Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar

Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar (http://www.sivaslilar.net/forum/index.php)
-   Sivas Belediyesi (http://www.sivaslilar.net/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Sivas Büyükşehir Belediye Olmalı mı? (http://www.sivaslilar.net/forum/showthread.php?t=36256)

burak5866 14.12.2010 16:10

Cevap: Sivas Büyükşehir Belediye Olmalı mı?

[QUOTE=58svs58;589643]arkadaşlar bu nufus sayımı kim yaptıysa yanlış yapmış denizli sivasın kümbet kadar bir yer. çorum karşıyaka kadar. trabzon şehir merkezi 77 bin batman 80 bin manisa 90 bin kadar sallam rakamlar eğer köyleri dahil nufussa sivasınki 997.000 yukardaki rakamlar sallama olmuş.[/QUOTE]

yanlışın var kardeş ordaki nüfuslar doğrudur bizzat tabelalarındna gördüm trabzon 229 bin hatayda 202 bin.aam önemli olan o dğeil önemli olan sivasın neden olmadığıdır.bu kadar düşük nüfuslu şehirler olurken bu konuyla ilgili sivastan herhangi bir kişi bir kurum bir gazete bir vekil bir kanal hiç kimse bahsetmiyor.neredeyse birtek ben söylüyorum ben mi yapacağım sivası büyükşehir.YETKİLİLER SİZLERE SESLENİYORUM NERDESİNİZ.VEKİLLER BELEDİYE BAŞKANLIĞI VALİLİK STSO SİZE SESLENİYORUM.ŞU KONUYU ARTIK GÜNDEME GETİRİN.GAZETELERİMİZ KANALALRIMIZ NERDESİNİZ YA SİZE SESLENİYORUM HADİ AMA BU ŞEHİRLER YILBAŞINDA BÜYÜKŞEHİR OALCAK O ZAMAN BİZDE VAH TÜF DEMEYELİM..............

_DuMaN_58 15.12.2010 00:24

[B]Arkadaşlar ben sizden metin bekliyorum. Sivas ne için büyükşehir olmalı, Sivasın büyükşehir olması için gerekli alt yapıya sahip olduğu, gerekli potansiyeli olduğu, şu kadar beldesi olduğu, yüz ölçümü şu kadar.. vs mesela buna benzer bir dilekçe tarzı birşey hazırlayın gerekli mercilere ulaştıralım. [/B]

tayfun5883 15.12.2010 10:52

hatay ve trabzonun nüfusu 250.000 nin çok altında demekki milletvekilleri tuttuğunu koparan cinsten sivas ise belediyenin yapcagı bir çalışma ile 2010 nüfusunun 320 bin civarında çıkması muhtemel ama ne yazıkki bizim milletvekileri tayyip beyin yasalarına el kaldırıp indirmekten başka bişey yapamıyorlar(bide unutmadan 18 yaşındaki çocukların silahlanması ve milletvekillerine süper emeklilik için yasa tasarısında adları hep önde) yani bu vekilleri ben köylere bile muhtar yapmam Sivas halkını bilinçlendirmemiş lazım 1990 yılında sivasın yanında köy gibi kalan elazığ malatya maraş erzurum batman van şimdi bizi nüfus olarak geçmiş durumda 2011 seçimlerinde partiye değil adaya oy vermeliyiz

burak5866 15.12.2010 11:11

SİTEDE HİÇ EDEBİYATÇI YOKMU YA BEN YAZACAĞIMDA GÜZEL OLMAYACAK EMİNİM.ADAM GİBİ BİR METİN HAZIRLASAK BU KONUYLA İLGİLİ BEN GÖNDERECEĞİM YERLERİN MAİL ADRESLERİNİ EKLERİM.SİZ YETERKİ GÜZEL BİR METİN HAZIRLAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ NERDESİNİZ.

burak5866 15.12.2010 11:24

Sonunda sivasımızın gazetelerindne biri olan sivaspostası gazetesi bunu haber yaptı o kadar mail ve yorum yazınca.arkadaşlar bu haberi sitemizde de yayınlayalım.
[url]http://www.sivaspostasi.com.tr/haber_detay.asp?haberID=4652[/url]
sonrada bu haberin aynısını gerekli yerlere mail olarak atalım.hadi sivaslılar.net SİVAS'I BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE YAPMA ZAMANI GELDİ ELLER KLAVYEYE.

morduman 15.12.2010 11:27

hürriyet gaztesinde yazdı bugün büyükşehir olacak iller 2 kay vergi ödüyormuş.olmayalım büyükşehir o zaman böyle daha iyi

burak5866 15.12.2010 11:57

morduman o verilen vergi önemli değil ama gelir en az 2 kat daha artacağına eminim.

burak5866 15.12.2010 11:59

açılacak konuyu ben yazıyım bari site yetkilileride hemen bu başlıkta konu açsın lütfen.

