [/COLOR][/I][/B] |
[url=http://resimzade.com/Show.html?i=7256&token=28432][img]http://resimzade.com/Show.html?i=7256&token=28432[/img][/url]
|
Ya Rab! Bizlere iki cihan saadeti ver. Her iki cihanda bizi gaye-i hayalimize ulaştır.
Ya Rab! Kusurumuzu affet, bizi kendine kul kabul et, emanetini kabz etme zamanına kadar bizi emanette emin kıl. Ya Rab! Senden rahmetini celbedecek şeyleri, gerçekleşmesi muhakkak olan mağfiretini, her türlü günahtan korunmayı, her türlü iyiliği kazanmayı, cennetle serfiraz olmayı ve cehennemden kurtuluşu diliyoruz. Ya Rab! Nefsimizin kötülüklerinden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Bizi salih amellere ve güzel ahlâka ilet. Zira bunların salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülüklerden de ancak Sen alıkoyarsın. Ya Rab! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten, icabet edilmeyen duadan Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Nimetin zevalinden, afiyetin değişmesinden, azabın ansızın gelip çatmasından ve gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Sıkıntıdan, üzüntüden, tasadan, acizlikten, tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, borcun altında iki büklüm olup ezilmekten ve insanların galebe ve tasallutundan Sana sığınıyoruz. Ya Rab! Hatalarımızı kar ve dolu suyu ile yıka, kalbimizi günahlardan, beyaz elbisenin kirden temizlendiği gibi temizle. Ve bizimle günahlarımızın arasını, doğu ile batının arasını ayırdığın gibi ayır. Ya Rab! Bizlere kendimizi bulmayı ilham et. Ya Rab! Bizleri sev, gören gözümüz, işiten kulağımız, tutan elimiz, yürüyen ayağımız ve konuşan dilimiz eyle. |
Cevap: *DUA*
[QUOTE=kangallim;256210][B][I][COLOR="Lime"]DUA;
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM. EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR. EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA. AMİN[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] [B][I][CENTER]paylaşım için çok teşekkürler[/CENTER][/I][/B] |
DUA;
EY ALLAH'IM BANA HAYIRLI İŞLER İŞLETMENİ, KÖTÜLÜKLERİ BIRAKMAMI, YOKSULLARI SEVİNDİRMEMİ, BENİ YARGILAMANI, BANA ACIMANI, BENİM TÖVBEMİ KABUL ETMENİ, KULLARINI İBTİLAYA UĞRATMAK İSTEDİĞİN ZAMAN BENİ FİTNE VE İBTİLAYA UĞRAMAMIŞ OLARAK HUZURUNA ALMANI, SELAMINI YAYMAK YEDİRMEK, İÇİRMEK VE HERKES UYURKEN GECELEYİN KALKIP NAMAZ KILMAK DERECELERİNİ BANA NASİP ETMENİ SENDEN DİLERİM. EY RABBİM, BENİ VE NESLİMDEN OLANLARI NAMAZI DEVAMLI KILANLARDAN EYLE VE DUAMIZI KABUL BUYUR. EY ALLAH'IM, HESAP GÜNÜ BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜMİN KARDEŞLERİMİ ESİRGE VE BAĞIŞLA. AMİN |
[B][COLOR="DarkGreen"]
Dua edenlere cevap veren, ızdırapları dindirip ihtiyaçları gideren, devrilenleri kaldırıp doğrultan, çatlayıp kırılanları sarıp-sarmalayıp tedavi eden yüce Rabbimize, O'nun ilmi adedince hamd ü sena; ölümün yüzündeki perdeyi yırtan, kabri ebedî saâdet âleminin bekleme salonu olarak gösteren, her yaş ve her başta mutluluk arayan gönülleri Hızır çeşmesine ulaştırıp onlara ölümsüzlük iksiri içiren sevgili Habîbi'ne, O'nun nezih ailesine, seçkin ashabına salât ü selam ediyor ve bir kez daha başımız eğik, boynumuz bükük, kalblerimiz mahzun, her zaman çaldığımız kapının tokmağına arz-ı hal etmek üzere dokunuyoruz: Rabbimiz! Dualarımızı kabul