![]() |
Cevap: Sizce Türkiye`nin en büyük sorunu nedir?
[B]Türkiye`nin en büyük sorunu mecliste iyi bir muhallefetin olmayışı[/B]
|
[QUOTE=ismail 58;481443]Evet kısmen haklısın ama bence bu daha çok kişisel sorun...
ahlaksız ve maneviyatsız olana ne yapabilirsiniz ki, aşısımı var acaba. dilerim beni yalnış anlamazsınız. niyetim sizi incitmek değildir.[/QUOTE] abi aşısı yok ama önlemleri alnınabilir.. kürt açılımı ekonomik bunalım zamanla aşılır.. ama iyi yetişmemiş bir gençlik ülkeye yıllarca zarar verir.. eğitiminde bile adı üstünde ''milli eğitim bakanlığı'' ama bırakın eğitimi öğrtimi bile başaramadık.. at yarışına katılan atlar gibi yarışıyor çocuklarımız yarışın dığında kalanlar ise eşeği saldım çağıra kayıra mantığında bıraktılar kendilerini.. oysa ki ''bir tek gönül kırdı isen şu kıldığın namaz değil yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil'' diyen ve ''yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi'' öğütleyen yunuslar yetişremedik.. neler yapılabilir: aileler bilinçlendirebilir, medya özellikle diziler denetlenebilir (aldatma normalden öte aile içi aldatma bilinç altımıza kazındı..) eğitime gereken önem verilebilir, özellikle haber bültenlerinde bu tür haberler verilmese çok iyi olur, izleye izleye normalleşiyor artık..gençler yetişrilmesi üzerine projeler üretilebilir.. |
Ahlak ve maneviyat devletçe verilecek bir karakter değildir kanımca,
Yunuslar yetiştirmeyi bırak, hakkıyla sahip çıkılabilse keşke. mili eğitim bakanlığı ama eğitimin üzerinde hiç durulmuyor, öğretimde zaten başarılamıyor..... |
[I]Toplumun gidişatından devlet başkanı sorumludur herşeyden önce...gençliğin yetişrilmesinden de ... bugün 12 yaşında bir çocuk bir hiç yüzünden öldürülmüşse sorumluluk baştakilerindir..[/I]
|
Aile 12 yaşındaki bir çocugun nelerle meşgul olduğunu sormuyor,
kimlerle arkadaşlık ettiğini sorgulamısın, çocuk hunharca katledilince sabah programlarına çıkılıp avaz avaz bağırılsın, nerde bu devlet diye. suç işleyen şahsı bağlayıcı bir kavramdır, devlet ise bu şahsı yargılayıp cezalandırmak ile sorumludur. |
[I]her çoban kendi güttüğünden sorumludur...aileler de suçlu..ama toplumun genel ahlakından devlet sorumludur...[/I]
|
özür dilerim ama kendini sürü içine katanlar varsa evet çoban sürüden sorumludur,
toplumun genel ahlakından değil, ahlaka uymayan düzenlemelerden ve bu uygulamaları men etmeden sorumludur. |
Türkiyenın en buyuk sorunu basta egıtımdır.kımse kendını kandırmaısn.egıtımlı ınsan her zaman kazanır ve memleketıne faydalı olur.rusyadan turkıyeye fuhus ıcın gelen kadınalr bıle sporun her dalına alıısklar ve en az 1 unıversıte bıtırmısler dr muhenıds yada baska bırsey bızım basımzıdakıler bıle daha unv mezunu degıller.tek sorun egıtımsızlık.gerısı bos.
egıtımı tamamlayan butun toplumlar zamanla hersyeıde dogru yaparlar lıderlerıde ulkeyı dogru yonlendırı. bızım ulkemızın vatandaslarını hurefelere hocala ufurukculere teslım eden zıhnıyete lanet olsun. eğitim şart hemserılerım. egıtımden sonra a hersey daha ıyı olucaktır.butun kotuluklerın anası cahıllıktır. saygılar. |
yukarda sorulan anket sorularının terör başta olmak üzere hemen hemen tümü eksik
|
[B]maneviyatsızlık ve ahlak çöküntüsü[/B]
|
| WEZ Format +2. ?uan Saat: 09:34. |