Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Anasayfa Haberler (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Zanlılar Suikast Hazırlığındaydı (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=26323)

çılgın_türk 11.01.2009 01:20

Cevap: Zanlılar Suikast Hazırlığındaydı

[QUOTE=Kibrisli;362554]İyi geceler gardaş, bende yatıyorum Söylediğim herşey doğru kontorlü size kalmış bakınız görünüz derim sadece.
Birde şu anki hükümet partisi AKP'dir, Bundan önceki koalisyon hükümetinin büyük ortağı DSP'dir 2. MHP 3. Anap. Hükümet parti veya partilerden oluşur anlatmak istediğim bu daha açık nasıl yazılır ki??? :D

Saygılar tekrar herkese iyi geceler...Sizleri çok seviyorum gardaşlarım fikirlerimiz ayrı olsa da Sivas'lı ve Türk'üz bu bana yeter...;)[/QUOTE]

eyvallah gardaşım zaten ülkemizin en güzel yanıda bu sanırım farklı fikirlerin saygı ve sevgi içinde asırlardır mutlu mesut yaşaması ....

almina_58 11.01.2009 01:24

[QUOTE=Kibrisli;362554]İyi geceler gardaş, bende yatıyorum Söylediğim herşey doğru kontorlü size kalmış bakınız görünüz derim sadece.
Birde şu anki hükümet partisi AKP'dir, Bundan önceki koalisyon hükümetinin büyük ortağı DSP'dir 2. MHP 3. Anap. Hükümet parti veya partilerden oluşur anlatmak istediğim bu daha açık nasıl yazılır ki??? :D

Saygılar tekrar herkese iyi geceler...Sizleri çok seviyorum gardaşlarım fikirlerimiz ayrı olsa da Sivas'lı ve Türk'üz bu bana yeter...;)[/QUOTE]

Peki kardeşim dediğin gibi olsun peki seni başka türlü susturamayacam:DAma sen yine de bu bilgilerine tekrar bir gözat;)

Tekrar herkese iyi geceler.Allah 'a emanetsiniz...

seva 11.01.2009 01:38

[QUOTE=Kibrisli;362527]Arkadaşlar 1. si milletvekilleri hariç hiçbir kurumun, kişinin ya da zümrenin Türkiye'de dokunulmazlığı yoktur. Sadece Kamu Görevlilerinin yargılanma biçimi farklıdır. Bir kamu görevlisini yargılamak istersen Polisse Emniyet Genel Müdürlüğünden, Askerse Genelkurmaydan, Yargıçsa Yargıtay'dan, Rektörse YÖK'ten izin alırsın ve yargılamanın önü açılır, hiçbir kamu görevlisinin yargılanması da engellenmemiştir. Ayrıca bu olay anayasada yazmaz, yasalarla belirlenmiştir, onu da değiştirecek çoğunluk AKP'de vardır. Ancak milletvekilliği dokunulmazlığı Anayasa'da yazar, orada değişiklik gereklidir bunun da değişikliğini AKP tek başına yapamaz, CHP de gel destek verelim kaldıralım diyor.
Hükümet dokunulmazlığı kaldırabilir. Bana sormuşsun sevgili almina, evet kaldırabilir, yazdığım şeyde bir CHP'li vekil kendisinin dokunulmazlığının kaldırılmasını istiyor, hükümet partisinin oyları gelmediğinden kaldırılamıyor, o anlamda söyledim.
Dünya'nın hiçbir yerinde Türkiye'dekine benzer bir dokunulmazlık yoktur, ayrıca 25 yıldır dokunulmazlığı olan kişiler kaldırsaydı diyor, eğer bahsini ettiğiniz Baykal'sa o ilk olarak 70'li yıllarda vekil oldu ve o zaman zaten dokunulmazlığı yoktu. Darbede Zincirbozan'da yattı, 99 seçimlerinde vekil olamadı dokunulmazlığı yoktu 3 sene boyunca 500 tane dava açılabilirdi bir suçu olmadığından açılmadı, ayrıca CHP 80 darbesinden sonra hiç çoğunluk partisi olamadığı için dokunulmazlığı kaldırabilecek bir vekil sayısına erişemediğinden yapamadı ancak 93'ten beri 1. vaati budur. Bunun yanında Baykal'ın mecliste bekleyen 1 tane dosyası vardır onun için yargılanmak istemektedir ancak dokunulmazlığını kaldırılması için bas bas bağırmasına rağmen kaldırılmamaktadır. Ben başka bir partili olmama rağmen CHP'nin bu konuda samimi olduğuna ve tamamen haklı bir kavga verdiğine inanıyorum, AKP mecliste bekleyen dosyaların %90'nı kendilerine ait olduğundan izin vermiyor. Kardeşim Türkiye'nin maliye bakanının evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan davası var bu nedir? Gitsin kendini aklasın gelsin...
Bunun yanında Yiğiter'in muhalifliğine gelelim, ben bundan önce çok başlık altında Yiğiterle tartıştım, AKP'yi koruduğu dönemlerde oldu demekki kendisine göre bir dünya görüşü var ve o yolda ilerliyor, AKP'nin yaptığı iyi şeyleri yeri geldiğinde de CHP'nin yaptığı iyi şeyleri savunuyor bu karıştırıcılık değil doğruculuktur. Kutluyorum kendisini...Seva ve Almina'yı da düşüncelerini sonuna dibine kadar en partizanca şekilde dorudukları için çok saygı duyuyorum...
Saygılar...[/QUOTE]