SİVAS KÜÇÜK KALSIN ISRARI ANLAŞILAMIYOR
nüfusu Hatay ve Trabzondan daha fazla olan Sivasın Büyükşehir belediyesi kapsamına alınmaması, Sivaslıların tepkisine neden oldu.
İç işleri Bakanı Beşir Atalay, son Bakanlar Kurulu'nda çalışmalarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şanlıurfa, Hatay ve Trabzon Belediyesinin "Büyükşehir Belediyesi" haline getirilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Bunun üzerine nüfusları 750 bini geçen bazı kentlerin bu statüye yükseltilmesi amacıyla mevzuat çalışması başlatıldı.

İlk aşamasında Şanlıurfa'nın yanı sıra Malatya ve Denizli kapsama alındı. Sonra çalışmalara Hatay ile Trabzon da eklendi. Böylece, 5 büyük kentin belediyelerinin, alt kademe belediyelerinin de kurulmasına olanak sağlayan "Büyükşehir Belediyesi" statüsü yükseltilmesi öngörüldü.
Son TUİK verilerine göre merkez nüfuslar baz alındığında; Hatay' 202.000 ve Trabzon'a 230.000 ile Büyükşehir statüsü verilmesi, merkez nüfusları bu illerden daha fazla olan 300.000 nüfuslu Sivas, Elazığ ve Maraş'ın Büyükşehir statüsüne alınmaması bu illerin hakkının yenilmesi şeklinde değerlendirildi. Büyükşehir olmada il genel nüfusunun öneminin olmadığını belirten Sivaslılar önemli olanın merkez nüfusu olduğuna dikkat çekti.

İlimizin iktidar partisine vermiş olduğu destek hem vekillerin sayısında hem de AKP'nin yapmış olduğu mitinglerde alenen ortadayken sivas'ın AKP'li vekilleri ve teşkilatları bunlarla övünüp yeni dönemde görev beklemeye devam ediyor.

Ancak Sivaslılar bu kadar destek alan bir partinin merkez nüfusu 300 binin üzerine çıkan ilimizi büyükşehirler arasına sokmamasını üzüntüyle izlediklerini dile getiriyor.

Arif Coşkun 15.12.2010 12:06

[QUOTE=burak5866;589687]açılacak konuyu ben yazıyım bari site yetkilileride hemen bu başlıkta konu açsın lütfen.

SİVAS KÜÇÜK KALSIN ISRARI ANLAŞILAMIYOR
nüfusu Hatay ve Trabzondan daha fazla olan Sivasın Büyükşehir belediyesi kapsamına alınmaması, Sivaslıların tepkisine neden oldu.
İç işleri Bakanı Beşir Atalay, son Bakanlar Kurulu'nda çalışmalarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bilgi verdi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Şanlıurfa, Hatay ve Trabzon Belediyesinin "Büyükşehir Belediyesi" haline getirilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Bunun üzerine nüfusları 750 bini geçen bazı kentlerin bu statüye yükseltilmesi amacıyla mevzuat çalışması başlatıldı.

İlk aşamasında Şanlıurfa'nın yanı sıra Malatya ve Denizli kapsama alındı. Sonra çalışmalara Hatay ile Trabzon da eklendi. Böylece, 5 büyük kentin belediyelerinin, alt kademe belediyelerinin de kurulmasına olanak sağlayan "Büyükşehir Belediyesi" statüsü yükseltilmesi öngörüldü.
Son TUİK verilerine göre merkez nüfuslar baz alındığında; Hatay' 202.000 ve Trabzon'a 230.000 ile Büyükşehir statüsü verilmesi, merkez nüfusları bu illerden daha fazla olan 300.000 nüfuslu Sivas, Elazığ ve Maraş'ın Büyükşehir statüsüne alınmaması bu illerin hakkının yenilmesi şeklinde değerlendirildi. Büyükşehir olmada il genel nüfusunun öneminin olmadığını belirten Sivaslılar önemli olanın merkez nüfusu olduğuna dikkat çekti.

İlimizin iktidar partisine vermiş olduğu destek hem vekillerin sayısında hem de AKP'nin yapmış olduğu mitinglerde alenen ortadayken sivas'ın AKP'li vekilleri ve teşkilatları bunlarla övünüp yeni dönemde görev beklemeye devam ediyor.

Ancak Sivaslılar bu kadar destek alan bir partinin merkez nüfusu 300 binin üzerine çıkan ilimizi büyükşehirler arasına sokmamasını üzüntüyle izlediklerini dile getiriyor.[/QUOTE]

Değerli Burak kardeşim, haklı tepkini anlıyorum, böyle bir şey göndermek güzel şeyler ancak, şuda bir gerçekki il merkez nüfüsündan ziyade il genel nüfüsüna bakılıyor. Bu duruma görede Sivas merkez büyüsede nüfusu 300 binde olsa genel nüfüsta son yıllarda düşüş yaşandı. Dikkat ettinse vekil sayımız 7 iken 5 lere kadar düştü.
Bu noktayıda dikkate almalıyız. Sivas'a gerekli ilgiyi göstermeyen yatırım yapmayan mevcut fabrikaları kapatan, taşıyan göç vermesine neden olan bu yönetimi kınıyorum.

morduman 15.12.2010 17:03

sivasın büyükşehir olması için en az 10 yıla ihtiyacı var, adı gecen şehirler bizden çok önde.gerçekçi projeler için çaba harcayalım

WEZ Format +2. ?uan Saat: 08:02.