![]() |
--->: Şortluya var, başörtülüye yok mu?'
[QUOTE=can99;288866]iyi dedin kabalıgın bi alemi yok[/QUOTE]
yazılarda galiba anlama sorunun var ben burada kalabalıktan bahsetmedim ki:) |
[B][I][COLOR="Magenta"]işte bende onu diyorum.birine cevap yazıyoruz alıntı yapmadan,diğeri alınıyo.ona cevap veriyoruz,yeni biri.ne yapalım,ancak öyle anlıyorsunuz sevgi çiçekleri :) ne güzel anlaşıyoz yaaaaawwww :)[/COLOR][/I][/B]
|
[QUOTE=yakamozz;288867]yazılarda galiba anlama sorunun var ben burada kalabalıktan bahsetmedim ki:)[/QUOTE]
kalabalık degil kabalık kabalık :D |
[QUOTE=can99;288869]kalabalık degil kabalık kabalık :D[/QUOTE]
can kusura bakma yaw insanlık hali işte dediğin gibi kaba olmamak lazım dimi yoksa ısırırsınız:) |
yav gardasım vallah biz kimseyi öcü bücü gibi görmüyoruz dışlamıyoz ..sıramızı odamızı paylaşıyoz onlarla...ancak arkasında durdukları düşünceler 80 yıldır onları sığ ve çorak bir arka bahçe gibi bırakdı..seçimden seçime hatrlandılar ...ne partilerde üst makamlara getirdiler nede iş ve imtiyaz verilip gerekli konuma getirildiler..onlarda bizler gibi gariban bırakıldı neden çünki onlarda dava insanı gayet ii biliyorum sevdimi karsılıksız severler ve bizede olduğu gibi kullananlar çok olur...biz aramızda hala inanç değer kavgası yapıyoruz ya kardeim önce bunları aşalım...ya en basitinden müzk piyasasında bile sesine ağzına edebine hayasına güvendiğim bu geleneğin insanları layık olduğu konuma getirilmiyo...neden çünki edepli haylı bi duruşları var ...bizler sizlerin sazından sesinden yöremizin türküsünü sivasın yollarını dinledik işttik allah razı olsun...ortak nokdamız çok ama sığlaşınca göremiyoruz..bedenlerimiz farklı olabilir ama ruhumuz ozumuz bizim islam olmalı...aynı vatanın evlatları olduğumuuz unutulmamalı...devlete isyan etmemliyiz ya isdeklerimizide bir düşünelim ya bu devlet kaç farklı etnik köknden olşmakda herkes bi istemeye başlasa bu gemi batar fransız ihtilinn osmanlıyı sarması gibi olur allah muhafaza yav...
|
[QUOTE=yakamozz;288870]can kusura bakma yaw insanlık hali işte dediğin gibi kaba olmamak lazım dimi yoksa ısırırsınız:)[/QUOTE]
verdigimiz cevaplar ısırılmak gibi geliyor demek hımmmm:rolleyes: |
yoo tam tersine cevap bile veremiyorsunuz ki, ısırıyorsunuz çünkü saçmalıyorsunuz bu da bizi kötü etkiliyor ister istemez şu an benim size yaptığım gibi:)
|
kasparix arkadaşım bu arkadaşlar ilimden fenden anlamıyorlar bırak istedikleri dilden konuşalım biraz belki bundan anlarlar;)
|
[QUOTE=kasparix;288871]yav gardasım vallah biz kimseyi öcü bücü gibi görmüyoruz dışlamıyoz ..sıramızı odamızı paylaşıyoz onlarla...ancak arkasında durdukları düşünceler 80 yıldır onları sığ ve çorak bir arka bahçe gibi bırakdı..seçimden seçime hatrlandılar ...ne partilerde üst makamlara getirdiler nede iş ve imtiyaz verilip gerekli konuma getirildiler..onlarda bizler gibi gariban bırakıldı neden çünki onlarda dava insanı gayet ii biliyorum sevdimi karsılıksız severler ve bizede olduğu gibi kullananlar çok olur...biz aramızda hala inanç değer kavgası yapıyoruz ya kardeim önce bunları aşalım...ya en basitinden müzk piyasasında bile sesine ağzına edebine hayasına güvendiğim bu geleneğin insanları layık olduğu konuma getirilmiyo...neden çünki edepli haylı bi duruşları var ...bizler sizlerin sazından sesinden yöremizin türküsünü sivasın yollarını dinledik işttik allah razı olsun...ortak nokdamız çok ama sığlaşınca göremiyoruz..bedenlerimiz farklı olabilir ama ruhumuz ozumuz bizim islam olmalı...aynı vatanın evlatları olduğumuuz unutulmamalı...devlete isyan etmemliyiz ya isdeklerimizide bir düşünelim ya bu devlet kaç farklı etnik köknden olşmakda herkes bi istemeye başlasa bu gemi batar fransız ihtilinn osmanlıyı sarması gibi olur allah muhafaza yav...[/QUOTE]