Çok ayıp ediyorsun..
Bu işler sandığın kadar kolay demi..
Herşey AKP de bittiyor da hani..
Ben yine söylüyorum CHP ye güvenmeyin bence..

seva 11.01.2009 02:37

[QUOTE=besyo_cu;359945][B]Yönetici olarak konuşmalarına dikkat etmesı gereken ve yönetici olarakda bu sitenın en önemli temsilcilerinden birisin ancak böyle bir ifadeyi yakıştıramadım 'YUH' ne demek ?

Hem senın buraya yazılan yorumları alıntı yaparak kendı düşünceleirn doğrultusunda yorumlamak gibi bir zorunlulugun mu var ? İstediğimi düşünür yazarım alıntı yapıp ha bire cevap vermek de ne oluyor sen kendı işine bak. Alıntı yaparak kendınce bişeyler yorumlarayak neyi isbat etmeyi calışıyorsun ?[/B][/QUOTE]

Kardeş yeni farkettim hatamı özür dilerim bi anlık sinirden oldu tekrar özür..

besyo_cu 11.01.2009 02:47

[QUOTE=seva;362582]Kardeş yeni farkettim hatamı özür dilerim bi anlık sinirden oldu tekrar özür..[/QUOTE]

[B]Estağfirullah önemli olan bir birimizi kırmadan fikirlerimizi söylemek. Özür dileme nezaketinde bulundugunuz için teşekkur ederim.[/B]

Kibrisli 11.01.2009 12:05

Peki bana Kamu Çalışanlarının (Asker, Rektör, Genel Müdür) dokunulmazlığının olduğunu söyleyen maddeyi gösterir misiniz? Yani AKP'nin CHP'ye gelin hepsini birden kaldıralım dediğinde Anayasa'da değiştereceği madde ya da maddeler hangisidir??? Bana bunu söyler misiniz? Madem yanlış düşünüyorum Almina, doğrusunu sen söyle, Anayasa'nın hangi maddesini değiştireceğiz ve herkese dokunulabilecek??? Seva sen de cevap verebilirsin ya da Çılgın Türk...

Saygılar...

seva 11.01.2009 14:12

[QUOTE=Kibrisli;362647]Peki bana Kamu Çalışanlarının (Asker, Rektör, Genel Müdür) dokunulmazlığının olduğunu söyleyen maddeyi gösterir misiniz? Yani AKP'nin CHP'ye gelin hepsini birden kaldıralım dediğinde Anayasa'da değiştereceği madde ya da maddeler hangisidir??? Bana bunu söyler misiniz? Madem yanlış düşünüyorum Almina, doğrusunu sen söyle, Anayasa'nın hangi maddesini değiştireceğiz ve herkese dokunulabilecek??? Seva sen de cevap verebilirsin ya da Çılgın Türk...

