![]() |
|
Cevap: SITEMIZIN OZANLARI
Eğer Gelseydin
Ömür boyu yollarını gözledim, Göz nura doyardı eğer gelseydin, Anlatılmaz seni nasıl özledim, Kalp sana doyardı eğer gelseydin. Bir haber etmeden gittin uzağa, Düşürdün canımı sensiz tuzağa, Çekildi bu yürek artık kızağa, Can aşka doyardı eğer gelseydin. Adını sayıklar durur dillerim, Sensiz gecelerde yalnız inlerim, Kuş sesine gayri hasret güllerim, Gül sese doyardı eğer gelseydin. Aşkın beni dilden dile düşürdü, Bedenim içinde çiğer pişirdi, Savurdu yel gibi dağlar aşırdı, Dağ kara doyardı eğer gelseydin. Aylar geçti bir haberin bekledim, Onca derde yeni dertler ekledim, Sen gelmedin ben göçümü yükledim, Yol cana doyardı eğer gelseydin. Ne yar kaldı artık nede yaremim, Bulunmaz burada yaram saranım, Çok özledim gurbet elde duranım, Aşk yare doyardı eğer gelseydin Hasan Ilter |
SAHTE YÜZ
Kanma gönlüm martın sahte yazına Açma çiçeğini, gülünü boşu boşuna Gerçek yüzünü gösterir bir anda sana Yakar kavurur kül eder seni gönül Dost sanır aldanırsın onun diline Önemi yok artık versede bana hazine Kırık bir kalptir bana kalan son hediye Üzülür gezersin hep divane gönül Ne yapsanda anlamaz seni nafile Sezmelisin vardır her işte bir hile Varıp danışayım ben bir kamile Boşa sitem eder gezersin gönül Söylemez artık dilim yazmıyor elim Söyle deli gönül hangi yöne gidelim Uslan artık deli gönül ol aklı selim Ümitlerin boşa çıkmasın gönül Dost sanma sana uzanan her eli Bırak artık gönlüm gamı kederi Arif derki bumu dostluk bedeli Herşeye aldanma, inanma gönül Arif COŞKUN |
KEŞKE DAĞI
Muhsin’im Allahın emanetiydi Alperen yüreği dağ seveniydi Bir melek misali koynuna indi Yiğidi bağrında saklayamadın Ölümü yaşamla aklayamadın Kışın bizi yaktı gülme yazınla Dondu canımız bir ayazınla Üzerinde tonlarca kar beyazınla Bu kara yazıyı paklayamadın Ölümü yaşamla aklayamadın Olayı öğrenen sana kaçtı da Yiğidim diyerek feryat saçtı da Kazanın üstünden üç gün geçti de Öldü mü kaldı mı yoklayamadın Ölümü yaşamla aklayamadın İsmine ekliyorum bir ke Keş Dağı Dilimde adın Keşke Keş Dağı Sana kızgınlığım başka Keş Dağı Yiğidim bir güldü koklayamadın Ölümü yaşamla aklayamadın Halit Gültekin |
...........GİT DİYEMEM..........