bak busefer güzel baslamıssın sonu eh iste eh iste dememdeki sebep üslubun kaba olmaması. bu devlet kac farklı etnik kökenden geliyo demissin.kaçtane saymadım ama alevilikte var demi sünnilik gibi bunu kabul etmek cokmu zor geliyor size. aynı vatanın evladıyız özümüz islam siz sünni köken biz alevi köken bunuda mı göremiyorsunuz. kimseye inanc konusunda siz neden böylesiniz neden söylesiniz deme hakkınız yok. inancımızı kücümseme hakkınız yokk. bunlar olmadıgı sürece zaten bu konuları tartısmaya gerek kalmıycak. kacgündür burda bu konuda konusmamıs olucaktık actıgınız oyun konularıdna yazıcaktık belkide bizler |
aklıma güzel bi olay geldi ha bunlar yavuzuda sevmez ama hani yavuzla birinin bi diyaloğu var ya herkes yediğinden ikram eder....ne diyelim artık kan soy sop derlerdi de bukadar isabetli olacağını tahmin edemezdim....
|
[QUOTE=yakamozz;288875]kasparix arkadaşım bu arkadaşlar ilimden fenden anlamıyorlar bırak istedikleri dilden konuşalım biraz belki bundan anlarlar;)[/QUOTE]
bak iste sen gel gene fesat sok iste kasparix arada sıradada olsa güzel yazılar yazabılıyor ama senden göremedim malesef sen anca sataşmaya calıs laf dokundurmaya calıs |
[B][I][COLOR="Magenta"]özümüz islam zaten.ama islam,şeriat demek değildir,olamazda.ama o gemi çoktan su almaya başladı.[/COLOR][/I][/B]
|
[QUOTE=can99;288876]bak busefer güzel baslamıssın sonu eh iste eh iste dememdeki sebep üslubun kaba olmaması.
bu devlet kac farklı etnik kökenden geliyo demissin.kaçtane saymadım ama alevilikte var demi sünnilik gibi bunu kabul etmek cokmu zor geliyor size. aynı vatanın evladıyız özümüz islam siz sünni köken biz alevi köken bunuda mı göremiyorsunuz. kimseye inanc konusunda siz neden böylesiniz neden söylesiniz deme hakkınız yok. inancımızı kücümseme hakkınız yokk. bunlar olmadıgı sürece zaten bu konuları tartısmaya gerek kalmıycak. kacgündür burda bu konuda konusmamıs olucaktık actıgınız oyun konularıdna yazıcaktık belkide bizler[/QUOTE] Sizi zorla bu konuda konuşturanlar mı var yaw kim oyun konularından mahrum ediyor sizi acaba konunun başlığı ne acaba alevilik mi?Konunun başlığına bak konuştuğunuz şeylere bak ayıp yaw ayıp olmaz ki bu kadar da kasparix arkadaşım bırak da arkadaşlar oyun konularına dalsınlar:) |
[QUOTE=can99;288878]bak iste sen gel gene fesat sok iste kasparix arada sıradada olsa güzel yazılar yazabılıyor ama senden göremedim malesef sen anca sataşmaya calıs laf dokundurmaya calıs[/QUOTE]
fesat mı töbe valla anladığınız dil yaw farklı birşey değil:) |
arkadaşlar sizle sabaha kadar yazışalım yaw çok hoşuma gitti bu sohbet var mısınız:)
|
yakamoz kusura bakma bu laf atmalarına cevap vermiycem daha adam gibi konu hakkında veya konunun gidisatı hakkında yorum yapıcaksan yap yapmıycaksan buyur sen oyun konularına hadi gülüm.;)
|
yok demeyin sakın bak darılım:)....