buyur.. aczimize, zayıflığımıza, düşmüşlüğümüze ve muhtaç oluşumuza merhametinle mukabelede bulun.. (aşılmaz gibi görünen) zorlukları bizim için kolaylaştır.. gaye-i hayallerimize hakikat urbası giydir.. bizi dünya ve ahirette utanılacak durumlara düşmekten muhafaza eyle! Rabbimiz! Gönüllerimizi ve bütün kullarının kalblerini iman, İslam ve Kur'an yolunda hizmete tevcih buyur.. sineleri bize düşmanlıkla köpürüp duranlara karşı yardımcımız ol ve bizi sevip hoşnut olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl... Bütün bunları Sen'den, Sen'in güzel isimlerinin hakkı için ve Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa hürmetine dileniyoruz Rabbimiz! Salât ü selâm Efendiler Efendisi'nin, güzide âilesinin ve yıldızlar kadar parlak ashab-ı kiramının üzerine olsun! [/COLOR][/B] |
[B][COLOR="DarkGreen"]
Dua edenlere cevap veren, ızdırapları dindirip ihtiyaçları gideren, devrilenleri kaldırıp doğrultan, çatlayıp kırılanları sarıp-sarmalayıp tedavi eden yüce Rabbimize, O'nun ilmi adedince hamd ü sena; ölümün yüzündeki perdeyi yırtan, kabri ebedî saâdet âleminin bekleme salonu olarak gösteren, her yaş ve her başta mutluluk arayan gönülleri Hızır çeşmesine ulaştırıp onlara ölümsüzlük iksiri içiren sevgili Habîbi'ne, O'nun nezih ailesine, seçkin ashabına salât ü selam ediyor ve bir kez daha başımız eğik, boynumuz bükük, kalblerimiz mahzun, her zaman çaldığımız kapının tokmağına arz-ı hal etmek üzere dokunuyoruz: Rabbimiz! Dualarımızı kabul buyur.. aczimize, zayıflığımıza, düşmüşlüğümüze ve muhtaç oluşumuza merhametinle mukabelede bulun.. (aşılmaz gibi görünen) zorlukları bizim için kolaylaştır.. gaye-i hayallerimize hakikat urbası giydir.. bizi dünya ve ahirette utanılacak durumlara düşmekten muhafaza eyle! Rabbimiz! Gönüllerimizi ve bütün kullarının kalblerini iman, İslam ve Kur'an yolunda hizmete tevcih buyur.. sineleri bize düşmanlıkla köpürüp duranlara karşı yardımcımız ol ve bizi sevip hoşnut olduğun amelleri işlemeye muvaffak kıl... Bütün bunları Sen'den, Sen'in güzel isimlerinin hakkı için ve Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa hürmetine dileniyoruz Rabbimiz! Salât ü selâm Efendiler Efendisi'nin, güzide âilesinin ve yıldızlar kadar parlak ashab-ı kiramının üzerine olsun! [/COLOR][/B] |
Ya Rabb! Bir gül ver, gafil gönlüme,
Ben de bu aleme, gülüvereyim. Güle rengin veren Rasûlullah’ta, Aynileşip fani oluvereyim. Ya Rabb! Bir sır ver, gafil gönlüme, Gaflet kabuğunu kırıveyim, İrfandan ihsana uçur kalbimi. Ben de beni Sen’de buluvereyim. Ya Rabb! Bir nur ver gafil gönlüme, Hakikati anda görüvereyim... Yakinle taltif et, hem imanımı, Benden geçip Sana varıvereyim. Ya Rabb! Bir aşk ver gafil gönlüme, Hasretinle dolup yanıvereyim. Çıkar ol ağyarı benim kalbimden, Aşkın lezzetine kanıvereyim. Ya Rabb! Bir el ver gafil gönlüme, Senin divanına girivereyim. Hakikat marifet nasip et bana, Mevtten önce mevte eriveyerim. Ya Rabb! Bir Sen ver gafil gönlüme, Benliğimden çıkıp ölüvereyim. Ya beni al benden, ya da Seni ver, Seninle başbaşa kalıvereyim. |
[IMG]http://2.bp.blogspot.com/_ihzh0xhF8Zg/R_Y04GoN9sI/AAAAAAAAABs/zSWF1HgPZhg/s400/dua6zp.jpg[/IMG]
|
[IMG]http://2.bp.blogspot.com/_ihzh0xhF8Zg/R_Y04GoN9sI/AAAAAAAAABs/zSWF1HgPZhg/s400/dua6zp.jpg[/IMG]
|
Dedim: Çok yalnızım.
