![]() |
Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
Seva artık kusura bakma da bir şey soracağım
Hangi kitapları,hangi tür televizyon programlarını izliyorsun da saçmalamayı bu kadar iyi beceriyorsun? Yahu ben kendim 6 kardeşim.Ve devlet benim için tek kuruş para vermedi babama.Ama Doğu'da veriyor.babamın işi varmış,çocuk yapmış..Şimdi Sivas'ta işsiz biri nasıl çocuk yapacak,neye güvenecek?Ama Doğu'da işsiz biri de pek hala çocuk yapıyor.Zira yaptığı her çocuk başı para alıyor.Sakın deme akrabam var,işsiz ama 4 çocuğu var falan .İstisnalar olabilir..Biz geneli konuşuyoruz. Engelli vatandaşlar bir ırk değildir.Ayrı bir dilleri yoktur.Birilerinni onları hor görmesi devletin engelleyebileceği bir şey değildir.Ahlaki bir durumdur..Otobüste hamile bir bayana yer vermeyene ceza verilemezse,engelliyi hor görene de verilemez.Ahlaki bir durumdur. Herkesi işe aldılar,tek engellileri almıyorlar gibi konuşmusun.Türkiye'deki işsiz sayısından haberin yok herhalde.Ayrıca her kamu kurumu yüzde 3 oranında engelli vatandaş çalıştırmak zorundadır.İşe giren engellilerse vergilerden muaf oluyor,çok daha iyi para kazanıyor.Bunları söylememe gerek bile yok aslında..Engelli vekillerimiz bile var.Nereden çıkardın büyük makamlara çıkarılmadığını? |
[QUOTE=Yiğiter;468446]Seva artık kusura bakma da bir şey soracağım
Hangi kitapları,hangi tür televizyon programlarını izliyorsun da saçmalamayı bu kadar iyi beceriyorsun? Yahu ben kendim 6 kardeşim.Ve devlet benim için tek kuruş para vermedi babama.Ama Doğu'da veriyor.babamın işi varmış,çocuk yapmış..Şimdi Sivas'ta işsiz biri nasıl çocuk yapacak,neye güvenecek?Ama Doğu'da işsiz biri de pek hala çocuk yapıyor.Zira yaptığı her çocuk başı para alıyor.Sakın deme akrabam var,işsiz ama 4 çocuğu var falan .İstisnalar olabilir..Biz geneli konuşuyoruz. Engelli vatandaşlar bir ırk değildir.Ayrı bir dilleri yoktur.Birilerinni onları hor görmesi devletin engelleyebileceği bir şey değildir.Ahlaki bir durumdur..Otobüste hamile bir bayana yer vermeyene ceza verilemezse,engelliyi hor görene de verilemez.Ahlaki bir durumdur. Herkesi işe aldılar,tek engellileri almıyorlar gibi konuşmusun.Türkiye'deki işsiz sayısından haberin yok herhalde.Ayrıca her kamu kurumu yüzde 3 oranında engelli vatandaş çalıştırmak zorundadır.İşe giren engellilerse vergilerden muaf oluyor,çok daha iyi para kazanıyor.Bunları söylememe gerek bile yok aslında..Engelli vekillerimiz bile var.Nereden çıkardın büyük makamlara çıkarılmadığını?[/QUOTE] Yav Dikkat edersen güldüm çok komik dimi saçmaladığımın bende farkındayım işte nasıl ki engellistan hayal ise Kürdistanda hayal dimi |
[QUOTE=seva;468452]Yav Dikkat edersen güldüm çok komik dimi saçmaladığımın bende farkındayım işte nasıl ki engellistan hayal ise Kürdistanda hayal dimi[/QUOTE]
PKK,DTP'nin meclise girmesi,Kürt Dili ve Edebiyatı,Kürtçe kanallar..Bunlar hayale benziyor mu? |
[B]URUMÇİ BU CEVAP SİZEDİR[/B]
donanımlı bir hemşehrimizsin tebrik ederim ancak sizin cevaplarınız benim yazdıklarımı tam karşılamıyor. Belki de benim ifade sorunum var her neyse.. şimdi bakın kendiniz demişsiniz Yunanistanın ve Bulgaristan'ın Türk azınlıklara uyguladıkları politikaları..Siz bunları desteklemiyorsun değil mi? Şunu mu söylemeye çalışıyorsunuz : Onlar azınlıklara baskı yapıyor biz de yapabiliriz pekala.. Kürt bir başbakanımız da oldu cumhurbaşkanımız da oldu.. Rahmetliyi çok severdim.Belki de bu ülkeye en çok faydası olan insanlardan biri o oldu.. her zaman hain çıkmıyor Kürt'ten..en sevdiğim devlet adamlarından biriydi Turgut Özal.