![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
[QUOTE=dilruba58;467477]Arkadaşlar lütfen bir şeyi unutmayalım. Bugün dil isteyenler yarın toprak isteyeceklerdir, bugün [B][U]kürt dilini serbest bıraktık [/U][/B]diye yarında toprakmı vereceğiz, EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE GELL.. Olması gereken kürt açılımı değil TÜRK AÇILIMIDIR, Türkün Türkten başka dostu yoktur.[/QUOTE]
Bie Kürt'ün Kürt dilini konuşması ''hak'' değil Türklerin Kürt dilini yasaklaması ''hak'' öyle mi? |
[QUOTE=goramaz;468102]Bie Kürt'ün Kürt dilini konuşması ''hak'' değil Türklerin Kürt dilini yasaklaması ''hak'' öyle mi?[/QUOTE]
Biz nasil Avrupada Türkce konusamiyorsak okullarda ve devletin dili Fransizcaysa mesela Türkiyedeki tek dil de Türkçe . Bunu boyle dert haline getirmek neyi kazandiriyor anlamiyorum? kürtler kürt dilini istedikleri her yerde konusuyorlar [B]artik[/B] ... |
okullardaki dil değişssin diye direten yok militan asena...
ben fransadan bahsetmiyorum kendi ülkemden bahsediyorum... sizin gibi fansaya çalışmaya giden insanlar değil onlar bu ülkenin kurulmasında canını kanını veren insanlar |
[B]Haddinizi bilin bu nasil bir yorum boyle ?!!! Benim ailem kore savasmis gazi dedelerimle dolu kanini canini veren sehitlerimle dolu siz gelmissiniz bana fransaya calismak icin gittiniz diyorsunuz ! Kendinize gelin yasiniza saygim var ama bu kadarida fazla ! Malesef fransada dogdum evet malesef diyorum cunki ben Vatanimin asigiyim ama bunu siz anlamazsiniz ! Insallahda bu sene temelli donus yapiyorum Türkiyeme bakalim Vatan icin kim canini veriyormus yada kim kahpe kursun sIKIyormus gorucez ! [/B]
Bu kadar insan kendi memleketinin insanlarindan sogutulur mu ya pess |
[QUOTE=Militan_Asena58;468116][B]Haddinizi bilin bu nasil bir yorum boyle ?!!! Benim ailem kore savasmis gazi dedelerimle dolu kanini canini veren sehitlerimle dolu siz gelmissiniz bana fransaya calismak icin gittiniz diyorsunuz ! Kendinize gelin yasiniza saygim var ama bu kadarida fazla ! Malesef fransada dogdum evet malesef diyorum cunki ben Vatanimin asigiyim ama bunu siz anlamazsiniz ! Insallahda bu sene temelli donus yapiyorum Türkiyeme bakalim Vatan icin kim canini veriyormus yada kim kahpe kursun sIKIyormus gorucez ! [/B][/QUOTE]
hayır anlamadığım çalışmaya ya da okumaya gittiniz bunu neden bu kadar abarttınız ki ben aşağılayıcı bir cümle kullandığımı düşünmüyorum..benim de Almanyada amcam var ben de orda bulundum. tepkinizi anlayamadım anlatmak istediğim şu:siz Fransanın kurulusunda kan döküp savaştınız mı? |
[QUOTE=goramaz;468120]hayır anlamadığım çalışmaya ya da okumaya gittiniz bunu neden bu kadar abarttınız ki ben aşağılayıcı bir cümle kullandığımı düşünmüyorum..benim de Almanyada amcam var ben de orda bulundum. tepkinizi anlayamadım
anlatmak istediğim şu:siz Fransanın kurulusunda kan döküp savaştınız mı?[/QUOTE] [B]sizin gibi fansaya çalışmaya giden insanlar değil onlar bu ülkenin kurulmasında canını kanını veren insanlar [/B] bu cumleyi kullandiysaniz abartilacaktir ... ben kendi insanimdan bu tavri goruyorsam vay halime ... Hayir savasmadim , simdi bana kürtler Vatanimiz icin savasti kan doktu diyeceksinz amenna tamam eyvallah , sorun ne yani ? Karsiliginda birsey mi bekliyorlar ??? onlara soykirim mi yaptik ? Memlekette mi barindirmadik ? Ekmek sularini mi kestik ne yaniii??? |
Ben Almanya´da türkçe anlaşabildiğim her yerde türkçe konuşuyorum. Almanya da türkçe öğreten Türkiye´den gelmiş öğretmenler var. İsteyenler gidip türkçe öğrenebiliyorlar. Bu da insanın en doğal hakkı. Üstelik bu ülkede yabancı iken. Yorum sizin.
|
kardeşim bak senin kadar ben de üslubumu biliyorum tamam mı
bu sitede yurt dışında yaşayan bir çok abim ablam var kimseyi aşağı görmem.. haddim de değil zaten.. ortalığı yaygaraya vermenin bir anlamı yok. benim ilk yorumum sana da değildi.. siz yasaklarınızla devam edin... |
[QUOTE=sandalli;468123]Ben Almanya´da türkçe anlaşabildiğim her yerde türkçe konuşuyorum. Almanya da türkçe öğreten Türkiye´den gelmiş öğretmenler var. İsteyenler gidip türkçe öğrenebiliyorlar. Bu da insanın en doğal hakkı. Üstelik bu ülkede yabancı iken. Yorum sizin.[/QUOTE]
Tamam iste bende bunu diyorum .Bizimde Ankaradan Istanbuldan ögretmenlerimiz geldi amaaaaa Türkce dersleri haricinde türkçe konusamiyoruz siniflarda . Goramaz : 2 ay gittim ve kaldim Türkiyemde , ve gordugum kadariyla hiç bir yasak yok olsa bile artik kimse tinlamiyor . Girdigim mahallede orgut propagandasi yapiliyorsa girdigim bakkalda adam kürtce konusup tezgahin arkasindan zehirli maddeler veriyorsa genclere ve yolumuzu kesen maskeli en az 30 genc cikarsa varsin biz yasaklarimiza devam edelim . Yaygaraya vermiyorum , hiç huyumda degildir ama o sozunuz agir geldi o kadar . Selametle |
hayır niye aşağılayım burda aşağılanan Kürtleri savunurken aynı hatayı kendi ırkımdan birisine yapmam imkansız. değil mi?
|
WEZ Format +2. ?uan Saat: 05:10. |