Dedin: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ Ben ki sana çok yakınım. Bakara-186 Dedim: Evet biliyorum sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim. Dedin: وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret. Araf-205 Dedim: Bu da senin yardımını ister Dedin: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz? Nur-22 Dedim: Tabii ki, beni affetmeni çok isterim. Dedin: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ(Öyleyse)Rabbiniz den bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir. Hud-90 Dedim: Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım? Dedin:أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبَادِهِ ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini.. ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi? Tevbe-104 Dedim: Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı. Dedin: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ (2) غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِ التَّوْبِِ ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir. Ğafir-2/3 Dedim: Bunca günahım var,hangisinin tövbesini yapayım?! Dedin: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًاALLAH bütün günahları bağışlayandır. Zümer-53 Dedim: Yani yine gelsem yine beni bağışlar mısın? Dedin: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur. Ali İmran-135 Dedim: Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum. Dedin: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever. Birden 'İlahım ve Rabbim benim senden başka kimim var' dedim. Sen de أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ 'ALLAH kuluna yetmez mi?' (Zümer-36) |
[URL="[url=http://resimzade.com/Show.html?i=7618&token=82669][img]http://resimzade.com/Show.html?i=7618&token=82669[/img][/url]"][url=http://resimzade.com/Show.html?i=7618&token=82669][img]http://resimzade.com/Show.html?i=7618&token=82669[/img][/url][/URL]
[COLOR="Black"][B][I]Allahım! “Kimsesiz kimse yok, herkesin var kimsesi, Kimsesiz kaldım medet ey, kimsesizler kimsesi”Güç ve kuvvet ancak kendisine has olan yüce ve büyük Allahım! Mahlukatın adedince, Zatının rızası, arşının ağırlığı ve kelimelerinin mürekkebince Hz. Muhammet (sas) ve O’nun ehli ve ashabı üzerine salat eyle.Ey Merhametlilerin en merhametlisi! Bela ve musibetlerin sağanak sağanak üzerimize yağdığı, ardı arkası kesilmeyen depremlerle inim inim inleyip çaresiz kaldığımız şu günlerde, çaresizlerin yegane çaresi Sensin deyip Sana yalvarıyor, halimizi Sana arz ediyoruz. Celalinden cemaline, kahrından lütfuna sığınıyoruz. Bizim Rabbimiz Sensin. Sen, bizleri semavi ve arzi musibetlerin eline teslim etmeyecek kadar merhametlisin. Bizleri her türlü kötülüklerden muhafaza buyur!Allahım! Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım! Gazabından bizi emin kıl Rabbim. Allahım! Sen’den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz.Allahım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin.Allahım! Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım! Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım!Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere yol göster Allahım!Allahım! Sana itaat edilir, Sen karşılığını verirsin; Sana isyan edilir, Sen bağışlar ve af edersin, darda kalanlara icabet eder, zararı, sıkıntıyı ortadan kaldırıp, hastalara şifa, dertlilere deva verir, günahları bağışlar, tövbeleri kabul edersin. Sen bizlerin dualarını kabul buyur Allahım!Allahım! Enkaz altında kalarak, yukarıdan aşağıya yuvarlanarak, suda boğularak ve yanarak ölmekten Sana sığınırız. Sen ölümlerin en güzeli ile bizi huzuruna al Allahım! Ölümümüzü her türlü şerden kurtulup rahata erme vesilesi yap Ya Rabbi! Allahım! Bizleri Sen’i çok zikreden, Sana çok şükreden, Sen’den çok korkan, Sana çok itaat eden, Sana karşı saygı ile dopdolu olan, ahu efgan edip dua dua yalvaran ve durmadan Sana teveccüh eden kullarından eyle. Allahım! Acizlikten, üzüntüden, tasa ve kederden, korkaklıktan, başımıza gelenlerden dolayı başkalarının sevinmesinden, kabir azabından, cehennem ateşinden Sana sığınırız. Bizleri kötülüklerin ve kötülerin şerrinden emin eyle.Allahım! Bizleri verdiğin nimetlerin bereketinden mahrum etme, vermediğin şeylerle de imtihan etme.Allahım! Sen’den Senin bizi sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini, bizi Senin sevgine yaklaştıracak amellerin sevgisini, tertemiz bir hayatı, dosdoğru bir ölümü, huzurunda bizi rezil etmeyen, ayıpların sayılıp dökülmediği bir haşr ü neşr istiyoruz.Allahım! Nimetlerini artır, eksiltme; bizi yücelt, hor ve hakir eyleme, bize lütuflarda bulun, mahrum etme, bizden razı ol. Ey merhametlilerin en Merhametlisi!Ya Rabbi. Bizleri yaşadığımız müddetçe dinin üzerine sabit kadem kıl, mizanımızı ağır tut, imanımızı tahkiki iman eyle, katındaki derecemizi yücelt, amellerimizi kabul et Allahım!Allahım! Senin her şeye gücün yeter. Yegane güç ve kuvvet Senin elindedir. Bize acı, bize merhamet ve yardım et Allahım! Allahım! Depremde ölenlerimizi şehit eyle, şefaat ehlinin şefaatine nail olan kullarından eyle, zayi olan maddi varlıklarımızı sadaka olarak kabul et. Ülkemize birlik ve dirlik ver. Bizleri bir daha böylesi külli ve büyük felaketlerle imtihan etme. Amin! Amin! Sümme Amin!AHMED KURUCAN[/I][/B][/COLOR] |
Allah’ım!
Kanadı kırık bir kuş gibiyim. Uçsam uçamıyor, göçsem göçemiyorum. Yarım bırakılmış bir düş gibiyim. Yardan da, serden de geçemiyorum. Menzile erememe korkusu sardı benliğimi Kolum kanadım kırık, gönlüm bin pare! Ey kalpleri evirip çeviren, ey gönüller sahibi! Yaraları saran, dağılanı toplayan Sensin! Varlığım Senin varlığının şahidi Varlığım Senin Rahmetinin şahidi! Allah’ım! Yalnız Senden yardım diler yalnız Sana kulluk ederiz. Seni sığınak, barınak, tutamak bilir Ya Allah deriz. Şeytandan SANA sığınır e’uzu billah deriz. Her işe Seninle başlar bismillah deriz. Nimet verdiğinde gönülden şükrederiz. Versende aslanda elhamdülillah deriz. Hayran kaldığımızda maşallah, Pişman olduğumuz da estağfirullah deriz. Sevindiğimizde Allahuekber, Üzüldüğümüzde inna lillah deriz. Canımız sıkıldığında fe-subhanallah, Zafer kazandığımızda nasrun minallah, Rızık kazandığımızda er-rizku ‘alallah deriz. Bir işi arzu ettiğimizde inşallah, Bir işi başardığımızda biiznillah deriz. Güçlük karşısında la-havle ve-la kuvvete illa billah, Söz verdiğimizde v’Allah ve billah deriz. Allah’ım! Benliğimin yaktığı ateşte yakma beni! Beni nefsime kul etme, kul et nefsimi Sana! Bir lahza dahi bana bırakma beni! Sen bana yetersin, yetmem ben bana. Bilmediğimi bildir, görmediğimi göster! Sen bildirmezsen bilemem, göremem göstermezsen Gönlüme huzur,gözlerime nur, dizime derman ver! Sen “OL” deyince olur, olmaz “OL” demezsen. Canana can, cana canan, kalbe ferman ver! Al işte ellerim, uzattım sana! Ne olur, ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana! Allah’ım, ellerimi bırakma! Allah’ım! Bırakma bizi Tut elimizi! |
El Hayî: Hayâ Sahibi.