|
[B][I][COLOR="Magenta"]yakamozz kardeş,bırakta kasparix düşüncelerini yazsın.ikide bir zorlayıp durma.en azından boş şeyler yazmıyor...[/COLOR][/I][/B]
|
[QUOTE=can99;288887]yakamoz kusura bakma bu laf atmalarına cevap vermiycem daha adam gibi konu hakkında veya konunun gidisatı hakkında yorum yapıcaksan yap yapmıycaksan buyur sen oyun konularına hadi gülüm.;)[/QUOTE]
neden kardeşim ama her lafa cevap yazıyorsun ama neden benimkilere cevap yazmıyorsun bak darılım sonra demedi deme ama sizin yaptığınız yorumlar daha çekici geliyor bana:) |
yavuz bir gecede 40 bin aleviyi kesmiştir, hatırlattığın güzel oldu değilmi için rahatladımı,
asırlardır aynı sıkıntı , bir gider bin geliriz , bunu unutmayın, yakmak ile kesmek ile kırmak ile bitmeyiz bu allahın emri, aleviler olmasa bu ülkede türk diye bişey kalmazdı, gericiliğin bağnazlığın dipsiz kuyularında boğuluyor olacaktınız, yatın kalkın alevilere dua edin, hala insanlık aleminde türkün bir hatırı varsa alevinin katkısı sonsuzdur, alevilere sahip çıkın saygı duyun hatır kazanın biraz adam olursunuz çocuklar yobazlığın alemi yok iyi geceler sivasın gece kuşları |
[QUOTE=madımak_58;288889][B][I][COLOR="Magenta"]yakamozz kardeş,bırakta kasparix düşüncelerini yazsın.ikide bir zorlayıp durma.en azından boş şeyler yazmıyor...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]
napıyım kardeş sizlere baka baka alışkanlık olmuş biz de boş şeyler yazar olduk:) |
mesela kardeşler alevi sunniler arasında kız alıp verme konusunda büyük sıkıntılar var bu sıkıntıları konusursak bence meseleler aydınlığa kavusur....hatta bunu yuzunden sivasda kötü olaylar da yasanmışdı...bukar mı farklıyız biz bir birimizden ...ha bu arada da yöneticilere söyliyelim konunun adını bızım ıçin değişsinler yav..
|
[QUOTE=kasparix;288893]mesela kardeşler alevi sunniler arasında kız alıp verme konusunda büyük sıkıntılar var bu sıkıntıları konusursak bence meseleler aydınlığa kavusur....hatta bunu yuzunden sivasda kötü olaylar da yasanmışdı...bukar mı farklıyız biz bir birimizden ...ha bu arada da yöneticilere söyliyelim konunun adını bızım ıçin değişsinler yav..[/QUOTE]
adam olana sorun yok benim eşimde sünni aile adam olunca herşey yolunda gider çok şükür, bir adam adam olursa dini , mezhebi önemli değil, onlar insan olanlar arasında anlayışla hoşgörüyle sevgiyle yürüyecek şeylerdir |
ya lütfen eskimiş abircan zihniyeti bizi yem olarak görme sen siyasi ezikliklerle konusyon bırak bız burda günümüz cumhuriyetinin taze kanları konussun tartışsın sen de geç izle bakıym bizim demokrasi sınavımızı...hadi kolay gelsin...
|
[QUOTE=abircan;288895]adam olana sorun yok benim eşimde sünni
aile adam olunca herşey yolunda gider çok şükür, bir adam adam olursa dini , mezhebi önemli değil, onlar insan olanlar arasında anlayışla hoşgörüyle sevgiyle yürüyecek şeylerdir[/QUOTE] evt abircan abi çok doğru söylüyorsun herşeyden önce adam olmak lazım;) |
[B][I][COLOR="Magenta"]bencede yaawww :)
neyse en azından düzeliyor galiba... aleviler kız verme konusunda katı kurallıdır.bu sünnilerdede var.ama şu var ki,alevilere gelen sünni kıza hiç bir baskı uygulanmaz,ama sünniye giden alevi bir kız baskı olduğu sürece rahat edemez.bu şekilde evlenip geri dönen çok kız olmuştur...[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=madımak_58;288898][B][I][COLOR="Magenta"]bencede yaawww :)
neyse en azından düzeliyor galiba... aleviler kız verme konusunda katı kurallıdır.bu sünnilerdede var.ama şu var ki,alevilere gelen sünni kıza hiç bir baskı uygulanmaz,ama sünniye giden alevi bir kız baskı olduğu sürece rahat edemez.bu şekilde evlenip geri dönen çok kız olmuştur...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] hımm aileden sorumlu devlet bakanının akrabası mıydınız siz:) |
[QUOTE=yakamozz;288899]hımm aileden sorumlu devlet bakanının akrabası mıydınız siz:)[/QUOTE]
al işte cevaba bak ya senin işin gücün yokmu kardeş git uyu allah aşkına sen çok boşsun |
[QUOTE=can99;288900]al işte cevaba bak
ya senin işin gücün yokmu kardeş git uyu allah aşkına sen çok boşsun[/QUOTE] neden yaw niye zoruna gidiyor ki size benzemeye çalışıyorum işte başka türlü anlaşamayız ama:) |
boş beleş insanlara cevap vermemek adına ve sinirlenmemek adına çıkıyorum kardeş buyur lagaluga yap dur burda.