Saygılar...[/QUOTE]

4483 sayılı kanun memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
ANAYASA nın tümü değişmeli

Kibrisli 11.01.2009 14:38

[QUOTE=seva;362728]4483 sayılı kanun memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun
ANAYASA nın tümü değişmeli[/QUOTE]

EE bu kanunu değiştirmek için AKP'nin kimseye ihtiyacı yok ki:) istediği gibi değiştirebilir, ona kim karışır, neden soruyor ki CHP'ye, onu istediği gibi değiştirsin, Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak için anayasa değişikliğini de CHP'nin desteğiyle yapsın...

Anayasanın tabii ki tümü değişmeli tüm sivil toplum örgütleri, üniversiteler, partiler, meslek örgütleri, sendikalarla, baroyla birlikte bir şura toplanır herkesin %100 onay vereceği bir anayasa yapılması gerekli, bu baskıcı darbe anayasasını ben de kabul etmiyorum...

Saygılar...

Kibrisli 11.01.2009 14:40

Haa birde bu kanun kamu görevlilerine dokunulmazlık sağlamıyor memurlar ve diğer kamu görevlilerinin [B]görevleri sebebiyle işledikeri suçlardan dolayı yargılanabilmeleri için [/B]izin vermeye [B]yetkili mercileri belirtmek ve izlenecek usulü düzenliyor[/B].

dark_yamtar58 11.01.2009 14:42

[QUOTE=Kibrisli;362759]EE bu kanunu değiştirmek için AKP'nin kimseye ihtiyacı yok ki:) istediği gibi değiştirebilir, ona kim karışır, neden soruyor ki CHP'ye, onu istediği gibi değiştirsin, Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak için anayasa değişikliğini de CHP'nin desteğiyle yapsın...

Anayasanın tabii ki tümü değişmeli tüm sivil toplum örgütleri, üniversiteler, partiler, meslek örgütleri, sendikalarla, baroyla birlikte bir şura toplanır herkesin %100 onay vereceği bir anayasa yapılması gerekli, bu baskıcı darbe anayasasını ben de kabul etmiyorum...

Saygılar...[/QUOTE]

Ya kıbrıslı kardeşim karşınızdaki insan neyi nekadar biliyorda bu işi bukadar ciddileştirdiniz ki.Karşında konuşan için iş olsun torba dolsun.

Kibrisli 11.01.2009 14:59

Ama anayasanın 83. maddesi milletvekilinin direk olarak dokunulmaz ve yargılanmaz olduğunu söyler.
İşte tamda burada sapla saman birbirine karıştırılıyor, ikisi birbirinden farklı konular, 4483 nolu kanunda değişikliğini yapar meclise getirir kendi çoğunluğu ile de kabul eder, değiştirmese de birşey olmaz çünkü o kanun kamu görevlilerinin [B]görevleri sebebiyle [/B]işledikleri suçlardan nasıl yargılanacaklarını söyler, dokunulmazlığını söylemez tam tersine nasıl yargılanacaklarını söyler. Ayrıca görevi sebebiyle işlemedikleri suçlarda amir izninede gerek kalmadan direk dava açılabilir. Ancak Milletvekilliği ile ilgili konu direk anayasaın 83. maddesinde yazar ve milletvekili tutuklanamaz, tutulamaz, sorgulanamaz ve yargılanamaz der... Onu'da CHP gelin birlikte değiştirelim diyor....
AKP kendisini kurtarmak için yalan söylüyor ve bahane buluyor...Olay bundan ibaret, bence AKP'ye çok güvenmeyin derim...

seva 11.01.2009 15:37

[QUOTE=Kibrisli;362759]EE bu kanunu değiştirmek için AKP'nin kimseye ihtiyacı yok ki:) istediği gibi değiştirebilir, ona kim karışır, neden soruyor ki CHP'ye, onu istediği gibi değiştirsin, Milletvekili dokunulmazlığını kaldırmak için anayasa değişikliğini de CHP'nin desteğiyle yapsın...