Kendisine dua edenin duasını kabul eden. Ayıpları örten. İnsana hâyâ duygusunu Verendir Allah. (azze ve celle) Allah (azze ve celle) kullarının birçok ayıp ve kusurlarını örter. Onları ortaya çıkarıp insanların karşısında rezil etmez. Kullar da kendi ayıplarını örterek şeref ve haysiyetlerini korumak, şereflerini lekeleyecek hareketlerden kaçınmak mecburiyetindedirler. Ey Meleklerin Rabbi! Ey ruhun Sahibi! Ey yarının Sahibi! Ey en büyük Kerem Sahibi! Ey en büyük Hayâ Sahibi! Ey Subhan! Ey Hayî! Ey Allah! Sen her şeyden la'sın Rabb'im! Her türlü noksan sıfattan uzak olansın Sen! Sen Kerem Sahibisin Rabb'im! Sen hayâ Sahibisin! Sana kalkan ellerini kullarının; Boş çevirmekten hayâ Edensin Sen! Kalplerinde dilekler saklayanların; Dileklerini kabul Edensin Sen! İstekte bulunanların Sana; İhtiyaçlarını geri çevirmeyensin. Kâim ve Daim Olan yalnız Sensin Rabb'im! Hayy'sın; Hayat Sahibisin! Kayyum'sun; Bâki ve ebedi Olansın; her şey Sana arz edilir! Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdu ki: "Allah hayâ Sahibidir ve ayıpları örtendir. Biriniz yıkanmak istediği zaman kendisini bir şeyle örtsün." Rabb'im Hayî Adının hakkı için; Benim de hayâ sahibi olmamı nasip et! Emrettiğin amelleri yaparken gör beni Rabb'im! Sen ki Sana inananları korursun; Sen ki tek tek hepimizin ne yaptığını hakkıyla Bilirsin! Beni mürailikten koru Rabb'im! Beni riyadan koru! Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdu ki: Allah'tan gerektiği gibi hayâ ediniz. Allah'tan gerektiği gibi hayâ etmek, aklının bildiğini koruması, karnının yediğini gizlemesi, senin ölümü ve sonrasını düşünmendir. Bilin ki, kim âhiret hayatının arzularsa, dünya hayatının süsünü terk eder. İşte kim bunu yaparsa, Allah'tan gereği gibi hayâ etmiştir." Senden hakkıyla hayâ etmemi nasip eyle Rabb'im! İsyan etmekten beni koru! Riyadan beni koru! Âhireti bir an bile çıkarma aklımdan! Hesap Gününü aklımdan çıkarma Ya Rab! Sen ki en büyük hayâ Sahibisin Rabb'im! Hayî Adının hakkı için beni de hayâ sahibi kıl! İnsanların içinde nasıl örttüysen ayıplarımı; Beni nasıl zelil olmaktan, rezil olmaktan koruduysan; Âhirette de ört benim ayıplarımı Ya Rab! Hayî Adının hakkı için ört benim günahlarımı! Hesap Gününde beni koru Hayî Adının hakkı için! Ayıplarımı ört o "Dehşetli Günde" Resulullah (Sallallahu aleyhi ve sellem) buyurdu ki; "Ben gösterişi terk eden için, Cennetin kenarında, şakadan da olsa yalanı terk eden için Cennetin ortasında, ahlâkı güzel olanlar için Cennetin en yüksek yerinde bir ev yapıldığına kefilim!" Resulullah'ın (Sallallahu aleyhi ve sellem) kefil olduğu kullarından eyle bizi Ya Rab! Cennetin en yüksek makamında evler nasip eyle bize! İnsanların ayıplarını örtenlerden eyle beni ya Rab! Kusurlarını insanların, Görmeyenlerden; Hatalarını telafi edenlerden eyle! Beni hayâsızlardan koru Rabb'im! Hayâ sahibi yap beni Hayî Adınla! "(Resûlüm!) Sen affa sarıl, iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir." (A'raf Suresi 199 Âyet Meali) Kur'an ahlâkıyla ahlâklanmamı nasip eyle Rabb'im! Ziyareti keseni ziyaret etmemi; Benden esirgeyenle paylaşmamı; Bana kötülük yapanı affetmemi nasip eyle! Nefsimle beni baş başa bırakma Hayî Adınla! Hayî Adınla Senin, Bana hayâlı olmayı unutturma asla! Beni kötü ahlâklı olmaktan koru Rabb'im! Cehaletten; İffetsizlikten; Zulümden; Şirkten; Hırstan; Nefsine uyup zelil olmaktan; Cimrilikten; Nefretten; Öfkeden; Beni koru Rabb'im; Hayî Adının hakkı için! Bütün bu hayâsızlıklardan beni koru! Hayî Adının hürmetine hayâ sahibi kıl beni! Gündüzün ve gecenin sesleri sustuğunda belki; Belki, bütün mevsimlerin sesleri duyulmaz olduğunda; Dilinden düşmeyen zikriyle münzevi bir derviş, Yine Sana seslenecek kalbiyle. Ağır ağır yüksük otlarıyla kaplanacak bir eski duvar. Ben artık burada olmayacağım belki o zaman. Sessiz, sedasız ve belki kimsesiz belki, Sana kavuştuğumda; Rabb'im! Beni kalbimde imanımla; Kalbimde Sana olan hayâmla al Yanına! Mahcubiyetimi gider; Utancımı sakla; Beni mahcup etme! Utandırma beni Rabb'im ne olur! Hayî Adının hakkı için; "Gözlerin yuvalarından fırlayacağı O Gün" Beni hayâsızlardan ayır! Gözlerimi utandırma; Ellerimi utandırma; Ruhumu utandırma benim! O Gün beni Hâyi Adınla yargıla! Âmin! Âmin! Âmin! V'el hamdülillahi Rabbi'l âlemin! Neşe Kutlutaş |
Allah’ım!