Doğrumu duyduklarım? Bunca yıldan sonra. Unutuldumu bütün geçmiş? Mazi'mi dedin beraberliğimize? Eski olan neye baksam, Bazen gülen ,ve bazen susan. Eski önlüklü kız doğar, Bütün varlığım ile benliğime. Hatıralar biri birini kovalar. Yorulmak bilmez zihnimde, Değil beraberliğimize mazi; Hayalimdeki sana bile, Git diyemedim hala. Duydunmu eski önlüklü kız? Gözlerin okudumu satırları Altındaki imza zihninde, Canlandırdımı hatıraları? yazan:Ebru Sıtkıbütün |
Beklerim
Sevmedim dünyada sensiz yaşamı, Ömrümün baharı geçse beklerim, Binlere katladım derdi tasamı, Bedenim gurbete göçse beklerim. Bitmedi ümidim beklerim yolu, Yollara bakarken gözlerim dolu, Belki birgün gelir hasretin sonu, Hasretin bağrımı deşse beklerim. Kalmadı kuvvetim büküldü dizim, Yoluna bakmaktan kör olsa gözüm, Dertler dışa vurdu horlansa yüzüm, Beden birgün yere düşse beklerim. Felek düşürse de beni ağına, Kar yağdırsa gönülde ki dağıma, Baykuş konsa mor sümbüllü bağıma, Fırtına tipiler esse beklerim. Dünyaya geldimde sürmedim sefa, Görmedim ne senden ne aşktan vefa, Senin hasretine edemem veda, Azrail döşüme çökse beklerim. Hasan Ilter |
[B][I][B][CENTER]Canım Yanıyor[/CENTER][/B]
Her nereye baksam acı heber, Köşe, bucak her yere kaplamış gerçekler. Bilirmisni ne kadar acıdır şu yaşanan günler, Sanki etrafımızı sarmış gizli tuzaklar. İçimdeki sırlar adeta beynimi yiyor, Dolu dolu kelimeler boğazımdı düğümleniyor. Anlatılması mümkünmüdür içim kan ağlıyor, İnsanlık namına eser kalmamış bize noluyor. Alperenler diz çökmüş senin yolunu bekler, Geride kalanlar hep acı düşlerle off çeker. Hayat bir dal kırığı gibidir, kanadı kırık kuşa benzer, Bilirmisin yetim kalmış çocukları daha ne kadar özler. İnsanlıktan yana olanlara karşı kötü düşünmeyen, Onur li özgüvenin yanlış olduğunu asla düşünmeyen. Olan veya olacak olaylar karşısında hüzünlenen, Cesur davranış ve çıkan engellere boyun eğmeyen. Bu kadar çok mu sevilirdi bir insan, Dağladın yürekleri çekip giderken. Varmıydı acep senini kadar çile çeken, Yürekten kutluyor bu vatan seni BAŞKAN Tam zamanıydı çekip gitmenin, Sandık başında bekler seni dostların. Çaresizlik içinde kalmış senin evlatların, Kırdın kanatların; üşüttün bütün insanları. Büyük küçük demeden hep yolunu bekledi, Hayaller kurdu Kahramanmaraştan gelecek heberi bekledi. Kara haber tez duyulurdu ama bizim başkanın haberi geç kaldı. Anlatılanlardan da daha çok üşüdük ama içimzdeki ateş hala sönmedi.[/I][/B] |
[B][I] Zor Olur
Zor günler gelince güvenme dosta, Canın bildiklerin o an el olur, Yoksulluk gelince otursan posta, Yaşanan geçmişin o an zul olur. Düşmeyi gör hemen kaybolur eşin, Terkeder kankalar boş kalır peşin, Olmazsa hele de sabit bir işin, Cebinde ki para o an pul olur. Yürekler dayanmaz düstügün hala, Güvenme kırılır tuttuğun dala, Arap atın olsa gitse dört nala, Gittiğin yolların o an kal olur. Düsersen gurbetin zalim eline, Şeker değil zehir değer diline, Kapılırsan birde aşkın seline, Bâkir olan sevgin o an dul olur. Düşünce görülür dostların huyu, Kör olur bir anda düştügün kuyu, Vermezler muhtaça bir bardak suyu, Soğuk sular bile o an bal olur. Canım bildiklerin alır canını, Vampir olur hepsi emer kanını, Terkederler eşin, dostun yanını, Akar gözyaşların o an sel olur. Adettir düşene bir tekme vurmak, Dertler tavan yapar, yok hayal kurmak, Birgün nasip olmaz yuvanda durmak, Sılada ki yuvan o an yol olur. Dünyanın kanunu yazılmış böyle, Düşkünün halinden Yaratan bile, Birini bulursan derdini söyle, Konuşan dillerin o an lal olur. Döner bütün devran kış olur yazın, Kuş görünür ele ördeğin kazın, Geçmez sevdiğine yürekten nazın, Gidip düşmanına o an yar olur. Sandallı sözlerim ibret alana, Uğrar evin, yurdun hergün talana, Kanma iyi günde denen yalana, Kötü gün gelince o an zor olur. Hasan Ilter[/I][/B] |