Önemli olan insan olmaktır kul olmaktır ülkeyi sevmektir, ırkmış mezhepmiş vesaire vesaire benim için.. Gelişmekte olan ülkelerin çoğunun amacı bellidir zaten.. ama kafaya taş gelir bişey olmaz göze taş gelir kıyamet kopar.. Bulgaristan'la Yunanistan'la Türkiye'nin konumu bir mi? Türkiye İsrail in vadedilmiş topraklarının bir parçası (güneydoğudan bahsediyorum) Türkiye'nin güneydoğuya hakim olması gerekir. teröristler şehire inmiş ya da dağda .. Hatta mecliste .. Bu ayrı bir tartışma konusu..Ama bölgede teröristlerin cirit atması devletin de buralarda aciz kalması kimin suçu.Kangren olmuş bir organınız var.. İster kesip atarsınız,ister görmezden gelirsiniz, isterse tedavisine bakarsınız.. |
Evet Turgut Özal Türkiye Cumhuriyet'inin bir başbakanı ve Cumhurbaşkanıydı ancak Kürt Kimliği değil İctimail Türklük kimliğiyle ki bu sebepten faydalı olmuştur, her ne kadar zararlı olduğu yanlar olmuşsa da. Türklük kimliğinin içtimai manasına en büyük örnektir Turgut Özal, yerinde bir tespit olmuş. Şimdi Kürt etnik kimliğini biz Kürt Millet Kimliği altına sokarsak ne olur diye konuşuyoruz biz sanırım :)
Yani Turgut Özal Türk kimliğini kendisiyle bağdaşlaştırmışken ve hatta bu yönde bir açılım dahi tatbik etmeye girişmemişken, bu örneği önümüzde tutarken şimdi nereden çıktı bu kimlikleştirme çabası diye sormak lazım... Bulgaristan ve Yunanistan'la Türkiye'nin konumu bir değil evet bu yüzden bu denli sorunlar dönüyor ortada. PKK, dış mihrakların bu ülkede çıkardığı karışıklık olduğunu sen de ben de biliyoruz. Demek ki sorunu içeride aramamak gerekiyor. Şimdi biz dış mihrakların bize baskıyla kabul ettirmeye çalıştığı şeyleri kabul ediyoruz. Ben bu duruma değiniyorum. İsrail'in vaad edilmiş toprakları yanında vaat edilmiş dünya egemenliği gibi bir megalo ideası varken sanırım toprak kıstası yetersiz kalıyor. Bakın Simon Ben Yahuda'nın mezarı başında 1800 konsülünde alınan ortak kararlardan birisi: "Vaat edilmiş topraklardan tüm dünyayı yönetecek konuma ulaşmak." Akabinde vaat edilmiş topraklara ulaşmak için İngiliz işbirliği(ki ingiltere de yahudiler o kadar güçlüdür ki, başbakanlık bile yaparlar. Örneğin: D'israili - İngiltere'nin adının İsrail olmasını öneren 2 dönem başbakanlık yapan bir insandır -) Ne oldu 1. Dünya savaşında o pek müslüman kardeşlerimiz bize karşı savaşma dı mı? Savaştı, üstelik halifenin ordusuna karşı ingiliz komutanların himayesi altında. Daha sonra ne oldu? Kudüs'te İngiliz komutanı: "Haçlı Seferlerinde Kudüsü Koruyan pis Türkleri yendik, hemde müslüman araplar sayesinde" derken yanında onu Arap askerleri koruyordu. Peki biz arap yarımadasına ne gibi bir politika uygulamıştık da böyle olmuştu? Açıklıyorum özerklik, siyasi serbestilik vs. Üstelik Osmanlı en çok yatırımı arap yarımdasına yapmışken ne oldu, işbirlikçi vaatler sonucu araplar bize karşı savaştı. Osmanlı'nın arap yarımadası üzerinde istidab politikası var denilebilir mi peki, hayır denilemez. Daha sonra noldu İngilizlerin güvencesi altında Arap şeyhleri Yahudileri Filistin topraklarına davet etti ki, vaat edilmiş topraklara atılan ilk adım idi. Bugün Kuzey Iraktaki Kürt yönetimini Amerika'nın dolayısıyla Yahudilerin emrinde olduğu bilinmekte. Yani vaat edilmiş topraklarda bir hedef daha başarıyla gerçekleştirildi. Şimdi geriye vaat edilmiş toprakların Fırat kısmında ve yine piyon Kürtler. Ne şekilde Kürtler önce özerkliğe ulaşmalarını sağlayan bir yol izlenecek, ki dil farklılığı, eğitim farklılığı, yönetim farklılığı ve kimlik farklılığı onların farklı bir toplum ve millet oluşturmalarına giden yegane yol. Üstelik bölgede ekonomik sorunlar varken, yani insanlar açken bu en kolay yola tekabül ediyor. Ee onlarca senedir Avrupadan