Ağlamayan gözden, sızlamayan özden, kızarmayan yüzden Sana sığınırım. Şirkten, küfürden, müşrikten, Cahilden, gafilden, kafirden Sana sığınırım. Harama dayalı servetten, hak edilmemiş şöhretten Sana sığınırım. Korkaklıktan, pısırıklıktan, kıskançlıktan Sana sığınırım. Hasetten, fesattan, kesattan, nifaktan, fısktan, fücurdan Sana sığınırım. İftiradan, ihanetten, cimrilikten, kincilikten Sana sığınırım |
[B]
Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Yüce Rabb'imiz! Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz. Ey bütün sebepleri yaratan ve onlara hükmeden Yüce Sultan'ımız! Nezdinden göndereceğin inayet sürprizleriyle, bize de, ümitlerimizin ve hayallerimizin ötesinde maksûdumuza, matlûbumuza, mahbûbumuza ulaşacağımız imkanlar lütfet [/B] |
[B]Haftanın Duası
Ey, bir belaya maruz kaldıklarında sabırları, lutfedilen nimetler karşısında da şükürleri pek az olan biz zayıf ve çaresiz kulların Rabbi! Dünyanın feci ve korkutan hadiseleri ve dehrin musibetleri karşısında bize inayet eyle; fesatçıların şerlerinin bize ulaşmasına mani ol. Şer güçlerin şerlerinden bizleri muhafaza eyle. Efendimiz Hazreti Muhammed'e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ediyoruz, Rabb'imiz [/B] |
Allahım!
Senin af ve mağfiretinin dairesi, bizi bela ve musibetlerden uzak tutacak kadar geniştir. Bize rahmetinle muamele buyur Allahım! Gazabından bizi emin kıl Rabbim. Allahım! Sen'den dünya ve ahirette af ve afiyet diliyoruz. Her türlü semavi ve arzi afet ve belaları üzerimizden uzaklaştırmanı istiyoruz. Allahım!Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Allahım! Kalb katılığından, gafletten, dalaletten, zilletten, miskinlikten, küfürden, fısktan, nankörlükten, riyadan, sadece Sana sığınırız. Sen bizleri koru. Güç yetiremeyeceğimiz bela, fitne ve musibetlerle bizi imtihan eyleme Allahım! Allahım! Fayda vermeyen ilimden, ürpermeyen kalpten, doyma bilmeyen nefisten, yaşarmayan gözden ve icabet edilmeyen duadan sana sığınırız. Bildiğimiz ve bilmediğimiz şeylerin şerrinden Sen bizleri koru Allahım! Allahım! İhsan buyurduğun nimetlerini geri almandan, azabının ansızın gelip çatmasından, gazabına sebep olacak şeylerden Sana sığınırız.Bizlere yol göster Allahım! |
[IMG]http://i39.tinypic.com/akxxee.jpg[/IMG]
|
DUA
Allah’ım! Ey âlemlerin Rabbi! Ey sevgiyi sevgiyle yaratan! Ey seven, sevdiren ve sevindiren! Ey rahmetin sonsuz kaynağı! Ey merhametlilerin en merhametlisi! Ey gönüllerin mutlak hakimi! Ey zatını hamd ile azîz olduğum! Ey zatını hamdden âciz olduğum! Ben, layıkıyla övemem Seni! Sen, övdüğün gibisin kendini! Seni, layıkıyla ancak Sen tanırsın! Seni, layıkıyla ancak Sen översin! Hamd’im Sana mahsustur, senâ’m Sanadır! Umudum, korkum ve sevdam Sanadır! Özümü Sana çevirdim, Sana tutundum! Elimi Sana açtım, gönlümü Sana sundum! Beni kovmaz diye kapına geldim! Affı boldur diye affına geldim! Tuttum günahımdan yüzüme perde! Kulluk edemedim lütfuna geldim! Allah’ım! |