Saygılar...[/QUOTE]

İhtiyacı var nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 Sabih dayatması oldu yeni bir anayasa yapmak yada kanunu değiştirmek tek başına AKP nin değil işte bu zihniyet yani fasafiso Baykal 367 Sabih zihniyeti var
AKP değiştiriyor 367 Sabih dayatması çıkıyıor AKP değiştiriyor Anayasa Mahkemesi çıkıyor onun için fasa fiso Baykal 367 Sabih Ufak Yalçın bu anlayışı bu millet sandıga gömmeden olmuyor olmuyor bu millet nezamanki bu zihniyeti sandıga gömer ozaman Türkiye nin yolu açılır

seva 11.01.2009 15:40

[QUOTE=Kibrisli;362779]Ama anayasanın 83. maddesi milletvekilinin direk olarak dokunulmaz ve yargılanmaz olduğunu söyler.
İşte tamda burada sapla saman birbirine karıştırılıyor, ikisi birbirinden farklı konular, 4483 nolu kanunda değişikliğini yapar meclise getirir kendi çoğunluğu ile de kabul eder, değiştirmese de birşey olmaz çünkü o kanun kamu görevlilerinin [B]görevleri sebebiyle [/B]işledikleri suçlardan nasıl yargılanacaklarını söyler, dokunulmazlığını söylemez tam tersine nasıl yargılanacaklarını söyler. Ayrıca görevi sebebiyle işlemedikleri suçlarda amir izninede gerek kalmadan direk dava açılabilir. Ancak Milletvekilliği ile ilgili konu direk anayasaın 83. maddesinde yazar ve milletvekili tutuklanamaz, tutulamaz, sorgulanamaz ve yargılanamaz der... Onu'da CHP gelin birlikte değiştirelim diyor....
AKP kendisini kurtarmak için yalan söylüyor ve bahane buluyor...Olay bundan ibaret, bence AKP'ye çok güvenmeyin derim...[/QUOTE]

Yalan söyleyen 70 yıllık bı zihniyet 367 Sabih zihniyeti Fasafiso Baykal zihniyeti bu zihniyet sandıga gömülmedikçe Türkiye kurtaramaz bu dokunulmazlıkları AKP getirmedi otuzbeş kırkyıldır dokunulmaz olan fasafiso Baykal ve zihniyeti getirdi

LaEdri 11.01.2009 15:54

Seva şu fasafiso,367 Sabih gibi laflar hoş değil,hele bir bayanın ağzında hiç hoş değil.Lütfen!

seva 11.01.2009 15:56

[QUOTE=Yiğiter;362802]Seva şu fasafiso,367 Sabih gibi laflar hoş değil,hele bir bayanın ağzında hiç hoş değil.Lütfen![/QUOTE]

ben demiyorum kendi diyor :D:D:D:D:D

Kibrisli 11.01.2009 16:09

[QUOTE=seva;362794]İhtiyacı var nasıl ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 Sabih dayatması oldu yeni bir anayasa yapmak yada kanunu değiştirmek tek başına AKP nin değil işte bu zihniyet yani fasafiso Baykal 367 Sabih zihniyeti var
AKP değiştiriyor 367 Sabih dayatması çıkıyıor AKP değiştiriyor Anayasa Mahkemesi çıkıyor onun için fasa fiso Baykal 367 Sabih Ufak Yalçın bu anlayışı bu millet sandıga gömmeden olmuyor olmuyor bu millet nezamanki bu zihniyeti sandıga gömer ozaman Türkiye nin yolu açılır[/QUOTE]

Nasıl olabilir CHP'ye ihtiyacı?? Değiştirir kanunu Cumhurbaşkanına yollar Gül'de uygun görürse kabul eder, CHP ne yapabilir bu konuya??? 99 tane kanun geçmiş bir sene de meclisten bu kanun mu geçemeyecek ayrıca yapmak zorundada değil AKP bu kanunda değişiklik. Bu kendilerinin bahaneleri. Anlatamıyorum galiba bu kanunda kamu görevlilerinin dokunulmazlığı olayı yazmaz nasıl yargılanacağı yazar sadece, bakın bastırarak söylüyorum görevleri sebebiyle işledikleri suçlardan nasıl [B][U]yargılanacaklarını [/U][/B]yazar bu kanun, nasıl yargılanamayacaklarını değil.... Kamu görevlilerinin dokunulmazlığı yoktur AKP'nin dokunulmazlığı kaldırmamak için bahanesidir bu olay başka birşey değil....