ve Amerika'dan bize bu yönde bir açılım yapmamıza yönelik bir baskı varken, bugün böyle bir açılımın yapılıyor olması tesadüf olmasa gerek. Neyse terörist şehre inmiş,meclise girmiş ama bu ayrı bir tartışma konusu değil. Bugün dağdaki terörist zihniyetini destekleyen, propagandasını yapan ve güçlü kalmasını sağlayan şehirdeki teröristtir. Sen şehirdeki teröristi susturamazsan her zaman dağa çıkacak kandırılmış gençler olacaktır. Yani sorunun kökü şehirdeki teröristlerken, sen şehirdeki teröristlerle ortak yönde hareket edersen sorun çözülmez, aksine büyür. Diyoruzki devletin politikası yanlış, bu hükümet gelene kadar bitme noktasına gelen terör nası tekrar hortladı? Bu da ayrı bir sorundur, demekki yanlış yola bu hükümetle girmişiz ve devam ediyoruz. Bakın bugün kanallarda boy boy diyarbakırı, şırnak'ı, hakkari'yi galleyana getiren sözde yazarlar, sözde aydınlar boy gösteriyor. PKK'lı milletvekillerimiz var ve hergün Recep Tayyip Erdoğandan sonra en çok gördüğümüz kişiler oluyor. Bu yollamı terörle mücadele edeceksin. Bugün tanıdığın imtiyazlardan sonra, başka imtiyazlar istemeyecekler mi! Hayır tabiiki de isteyecekler ve bu sefer sesleri daha gür çıkacak, silahları daha vahşi olacak. Sen adamlara propaganda silahı veriyorsun, bu mu çözüm. Sen adamlara imtiyaz tanıyorsun, bu mü çözüm. Çözüm evet sadece dağda değil. Çözüm şehirde de, üniversitelerde de, ekonomide de... Ama bakıyorum senin çözümün ne şehirdeki teröristleri susturacak, ne üniversitelerdeki, ne de ekonomide ki. Neyin çözümü bu o zaman, bariz bir şekilde İsrail'in, Amerika'nın çözümü... |
[B][I]Başbakan bu açılım sürecinde MHP'ye sırtnı dönerken, CHP'ye yüzünü dönmüş...
Tutturmuş "Baykal'a mektup gönderecem" diyor:D Bende şüphelenmeye başladım ... Birde sayın Erdoğan mektubun ucunu yakarsa şüphelerim iyice artar:)...[/I][/B] |
[B]Urumçi[/B]
siyasal mı okuyorsunuz tarih mi bilemiyorum ama bilgilerinizi burda paylaşmışsınız sağolun bunlara ben de katılıyorum.sorun burda değil kısa vadede israilin emellerinden bahsetmişsem şuan topun agzındaki ülkelerden biri Türkiye..o yüzden Türkiye hiç olmazsa kendi sorunlarını çözebilmelidir.sorun var mı evet var . Türkiye bölgeye hakim olmalıdır . açılım ekonomiktir, sosyaldir kültüreldir siyasidir hepsiyle bir bütün olarak bölgenin sorunlarına çözüm getilrmeli.. ancak hem sizle hem de bu açılıma karşı çıkan arkadaşlarla anlaşamadığımız nokta şu: ben bir kürtün bir lazın çerkezin kendi dillerini öğrenmesini ve yasaklanmamasını özgürlük olarak görüyorum. siz ise taviz olarak görüyorsunuz. |
[QUOTE=goramaz;468569][B]Urumçi[/B]
siyasal mı okuyorsunuz tarih mi bilemiyorum ama bilgilerinizi burda paylaşmışsınız sağolun bunlara ben de katılıyorum.sorun burda değil kısa vadede israilin emellerinden bahsetmişsem şuan topun agzındaki ülkelerden biri Türkiye..o yüzden Türkiye hiç olmazsa kendi sorunlarını çözebilmelidir.sorun var mı evet var . Türkiye bölgeye hakim olmalıdır . açılım ekonomiktir, sosyaldir kültüreldir siyasidir hepsiyle bir bütün olarak bölgenin sorunlarına çözüm getilrmeli.. ancak hem sizle hem de bu açılıma karşı çıkan arkadaşlarla anlaşamadığımız nokta şu: ben bir kürtün bir lazın çerkezin kendi dillerini öğrenmesini ve yasaklanmamasını özgürlük olarak görüyorum. siz ise taviz olarak görüyorsunuz.