ÜŞÜYORUZ KOCA REİS ÜŞÜYOR
Bu ne acı haber ne acı bir gün Üşüyoruz koca reis üşüyor Sivas’a çökmesin bir kara hüzün Üşüyoruz koca reis üşüyor Kondurmadık sana o bir çift sözü Alperen’in dağlarda kaldı gözü Şaka yaptım deyip sevindir bizi Üşüyoruz koca reis üşüyor Yiğidin harmanı düzde olandı Her kafadan bir ses ortam bulandı Birisi desin,ki hepsi yalandı? Üşüyoruz koca reis üşüyor Bu gece çok uzun uyku tutamam Yiğit kar altında gene yatamam Türk İslam güneşi onsuz yapamam Üşüyoruz koca reis üşüyor Türk dünyası senin için ağladı Sivaslımın yüreğini dağladı Duruşun ülkeye barış sağladı Üşüyoruz koca reis üşüyor Geçit vermez oldu çağlayancerit Allahım üstünden karları erit Kırk yılda yetişmez böyle bir yiğit Üşüyoruz koca reis üşüyor Bir sevdası vardı o nazlı hilal Bütün haklarımız eyledik helal Komşuların olsun ömerle Bilal Üşüyoruz koca reis üşüyor Orhan KIZLARKAYASI MEKANIN CENNET PEYGAMBER EFENDİMİZ KOMŞUN OLSUN İNŞALLA AMİN. HİLAL GÜLÜM YETİM KALDI Kaç gün oldu sen gideli buradan, Ulaşılmaz oldu sana karadan, Seni bizden aldı ulu yaradan, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Keş dağları geçit vermez oldular, Beşinizi bir arada buldular, Kar altında bir gül gibi soldular, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Yüce dağlar sisli idi bilmedin, Çaglayancerit’ten beri gelmedin, Çok çileler çektin bir gün gülmedin, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Kopardılar nazlı gülü yerinden, Yaraladı yürekleri derinden, Geçilmiyor kaş dağının karından, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Analar ardından ağıtlar yaktı, O gün Ankara’ya milyonlar aktı, Alp eren gençliğe eser bıraktı, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Sislerin içinde bir güneş battı, Yokluğun içimi kor gibi yaktı, Türk İslam alemi ayağa kalktı, Hilal gülüm yetim kaldı ne çare. Orhan KIZLARKAYASI |
Güzel Bakis
Yıllarca yalvardım ben bir güzele, Bir güzel bakışı çok gördü bana, Döktürdüm derdimi türkü gazele, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Nurlar görünürdü güzel yüzlerden Vaz mı geçilirdi tatlı sözlerden, Işıklar saçılan ela gözlerden, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Elim açtım dua ettim Mevlaya, Bir fayda kılmadı binbir evliya, Gözlerin aşkına düstüm belaya, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Yokluğu içimde yaşadım durdum, Kaybettim sevdayı kafaya vurdum, Hor görünür oldu vatanım, yurdum, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Bir sevda uğruna yandım har oldum, Yitirdim dostları ele hor oldum, Yaktım bedenimi kızgın kor oldum, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Teker teker gitti beklenen günler, Geriye gelmiyor geçmişte dünler, Umut bitti artık kurudu güller, Bir güzel bakışı çok gördü bana. Hasan Ilter |
[I][B][COLOR="Red"]Sivas
Öyle güzeldir ki benim Sivas`ım, Çiçekli, yeşilli yazları vardır. Vatanın içinde duyulur hazım, Nice gönüllerde nazları vardır. Kış gelince dağı taşı buz olur, Güzelinde cilve olur naz olur, Söylenir türküler coşar söz olur, Telden tele çalan sazları vardır. Başka olur vatanımın gecesi, Uğruna can verdi belli nicesı, Ozanın dizdiği tek tek hecesi, Türkü türkü denen sözleri vardır. Yiğido koymuşlar yiğit adını, Madımak yiyenler bilir tadını, Gurbette ederim senin yadını, İçerimde yanan közleri vardır. Yiğidi yiğido güzeli güzel, Adına okunmuş türküyle gazel, Güzelliğin senin tek sana özel, Güzellik tımsali kızları vardır. Ayrıyım Sivas`tan yanar yüreğim, Sana geri dönmek bir tek dileğim, Gurbet eller oldu beim durağım, Yürekleri yakan izleri vardır. Aşık Siyahi`yim derdim çok benim, Gurbet elde yanar durur bedenim, Sana dönmek için coktur nedenim, Özlemlerle yanan gözleri vardır. Hasan Ilter[/COLOR][/B][/I] |
WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:42. |
|