Saygılar...

Kibrisli 11.01.2009 16:31

[QUOTE=seva;362795]Yalan söyleyen 70 yıllık bı zihniyet 367 Sabih zihniyeti Fasafiso Baykal zihniyeti bu zihniyet sandıga gömülmedikçe Türkiye kurtaramaz bu dokunulmazlıkları AKP getirmedi otuzbeş kırkyıldır dokunulmaz olan fasafiso Baykal ve zihniyeti getirdi[/QUOTE]

Seva bacım, önceden de söyledim dokunulmazlık kanuni esasiden beri sadece kürsü dokunulmazlığını kapsar, suçüstü halinde izine gerek olmadan dava açılabilir ancan 82 anayasasında bu durum sözkonusu değildir. Deniz Baykal'ın dokunulmazlığı 70'lerde başlamıştır ve 61 anayasasının öngördüğü bir dokunulmazlıktır, darbede hapis yatmıştır, çıktıktan sonra ilkkez 87 yılında vekil olmuştur bir suçu varsa bu 7 yıl boyunca dava açılabilirdi, daha sonra da 99 seçimlerinde meclis dışında kalmıştır 3 sene dokunulmazlığı yoktur o dönemde de dava açılabilir yargılanabilirdi. Türkiye'ye dokunulmazlığı getiren Baykal'ı da tutuklayan darbe zihniyetidir... Kaldıki Baykal'ın getirdiğini farz ederim kaldıran AKP olsun o getirmedi diye neden o kaldırmasın ki? Türpraş'ı, Petkim'i, Sümerbank'ı kuran CHP ama satan AKP onu yapıyorda bunu neden yapmasın???

Saygılar...

seva 11.01.2009 16:38

[QUOTE=Kibrisli;362808]Nasıl olabilir CHP'ye ihtiyacı?? Değiştirir kanunu Cumhurbaşkanına yollar Gül'de uygun görürse kabul eder, CHP ne yapabilir bu konuya??? 99 tane kanun geçmiş bir sene de meclisten bu kanun mu geçemeyecek ayrıca yapmak zorundada değil AKP bu kanunda değişiklik. Bu kendilerinin bahaneleri. Anlatamıyorum galiba bu kanunda kamu görevlilerinin dokunulmazlığı olayı yazmaz nasıl yargılanacağı yazar sadece, bakın bastırarak söylüyorum görevleri sebebiyle işledikleri suçlardan nasıl [B][U]yargılanacaklarını [/U][/B]yazar bu kanun, nasıl yargılanamayacaklarını değil.... Kamu görevlilerinin dokunulmazlığı yoktur AKP'nin dokunulmazlığı kaldırmamak için bahanesidir bu olay başka birşey değil....

Saygılar...[/QUOTE]

Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclis toplantı yeter sayısı 185 iken neden 367 diye dayatıldı. AKP 185 kişiyle meclisi açtı Cumhurbaşkanını seçmek ilk turda yetertli sayıya ulaşamadı
AKP yeterli sayıya ulaşamadığı için Anayasa değişikliğini tek başına yapamıyor hatta hatta yeterli sayıda olsa Anayasanın 10 ve 42 maddelerindeki değişiklikte 411 sayısına ulaştıkları halde yapamadıkları gibi 70 yıllık CHP zihniyeti buna müsade etmiyor
Kamu görevlilerine amirleri izin vermedikçe yargılama yapamazssın
AKP bahanesi 70 yıllık CHP zihniyeti başka bahanesi olamaz
Askerleri sivil mahkeme yargılayamaz
Ben diyorum ki AKP CHP MHP DTP ÖDP BBP hangi parti olursa olsun
Erinden Generaline Hizmetlisinden Müsteşarına Milletvekilinden Bakanına Başbakanına Cumhurbaşkanına dokunulmadık kimse kalmasın Türkiye de tek yargı olsun Asker sivil diye ayrılmasın
Hele helede 35 40 50 senedir dokunulmayanlara dokunulsun Cezasız suç kalmasın