[/QUOTE] Genel itibariyle hukukçuyum, az bucuk siyasetten ve tarihten anlamakla mükellefim yani, bunun yanı sıra dünya devlet sistemlerini de bilmekle mükellefim... Neyse konumuz bu değil. dil toplumda öğrenilir, ailede öğreniliri. Ayrıca bizim dil kurslarına karşı çıktığımız filan yok. Siz konuyu yakalayamamışsınız, biz etnik dillerin eğitim diline ve devlet diline sokulmasına karşıyız. Yoksa isteyen kürtçe konuşsun günlük hayatta, ya da lazca. Hatta lazca üzerinden gidelim kimse lazca konuşulmasından tedirgin olmuyor, lazlardan da. Peki niye. Mesela bugün Kafkas dilleri statüsünde pekala lazca dersi verilebilir, buna hiç kimse karşı gelmez. En milliyetçiler dahi. Peki neden? Kültürel manada, İslam diniyle bütünleştiğimiz Kürtlerden çok farklı kültüre sahip değiliz, tabi töre cinayetlerini, berdel hususunu ve onların feodal boyunduruk kültürünü saymazsak. İşin kültürel aslı feodal boyundurukta olmalarıdır.Kürtleri feodal olarak sömürende gene Kürtlerdir malesef. Bakıyorum açılımda buna hiç değiniliyor mu, hayır. Peki Kürt kökenli vatandaşlarımızın ekonomik sorunlarına değiniliyor mu, elbette hayır. Peki doğudaki nufus artışının azaltılması için bir yaptırım var mı, hayır. Böyle bir açılımın siyasi vehametlerini ortaya seriyoruz sadece. Şimdi nufus artışı azalsın derken bu düşünceye doğuda değil tüm Türkiye'de hakimiz. Zira nufus artışı doğal kaynaklarımızın, paramızın daha çok kişiye bölünmesi, işsizlik sorununun artması ve kaynaklarımızı tüketmek demek. Bu yüzden ülke genelinde azalmalı ki bugün nüfus artışını dinamikleştiren doğu bölgeleridir. Bu realiteden yola çıkarak böyle bir aile planlamasına gidilmesini istiyoruz. Oysa başbakanımız ne diyor en az 3 çocuk yapın. En az üstelik... Siyasal boyutlarına ulaşalım, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan herkese Türk deniyor ve etnik kökenine bakılmaksızın bu vatandaşlık kimliği altında herkes eşit. İster seçme ister seçilme olsun, ister eğitim olsun, ister sağlık olsun, ister çalışma hakkı olsun Türk-Kürt diye bir ayrım yok. Bu durumda siyasal açılım ne konuda yapılmalı, bugün adeta gövde gösterisi yapan siyasal görünüşlü terörist akımlar engellenmeli, oysa biz napıyoruz adeta müzakere yapıyoruz. Açılımda onlara tanışıyor onlarla ortak bir yol çizmeye çalışıyoruz. Adamların medya kuruluşlarında boy boy resimlerini, görüntülerini propagandalarını izliyoruz. Düşünün bu ülkede Türklük ve İslamiyet ülküsünü savunan düşünce televizyonlarda çoğu zaman yer bulamazken, bölücü örgütün siyasal partisinin delegeleri her gün canlı yayınlarda, haberlerde propaganda yapmakta. Terörist başına sayın diyenler, Apo'ya sayın dedikleri halleriyle televizyonlarda, meydanlarda, mecliste... Şimdi soruyorum size demokratik hangi ülke buna musamma gösteriyor ve biz daha siyasi olarak ne kadar açılacağız? |
[QUOTE=Yiğiter;468496]PKK,DTP'nin meclise girmesi,Kürt Dili ve Edebiyatı,Kürtçe kanallar..Bunlar hayale benziyor mu?[/QUOTE]
Hiç kimse ve hiç bir ülke PKK ile aynı masada olmaz Kürtlerin Zaten devlet kurma hayalleri yok olamaz da Sen PKK ile Kürt bir tutamazsın sen DTP ile PKK bir tutamazsınız Nasıl ki bütün Sivaslilar aleviler yakmadılarsa onlarda Bütün Kürtler PKK değildir ben diyorum o zaman Bütün Sivaslılar alevileri yaktı dersem madımak olayından bahsediyorum Bütün Sivaslılar bağırdı yak yak diye desem ne dersiniz Bütün Sivaslilar suçludur Bütün Sivaslılar kalleştir deseler ne olur... İşte bırakın ön yargılarınızı Artık Türk Kürt Çerkez arap Heryerden her ırk her köken den PKK çıkıyor |
Devlet hayali yok da 40.000 insanı Kürtçe ders yok diye mi,Kürtçe Tv yok diye mi öldürdüler!
Her Kürt PKK'lı değildir aam DTP'nin oyu daha iki sene öncesine kadar yüzde 90'arda idi.Bugünse en az yüzde 60'larda. Sivas olaylarıyla DTP'yi kıyaslaman çok yanlış.Sivas olaylarını bugün anket yapsan her 100.000 Sivaslının ancak 1 tanesi onaylar.Ancak DTP'nin oyu belli! |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:54. |