|
[QUOTE=can99;288902]boş beleş insanlara cevap vermemek adına ve sinirlenmemek adına çıkıyorum kardeş buyur lagaluga yap dur burda.[/QUOTE]
Tamam kardeş güle güle beni kendine benzettiğin için de çok saol başka türlü anlaşamazdık zaten:) |
zulüm düzeni elbette yıkılacaktır...başörtülü hanım kardeşimize yapılan bu ve buna benzer haksızlıklar, bu düzenin çöküşünü hızlandırmaktadır...görüyoruzki islami temellerden yoksun bu zihniyet milletimize hakkını verememiştir...bu muhterem milletimiz kendi öz inancına dayanan yeni bir sistemi kurmaya kadirdir inşaallah...HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU
|
diyorum kardesimişde bir sunni gız sevmiş alevi arkadasımı babası vermedi çünki eski toprak yani anlıcan abdestsiz namazsız bilio ya köylerde öledir işde gız kaçdı sonrada sonu malum işde cinayet...bu bence madımak olayından daha vahım bı olay ..madımağın temlinedki zihniyet burda yatıyo işde...neden vurur kı sevmiş gidio..sunnılerde su düşünce var aleviye giden sankı dınını bırakıp gidio ...sunuda itiraf etmek lazım namaz kılan sunni değrlere bağlı kızın kesinlikle alevilerle uyumu zordur..biz gız verdik çünki bilioruz...aileler laık olmaz zamanla onlarla laık bi aile olurlarsa gül gibi geçinirler eğer olmazsa boşanma ile sonuçlanır....sunnı evlendii zaman tavız vermek zorunda kalıo eğer dini bütünse alevi evlenirse sunni ile rızası ıle gelmişdir ve kabul etmişdir artık sunnı geleneği o şeklde yasaamaya alşdırır kendini ancak sunnı kız ısrar ederse gelenklerle de çatısacağı için sorun oluo genelde sanırım...bende bu açıdan bakdım..sunnı giderse laık yasamı kabul edip giderse anca mutlu olur ha birde her ikiside aleviliği ve sunnılığı özü itibariyle çok zor ama layıkıyla anlamışsa namazıda kılar cemede giderler ...bu onların sorunu...olur olmalıda yani....
|
ayrıca görüyoruzki burda bazı alevi kardeşlerimiz, ayrılık çıkarmaya çalışıyorlar...bu oyunlara uymayın çok aziz ve muhterem kardeşlerim, dış mihrakların oyununa gelmeyin...zira biz 1000 yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşamıyormuyuz! o halde sorun nedir...siz oyunuzu gider milli ve manevi değerlerimize düşman olan partilere veriyorsunuz, şüphesizki onlar sizi kullanıyorlar,yoksa sizi sevdiklerinden değil ha,bak bu sözümüzü iyi dinleyin! ,uyanın artık yaww uyanın!!!
|
müslümanın ibadet yeri de genel manada camidir, ayrıca temiz olan heryerde müslümana mescittir..bunun dışında öyle cem eviymiş bilmem ne eviymiş gibi yerlerde anca saz çalıp türkü söylenilir:) zaten öyle yapıyosunuz...bu nası ibadet şekli yaw ALLAH aşkına, bir müslümanın böyle ibadet şekli yoktur...ha diyorsanızki biz böyle yapıyoruz, o halde inancınızı gözden geçirmekte fayda vardır...çünki islam inancında böyle şey olmaaaazzzz!
|
Arkadaşlar seviyeyi zaten başlıkla alakası olmayan yorumlar yaparak düşürmüşsünüz.Sizin yaptığınız yorumlara da ancak sizin anladığınız şekilde cevap vermek en doğrusu olurdu ki ben de onu yaptım.SAYGILARIMLA....