seva 11.01.2009 16:40

[QUOTE=Kibrisli;362819]Seva bacım, önceden de söyledim dokunulmazlık kanuni esasiden beri sadece kürsü dokunulmazlığını kapsar, suçüstü halinde izine gerek olmadan dava açılabilir ancan 82 anayasasında bu durum sözkonusu değildir. Deniz Baykal'ın dokunulmazlığı 70'lerde başlamıştır ve 61 anayasasının öngördüğü bir dokunulmazlıktır, darbede hapis yatmıştır, çıktıktan sonra ilkkez 87 yılında vekil olmuştur bir suçu varsa bu 7 yıl boyunca dava açılabilirdi, daha sonra da 99 seçimlerinde meclis dışında kalmıştır 3 sene dokunulmazlığı yoktur o dönemde de dava açılabilir yargılanabilirdi. Türkiye'ye dokunulmazlığı getiren Baykal'ı da tutuklayan darbe zihniyetidir... Kaldıki Baykal'ın getirdiğini farz ederim kaldıran AKP olsun o getirmedi diye neden o kaldırmasın ki? Türpraş'ı, Petkim'i, Sümerbank'ı kuran CHP ama satan AKP onu yapıyorda bunu neden yapmasın???

Saygılar...[/QUOTE]
Erinden Generaline Hizmetlisinden Müsteşarına Milletvekilinden Bakanına Başbakanına Cumhurbaşkanına dokunulmadık kimse kalmasın Türkiye de tek yargı olsun Asker sivil diye ayrılmasın

Kibrisli 11.01.2009 17:03

[QUOTE=seva;362821]Cumhurbaşkanlığı seçiminde meclis toplantı yeter sayısı 185 iken neden 367 diye dayatıldı. AKP 185 kişiyle meclisi açtı Cumhurbaşkanını seçmek ilk turda yetertli sayıya ulaşamadı
AKP yeterli sayıya ulaşamadığı için Anayasa değişikliğini tek başına yapamıyor hatta hatta yeterli sayıda olsa Anayasanın 10 ve 42 maddelerindeki değişiklikte 411 sayısına ulaştıkları halde yapamadıkları gibi 70 yıllık CHP zihniyeti buna müsade etmiyor
Kamu görevlilerine amirleri izin vermedikçe yargılama yapamazssın
AKP bahanesi 70 yıllık CHP zihniyeti başka bahanesi olamaz
Askerleri sivil mahkeme yargılayamaz
Hele helede 35 40 50 senedir dokunulmayanlara dokunulsun Cezasız suç kalmasın[/QUOTE]

Cumhurbaşkanlığı seçimini önceden tartıştık tekrar yazmayacağım aynı şeyleri...
"AKP yeterli sayıya ulaşamadığı için Anayasa değişikliğini tek başına yapamıyor " demişsin, haklısın bu konuda zira yine sapla samanı karıştırıyorsun son yazdığım 5 mesaj bunu içeriyor... Bu anayasa değişikliği değil kanun değişikliği bunu da tek başına yapabiliyor akp sayısı çok çok üstünde yetiyor...Vekil dokunulmazlığına gelince CHP zaten destek olayım getir diyor AKP getirmiyor.
Kamu görevlilerine amirleri izin vermedikçe yargılanamaz diyorsun, bu konuda da haklısın ama hangi konuda yargılanamaz??? her konuda yargılanabilir sadece görevi sebebiyle suç işlerse izin alman gerekir ki Türkiye'de izin verilmediği görülmemiştir, bu da dokunulmazlık değildir. Van rektörü de yargılandı, KKK komutanı da... Kim engel oldu??? Bu dokunulmazlık değildir, nasıl yargılanacağı konusudur ama vekil dokunulmazlığı nasıl yargılanamayacağı konusudur. Dünya nın her yerinde Mahkemeler ayrılır nedenide askerliğin özel durumundandır, silah olan yerde yanlışlıkla yaralanma ve ölüm gibi konularda cezaları farklıdır, hatta abartayım bir örnek vereyim bir asker PKK'lı bir teröristi öldürdü aileside gitti sivil mahkemede dava açtı nasıl çıkacaksın işin içinden??? Erinden Generaline Hizmetlisinden Müsteşarına zaten dokunulabiliyor ama meclisteki 298 dosyanın kaçı AKP'nin, ben söyleyeyim 221 dosyayken 79'u AKP'ye aitti, ne var bunda dersen 110 tanesi DTP'nin geriye kalan 30 civarında dosya ise CHP ve MHP'ye ait. CHP'nin 18 vekili hakkında dosya var hepside kendi dilekçeleri ile başvurup dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi, ama kaldırılmadı... Şimdi AKP neden yanaşmıyor vekil dokunulmazlıklarının kaldırılmasına anladın mı? Hatta biraz zorlarsak kamu görevlilerinin yargılanmasını düzenleyen kanununu tek başına değiştirebilirken laf etmesi CHP'ye nedendir??? Üzerinden suçu atmak olmasın ya da kendi müsteşarlarını ve genel müdürlerini korumak için???