[B]
[COLOR="DarkGreen"]Her şeyden evvel âlemlerin Rabbi Allah'a, ilmi adedince hamd ü senâlar, âlemşümul din ve davanın şerefli mübelliği Efendimiz'e kâinatın zerreleri sayısınca salât ve selâm ediyor, sonra da bir kez daha Rabbimiz'e el açarak yalvarıyoruz: Ey kendisine gönülden inanan kullarını her zaman koruyup gözeten Allahım! Ben nâçar kulunu, kadın-erkek bütün kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve sevdiklerimizi önümüzden, arkamızdan, sağımızdan, solumuzdan (gelecek tehlike ve musibetlerden) muhafaza buyur. Ey Rabbimiz! Hakkımızda kötülük düşünenlere fırsat verme.. Sana iman etmiş masum kullarının aleyhinde entrika çevirenlerin komplolarını başlarına yık.. inananlara oyun oynamak isteyenlerin oyunlarını boz ve bize haksızlık yapıp zulmedenlere hadlerini bildir! Ey Allahımız! Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol.. haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet.. Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür.. ehl-i iman hakkında kötülük düşünen ne kadar şerîr insan varsa Sen bizi onların şerlerinden ve tuzaklarından koru.. Senin o zarar verilemeyen ve ulaşılamayan himayene bizleri de dâhil eyle.. kafirlerin azgınlıklarını, facirlerin entrikalarını başımızdan defet.. bizleri ebedlere kadar devam edecek olan himayen altına al.. dünya ve ahiret ihtiyaçlarımızı karşıla! Ey şefkati ve merhameti varlığı bütünüyle kucaklamış Rabbimiz! Hakkında beslediğimiz hüsn ü zanda bizi tasdik et.. et de, biz çaresiz kullarını her türlü endişe, gam, üzüntü, keder ve sıkıntıdan halâs eyle! Efendimiz Hazreti Muhammed’e, aile fertlerine ve bütün ashabına salât u selam ederek bunları Senden dileniyoruz, Rabbimiz[/COLOR]... [/B] |
Ya Rabb! Bir gül ver, gafil gönlüme,
Ben de bu aleme, gülüvereyim. Güle rengin veren Rasûlullah’ta, Aynileşip fani oluvereyim. Ya Rabb! Bir sır ver, gafil gönlüme, Gaflet kabuğunu kırıveyim, İrfandan ihsana uçur kalbimi. Ben de beni Sen’de buluvereyim. Ya Rabb! Bir nur ver gafil gönlüme, Hakikati anda görüvereyim... Yakinle taltif et, hem imanımı, Benden geçip Sana varıvereyim. Ya Rabb! Bir aşk ver gafil gönlüme, Hasretinle dolup yanıvereyim. Çıkar ol ağyarı benim kalbimden, Aşkın lezzetine kanıvereyim. Ya Rabb! Bir el ver gafil gönlüme, Senin divanına girivereyim. Hakikat marifet nasip et bana, Mevtten önce mevte eriveyerim. Ya Rabb! Bir Sen ver gafil gönlüme, Benliğimden çıkıp ölüvereyim. Ya beni al benden, ya da Seni ver, Seninle başbaşa kalıvereyim. __________________ |
[B][COLOR="DarkRed"]YARAB !
Ne azabına dayanacak halim, ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur.. Vefasızlık edip senden uzak kalmasamda, halim sensiz edemiyeceğimi haykırmaktayım.. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde senin lütfuna talibim.. Dualarımızı kabul buyur.. Selam ve dua ile.. [/COLOR][/B] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 21:35. |