|
[QUOTE=yakamozz;288910]Arkadaşlar seviyeyi zaten başlıkla alakası olmayan yorumlar yaparak düşürmüşsünüz.Sizin yaptığınız yorumlara da ancak sizin anladığınız şekilde cevap vermek en doğrusu olurdu ki ben de onu yaptım.SAYGILARIMLA....[/QUOTE]
evet ben şimdi konuya baktım ve de yorumlarla konunun ne alakası olduğunu anlayamadım ama daldık işte biz de konuya bi yerinden...umarım alakalı olmuştur yorumlarım |
[QUOTE=pusat.alemdar58;288909]müslümanın ibadet yeri de genel manada camidir, ayrıca temiz olan heryerde müslümana mescittir..bunun dışında öyle cem eviymiş bilmem ne eviymiş gibi yerlerde anca saz çalıp türkü söylenilir:) zaten öyle yapıyosunuz...bu nası ibadet şekli yaw ALLAH aşkına, bir müslümanın böyle ibadet şekli yoktur...ha diyorsanızki biz böyle yapıyoruz, o halde inancınızı gözden geçirmekte fayda vardır...çünki islam inancında böyle şey olmaaaazzzz![/QUOTE]
[B][I][COLOR="Magenta"]bu nasıl bir saygıdır! sonra da bizden saygı bekliyorsunuz! kaç kere cem evine gidip yapılanları izlediniz.kulaktan dolma bilgilerle ancak cahilliğinizi göstermiş olursunuz.ibadet şekil olarak farklıdır ama sonuçta aynı şey için,Allah aşkına ibadet yapılır.Dualar Arapça okunmazda Türkçe okunur.anlamını bilende okuyor bilmeyende.ama orda en azından Türkçesi okunuyor ve herkes anlıyor. alıntı yaptım,kusura bakmayın,ve cevabım sizedir.çıkarın at gözlüğünüde diğer mezhepler hakkındada biraz bilgi sahibi olun...[/COLOR][/I][/B] |
[QUOTE=madımak_58;288968][B][I][COLOR="Magenta"]bu nasıl bir saygıdır! sonra da bizden saygı bekliyorsunuz! kaç kere cem evine gidip yapılanları izlediniz.kulaktan dolma bilgilerle ancak cahilliğinizi göstermiş olursunuz.ibadet şekil olarak farklıdır ama sonuçta aynı şey için,Allah aşkına ibadet yapılır.Dualar Arapça okunmazda Türkçe okunur.anlamını bilende okuyor bilmeyende.ama orda en azından Türkçesi okunuyor ve herkes anlıyor.
alıntı yaptım,kusura bakmayın,ve cevabım sizedir.çıkarın at gözlüğünüde diğer mezhepler hakkındada biraz bilgi sahibi olun...[/COLOR][/I][/B][/QUOTE] hıristiyanlarda Allah için ibadet yaptıklarını zannediyorlar Yahudilerde Allah için ibadet yaptıklarını zannediyorlar Oysa bunların yaptıkları ibadet Allah katında ibadet olarak kabul edilmiyor bizim inancımıza göre. 5 vakit namaz Kuran ı Kerimde açıkça emredilmiştir. Peygamberimiz de bizzat nasıl kılınacağını göstermiştir. Namaz dinimizin direği olarak kabul edilmektedir. her müslüman da bunu böyle kabul eder. 1.5 milyarlık İslam alemi 5 vakit namaz kılar, ramazan orucu tutar. 1.5 milyar insan İslamı yanlış yorumluyo da [B]7 - 8 milyon alevi kesimi mi İslamı doğru yorumluyo.[/B] Geçin bu ayakları kardeşim geçin... Bizler de dualarımızı türkçe yapıyoruz. Sure okumak ayrı dua ayrıdır. Sureleri Arapça okuyoruz çünkü her milletten müslüman var. mesela bir japon müslüman arapça okunan ezanı anlar ve namaz vaktinin geldiğni anlar ve camiye gider ama ezan türkçe okunsa onun ezan olduğunu nasıl anlayacak. ezan dünyanın her tarafında aynı dilde okunuyor ve bütün müslümanlar ezan olduğunu anlıyor. |
[B][I][COLOR="Magenta"]namaz kılınırken okunan tüm dualar,sureler cem evlerinde de okunur.peki o zaman,sadece müslümanlar mı cennetlik? bu kadar da katı olmayın derim.neyin ne olduğunu Allahtan başka kimse bilemez! dininin gerklerini yerine getirip,ne yolsuzluklar yapan,ne sahte insanlar,ne sapıklar var.bunlarda mı cennetlik?[/COLOR][/I][/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 19:32. |