Saygılar...

çılgın_türk 11.01.2009 17:47

yine dersi kaynatmışsınız daldan dala :):):)

seva 12.01.2009 12:50

[QUOTE=Kibrisli;362829]Cumhurbaşkanlığı seçimini önceden tartıştık tekrar yazmayacağım aynı şeyleri...
"AKP yeterli sayıya ulaşamadığı için Anayasa değişikliğini tek başına yapamıyor " demişsin, haklısın bu konuda zira yine sapla samanı karıştırıyorsun son yazdığım 5 mesaj bunu içeriyor... Bu anayasa değişikliği değil kanun değişikliği bunu da tek başına yapabiliyor akp sayısı çok çok üstünde yetiyor...Vekil dokunulmazlığına gelince CHP zaten destek olayım getir diyor AKP getirmiyor.
Kamu görevlilerine amirleri izin vermedikçe yargılanamaz diyorsun, bu konuda da haklısın ama hangi konuda yargılanamaz??? her konuda yargılanabilir sadece görevi sebebiyle suç işlerse izin alman gerekir ki Türkiye'de izin verilmediği görülmemiştir, bu da dokunulmazlık değildir. Van rektörü de yargılandı, KKK komutanı da... Kim engel oldu??? Bu dokunulmazlık değildir, nasıl yargılanacağı konusudur ama vekil dokunulmazlığı nasıl yargılanamayacağı konusudur. Dünya nın her yerinde Mahkemeler ayrılır nedenide askerliğin özel durumundandır, silah olan yerde yanlışlıkla yaralanma ve ölüm gibi konularda cezaları farklıdır, hatta abartayım bir örnek vereyim bir asker PKK'lı bir teröristi öldürdü aileside gitti sivil mahkemede dava açtı nasıl çıkacaksın işin içinden??? Erinden Generaline Hizmetlisinden Müsteşarına zaten dokunulabiliyor ama meclisteki 298 dosyanın kaçı AKP'nin, ben söyleyeyim 221 dosyayken 79'u AKP'ye aitti, ne var bunda dersen 110 tanesi DTP'nin geriye kalan 30 civarında dosya ise CHP ve MHP'ye ait. CHP'nin 18 vekili hakkında dosya var hepside kendi dilekçeleri ile başvurup dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi, ama kaldırılmadı... Şimdi AKP neden yanaşmıyor vekil dokunulmazlıklarının kaldırılmasına anladın mı? Hatta biraz zorlarsak kamu görevlilerinin yargılanmasını düzenleyen kanununu tek başına değiştirebilirken laf etmesi CHP'ye nedendir??? Üzerinden suçu atmak olmasın ya da kendi müsteşarlarını ve genel müdürlerini korumak için???

Saygılar...[/QUOTE]

thesaduf58 12.01.2009 13:07

[QUOTE=dark_yamtar58;362761]Ya kıbrıslı kardeşim karşınızdaki insan neyi nekadar biliyorda bu işi bukadar ciddileştirdiniz ki.Karşında konuşan için iş olsun torba dolsun.[/QUOTE]

sen neyi biliyosun ki hemşerim boyle bir karara vardin

Kibrisli 03.02.2009 03:38

'PKK'lılar Paşalar'a küfür ediyor!'

"Beni askerde olarak bilen 4 yaşındaki kızım bile sonunda isyan etti. 11 ayın hesabını Türk mahkemelerinde soracağım"

Ergenekon soruşturması kapsamında 2008 yılı Şubat ayında tutuklanarak cezaevine konulan ve geçtiğimiz hafta serbest bırakılan Gazeteci Yazar Vedat Yenerer yaşadıklarını anlattı.

Show Tv’de yayınlanan Haber Özel Programına katılan Gazeteci Yazar Vedat Yenerer’in çarpıcı açıklamalarından bazı bölümler:

Boş Kovanlar Suç Sayıldı

Ben yıllarca savaş muhabirliği yaptım. Yıllarca Çeçenistan, Afganistan, Bosna ve onlarca ülkede uluslararası bir çok ajansta gazetecilik görevlerinde bulundum. Hatıra olarak çeşitli ülkelerden getirdiğim ve ofisimde bulunan boş kovanlar suç delili olarak karşıma çıkarıldı. Her savaş muhabirinin masasında mutlaka rastlarsınız içi boşaltılmış bir el bombasına. Kalemlik olarak kullanırlar çoğu. TSK’ya bu kovanlarla ilgili yazı yazıldı. Yazıya gelen cevap: “Bunlar kesinlikle silah yada patlayıcı değiller” oldu. Ama ben yine de tutuklanarak cezaevine konuldum.

4 Gün Gözaltında Kaldım 2 Saat Sorgulandım

Emniyet’te dört gün kaldım. Bu dört gün boyunca benle sadece 2 saat konuşuldu. O da sorgu değil muhabbet edercesine. Bana medya dünyasındaki dedikodular soruldu. Şubat ayında gözaltına alındım.

[B]Emekli Generallere Sürekli Tacizde Bulunuluyor

Cezaevi F tipi olduğu için avlular birbiriyle yan yana. Konuşmalar diğer hücrelerden rahatlıkla duyuluyor. Bir avludan diğer avluya elinize geçen herhangi bir şeyi rahatlıkla atabilirsiniz. Oradakiler insan öldürmüş kişiler. Her gün eylem yapıp bir şeyleri protesto ediyorlar. Askere kurşun sıkmış PKK'lı teröristler var içlerinde. Emekli Generaller sürekli protesto ediliyor. Sürekli ana avrat küfür ediyorlar. [/B]
Cezaevinde Şarap Yapılıyor

Kandıra cezaevinde şahit olduğum olaylar var. Bunlardan biri şarap yapımı. Eroinden uyuşturucudan girmiş kişiler şarap yapıyor. Bir avludan diğer avluya pet şişelerde yapılan şaraplar atılıyor. Silivri cezaevinde de inanılmaz olaylara şahit oldum. Bunlardan biri yine Ergenekon sanıklarından ismini vermek istemiyorum. Dışarıya doktor kontrolüne gönderilen biri. Doktorların kendisine çok sert davrandığını ve bu durumun ağırına gittiğini dile getirdi. Daha sonra bunun sebebini araştırmaya başlamış. Bir gün tesadüfen farkına varmış ki: Sevk kağıdında suçu El Kaideci olarak yazılı. Diğer doktor kontrolüne gönderilenlerinde aynı şekilde sevk kağıdında suçu; uyuşturucu, terör olarak yazılıyor. Doktorlar yeminli kişiler her kişiye aynı davranırlar ancak bu şekilde bir önyargı oluşuyor haliyle.

Tolon Paşa İle İlgili Açıklamam Yanlış Anlaşıldı
Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Emekli Tuğgeneral Veli Küçük yanımızdaki hücrede kalıyorlardı. Bir gün birkaç gardiyan yanında Hurşit Paşa ile koridorda karşılaştık. Paşa 25 kilo zayıflamış. Devlet hastanesindeki doktor bir şey bulamadığını söyleyip geri gönderiyor. Doktor haber yollamış “bir gün gelsin dalağını kontrol edeyim” diye. Bende Paşa ile sohbet ederken şakalaştık. Çıkınca beraber kontrole gideriz diye.

Yaşadıklarımı Kitap Haline Getiriyorum

Dava sürecinde yaşadıklarımı kitap haline getiriyorum. İnanılmaz şeyler var. Çok ilginç şeylere tanık oldum. Çok şaşılacak şeyler var. Bunları insanlarla paylaşmak istiyorum.

(Alıntı)

WEZ Format +2. ?uan Saat: 14:10.